Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Φλόγα ανόδου «άναψε» στη Παλαιομάνινα

Δεν είναι ότι η Φλόγα πήρε με εντυπωσιακό σκορ το ντέρμπι κόντρα στον Αμφίλοχο. Είναι που οι γηπεδούχοι υπερτέρησαν κατά κράτος παρουσιάζοντας μία ομάδα με «πολυτέλεια» για την Κατηγορία, σε ονόματα και σύνολο. Και με μια κερκίδα που έδωσε βροντερή παρουσία, διψώντας για νίκη. Με τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τον Αμφίλοχο και την ισοβαθμία υπέρ της, η Φλόγα δεν μπορεί να χάσει αυτή την άνοδο στην Α΄ΕΠΣΝΑ…
 ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ        4
 ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ                                    1


  Οι παίκτες του Ανδρέα Κονδύλη ξεκίνησαν επιφυλακτικά το ματς και ο Αμφίλοχος με περισσότερο θράσος, έστω και ανορθόδοξα ενίοτε, έμοιαζε πιο ικανός να «πατήσει» περιοχή. Κέρδιζε πολλές μάχες στο κέντρο, αλλά μετά οι προϋποθέσεις χάνονταν. Η Φλόγα ήθελε να παίξει με τη μπάλα κάτω, όμως κάτι το παιγνίδι του αντιπάλου, κάτι το άγχος, δεν το πετύχαινε. Αυτό δεν κράτησε πολύ, διότι οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να αξιοποιήσουν τα ατού τους και κυρίως τον Καρίμπα. Και στο 10΄ κάθετη πάσα του Καρίμπα, ο Κόκκαλης μέσα στη περιοχή και αριστερά κάνει τον «κεραυνό» που τράνταξε το δεξί δοκάρι του Κατσούδα. Αυτό ήταν. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να επιβάλουν το παιγνίδι τους και ο Αμφίλοχος να οπισθοχωρεί. Στο 15΄ο Κατσούδας πρόλαβε στην μικρή έξοδο τον υπό πίεση Μπλέτσα και παραχώρησε κόρνερ. Και στο επόμενο λεπτό ο Κόκκαλης ελευθερώθηκε, αλλά έστειλε λίγο ψηλότερα το φαλτσαριστό σουτ. Ο ίδιος στο 24΄ σε δύσκολη προσπάθεια, δεν κατάφερε ανάμεσα σε δύο να «τσιμπήσει» τη μπάλα με το κεφάλι.
 Η ώρα του Βαγγέλη
 Αύξανε την πίεση η Φλόγα, αλλά όχι ασφυκτικά και το θέμα ήταν πως θα έφτανε στο γκολ. Το ανέλαβε ο «γερόλυκος» Βαγγέλης Κοκώνης! Στο 30΄ δέχθηκε τη πάσα του Καρίμπα και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, αλλά δεν σταμάτησε εκεί… Στο 33΄ πήρε τη μπάλα από τον Μούτσα (που συνεχώς ανέβαζε απόδοση), γύρισε και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κατσούδα. Με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων το ημίχρονο κύλησε με τη δύναμη να αυξάνει, την Φλόγα να επιτίθεται πιο οργανωμένα και τον Αμφίλοχο να έχει πιθανότητες κυρίως στη κόντρα.
 Ψυχρολουσία για λίγο
 Εκεί που η ομάδα της Παλαιομάνινας έλεγχε το ματς, στο 47΄ο καλύτερος με διαφορά παίκτης του Αμφίλοχου, ο Πάνος Τσιούνης μείωσε με συρτό σουτ. Αυτό θορύβησε τους γηπεδούχους, «μούδιασαν» για λίγο, μα είχαν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και τον πολύ κόσμο τους να τους ωθεί. Στο 50΄ο Καρίμπας έκανε από το κέντρο το μακρινό φάουλ συστημένο στον Κόκκαλη, αυτός κατέβασε μέσα στη περιοχή και υπό πίεση σούταρε ελάχιστα πάνω από την εστία, όπως και στο τέσσερα λεπτά αργότερα. Όμως στο 59΄η… τάξη αποκαταστάθηκε. Δεύτερη ασίστ του Καρίμπα, βρίσκει τον Μούτσα στη περιοχή κι αυτός τα δίχτυα μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το ματς είχε κριθεί. Ο Αμφίλοχος δεν έδειχνε κουράγια και η Φλόγα έλεγχε απόλυτα τον αγώνα. Απλά στο 76΄σε φάουλ του Νάκα ο Καντάνης με κεφαλιά προς τα πίσω σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του. Στο 91΄ έγινε το 4-1 με ένα καταπληκτικό γκολ του Κόκκαλη, που ξανά από τα πόδια του Καρίμπα δέχθηκε τη μπάλα και με δυνατό σουτ στη κίνηση την έστειλε λίγο κάτω από το οριζόντιο δοκάρι!!!
Το τέλος του αγώνα είχε λίγες αμελητέες αψιμαχίες λόγω της έντασης και βρήκε τους νικητές ένα «κουβάρι» να φωνάζουν ρυθμικά «είναι τρελός ο πρόεδρος».
Ο διαιτητής Κέκελος τα πήγε καλά, ελάχιστα τα λάθη του, αλάνθαστοι οι βοηθοί Κολοσιώνης, Μπουκουβάλας.
 ΦΛΟΓΑ (Ανδρέας Κονδύλης): Μπούτιβας, Μπλέτσας, Αντωνόπουλος, Βαρβάτος (92΄Νιτσάκης),Κοκώνης Ε.Ν., Καντάνης, Παχής (88΄Νικολα), Μούτσα, Κόκκαλης, Καρίμπας, Κοκώνης Ε.Γ.(61΄Τσιμπούκας).
 ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ (Κώστας Λιανός): Κατσούδας, Καρδούτσος (63΄Νταρλαγιάννης), Ζαβιτσάνος, Δράκος, Παπανίκος, Στάμος (88΄Κακαρούνας), Μπεκατώρος, Καβαλλάρης, Τσιούνης, Νάκας, Παπαλέξης.
sportait


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο