Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πετσόκοψαν τα δέντρα στη Βόνιτσα (φωτο)



        Ανάστατη είναι η Βόνιτσα από το «πετσόκομμα» στα δένδρα της πόλης τις τελευταίες ημέρες. Σε μια εποχή που τα δέντρα κινδυνεύουν να αποτελέσουν είδος υπό εξαφάνιση, η νέα δημοτική αρχή προχωρά στο κουτσούρεμα τους. 
     Δένδρα τα οποία χρειάστηκαν χρόνια για να μεγαλώσουν, καθώς η ηλικία τους φαίνεται ξεκάθαρα από τους κορμούς και που έχει ανάγκη η Βόνιτσα, χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά τις μέρες αυτές. 
        Πολλοί κάτοικοι της Βόνιτσας εξέφρασαν την οργή τους και ζητάνε να μάθουνε γιατί πετσόκοψαν τα δένδρα και μετέτρεψαν τη περιοχή σε Κρανίου Τόπο…
Με αυτές τις σκέψεις, ρωτάμε τη δημοτική αρχή:
-Υπάρχει κάποια άδεια για το «κόψιμο» των δένδρων;
-Πήραν τη γνώμη της κατεξοχήν αρμόδιας υπηρεσίας του Δασαρχείου;.......

 
      Ένας ευαίσθητος φίλος από τη Βόνιτσα που μας έστειλε τις φωτο μας τονίζει για τη λεηλασία των δένδρων:      «Από την αρχή της νέας Δημοτικής περιόδου με την νέα Δημοτική αρχή, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας εντυπωσιασμού με δήθεν έργα. 
     Ως δείγμα αυτής, στέλνω φωτογραφίες πετσοκόμματος των δένδρων περί την παιδική χαρά στον Άγιο Δημήτριο Βόνιτσας. Βέβαια, η δικαιολογία είναι ότι αυτό είναι κλάδεμα, για την προστασία των παιδιών της παιδικής χαράς και της εκκλησίας. Όμως, η ίδια συμπεριφορά, υπάρχει και σε άλλα δένδρα εντός των αστικών χώρων του Δήμου μας. 
     Μήπως υπάρχει κάτι άλλο; Μήπως ο Δήμος μεριμνά για τα ξύλα του χειμώνα;…».

      Σημεία των καιρών, όπου όταν η φύση πέφτει σε παρακμή, το ίδιο συμβαίνει και με την ανθρώπινη φύση, τον ανθρώπινο πολιτισμό μας. 
    Ελπίζουμε να δοθεί μία απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας που έδωσε την εντολή για το παράλογο της βίαιης επέμβασης στα δένδρα…





52 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!! Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ .ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ "Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΤΟΥς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ KATOYNANEWS ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ....ΣΑΚΟΥΛΑ ΞΑΝΑ ΟΛΕ ΟΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαιρομαι για την ευεσθησια του φιλου .και να επισημανω οτι;.τοσα χρονια πετσοκοβουν και λεηλατουν το δασος των ευκαλιπτων πισω στη χωρα.Εκοψαν ενα μεγαλο μερος απο το δασος για να γινει το νεο γηπεδο της ομαδας(λες και η ομαδα δεν ειχε γηπεδο?)το δασος που ειναι πισω απο το γηπεδο τινει να εξαφανιστει:ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι εαν εσπαγαν και επεφταν στο κεφαλι σου ο υπευθυνος θα ετρεχε και δεν θα εσωνε !!! Να τα αντικατστησουν με αλλα δεντρα οπως η φλαμουρια .................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΙΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ,ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ?ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ?ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμενα αντιθετα μου φταινε τα αυτοκινητα απο τα φαναρια μεχρι το παρκινκ κατω στην παραλια που παρκαρετε οπου νανε και ανεξελενκτα αλλα καπια μερα θα βγει καποιος με κανενα rpg και δεν θα μεινει ανασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to amvrakikos news tou nerona kai to aktiobonitsa news press tou anipsiou kai tou stratigou pou emfanistikan proeklogika pou einai? den itan fisika gia propaganda. sas doulepsane sas piran tin psifo kai tora apo ekei pane kai oi alloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ".. Να τα αντικατστησουν με αλλα δεντρα οπως η φλαμουρια..."

    Με φραγκοσυκιά καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. re pedia poli laspi i siopi toy dimarxoy pros apandisisas asxolithite me tipota alo ala pios agiazi ston topotoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΝΟΙ.....ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΟΜΑ ΑΝ ΟΧΙ ΕΙΣΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2014 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1400!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. epeidi einai i paidiki xara apo dipla kai tixeni na pigenoun ta paidia mou ekei.as mou upograpsi enas ena xarti to opoio tha egiate gia ta dentra ayta.me mikous 3o metra toulaxiston

      Διαγραφή
  11. μωρε πάμε κ@λ@.σιγά.τα δεντρα αυτά ήθελαν κοψιμο.σε όλους τουσ διμους γινεται αυτο.δηλαδη αμα αυτα τα δεντρα ηταν μπροστα στο σπιτι τουσ και τους ενοχλουσαν δεν θα τα εκοβαν.τωρα για τρια δεντρα που πραγματικα πανω στην στροφη ηταν επικυνδινα γηνεται τοσος ντοροσ.η βονιτσα και τα χωρια μας αλαζουν καθε μερα οψη.ο δρομος οπως ερχομαστε απο παλαιρο για βονιτσα στην ευθεια δεν αναγνωριζετε..οι δε δρομοι παντου εκλεισαν τις λακουβες.....ρε ουστ που σας επιασε γκρινια παλιοτομαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε σεις ειστε απιστευτοι
    1ον ξεβρωμισε ο τοπος απο το σκουπιδαριο και τις λακουβες....
    2ον η λευκα ειναι οτι χειροτερο για καυσοξυλο γιατι δεν καιγεται και ολοι εχουμε δει κατα καιρους λευκες πεσμενες απο αερα (ειναι τα μονα δεντρα που εχω δει πεσμενα τοσα χρονια που ζω στη Βονιτσα)
    Κανετε σαν τους πολιτικους στα καναλια και το μονο που καταφερνετε να ειναι οταν καποια στιγμη πειτε κατι σωστο να μην το λαβει κανενας υποψιν ..... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα δέντρα έπρεπε να κλαδευτούν γιατί ήταν επικίνδυνα και για τα παιδιά και για τους διερχόμενους. Όχι όμως σ΄αυτό το χάλι. Τέτοιοι είμαστε. Φωνάζουμε γιατί δεν ανησυχούν οι αρμόδιοι για τα επικίνδυνα κλαριά, φωνάζουμε σε κάθε υπερβολή (και δίκαια). Ας βρουν οι αρμόδιοι τη μέση οδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλέποντας ειδήσεις πριν 2 μέρες άκουσα ότι γίνεται έλεγχος στις παιδικές χαρές για την καταλληλότητα τους, αποκλείεται δηλαδή να κόπηκαν κάποια από αυτά τα δέντρα για την ασφάλεια των παιδιών και των γονιών τους; Αν έπεφτε κάποιο δέντρο από τον αέρα και τραυματίζονταν κάποιο παιδί όλοι θα λέγαμε για την ανυπαρξία του δήμου... Τελικά τι θέλετε ο δήμος να δουλεύει ή να είναι προκλητικά αδιάφοροι όπως οι προηγούμενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΣΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΝΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΟΙ ΨΙΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΑΡΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΥΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τις ΦΩΤΟ διαπιστώθηκε το μέγεθος της καταστροφής που συντελέστηκε στα δέντρα. Λένε ότι υπάρχουν ακόμα και δεκάδες δέντρα που έχουν κοπεί από τη ρίζα με το αλυσοπρίονο. Το έγκλημα κατά του φυσικού μας περιβάλλοντος επιτέλους κάποιος πρέπει να το σταματήσει…
    (Προσοχή!! Με τη φόρα που έχουν πάρει οι δεντροφάγοι… κρύψτε κάθε νεαρό δεντράκι που είχε φυτρώσει!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και ο πλάτανος δίπλα στον Άγιο Σπυρίδωνα είναι επικίνδυνος να πέσει πάλι καλά που δεν τον έκοψαν και αυτόν!!

    Τα δέντρα εκεί που κόπηκαν βρίσκονται εδώ και 30 χρόνια...τώρα σκέφτηκαν την παιδική χαρά;;
    Aμφιβάλω πολύ για την χρησιμότητα κοπής των δέντρων σε τέτοιο βαθμό γνωρίζοντας ότι οι οικολογικές ευαισθησίες του τωρινού δημάρχου είναι ...ανύπαρκτες.
    Φυτευει γκαζόν στο βάλτο δίπλα στο γήπεδο,ξηλώνει τις πλατείες και στην θέση των παλιών πλακών τοποθετεί άλλες οι οποίες το καλοκαίρι αυξάνουν την θερμοκρασίας κατά 3-4 βαθμούς(!!) κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια (μαζί τους και η αλήθεια;)
    Ποια δέντρα έχουν κλαδευτεί; Κόπηκαν φίλε με αλυσοπρίονο και λεηλατήθηκαν…. Απογυμνώθηκε ο τόπος και τώρα η περιοχή μοιάζει τελείως νεκρή…. Τα ξεπάστρεψαν… Τα αποτελέσματα του καταστροφικού έργου… είναι δέντρα τουλάχιστον 30 ετών να είναι κατακρεουργημένα και κομμένα κατά τρόπο τέτοιο ώστε είναι αδύνατο να ξαναβλαστήσουν.
    Σε μία εποχή όπου τα δέντρα στη Βόνιτσα ολοένα και σπανίζουν και λαμβάνοντας υπ’ οψιν ότι τα δέντρα αναπτύσσονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, καμία ανοχή για τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να υπάρχει…

    ΥΓ: Ένας φίλος είπε: Ρωτάτε γιατί έκοψαν τα δέντρα; Είναι απλό. Με τη φόρα που έχει πάρει η νεα δημοτική αρχή φυτεύει μόνο τσιμέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Πάνο Κύρκο

    Γιατί έχω την εντύπωση ότι είσασταν από τους κύριους προμηθευτές στον Δήμο επι της προηγούμενης δημαρχίας Αποστολάκη;
    To ότι έχεις δοκιμάσει εάν καίγεται το ξύλο λεύκας είναι ύποπτο,ίσως για αυτό αραιώνουν τα δενδρα πίσω στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΙ ΝΤΑΛΑΙΟΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΙΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΛΙΑΜΑΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν καταλαβαινω γιατι τοσο παθος για τα δεντρα!τοσο καιρο ηταν σαν να μην υπαρχουν το ιδιο ειναι και τωρα!ελα ρε παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 6 Οκτωβρίου 2014 - 1:08 μ.μ.

    Ανώνυμε με αυτή την λογική σου όλα τα δέντρα πίσω στο γήπεδο είναι σαν μην υπάρχουν (πεθαίνουν μόνα τους) ας πάει το συνεργείο του δήμου (οπωσδήποτε μαζί και ο φωτογράφος του σχετικού τοπικού blog για να προπαγανδίσει το θέμα ως "ενδιαφέρον" της τωρινής αρχής, και ας παραδώσει τον απελευθερωμένο (απο δέντρα χώρο) στον Αντιδήμαρχο για να φτιάξει χωρο (με επιδότηση) που θα πωλείται μέλι το πρωί, ενώ το βράδυ θα πίνεις το ποτό σου με ωραιώτατες Ουκρανέζες.
    Συναρπαστικό μου ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κυριε κυρκο οι σωληνες βοθρου που προμηθευσατε το 2010 τον αποστολακη που πηγανε?σε ποιου συμβουλου οικοδομη?
    αλλα δεν φταιτε εσεις αλλα ο φερεντινος που τις πληρωσε ως αρμοδιος αντιδημαρχος το 2011.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΝΩΝΥΜΕ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014-1:Ο8
    Τα δεντρα στη συγκεκριμενη περιοχη ηταν πανω απο 30 χρονια,και εδιναν την ομορφια τους σε αυτο το μερος...
    συμφωνα με τη λογικη που σε διακατεχει θα πρεπει κατα τη γνωμη σου να αφανησουμε ολα τα δεντρα...να μην υπαρχει δασος πουθενα...
    απο οικολογικη συνηδειση εισαι στο ΜΗΔΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν λετε που ξευρομισε τα χωρια ο δημαρχοςεχουν τωρα ενα μηνα καθαριζουν και βρομικα ειναι παρα ασχολιστε με τα δεντρα και οσο για εσας του οικολογους παρτε απο ενα δεντρο και πατε να το φυτεψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. επειδη εχω τρια παιδια καλα εκαναν και τα εκοψαν τα δεντρα πρωτα για την ασφαλεια στις κουνιες και δευτερον προπερσι ετυχε να περναω με το αυτοκινητο μου απο εκει και τα δεντρα ειχαν σπασει....αυτο δεν ειναι επικυνδινο;;;;; χωρις να θελω να υπερασπιστω κανεναν πολιτικο ο σημερινος δημαρχος εχει οντως ξεβρωμησει την βονιτσα που πηγαιναμε στις κουνιες τα παιδια μας και τα σκουπιδια ηταν παντου....συγχαρητηρια στον κυριο αποστολακη που μπηκε δυναμικα στη δημαρχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ας μας πουν οι τωρα ευαισθητοι για τις δενδροφυτεψεις τους στη Σαλτινη που τις εφαγαν τα γελαδια την αλλη μερα!!!!ουτε ενα δυχτι δεν εβαλαν !!!!τωρα για την προκυμενη καλος καναν και τα εκοψαν διοτι ερχεται χειμωνας και αερας και τα ευκαλιπτα σπανε ευκολα και απο κατω παιζουν παιδακια!!!οπως επισης ξαναριχνουν ευκολα βλαστους!!!!δεν γνωριζω αν πηραν αδεια για να τα κοψουν οποτε δεν τους κατηγορω!!απο την αλλη ομως επρεπε τα ξυλα που εβγαλε ο Δημος οχι μονο απο εκει να τα μοιρασει σε φτωχες οικογενειες και σε ηλικειωμενους που δεν εχουν καποιον να τους κοψει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΩΝΥΜΕ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 3:31
    κινησεις εντυπωσιασμου ειναι αυτες που κανει ο τωρινος δημαρχος σχετικα με το θεμα της καθαριοτητας της Βονιτσας....
    υπαρχουν πιο σοβαρα προβληματα που απαιτουν αμεση λυση στην πολη μας..
    οπως ειναι:η αναπλαση της παραλιας μας ,,και επιτελους να φτιαξει την πλατεια,που σ αυτο το χαλι που ειναι σημερα ,αντι για πλατεια να ειναι παρκινγκ για τα αυτοκινητα ο σημερινος δημαρχος το εκανε στην προηγουμενη θητεια του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 4:15
    οσον αφορα τις δεντρφυτευσεις στη Σαλτινη που τις χαλασαν τα γελαδια ποιος φταιει?ο δημος φταιει και οι εκαστοτε δημαρχοι που επετρεπαν στους κτηνοτροφους να βαζουν τα γελαδια τους εκει...
    τωρα οσον αφορα τα δεντρα δεν διαφωνω για τα κλαδια που σπανε με τον αερα ...και σε ρωταω τωρα εγω:ποιο παιδι θα παει να παιξει στην παιδικη χαρα το χειμωνα που φυσαει και βρεχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΙΛΑΤΕ ,ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ???ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΤΟΥ ,ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟ ΚΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. α ρε κακομιρα Βονιτσα εξαγοράστηκες κι έχεις αυτό που σου αξίζει κολιμπυθρόξυλο δε θ αφήσουν οι Σιαλμηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ... ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ... ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ????? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. να πάτε αρκετοί να μάθετε
    Ο Ρ Θ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Α
    ..ΑΦΟΥ ΜΆΘΕΤΕ, κάνετε μετά κριτική επι δημοσίων ζητημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. aftous psifisate, eksagorastikate kai tora ola staxti kai mpourmperi, kolimpithroksilo den exei meinei stin vonitsa kai ta xoria mas. o stoupas stin katouna kselogkose ola ta petsouria ekso apo to xorio gia na vgalei o athineos katouniotis fotografies. eleos
    tha anteksei i vonitsoula mas 5 xronia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς Κυριο Κύρκο
    "Κατηγορία" όπως λες δεν υπάρχει .
    Υπάρχει μια ερώτηση ουσίας, ήσουν τότε ένας από τους προμηθευτές του δήμου σωστά;
    Aν ναι αυτό σημαίνει και λιγότερη χαλαρή αντίληψη το τι είναι σωστό και τι όχι στην τοπική αυτοδιοικηση. Μήπως είμαι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς τον Ανώνυμο
    6 Οκτωβρίου 2014 - 8:53 μ.μ.

    Ποτέ μα ποτέ δεν τονίζουμε στα κεφαλαία το Α(άλφα) ως δεύτερο γράμμα της λέξης με κεφαλαία (ΜΆΘΕΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. (στον 5,55)δεν λεω αμα βρεχει δεν πανε παιδακια να παιξουν,αλλα αυτοι οι ευκαλιπτοι ηταν κοντα στο δρομο κι αν περναγες με το αυτ\το σου και σου ερχονταν στο κεφαλι τοτε θα το καταλαβαινες γιατι τους εκοψαν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ουι γιε μου τι γινηκανε ετσι τα κακομοιρα τα δεντρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΑ ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ...

      Διαγραφή
  39. ΡΕ φιλε εσυ που μου απευθυνεσαι σε μενα... εδω δεν εχεις το θαρρος να γραψεις κατι με το ονομα σου και θες να μου θεσεις και επιχειρηματα??? Προμηθευτης ημουν και στο Σολδατο αυτο δεν το ξερεις? Αυτο που δεν ξερεις σιγουρα ηταν δεν πληρωθηκα... ακομα μου χρωστανε λεφτα. Τους πληρωσα με τον κοπο μου και τον ιδρωτα μου τον προεκλογικο τους αγωνα και τωρα κανουν τους κινεζους... μη λες λοιπον εμενα ιστοριες γι αγριους και αν θες στειλε μου inbox να σου πω και λεπτομερειες... τωρα αν καποιος ξερει αν καιγεται η λευκα ειναι και υποπτος τοτε τι να πω συγχαρητηρια για το IQ σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 9:51 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    Επειδη περναω με το αυτοκινητο μου απο αυτο το σημειο δεν με ενοχλουσαν τα δεντρα.....και σε ρωταω: τωρα ξαφνικα μας ενοχλουν τα δεντρα ?τοσα χρονια γιατι δεν μας πειραζαν?ας κοιταξει ο δημος να λυσει τα προβληματα που εχει η Βονιτσα και να αφησει τα δεντρα στην ησυχια τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "....Τους πληρωσα με τον κοπο μου και τον ιδρωτα μου τον προεκλογικο τους αγωνα και τωρα κανουν τους κινεζους...."


    A μπα και αφισοκολητής τους προεκλογικά;;
    Oπότε η αποψή σου δεν είναι δεν είναι ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη ακριβώς επειδή πέρασες τις προσωπικές σου περιπέτειες.
    Ιδρωσες για να τους μαζέψεις ψήφους και σε παρατήσανε στα κρύα του λουτρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο δήμος οφείλει να λύσει σοβαρότερα προβλήματα...τα οποία επιμένει να μην αγγίζει.
    Ο Δρόμος στο κέντρο που είναι κατσικόδρομος (έχει πέσει κόσμος και κοσμάκης απο την κάκιστη υλοποίηση αυτού του έργου το οποίο ήταν του κυρίου Αποστολάκη.

    Η πλατεία που είναι πάρκινγκ για την πιτσαρία του τζεφριού ( μακράν η χειρότερη πλατεία της Ελληνικής επικράτειας).

    Το κυκλοφοριακό...να απαγορεύσει την κίνηση από τα φανάρια και προς την παραλία ακόμα και τον χειμώνα.

    Ποιός διέλυσε την δημοτική βιβλιοθήκη;;
    Γιατί δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια το πολιτιστικό κέντρο και σπαταλιούνται πολύτιμοι χρηματικοί πόροι στα γρασίδια του γηπέδου στο βάλτο,ή στους μπουλτόζεςπου ξεχεσώνουν παγκάκια αλλά στην πραγματικότητα είναι για τις φωτογραφικές πόζες του γνωστού τοπικού blog που έχει αναλάβει εργολαβικά να χτίσει το προφίλ του σημερινού δημάρχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η λογικη του δεντρου.

    -Γεια σας.θα ηθελα ενα βιβλιο.
    -οριστε.
    -Ευχαριστω.

    -Γεια σας.
    -Θα ηθελα ενα σι-ντι.
    -Οριστε.
    -Ευχαριστω.

    -Εκοψαν ενα δεντρο.
    -Ουουουου...γεμισαν τα τζακια,παρανομη υλοτομια,εδιωξαν το ειδικο συμβουλο του δημαρχου...
    Γελαει ο κοσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς ανώνυμο

    7 Οκτωβρίου 2014 - 2:41 μ.μ.

    Πολύ καλό ....αυτό που έγραψες με μια προϋπόθεση ...θα μας εξηγήσεις τι θέλεις να πεις!!

    Διότι πώς ταυτίζονται μια προσωπική ανάγκη (για βιβλίο και cd ) με το γενικότερο τοπικό Βονιτσάνικο συμφέρον απο μια πράξη οικολογίας ...δεν το καταλαβαίνω.

    Διότι εάν εννοείς ότι το βιβλίο ή το cd θα λιγοστέψει έτσι κι αλλιώς το δάσος ....εεε τοτε ας τα γκρεμίσουμε όλα ...αρχίζοντας απο το το ηρώο στην παραλία!!
    Ας υλοτομήσουμε τα πευκα στο ηρώο και τον φοίνηκα που είναι απο πίσω του διότι πρόπερσι παρατήρησα ότι ήταν ετοιμόρροπα ...άσε που με εμποδίζουν να πιώ την φραπεδιά μου χαζευοντας το νυφοπάζαρο της παραλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. λυπάμαι για τα δέντρα λυπάμαι για το επίπεδο λυπάμαι για την πόλη μου.Μια ζωή πίσω σε όλα μ αυτούς που κυβέρνησαν κι ότι γραφικό είχε χάθηκε,δεν είναι τα δέντρα που κόπηκαν ειναι η εικόνα του τοπίου που αλλάζει η ομορφιά που χάνεται οι αναμνήσεις που έιχαμε.Λυπάμαι για τους δρόμουσ που πλημυρίζουν με την πρώτη βροχή, λυπάμαι για την πλατεία που καταστράφηκε,λυπάμαι για τα αμάξια που καβαλάνε τις πλάκες της παραλίας ,λυπάμαι για τα παιδιά μας που δεν έχουν ένα πάρκο να παίξουν,λυπάμαι που δεν έχουμε μια αίθουσα σινεμά,λυπάμαι για τα παιδιά στα κοντεινερ κλπ΄.κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προεκλογικος αγωνας δεν ειναι μονο η αφισοκολληση αλλα το φτωχο σου το μυαλο δεν μπορει να το καταλαβει .... μηπως δεν ειναι φτωχο αλλα κινειται απο συμφεροντα τελικα τιποτενιο ανθρωπακι???
    Πετα οσες βλακειες θες ακομα ... δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να ασχοληθω αλλο μαζι σου .... ζησε μεσα στην ανωνυμια και τη μιζερια σου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν ειναι ολα τα βιβλια ιδια,δεν ειναι ολα τα σι-ντι ιδια,δεν ειναι ολα τα δεντρα ιδια.Μερικα δεν διαβαζονται,μερικα δεν ακουγονται και μερικα ειναι επικινδυνα πανω απο την παιδικη χαρα.Κατα λαθος αφησαν και μερικα.
    Εκτος αν τους φτανουν αυτα που εκοψαν για το χειμωνα...
    Αντιπολιτευση και τιποτα αλλο.Απο προτασεις και επιπεδο πασχει ο τοπος.Δημαρχους και συμβουλους εχουμε εκατονταδες.Το νου μας τον εχουμε στην καταγγελια...των κακως κειμενων του γειτονα.Ευτυχως ακομα υπαρχουν μερικα δεντρα στο νομο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Συγνώμη κυριε Πάνο αλλά όσο δεν απαντάτε στα λογικά ερωτήματα που σας θέτουν ...τόσο ξεφτίζει η επιχειρηματολογία σου.
    Ειδικά εκείνο που λες για ένα chat στο ιμποξ για να του εξηγήσεις τις μαλαγανιές των υποψηφίων ..τι το ήθελες ;;
    Mοιάζεις με συνένοχος τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΑΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΟΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ . Α ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΙΔΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑς ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΠΑΛΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τα ορθογραφικά φίλε μου δεν κάνουν τον άνθρωπο και τον τρόπο που σκέφτεται , ναι σίγουρα φαίνεται άσχημο να διατυπώνεις κάτι το οποίο σκέφτεσαι με λάθος γράμματα αλλά όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν όπως μπορούν αυτό που σκέφτονται άσχετα αν κάνουν ορθογραφικά η όχι και δεν έχεις το δικαίωμα να τους κρίνεις γιατί από αυτό δείχνεις και το επίπεδο σου που νομιζεις οτι εχεις " μορφωμένος και γραμματιζούμενος".
    Λυπάμαι όμως πραγματικά γιατί ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα και δεν ασχολούμαστε με άλλα θέματα όπως πολλή σωστά διάβασα το σχόλιο ενός φίλου ποιο πάνω, που είναι ένας σινεμάς ? γιατί η προηγούμενη αρχή έδωσε στο ΤΑΙΠΕΔ τον κινηματογράφο ΛΑΙΣ και δεν τον εκμεταλλεύτηκε που είναι η παιδικές χαρές , που είναι ρε παιδιά η ανάπτυξη που προσπαθούμε να δώσουμε στον τόπο μας? κ.α.
    Αλλά να μου πεις αυτό είναι το επίπεδο μας αφού ασχολούμαστε εμείς με τα κλαριά και με το ποιος θα πάρει τους κορμούς για το τζάκι και το πόσο σωστό ήταν η όχι και δεν ασχολούμαστε με τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε της συνθήκες στις οποίες ζούμε και να πάμε και λίγο μπροστά , τι θα κάνουν και η δημοτικές αρχές η πριν και μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο