Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Στα μαύρα σκοτάδια το μουσείο του Θυρρείου!


            Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Βόνιτσα, μετά το λουκέτο στο μουσείο του Θυρρείου. Καταγγελίες από τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη, σχετικά με την κατάσταση στο μουσείο, που όπως λέει ούτε ανοικτά φώτα δεν έχει το βράδυ.

      Για πλήρη απαξίωση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής της Βόνιτσας, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, που μίλησε σχετικά με το κλείσιμο του μουσείου του Θυρρείου, στον Ρ/Σ «Δυτικά FM 9.61», μετά και την κατάθεση σχετικής ερώτησης στο Υπουργείο Πολιτισμού.....


   
     Ο κ. Μωραΐτης, τόνισε πως πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις για την απαξίωση που υφίσταται και στον συγκεκριμένο  τομέα η Αιτωλ/νία, χαρακτηρίζοντας  «προφάσεις»  τις απαντήσεις για έλλειψη προσωπικού, ή για ελλιπή φύλαξη, καλώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να γνωστοποιήσουν που ακριβώς βρίσκονται τα πολύτιμα ευρήματα που έχουν βρεθεί στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. 
      Παράλληλα εγκάλεσε την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων, για παντελή απουσία σχεδιασμού, ώστε να πολλαπλασιαστεί η επισκεψιμότητα στο συγκεκριμένο μουσείο.
       "Από την Βόνιτσα κάθε χρόνο περνούν χιλιάδες τουρίστες μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου, Κι όμως δεν υπάρχει καμιά πρωτοβουλία, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ενημερωθούν για το μουσείο που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο άθλιο οδικό δίκτυο μέχρι το Θύρρειο".

      Παράλληλα κατήγγειλε ότι πριν λίγες μέρες που πέρασε από το μουσείο, βραδινές ώρες (σ.σ. ο βουλευτής κατάγεται από την περιοχή), είδε πως το μουσείο δεν έχει καν αναμμένα φώτα! 
       «Δεν υπάρχει φύλακας,  ούτε τα φώτα είναι ανοικτά και το κτίριο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι! Πολύ σημαντικά εκθέματα είναι απολύτως εκτεθειμένα στις ορέξεις του κάθε αρχαιοκάπηλου» κατήγγειλε ο βουλευτής που μάλιστα είπε πως θα επανέλθει με επίκαιρη ερώτηση ώστε ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει αυτοπροσώπως μέσα στο κοινοβούλιο για το θέμα.

Π.Η.Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο