Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να επιταχυνθεί η καταβολή της επιστροφής του 11% του Φ.Π.Α. στους Αγρότες».

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά να επιταχυνθεί χρονικά η επιστροφή του 11% του Φ.Π.Α. στους αγρότες και να προσδιοριστεί η διαδικασία και ο τρόπος υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Το αυξημένο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων όπως καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και οι μειωμένες τιμές των παραγόμενων προϊόντων έχουν συντελέσει στην συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος, ιδιαίτερα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση.
Με το φορολογικό νομοσχέδιο 3842/2010 που πρόσφατα ψηφίσθηκε στη Βουλή, και συγκεκριμένα με το άρθρο 62, υιοθετήθηκε και ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών που είναι η αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ από 7% σε 11%, ρύθμιση που ενισχύει το αγροτικό εισόδημα, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Είναι γεγονός πως η θετική αυτή διάταξη έχει δημιουργήσει προσδοκίες αλλά και ερωτήματα στον αγροτικό κόσμο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο υλοποίησης της διάταξης, την διαδικασία και τον τρόπο υποβολής των απαραίτητων φορολογικών στοιχείων.
Επειδή στην σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία η οικονομική κατάσταση των αγροτών πλήττεται πολλαπλά είναι εξαιρετικά σημαντικό η επιστροφή ΦΠΑ να επιταχυνθεί χρονικά.»

Τέλος στην ερώτηση του ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ζητά να διασαφηνιστεί το πότε θα γίνει η καταβολή επιστροφής του 11% του Φ.Π.Α. στους αγρότες και να προσδιοριστεί η διαδικασία και ο τρόπος υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο