Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Φάτε πιείτε μωρ΄αδέρφια..... ! 143 εφοριακοί με καταθέσεις 32 εκ. € σε Ελβετία, Γερμανία και Αγγλία – Εφοριακός με έμβασμα 1,2 εκ €

- Περίπου δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ
- Η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε τη περίοδο 2009-2010
- Πειθαρχικές διώξεις σε 5 υπαλλήλους οι φάκελοι των οποίων εστάλησαν εστάλησαν στον εισαγγελέα
- 50 πολεοδόμοι έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώΑπό κόσκινο περνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς τη λίστα με τους 143 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, αποσπασμένων και μη, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους 32 εκατ € από το 2009 έως το 2010.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, πρόκειται για δεκάδες εφοριακούς, δέκα υπαλλήλους...................... 

στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 8 τελωνειακούς, 8 στο Γενικό Χημείο του Κράτους, 7 διοικητικούς, αλλά και 9 αποσπασμένους στην ΕΛΣΤΑΤ, 7 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και 3 στη Βουλή.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το 2009 και εντεύθεν, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε τη περίοδο 2009-2010 τότε που οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες λέγοντας ότι οι καταθέσεις στη χώρα μας είναι απολύτως διασφαλισμένες. Ωστόσο οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ έσπευσαν πρώτοι να δώσουν το "καλό παράδειγμα" και να εξασφαλίσουν το "περίσσευμα" από τα έσοδά τους στέλνοντάς το σε τράπεζες του εξωτερικού, γνωρίζοντας προφανώς περισσότερα από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.
Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις
Πέντε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ έβγαλαν στο εξωτερικό και δεν κατάφεραν να αιτιολογήσουν ποσά ύψους 550.000 ευρώ ο πρώτος, από 200.000 ευρώ οι άλλοι δύο και από 100.000 ευρώ δύο ακόμη υπάλληλοι. Ήδη τους ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή, ενώ οι φάκελοί τους εστάλησαν στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και ενδεχόμενων ποινικών παραβάσεων.
Σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας για ακόμη επτά υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ.
Το ΣΔΟΕ εντόπισε επίσης μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου καταθέσεις 150.000, 210.000, 350.000, 400.000, 460.000 και 730.000 ευρώ, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση ενός ακόμη υπαλλήλου με έμβασμα 170.000 ευρώ.
Εφοριακός με έμβασμα 1,2 εκατ. ευρώ
Κατά το δημοσίευμα ο πιο "φτωχός" υπάλληλος έστειλε στο εξωτερικό έμβασμα 22.000 ευρώ. Ωστόσο, περίπου δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ περίπου δέκα είναι εκείνοι που βρέθηκαν με ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Δύο μάλιστα ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται εφοριακός με έμβασμα 1.200.000 ευρώ περίπου, ενώ ο δεύτερος ακολουθεί με 1.100.000 περίπου. Πάντως οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι 129 από τους 143 έχουν κριθεί προς το παρόν ικανοποιητικές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 14 υπαλλήλους.
Αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν και από τους ελέγχους του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Εντοπίστηκαν 50 πολεοδόμοι που έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Οι 14 είχαν εμβάσει ποσά άνω των 300.0000 ευρώ. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πολεοδόμοι της επαρχίας με 30 εμβάσματα συνολικού ποσού 7 εκατ. ευρώ, ενώ βρέθηκαν και 20 εμβάσματα από πολεοδόμους της Αττικής συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ.

9 σχόλια:

  1. Μπορεί να μου πεις κάποιος πως εξηγείται το φαινόμενο και όλοι οι εφοριακοί υπάλληλοι διάγουν βίο χλιδάτο ( σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά κ.λπ ) . Πιθανόν να μου πείτε , έχετε αποδείξεις επ΄ αυτών που λέτε ; Σας απαντώ με το χέρι στην καρδιά . Είναι όλες οφθαλμοφανέστατες... Όλοι μας έχουμε στα χωριά μας υπαλλήλους - φίλους, συγγενείς - και, άνετα τους βλέπουμε ότι ξεχωρίζουν ως προς την οικονομική τους ευμάρεια , με ελάχιστες πολύ ελάχιστες εξεραίσεις για να είμαστε και ειλικρινείς. Είναι τυχαίο ;Δεν νομίζω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, για να μην αδικούμε και ανθρώπους που είναι σωστοί, θα πρέπει πούμε ότι οι υπάλληλοι του ΥΠ. ΟΙΚ. είναι απ΄τους καλύτερα αμοιβόμενους υπαλλήλους... όμως το σημαντικό για μένα είναι ότι ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ΄ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, κι ανησυχία μου είναι ότι παρ΄ολα τα προβλήματά μας ΔΕΝ αλλάζουμε νοοτροπία... θα διαλέξουμε πάλι τους πιό βρώμικους και διεφθαρμένους πολιτικούς, αυτοί θα τοποθετήσουν στην κορφή της ιεραρχίας της κοινωνίας τους πιο σάπιους κολλητούς τους, κι έτσι δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι εγώ (11.59π.μ) λέω το ίδιο με εσάς , ως προς την πρώτη παράγραφο του κειμένου σας.[ ότι είναι απ΄ τους καλύτερα αμειβόμενους υπαλλήλους ( έπαιρναν όλοι ακόμα και οι ΥΕ κατηγορίας εργαζόμενοι (φύλακες -καθαρίστριες) 1500 ευρώ επί πλέον του μισθού που έπαιρνε κάθε άλλος ομοιόβαθμος υπάλληλος του δημοσίου. Ήταν τα λεγόμενα στη γλώσσα των εφοριακών ΔΥΒΕΤ). Χώρια τα "τυχερά" ... Εσείς δεν έχετε ακούσει για τα "ΤΥΧΕΡΆ" , όπου το 40% πήγαινε στον εφοριακό υπάλληλο , το 30% στον διευθυντή του και το 30% στον ανώτερο διευθυντή; Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει στα ΜΜΕ και στον τύπο ; Όπως μη μου πείτε ότι μπορεί τόοοοσο άνετα ένας απλός δημόσιος υπάλληλος να φτιάξει σπίτι στο χωριό του , σπίτι στο χωριό της γυναίκας του, σπίτι στην Αθήνα , εξοχικό στην Αθήνα ή Πάτρα ή Γιάννενα ; Φίλε 12.39 μ.μ η εποχή αυτή των 30 ετών ήταν η χρυσή εποχή για τους Εφοριακούς .Όπως επαναλαμβάνω υπήρξαν και υπάρχουν και εφοριακοί που δεν "πλούτησαν" ... αλλά αυτοί είναι πολλοί λίγοι ...φτάνουν δεν φτάνουν το 20% των εφοριακών. Κάνε το γκάλοπ και ξεκίνα από γνωστούς σου εφοριακούς απ το χωριό σου , τα διπλανά χωριά σου και τους π. συμμαθητές σου απ το Λύκειο της περιοχής σου και θα δεις ότι όλα που προαναφέρονται είναι αληθινά. Εκτός και σεις ζείτε σε άλλον πλανήτη... απ΄ αυτόν που ζούμε εμείς στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 12:39΄. Θα γράψω δυό λόγια αληθινά χωρίς κορώνες και θα κλείσω.
    Δεν βλέπω πολύ τηλεόραση και δεν την εμπιστεύομαι. Ξέρω πολλούς ΕΝΤΙΜΟΥΣ ανθρώπους απ΄αυτό το χώρο. Συμφωνώ μαζί σου ότι με το μισθό του όποιοσδήποτε υπάλληλος μπορεί ΜΟΝΟ να ζήσει αξιοπρεπώς να μεγαλώσει τα παιδιά του και σ΄όλο του τον εργασιακό βίο ένα ζευγάρι, να πάρει καιένα μικρό διαμερισματάκι να στεγαστεί. Τίποτε άλλο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ελπίσουμε ότι κάτι αλλάζει, σιγά σιγά τα λαμόγια αρχίζουν και βγαίνουνε στη φόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούω συχνά, πως όλοι οι εφοριακοί τα παίρνουν και ότι όλοι ζουν στη χλιδή ... και βέβαια υπάρχουν επίορκοι, ανέντιμοι και διεφθαρμένοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν τέτοιοι και αστυνομικοί, δικαστικοί, υπάλληλοι της πολεοδομίας, του γραφείου συγκοινωνιών και πολλών άλλων υπηρεσιών ... έπειτα, πόσοι ιδιώτες είναι άμωμοι κι αμόλυντοι; Πόσοι επιχειρηματίες (λαμόγια)δεν οδηγούν καθημερινά συμπολίτες μας στη χρεοκοπία στη φτώχια, στην εξαθλίωση και πολλές φορές στην αυτοκτονία ; ... Δεν δικαιολογώ τους εφοριακούς ... για τους διεφθαρμένους ζητώ την παραδειγματική τους τιμωρία ... όχι να τους κλείσουν φυλακή και να τους ταΐζουμε κι από πάνω, να τους δημευτεί όλη τους η Περιουσία ακόμη της συζύγου και των παιδιών, εφ' όσον δεν καλύπτεται από το "πόθεν έσχες" τους, να τους αφαιρεθεί η σύνταξη και να τους δοθεί ένα συμβολικό επίδομα πρόνοιας ... είναι άδικο να κατηγορούμε όλους τους εφοριακούς ...η πλειοψηφία των εφοριακών εργάζεται πολύ σκληρά κι ίσως περισσότερο απ' όλους τους κλάδους των δημοσίων υπαλλήλων ... μάλιστα πολλοί απ' αυτούς έχουν τεράστια προσφορά σ' όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. ... Είμαι συνταξιούχος εφοριακός, υπηρέτησα 35 χρόνια στην επαρχία, υποψιάζομαι, γιατί αποδείξεις δεν έχω, ότι αυτοί που παρανόμησαν αποτελούν το 5 έως 10 % των εφοριακών και οι υπόλοιποι είναι άσπιλοι κι αμόλυντοι... αγανακτώ ν' ακούω συνέχεια κακεντρέχειες και υπερβολές ... ζουν λένε οι εφοριακοί στη χλιδή ... να έρθουν να το πουν σε μένα, που δουλεύω από 10 χρονών παιδάκι, έχω κάνει εκατό δουλειές, έχω οικιακή οικονομία και δεν προφταίνω να πληρώνω λογαριασμούς, φόρους και χαράτσια ... φέτος δεν έβαλα πετρέλαιο θέρμανσης, δεν μου έμειναν χρήματα ούτε για ένα δώρο στα εγγονάκια μου ... κι έρχεται κάθε άσχετος και μας βγάζει λόγο ... είμαι υπερήφανος που ήμουν εφοριακός ... κι ας έρθει κάποιος να μου πει ότι όλα αυτά τα χρόνια καταχράστηκα έστω κι ένα ευρώ Έλληνα φορολογούμενου ....ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ονομάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα απαντήσω στον κύριο που έκανε το πρώτο σχόλιο : Κι εγώ και η γυναίκα μου, είμαστε εφοριακοί, μένουμε στο χωριό στο πατρικό μας σπίτι, ενοίκιο δεν πληρώνουμε. φτιάξαμε λιοστάσι, περιβόλι, θερμοκήπιο και τις ελεύθερες ώρες δουλεύουμε εκεί. Κάναμε κότες για αυγά και πουλάκια για φαγητό. Έχουμε μηνιαίο εισόδημα 5.000 ευρώ. Ενώ εσύ που θεωρείσαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης δεν παράγεις τίποτα, ούτε για τον εαυτό σου ... κοπροσκυλιάζεις απ' το πρωί ως το βράδυ στο καφενείο, και δεν καθαρίζεις ούτε την αυλή του σπιτιού σου, βάζεις τον Αλβανό να την καθαρίσει ... τότε πως θέλεις να έχουμε την ίδια ποιότητα ζωής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή μου άρεσε η κουβέντα σας, θα πω και γω όχι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που δεν μπορω να τον ξέρω, αλλα για κάτι τέτοιους τύπους του χωριού, ότι δεν θέλει το ίδιο επίπεδο ζωής, ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, και θέλει επίσης να είναι ο κριτής των πάντων.... και βέβαια για το μόνο που είναι άξιος ειναι να συνναλαγεί με ανήθικους πολιτικούς για να κερδίσει τόσο δα, κι ας βουλιάξει όλη η κοινωνία, τέτοια είναι η πλειοψηφία εκεί στα χωριά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ 3.56 μ.μ , λέτε ότι , ως αντρόγυνο, είστε εφοριακοί ,κατοικείτε στην επαρχία και παίρνετε 5.000 ευρώ ; Γιατί τόσα πολλά; αφού κανένας δημόσιος υπάλληλος με 30 χρόνια υπηρεσία δεν παίρνει πάνω από 1600-1700 ευρώ ; Αραγες , αν παίρνετε όπως λέτε , τώρα , 5000 ευρώ , πριν την κρίση παίρνατε ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ 7000 ευρώ .Θα ήθελα να μας πείτε , αν ξέρετε τίποτα για τα ποσοστά των "τυχερών" από τους ελέγχους και το κλείσιμό των βιβλίων ...τα 40% , 30% ,30% , αν ξέρετε... καθότι ευρισκόμενοι όπως λέτε στην επαρχία , πιθανόν και να μην σας έχει απασχολήσει στην υπηρεσία σας. όμως δεν μπορεί κάτι θα ακούσατε και σεις ..για τον φόνο... όπως άκουσα κι εγω. Παρεκτός και είχατε πάντα τον νου σας στις κοτούλες και τα κρεμμυδάκια ...που λέτε ότι ασχολούσασταν . Όμως οι μεγάλες εφορίες ( ΦΑΕ, ΑΕ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ κ.λπ ) είναι στην Αττική και Θεσσαλονίκη . Πως εξηγείτε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εφοριακών υπαλλήλων έχει , σήμερα, οικονομική ευμάρεια ; Και για να εξηγούμαι , δεν λέω ότι ήταν κλέφτες . ΛΕΩ όμως ότι ήταν πολλαπλά και σκανδαλωδώς αμειβόμενοι σε σχέση με άλλους ομοιόβαθμους υπαλλήλους του δημοσίου. Τα ΔΗΒΕΤ , φίλε μου που άγγιζαν τα 1500-1700 ευρώ πιο πάνω από κάθε άλλον ομοιόβαθμο υπάλληλο του δημοσίου, ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Εγώ που έχω π.χ 25 χρόνια υπηρεσία στο δημόσιο έπαιρνα π.χ 1500 ευρώ . Ο εφοριακός με τα ίδια τυπικά αλλά και ουσιαστικά με εμένα προσόντα έπαιρνε 1500 ευρώ επί πλέον . Αυτό λέω και τίποτα άλλο. Και σαυτα που λέω , βλέπω , ότι τα προσπερνάτε. Πάντως και σήμερα - αν δίνονται - μισθοί 2500 ευρώ, είναι σκάνδαλο γιατί ουδείς δεν αμείβεταιο πάνω από 1800-2000ευρώ (κατηγορία ΠΕ ).Ακόμη λοιπόν , οι εφοριακοί ..έχουν κατά το πως φαίνεται τον "κήπρο" ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο