Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κάλεσμα του Προέδρου Προδρόμου Διονύση Νικολέ για την απογραφή

Αρχίζει από σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου η γενική απογραφή του πληθυσμού σε όλο το διευρυμένο Δήμου Ξηρομέρου και στο χωριό Πρόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου. 
Η σημασία της απογραφής είναι πολύ μεγάλη και συνδέεται με την γενικότερη ανάπτυξη και την προοπτική του Προδρόμου για τα επόμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικολές Διονύσης δήλωσε: «Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για το χωριό μας τον Πρόδρομο, να βρεθούμε όλοι μας μια μέρα, από τις 10 μέχρι 24 Μαΐου, στις πατρογονικές μας εστίες και να απογραφούμε στη γενέτειρα μας...



Για τον Πρόδρομο το αποτέλεσμα της απογραφής (σύμφωνα με την απογραφή του 2001 το χωριό μας αριθμούσε οριακά 361 κατοίκους) έχει μεγάλη σημασία. Γιατί από τον αριθμό των κατοίκων που θα απογραφούμε εξαρτώνται, αφενός η διατήρηση του Τοπικού Συμβουλίου ως τριμελούς οργάνου (σύμφωνα με τον Καλλικράτη αν απογραφούμε λιγότεροι από 300, το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας καταργείται!) και αφετέρου θα εξαρτηθεί και το ύψος του ποσού της επιχορήγησης που θα παίρνει η τοπική κοινότητα του χωριού μας για την επόμενη δεκαετία.
Όλοι οι Προδρομίτες πρέπει να βρεθούμε στο χωριό για να έχουμε πιο δυνατή φωνή και λόγο. Ως ελάχιστη συμβολή για το χωριό μας, παροτρύνω όλους τους συγχωριανούς μας να έλθουν στον Πρόδρομο μια μέρα από τις 10 μέχρι 24 Μαΐου και να απογραφούν εδώ.  
Γι΄ αυτό, όλοι στο Πρόδρομο, για την απογραφή του 2011». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο