Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Τα λουλούδια στη Κυρία από μένα….»!

           Συνηθισμένη μέρα στα Ηλύσια Πεδία. Ο Πρόεδρος είχε ενημερωθεί από τον διευθυντή του γραφείου του ότι το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Κλόζερ θα έβγαινε με πρωτοσέλιδο τη παράνομη σχέση του. Χαμογέλασε. Μην ανησυχείς του είπε.  Μα έρχεται θύελλα Πρόεδρε. Θ αντέξουμε απάντησε εκείνος. Τι να κάνουμε, πως να το χειριστούμε; Προς το παρόν τίποτα, άσε τους ανέμους να φυσήξουν είπε ο Φρανσουά και ζήτησε τους φακέλους της ημέρας.
     Ο Φρανσουά Ολάντ Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ήταν μια χρυσή μετριότης. Μάλλον άσχημος και χωρίς εμφανή χαρίσματα, ευνοήθηκε απ’ τις περιστάσεις στη πολιτική σκηνή της χώρας του, αλλά κι απ’ τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες που αντιμετώπισε  ο Σαρκοζί.  Και βρέθηκε κάτοικος Ηλυσίων να συναγελάζεται με την Αγγέλα των Γερμαναράδων και να κατευθύνει τις τύχες των Ευρωπαίων
       Στη προσωπική του ζωή  ο Φρανσουά ήταν ιδιαίτερα ατακτούλης. Λένε ότι γοήτευε τις γυναίκες με το χιούμορ του. Γενικά διαφωνώ με αυτή τη θεωρία. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι το χιούμορ χωρίς συνοδευτικά λειτουργεί σαν καταλύτης για να "πέσει" μια γυναίκα........



       Το χιούμορ παρέα με χρήμα ναι, με εξουσία ομοίως.  Όχι πέστε μου, ένας άσχημος νέος ιδιωτικός υπάλληλος των εξακοσίων ευρώ, έχει ελπίδες να  ρίξει ένα φωτομοντέλο με τα αστεία του; Χλωμό το βλέπω. 

        Να καταθέσω τη προσωπική μου εμπειρία: Πριν καμιά δεκαριά χρόνια σε πρωτεύουσα χώρας του πρώην σοσιαλιστικού παραδείσου, ήταν ένας φίλος Κύπριος, κακάσχημος, κοντός, μαυριδερός με χοντρή μύτη, σκέτος Κουασιμόδος. Δεν είχε αφήσει θηλυκιά γάτα που να μην έχει περάσει απ το κρεβάτι του κι  όχι ιερόδουλες αλλά φωτομοντέλα, τραγουδιάρες κι ηθοποιές, καλλιτέχνιδες γενικώς. Πως τα κατάφερνε; Όχι πάντως με την ομορφιά  και το χιούμορ, αλλά με τα αμερικάνικα ντολαρς που διέθετε σε ποσότητες και σκόρπαγε αφειδώς ο "κουμπάρος". Και δε λέω κάτι πρωτότυπο ή περίεργο. Παντού γίνεται,  ανάλογα με τις ηθικές αντιστάσεις που υπάρχουν στις γυναίκες "στόχους".

        Ο Ολάντ λοιπόν, είχε για πολλά χρόνια σύντροφο μια χαρισματική πολιτικό και πολύ ωραία γυναίκα, τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, την οποία δεν παντρεύτηκε ποτέ αλλά απέκτησε μαζί της, τέσσερα παιδιά. 
      Κάποια στιγμή τη παράτησε  για τα ωραία μάτια μιας δημοσιογράφου, της Βαλερί Τριερβελέρ η οποία έγινε επισήμως σύντροφος του. Εκείνη τον βοήθησε στην εκλογή του, έγραφε τους λόγους του και στάθηκε στο πλευρό του στη πορεία για τη Προεδρία. Όμως κάποιοι λένε ότι ο Φρανσουά  είχε θέμα: "δεν χορταίνω θέλω κι άλλο, έχω πρόβλημα μεγάλο". Άλλοι πάλι ότι τον τρέλαινε η Βαλερί με τη ζήλια της για τη Σεγκολέν. Όπως και να έχει ο ερωτύλος Φρανσουά  βρέθηκε στη στοργική αγκαλιά της ηθοποιάς  Ζυλί Γκαγέ, την οποία οι φήμες φέρουν και εγκυμονούσα τέκνο του Φρανσουά.
       Ο θόρυβος τεράστιος, οι συντηρητικοί Αμερικάνοι, τέντωσαν τα μεγάλα αυτιά τους, να ακούσουν και να προβλέψουν τις συνέπειες της ανάρμοστης σχέσης του Φρανσουά στη Γαλλική πολιτική σκηνή αλλά και κυρίως σε διεθνές επίπεδο. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι σύμμαχοι θέλουν να τα ξέρουν όλα για τα σημαίνοντα πολιτικά  πρόσωπα. Ακόμα και ‘’πως το τρίβουν το πιπέρι’’ στη κρεβατοκάμαρα τους. Προς εκμετάλλευση βέβαια, όχι για κοινωνικό σχολιασμό. 
     Θυμηθείτε τη περίπτωση του αλήστου μνήμης Στρος Καν. Τα ΜΜΕ λύσσαξαν και όλα τα άλλα θέματα της Γαλλίας πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Κάποιοι που δεν γνώριζαν τη Γαλλική ιστορία σε τέτοιας φύσης θέματα, προέβλεπαν κρίση. Κουραφέξαλα. Ο Σαρκοζί με τη Κάρλα Μπρούνι τι έκανε; Και ακόμα παλιότερα ο μεγάλος Φρανσουά των Σοσιαλιστών ο Μιτεράν με την εκτός γάμου κόρη του;
      Οι Γάλλοι γενικώς θέλγονται απ τους ερωτιάρηδες προέδρους. Κι ο σημερινός Φρανσουά το ξέρει πολύ καλά αυτό. Σύμβουλοι και φίλοι τον παρότρυναν να διαψεύσει, να κάνει μηνύσεις στο περιοδικό. Άλλοι πάλι να πάρει τη Βαλερί και να βγουν σε ρομαντικό δείπνο με τη ‘’διακριτική΄΄ παρέα των τηλεοπτικών καναλιών. Εκείνος πάλι δεν άκουσε κανέναν: Έδωσε συνέντευξη τύπου, όπου επιβεβαίωσε τις φήμες για τη Ζυλί και δεν απάντησε στο τι πρόκειται να κάνει στη προσωπική του ζωή. Τους άφησε πεινασμένους και διψασμένους.
         Γυρίζοντας στο γραφείο του έδωσε εντολή να στείλουν ένα προεδρικό μπουκέτο  λουλουδιών στη Βαλερί, η οποία στο μεταξύ απ το σοκ, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
       Κι έτσι με τη παραγγελία: "Τα λουλούδια στη κυρία από μένα"  ο εραστής Πρόεδρος τους έστειλε για βρούβες όλους.  Οπότε για τους επόμενους μήνες, το κεντρικό θέμα στη Γαλλία, την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τας Αμερικάς θα είναι το κρίσιμο ερώτημα: ‘’Ποια πηδάει ο Πρόεδρος ρε παιδιά;’’

      Κι ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και τέτοιοι πρόεδροι να σπάει η ανία της πολιτικής. Απ την εποχή του Αντρέα και της Δήμητρας έχουμε να ασχοληθούμε με τη κρεβατοκάμαρα ενεργών προέδρων.

Οπότε περιμένοντας την απάντηση στο παραπάνω "θανάσιμο" ερώτημα:

Υγιαίνετε αδέλφια!

2 σχόλια:

  1. κουασιμοδος αλλα την "θεα" γαλλιδουλα την εχει!!! αλλοι αρεσκονται απο βαλκανια μερια. βλεπεται οι σοσιαλιστες ειναι και μεγαλοι εραστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κοσμος πειναει,ανεργια,φτωχια και δηστυχια σε ολη την χωρα και εσυ ασχολεισαι με γαλλικους ερωτες.Και παρε πισω το ΄΄Αγγέλα των Γερμαναράδων΄΄μην σε διαγραψουν απο την ΄΄ΝουΔουλα΄΄των Γερμανοτσολιαδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο