Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, διαμορφώθηκε η πρόταση για τα δημοτικά τέλη για το 2020 του Δήμου Ξηρομέρου.

Γνωρίζαμε ότι σήμερα είχε Οικονομική Επιτροπή στον Δήμο Ξηρομέρου και ένα από τα πιο σοβαρά θέματα ήταν η πρόταση για την διαμόρφωση των δημοτικών τελών για το οικονομικό έτος 2020, κάτι που ενδιαφέρει πολλούς δημότες.για αυτό και οχλήσαμε τηλεφωνικά να μάθουμε τι αποφάσεις πήρε η Οικονομική Επιτροπή, ώστε με την σειρά μας να ενημερώσουμε τους δημότες.
Αναμένοντας λοιπόν και τα επίσημα έγγραφα να αναρτηθούν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», προς επίρρωση των πληροφοριών μας, μαθαίνουμε ότι οι προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι:
1. Στο τέλος φωτισμού και καθαριότητας δεν έχουμε αύξηση και στο μέλλον, μόλις φανεί ποια είναι η νέα κατάσταση μετά την διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών στα ηλεκτροδοτούμενα οικήματα που τρέχει αυτή την περίοδο, θα υπάρξει και ανάλογη μείωση στο τέλος φωτισμού και καθαριότητας.
2. Στο τέλος ύδρευσης που είχαμε και το πολύ μεγάλο πρόβλημα, όπου ο Δήμος Ξηρομέρου είχε εισπράξει μόνο 1.400 € έως τον Αύγουστο του 2019, με πολλά νέα φρέσκα χρέη, περί τα 800 χιλιάδες ευρώ να έχουν δημιουργηθεί, παρά το μεγάλο δάνειο του 1 εκατομμυρίου ευρώ και την μέση αύξηση περί το 35% στα κυβικά νερού και 50% στο πάγιο τέλος, που είχαμε όλα μαζί το 2017 από την διοίκηση του κ. Γαλούνη, αποφασίστηκε η αύξηση στα κυβικά του νερού να είναι μηδενική και στο πάγιο τέλος, μία αύξηση 2,25 €/μήνα.
Με πολύ οικονομία στο σκέλος των εξόδων, με την αύξηση των εσόδων που επετεύχθη το 4ο τετράμηνο του 2019, όπου όπως προείπαμε, είχαμε μόνο 1.400 € είσπραξη τελών ύδρευσης ως τον Αύγουστο, έγινε κατορθωτό να αποφευχθούν οι μεγάλες αυξήσεις και με την μεγάλη προσπάθεια για αύξηση της εισπραξιμότητας των χρεών παρελθόντων ετών, μέσω των ρυθμίσεων των πολιτών, η αύξηση στα τέλη ύδρευσης ήταν μόνο στο πάγιο. 
Ο Δήμος Ξηρομέρου λόγου της δυσκολίας να ισοσκελίσει τα ανταποδοτικά του τέλη κινδύνευε να μπει σε επιτήρηση, με όσα θα συνεπαγόταν αυτό για τον Δήμο Ξηρομέρου, εξού και ο αγώνας δρόμου στα Υπουργεία για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Η λύση λήψης έστω και μικρού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν αδύνατη, διότι υπήρχε ήδη ένα δάνειο του 1 εκατομμυρίου ευρώ το 2017 για τον ίδιο λόγο από την διοίκηση του κ. Γαλούνη και γιατί οι όροι αυτού του δανείου καταπατήθηκαν.

23 σχόλια:

  1. Υπεύθυνη στάση .περιμένουμε πραπγματα απο την νέα διοίκηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα από την οικονομική επιτροπή έλειπε ο Γαλουνης. Τυχαίο????? έχουν οργιάσει οι φήμες ότι Τριανταφυλλάκης με Γαλουνη τα έχουν βρει με την εξής συμφωνία. Ο Γαλουνης θα βάζει πλάτη για τα κρισμα θέματα να περνάνε και ο Τριανταφυλλάκης δεν θα κυνηγήσει Γαλουνη για τα πεπραγμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Λέγετε ότι εχειαν συνάντηση Τριανταφυλλάκης, Γαλουνης και Μάντζαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα φίλε αντε ας ανοίξει κάποιος το στόμα του επιτέλους.

      Διαγραφή
    2. Και μετά ξύπνησες......
      Ονειροπώλε έ ονειροπώλε.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα γατάκια ο Γαλουνης έλειπε γιατί δεν. Μπορούσε ξαναπάει και να ψηφίσει κάτι που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και 3 χρόνια...... Είναι σαν να παραδεχετε ότι έκρυβε την βρωμια κάτω από το χαλάκι..... Αυτά είναι δικά σας κατασκεύασματα γαλουνακια για να καλυψετε τον συγχωρεμενο ηγέτη σας..... Πάρτε το χαμπάρι πεθανατε..... Να ανέβει οπωσδήποτε αμεσα

      Διαγραφή
  3. Αφού δεν έχετε κοτσια να εισπράξετε νερά και να κόψετε παράνομες παροχές τότε επιτήρηση να κάνει δουλειά η περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε των 9:36 σωστά τα λες ο κόσμος δεν τρώει χόρτο αν είχε τα κότσια ας εβφαζε αυτά που περιμένει ο κόσμος τα πεπραγμένα της προηγούμενης... αλλά 4 χρόνια είναι αυτά θα περάσουν και με α μαύρισμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε γάργαρα την αύξηση και μετά τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να αυξήσετε τέλη ύδρευσης σε όσους χρωστάνε κύριοι. Όσοι πληρώνουμε και με το παραπάνω γιατί... Και δε με νοιάζει τι θα κάνετε να βρείτε τρόπο να τα παίρνετε ειδάλλως να ξέρουμε να μην πληρώνουμε ούτε εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο προηγούμενος δήμαρχος φοβόταν την επιτήρηση. Μήπως η επιτήρηση είναι κακή για τους δημάρχους και τους γύρω τους και οχι για τους δημότες;; Μήπως με την επιτήρηση δεν θα μπορούν να κάνουν ότι κατηγορεί ο ένας τον άλλον;; Για αυτή την επιτήρηση ο πρώην δήμαρχος και ο περίγυρος του πήραν δάνειο. Για αυτή την επιτήρηση ο νυν δήμαρχος και η κλίκα του αποφασίζουν αύξηση στο τέλος ύδρευσης ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ!!. Δηλαδή το μήνυμα που στέλνουν είναι οτι δεν θα εισπράξουν τίποτα και γι'αυτό θα τα πάρουν απο αυτούς που πληρώνουν (δυστυχώς αυτό είναι το δόγμα που κυριαρχεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ελλάδα με τα γνωστά αποτελέσματα). Μήπως εμείς οι απλοί δημότες θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να απαιτήσουμε από την περιφέρεια ή το υπουργείο εσωτερικών να μπούμε σε επιτήρηση επειδή οι πρώην,οι νυν (ίσως και οι επόμενοι) δεν έχουν τις ικανότητες να κάνουν τα αυτονόητα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί να φροντίσει να εισπράξει από τους οφειλέτες, ανεβάζει το πάγιο... όπως λέει η παροιμία
    "φταίει ο γάιδαρος και βαράει το σαμάρι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Γκουμα- Ασλανιδου θα ήθελα να έχετε εντάξει τις υποχρεώσεις σας και μετά να μιλάτε...... Επίσης καλό θα ήταν να ενημερωνοσαστε που και που από έγκυρες πηγές και όχι από τον προεδρα Τάκη η προεδρα Βαγγελα..... Έτσι για να μην ξεφτιλιζεστε.....

      Διαγραφή
  9. Δηλ με λόγισ οι μ..... ς θα πληρώνουν αυξημένα τέλη επειδή δεν έχετε τα κότσια να κόψετε παροχές κ να βάλετε να πληρώνουν όλοι. Μια από τα ίδια λοιπόν. Απογοήτευση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τριανταφυλλακη όσο δεν κόβεις τις παράνομες παροχές νερού, θα είσαι μια από τα ίδια με το Γαλούνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ,ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΑΛΛΟ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΣΥ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΣ??? ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΞΗΣΕΣ. ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Γκόλιας τι λέει τώρα που ήταν αρνητικός στην αύξηση των τελών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι αμισθοι επιστημονες τι λενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοψτε πρωτα τις παροχες που χρωστανε και ελατωστε λιγο το χλωριο για να πινετε το νερο κ μετα βαλτε αυξηση.
    Αλλα ολοι ιδιοι ειστε καμια αλλαγη απο τους προηγουμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντως ο δήμαρχος δεν φαίνεται ότι φοβόταν την επιτήρηση. Άλλοι μασέλαδες την φοβόταν γιατί ο έλεγχος τότε θα ήταν βέβαιος. Ο δήμαρχος που τους πόνεσε πολύ δουλεύει και προγραμματίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7:15 δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω σχόλιο αυτού του είδους απο την παράταξη Τριανταφυλλάκη.Να λέτε δηλαδή στον κόσμο να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου και μετά να μιλάς.Εσεις μάλλον δεν πρέπει να κάνετε άλλη δουλειά στο δημαρχείο,πρέπει να ψάχνετε στοιχεία για όλο τον κόσμο για να τον πικάρετε και να τον κουτσομπολεύετε.Μάλλον δεν ξέρετε πόσο σοβαρό είναι το θέμα των προσωπικών δεδομένων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:37 δεν δουλεύω στο δημαρχείο αλλά ζω στο χωριό. εδώ όλα μαθαίνονται... Και επειδή το κουτσομπολιό και εσύ το προωθείς κάνοντας και λίγο την επαναστάτρια να διξεις ότι υπάρχεις δεν καταλαβαίνω την απάντηση σου.... Αν δεν σου αρέσει να μην το κάνεις και εσύ.... ΌΛΑ ΜΑΘΑΊΝΟΝΤΑΙ..... ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ

      Διαγραφή
  18. Κ τότε 4.59 γιατί δεν το κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο