Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Στις φλόγες το κέντρο της Αθήνας

     Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο κατά του μνημονίου και πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

   Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, περίπου 20 κτήρια -ανάμεσά τους οι ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Άστυ» και τα κεντρικά της Alpha- τυλίχθηκαν στις φλόγες...


    Περίπου 70 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα ή αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για ώρες σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Twitter ότι υπήρχε πανικός και άνθρωποι ποδοπατούνταν. 
    Την ώρα της ψηφοροφίας, περίπου 200 άτομα βρίσκονταν στη λεωφόρο Αμαλίας έξω από τη Βουλή και φώναζαν συνθήματα. Οι εκτεταμένες οδομαχίες τερματίστηκαν λίγο αργότερα.
     Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τα επεισόδια μαίνονταν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, καθώς η αστυνομία έχει απωθήσει τους διαδηλωτές από την πλατεία. Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 80 προσαγωγές και συλλήψεις -23 άτομα συνελήφθησαν την ώρα επιχείρούσαν να εισβάλουν στο δημαρχείο.
Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα, το Αγρίνιο και το Βόλο.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο