Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ

Την Παρασκευή 14-2-2014 πραγματοποιήθηκε  η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ για το 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Τμήματος στο Αγρίνιο.......


Την κοπή πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ενώ υπήρξε αθρόα προσέλευση των Μηχανικών από όλη την Αιτωλοακαρνανία. Επίσης παρέστησαν ως επίτιμοι καλεσμένοι, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο  επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ναυπακτίας κ. Κοργιαλάς Ιωάννης, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Εργοληπτών Αγρινίου κ. Απόστολος Μπουρνάζος, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Τσιτσέλης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Σταύρος Κιτσάκης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας κ. Φώτης Τσόλκας.
Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ρόκος Κων/νος τόνισε ότι το 2014 μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι καθώς αυτό πλέον μας το επιτρέπουν αντικειμενικά μηνύματα και γεγονότα. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων παραχώρησης στην χώρα που αφορά άμεσα και την Αιτωλοακαρνανία λόγω της Ιονίας Οδού, τα δημόσια έργα από ΕΣΠΑ τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη (Ακτιο, Αμβρακία, Φράγμα Αχυρών) ή δημοπρατήθηκαν (Πλατυγιάλι – Ιόνια, Πρώτο Τμήμα Αγρίνιο Καρπενήσι) αλλά και στα πολλά και μεγάλα έργα από ΕΣΠΑ τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια και οι Δήμοι του Νομού. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεχιζόμενη και εντεινόμενη προσπάθεια από πλευράς της Πολιτείας για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας αλλά και την προσπάθεια να τεθεί «κόκκινη γραμμή» στην δημιουργία αυθαιρέτων με τον 4178/2013 και την ταυτότητα των κτιρίων η οποία άμεσα πρέπει να εφαρμοστεί όπως και αναμένεται.
Ο Πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι πλέον είμαστε σε θέση να αναμένουμε τον ερχομό της ρευστότητας στην αγορά, η οποία έχει άμεση σχέση με τα ιδιωτικά έργα και αυτό ιδίως μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο προσφέρει στην αύξηση της αξιοπιστίας της χώρας, άρα και της οικονομίας, γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει εισροή και επαναπατρισμό κεφαλαίων προς το Τραπεζικό Σύστημα, το οποίο και θα επιφέρει την πολυπόθητη ρευστότητα.
Τέλος ο Πρόεδρος τόνισε την αναγκαιότητα οι Μηχανικοί να βοηθήσουν ώστε να προχωρήσει και ολοκληρωθεί όλο το πλέγμα των απαιτούμενων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων , τιμώντας τις συνιστώσες και τις δυνάμεις εκείνες της κοινωνίας που θέλουν μια Πατρίδα, αξιοκρατική, ανταγωνιστική, και παραγωγική.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθη η κοπή της πίτας. Το φλουρί το κέρδισε ο συνάδελφος Αρχιτέκτονας Παππάς Δημήτριος και ακολούθησε δεξίωση των παρισταμένων.

Ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας εύχονται σε όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά και σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, υγεία, ευτυχία, δημιουργικό και ελπιδοφόρο το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο