Κατηγορία Α4 – Black Box
Χρυσό μετάλλιο: Λέτσου Αμαλία – Νούλης Αλέξανδρος
Κατηγορία Α6 – Γλυκό
Χρυσό μετάλλιο: Καλογεροπάνου Έλενα – Λέτσου Αμαλία
Κατηγορία Β5 – Ζεστό πιάτο μαλάκιων
Χάλκινο μετάλλιο: Νούλης Αλέξανδρος – Σπανός Ευάγγελος
Κατηγορία Β6 – Καλλιτεχνική Δημιουργία
Χάλκινο μετάλλιο: Αθήνης Γεώργιος – Μπίτσης Δημήτριος
Επιτροπή Διαγωνισμού
Εκπαιδευτές και σπουδαστές
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής σπουδαστών Αρχιμαγείρων ΙΕΚ με τίτλο “Φαντασία Γεύσεων με Σερραϊκό Άρωμα”, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών και το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου του 2016.....
Στον διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 147 σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)” από 17 δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ της επικράτειας. Τα μενού που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι σπουδαστές ήταν εξαιρετικά και εξέπληξαν ευχάριστα τόσο την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κος Σκούρας Αθανάσιος αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας και μέλος του παγκόσμιου club Αρχιμαγείρων, όσο και την κριτική επιτροπή του κοινού.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας συμμετείχε στον διαγωνισμό με 9 σπουδαστές από το Γ' Εξάμηνο της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας”, οι οποίοι υπό την εξαιρετική και επαγγελματική προετοιμασία των εκπαιδευτών τους βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό κατακτώντας 2 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια.
Αναλυτικά οι νικητές, ανά κατηγορία και ανά ημέρα, για το ΙΕΚ Βόνιτσας είναι οι παρακάτω:
1η Ημέρα - Σάββατο 23 Απριλίου 2016
Κατηγορία Α4 – Black Box
Χρυσό μετάλλιο : Λέτσου Αμαλία – Νούλης Αλέξανδρος
Κατηγορία Α6 – Γλυκό
Χρυσό μετάλλιο: Καλογεροπάνου Έλενα – Λέτσου Αμαλία
2η Ημέρα – Κυριακή 24 Απριλίου 2016
Κατηγορία Β5 – Ζεστό πιάτο μαλάκιων
Χάλκινο μετάλλιο : Νούλης Αλέξανδρος – Σπανός Ευάγγελος
Κατηγορία Β6 – Καλλιτεχνική Δημιουργία
Χάλκινο μετάλλιο: Αθήνης Γεώργιος – Μπίτσης Δημήτριος
Ο διευθυντής του ΙΕΚ Βόνιτσας συγχαίρει δημόσια όλους τους εκπαιδευτές της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)” που προετοίμασαν με επαγγελματισμό και οδήγησαν με μαεστρία στην επιτυχία τους σπουδαστές του ΙΕΚ Βόνιτσας, και συγκεκριμένα την κα Παπαβασιλείου Μαρία (chef), τον κο Κολύδα Βασίλειο (Ζαχαροπλάστη), τον κο Φεύγα Στυλιανό (chef) και τον κο Τσιλίκη Γεώργιο (chef).
Συγχαίρει επίσης τους σπουδαστές του Γ' εξάμηνου σπουδών της ειδικότητας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και συγκεκριμένα τους Αθήνη Γεώργιο, Ζαφειρούλη Χριστίνα, Θεϊακού Ζαχαρούλα, Καλογεροπάνου Έλενα, Λέτσου Αμαλία, Μπίτση Δημήτριο, Νούλη Αλέξανδρο, Σπανό Ευάγγελο, Χάρο Δημήτριο, οι οποίοι με το ήθος και την συνέπεια που τους διέκρινε, έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!
Γιατί δεν μου κάνει εντύπωση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαστε μόνο για μαμ κακά και νάνι...
Κάποιο κύτταρο πολιτισμού;;;....ούτε για αστείο.
Να σου κάνει εντύπωση τι??? Αφού έτσι σε μάθανε απο το σπίτι σου οι γόνοι σου "μαμ κακα και νάνι" Οτι εισαι είσαι αυτο και μόνο! Όσο αναφορά το Πολιτισμός σού φαίνεται με αυτα που λες και την κακiα που βγάζεις!!! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλα σου λόγια!!! Καλές γιορτές να έχεις και καλο "μαμ κακα και νανι" φίλε μου!!!
ΔιαγραφήΓιατί να κάνει κάτι εντύπωση φίλε μου? Αφού ετσι σε μάθανε οι γονοι σου να είσαι απο μικρός"μαμ κακα και νανι" αυτο δεν σημαίνει οτι ειναι ολοι έτσι! Όσο αφορά τον πολιτισμό μας το έδειξες εσυ και ευτυχώς που δεν είμαστε όλοι πολιτισμένοι σαν εσένα βγαζοντας κακία και ζήλεια για μια αξία προσπάθεια που εσυ δεν έχεις κάνει στην ζωη σου ούτε καν για το φαγητό σου!!! Καλές γιορτές να έχεις καλο Πάσχα και καλο "μαμ κακα και νανι" Αυτο που εμαθες να κανείς καλά! Ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΤι κυττατο πολιτισμου βρε ζηλιαρη/α!πες ενα μπραβο για τα παιδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος κατσαπλια 7.25...
ΑπάντησηΔιαγραφήρε κακομοίρη πες ένα συγχαρητηρια στα παιδια για την προσπάθεια και τον κοπο τους που επιβραβευτηκε και ασε την γκρινια και το παραπονο... και το να αναγνωρίζεις την προσπάθεια κάποιων και να τους συγχαιρεις, δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής μόρφωσης ειναι, καταλαβες κύριε "μικροβιολογε" ;
Οπως και να εχει συγχαρητήρια στα παιδιά και ξυδακι για τους υπόλοιπους.
Και εις ανώτερα παιδια!
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτές των παιδιών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό καρδιάς εύχομαι καλή επαγγελματική αποκατάσταση σε όλα τα παιδιά και καλή δύναμη στο έργο τους, σε όλους τους εκπαιδευτές τους.
Πάντα διακρίσεις και προκοπή.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός