Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Υπόθεση Παναιτωλικού: «Περίεργη απόφαση, θα γίνει έφεση» λέει ο Σοφοκλής Πιλάβιος

 


Ο Σοφοκλής Πιλάβιος που εκπροσώπησε νομικά τον Παναιτωλικό στην υπόθεση του στοιχηματισμού μίλησε για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, την οποία χαρακτήρισε περίεργη.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο δικηγόρος του Παναιτωλικού στην υπόθεση του στοιχηματισμού και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, σύμφωνα με την οποία η ομάδα του Αγρινίου απαλλάχθηκε από την κατηγορία για χειραγώγηση του αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά της επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Tι μέτρησε στην απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας;

«Eίναι μια περίεργη απόφαση. Δεν αποδείχθηκε χειραγώγηση αγώνα, ούτε ότι ο Κουτσοσπύρος γνώριζε ότι ο Κορνέλιους θα δει κίτρινη. Την κίτρινη στον Κορνέλιους την έπαιξαν 168 άτομα, εκ των οποίον οι τρεις ήταν από το Αγρίνιο. Είναι ο μεγαλύτερος νομός. Την ευθύνη για την απόδειξη τη φέρει η έδρα. Αυτά που λέγονται είναι ιστορίες για αγρίους».

Ποια ήταν τα βασικά επιχειρήματα της πλευράς του Παναιτωλικού;

«Δεν υπήρξε χειραγώγηση αγώνα. Όπως έχει νομολογηθεί από την υπόθεση της Φενέρμπαχτσε για να υπάρξει χειραγώγηση αγώνα πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής ή ο διαιτητής ή ο προπονητής. Ο Κουτσοσπύρος δεν είναι τίποτα από αυτά. Δεν μπορούσε να χειραγωγήσει αγώνα. Είχε λογαριασμούς και σε άλλες στοιχηματικές εταιρείες».

Γιατί ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με πρόστιμο και όχι με υποβιβασμό;

«Δεν μπορώ να απαντήσω επειδή δεν έχω δει το σκεπτικό».

Πως μπορεί να προστατευθεί μια ομάδα όταν ένας αξιωματούχος της στοιχηματίζει εν αγνοία της διοίκησης;

«Είναι μεγάλο θέμα. Πρέπει να προσέχουν με ποιους συνεργάζονται».

O Παναιτωλικός θα κάνει έφεση για τις 300.000 ευρώ;

«Εννοείται ότι θα κάνει».

Το φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνα και του παράνομου στοιχηματισμού “έσκασε” επί της δικής σας προεδρίας στην ΕΠΟ. Έχουν γίνει δίκες, έχουν έρθει και έρχονται εκθέσεις, αλλά ειδικά στο πρωτάθλημα της SL 2 σύμφωνα με την UEFA, το πρόβλημα παραμένει και είναι έντονο. Κατά τη γνώμη σας υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης ή το ποδόσφαιρο πρέπει να μάθει ζει με αυτό;

«Δεν “έσκασε” στα χέρια μου. Εγώ το έφερα. Πλέον ζούμε μ’ αυτό. Είχα προτείνει όταν ήμουν πρόεδρος της ΕΠΟ να συσταθεί μια ανεξάρτητη αρχή για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά δεν εισακούστηκα».

Υπάρχουν 101 αγώνες υπό διερεύνηση από την Επιτροπή Δεοντολογίας, που αφορούν και τα πρωταθλήματα της φετινής σεζόν. Δεν προκύπτει ένα θέμα αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων όταν αυτά τελειώνουν και υποθέσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη βαθμολογία παραμένουν στα συρτάρια;

«Για το θέμα αυτό όσο κι αν διαφωνώ με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας (σ.σ. για τον Παναιτωλικό), η επιτροπή δεν έχει ευθύνη. Πρέπει να το δει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί».

Πηγή: gazzetta.gr

1 σχόλιο:

  1. υπόθεση που αμαυρώνει την ιστορία του Παναιτωλικού,αν δίκαζαν δικαια,η απόφαση θα ήταν υποβιβασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο