Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

H Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας για την ημέρα της Γυναίκας

          Η Λαϊκή Συσπείρωση στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στη γυναίκα της εργατιάς και του μόχθου, στη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της και το δικό της.
     Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.
   Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα.      Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα Σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και τους ΜΑΣ, στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους................



   Καμία να μη συμφιλιωθεί με το πρόσταγμα του κεφαλαίου, να προσαρμόσει τις ανάγκες της στα ελάχιστα, να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ψίχουλα.
   Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.
     Δοκιμάσαμε την ΕΕ της «ευημερίας» και γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια που μας προσφέρει θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών, όπου χάριν της ισοτιμίας μας οδηγούν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων που έπλεκαν και πλέκουν τα εγκώμια της ΕΕ, εφαρμόζοντας γράμμα κατά γράμμα τις οδηγίες της, αλλά και όσων προσπαθούν να μας "παραμυθιάσουν" ότι μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή. Ζήσαμε τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που πρώτοι αυτοί υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών. Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης».

      Κοροϊδεύουν και μάλιστα αποκαλούν ωφελούμενους και ωφελούμενες όσους και όσες εντάσσονται στα «προγράμματα κατά της ανεργίας», όπως αυτά της «κοινωφελούς εργασίας» για 5 μήνες δουλειάς με ψίχουλα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και ασφάλιση, χωρίς δικαίωμα αδειών ασθενείας, μητρότητας κ.λπ.

       Αυτά τα προγράμματα δε λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Ενισχύουν τους εργοδότες (κράτος, δήμοι, ΜΚΟ, ιδιώτες) προσφέροντάς τους τζάμπα εργατικό δυναμικό. Όπως και στο δήμο μας με τα Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ) και το πρόγραμμα "ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ". Στοχεύουν στην καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας - ανεργίας - κατάρτισης - επανακατάρτισης και «κινητικότητας» μέσα κι έξω από επαγγέλματα, κλάδους, περιοχές και άλλες χώρες.
      Με τα «προγράμματα γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας» προσπαθούν να πείσουν τις γυναίκες και τη νεολαία ότι είναι στο χέρι τους, δική τους ευθύνη, να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μάλιστα ότι πρέπει να βρουν «καινοτόμες» λύσεις, προτάσεις, σκέψεις ώστε η επιχείρησή τους, ανεξάρτητα από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζεται, να είναι ανταγωνιστική και να βγάζει κέρδη.
      Το ίδιο προτείνουν και στις νέες και νέους αγρότες και ας ξεκληρίζεται το αγροτικό νοικοκυριό από την πολιτική τους με τους φόρους, το κόστος παραγωγής, τα δάνεια στις τράπεζες. Ας κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μικρομάγαζα και οι μικροεπιχειρήσεις γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και από τα χρέη δεν μπορούν να έχουν ούτε ασφάλιση υγείας. Αλλά και η μικροεμπόρισσα, που με νύχια και με δόντια κρατάει το μαγαζί της ανοιχτό απ' το πρωί ως το βράδυ, όλες τις μέρες και τις Κυριακές, τώρα πια δεν έχει δικαίωμα ούτε σε άδεια μητρότητας (από το μαιευτήριο - στο μαγαζί) ούτε ελεύθερο χρόνο.
     Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση.
Απαιτούμε όλα όσα μας ανήκουν.
   Γυναίκες της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας,
      Σε αυτές τις ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, παντού, ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση . Για να αναδειχτεί μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, να ενισχυθεί η πάλη με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, για να ανοιχτεί ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας με την εξουσία στα χέρια του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο