Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Αναζητώντας μυθικό μπουζουκτζίδικο στο Ξηρόμερο που δίνει προβατίνα αντί για ξηροκάρπια…

      Είτε είναι αλήθεια, είτε όχι, είτε είναι ωραία τρολιά ή πραγματικότητα, ακούγεται υπέροχο κι έχει ενθουσιάσει τους ρέκτες και τους μύστες από το Αγρίνιο μέχρι το Ξηρόμερο.........

      Στο twitter κυκλοφορεί η φήμη ότι έχει ανοίξει, σε χωριό κάπου πριν το Ξηρόμερο, μπουζουκτζίδικο που προσφέρει προβατίνα σε κεσέ αντί για ξηροκάρπια! Φυσικά όλη την προσπάθεια την πιστώνεται το εμπορικό κέντρο της περιοχής «η Αγρινιάρα» που κατάλαβε την τάση και την ζήτηση της αγοράς.
            Τα σχόλια είναι τα αναμενόμενα: για την προσφορά μας στον πολιτισμό, για το πότε αναφέρεται το Αγρίνιο στα ιστορικά στοιχεία ακόμη κι από την εποχή που «μας μακέλεψαν οι Μακεδόνες» κλπ, κλπ. Σκέτη διαφήμιση.Βέβαια, μπορεί να κυκλοφορεί στα social media έντονα αυτό το μυθικό κατάστημα αλλά δεν το έχουμε εντοπίσει ακόμα. Ίσως γιατί μας έχει χτυπήσει η κρίση και δεν βγαίνουμε όπως άλλοτε. Όμως αν ισχύει πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτούμε. Άρα; Κάθε στοιχείο καλοδεχούμενο! Ας βοηθήσουμε όλοι να ανακαλυφθεί και να ενισχυθεί αυτό το πολιτισμικό διαμάντι, να μην χαθεί η κληρονομιά του «φιλημένου τόπου από τον Θεό»!
         Ένα μόνο πρόβλημα διακρίνουμε στον εντοπισμό του μυθικού στεκιού: δεν είναι και μικρή η απόσταση Αγρινίου-Ξηρομέρου και χρειαζόμαστε περισσότερο στίγμα. Οι δύο δήμοι μαζί είναι η μισή Αιτωλοακαρνανία, που είναι τεράστια σε έκταση! Αν είναι κάποιο “κέντρο” προς τα πανέμορφα παράλια του Ξηρομέρου, για παράδειγμα, δεν μιλάμε για το μαρτυρικό Αγρίνιο, ναι;
          Υ.Γ. Το πιθανότερο είναι να μην είναι μπουζουκτζίδικο αλλά κάποιο από τα καφέ/μπαρ  της περιοχής που έκανε κάποιο event κερνώντας το θαυμάσιο έδεσμα.
ο (υ)περαστικός

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο