Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/06 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΑΓΑΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Πρόκληση για τη νεολαία και το λαό η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα που χτυπά και συκοφαντεί τους αγωνιζόμενους φοιτητές και ο λαός στενάζει κάτω από την ακρίβεια.......

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/06 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΑΓΑΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Την Παρασκευή 10/6 ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης έρχονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στην πόλη, ο οποίος μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για την Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες των Βαλκανίων, αλλά και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Πρόκειται για μια επίσκεψη σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια, με το λαό να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, χτυπημένος από την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος. Η κυβέρνηση προκλητικά μέσα σε συνθήκες ανέχειας για το λαό, προχωρεί στην ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση στα νατοϊκά και ευρωατλαντικά φιλοπόλεμα σχέδια στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο εμπλέκοντας το λαό στους πολεμικούς κινδύνους και στη μόνιμη μνημονιακή ερήμωση. Αυτά προστίθενται στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, τις πυρκαγιές και την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και τα αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά. Η πανδημία του κορονοϊού έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες νεκρούς με ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα βάζει στο στόχαστρο το ΕΣΥ σε μια πρωτοφανή συνθήκη επιδιώκοντας την λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικό τρόπο. Η κατάργηση του 8ωρου και η επίθεση στην απεργία έρχεται σε μια συγκυρία ιδιαίτερα επιβαρυμένη για το λαό. Παράλληλα, εγκληματική είναι και η εμπλοκή της χώρας με αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία για τα μάτια του ΝΑΤΟ με την Κυβέρνηση μάλιστα να πρωτοστατεί και στο παιχνίδι των κυρώσεων.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πρόκληση για τη νεολαία και το δημοκρατικό λαό. Πρόκειται για μια επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη σε μια πόλη, στην οποία υλοποιείται εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα το συντεταγμένο σχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη με την αγαστή συνεργασία της Πρυτανείας Παπαϊωάννου. Πρόκειται για μια επίσκεψη του σε μία πόλη, όπου η παρουσία της αστυνομίας έχει καταστεί μόνιμη μέσα στο Πανεπιστημιακό Άσυλο και όπου έχουν συντελεστεί δολοφονικές επιθέσεις, όπως αυτή απέναντι στο φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη, αλλά και συλλήψεις και προσαγωγές φοιτητών από την ασφάλεια. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στοχοποιεί τους φοιτητές αυτής της πόλης ως «επαγγελματίες τραυματίες», επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα κατά την οποία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, σκόπευαν να εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία στα μεγάλα ιδρύματα της χώρας.

Τόσο η νεολαία, όσο και ο λαός δεν θα σκύψουν το κεφάλι, όπως δεν το έκαναν και το προηγούμενο διάστημα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι φορείς της πόλης θα δώσουν δυναμική απάντηση στο πεδίο του δρόμου και θα υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ανυπακοής κόντρα στα σχέδια και την τρομοκρατία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αθήνα 10.6.2022

6 σχόλια:

  1. Άντε ρε φασισταρια που βγάζετε και ανακοίνωση.30 χρόνια καταληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιόν αντιπροσωπεύεται με ποσοστό κάτω από 0,5% φτάσατε να είστε ενα διαλειμενο κ ανύπαρκτο κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε τα παιδιά μας να μορφωθούν κ να τελειώσουν στην ώρα τους το πανεπιστήμιο κ όχι να τα καλείται σε ανυπακοή κ να βγαίνουν στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους φτιάχνει σύγχρονο εργαστήριο για πρακτική άσκηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιζαρεσαι Ξηρόμερο Νιουζ από κάνα κυβερνητικό τσουτσέκι??? Γιατι δε περνάς τα σχόλια? Άμα ζούσε ο μακαρίτης ο Γαζετας θα σε έστελνε να μύρισες καμία ασφακα για φετερνιστεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να θυμίσω στους ξηρομεριτες ότι ο Μητσοτάκης μείωσε πέρυσι κατά 30.000 τις θέσεις στα πανεπιστήμια. Φέτος κατά 9.000. Παράλληλα αναγνωρίζει τα κολέγια σαν ισότιμα με τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ. Προφανώς τα πλουσιόπαιδα θα μπορούν να αγοράζουν τυπικά προσόντα για να μπουν σε διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο. Τα φτωχοπαιδα πρέπει να φτύνουν αίμα για το μεροκάματο.
    Στο νέο νόμο τις Κεραμεως δεν μιλάει πουθενά για υποδομές, π.χ βιβλιοθήκες. Μιλάει για μάνατζερς όμως. Προφανώς από το μητρώο του κόμματος.
    Τα δικά σας παιδιά καταδικάζονται για να την παίρνανε ζάχαρη τα κολεγιοπαιδα...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα τα ταλεντα των κολλεγίων. Αν ηταν ταλέντα θα ειχαν λυσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης της οικονομίας.
      Ολο με δανεικά την βγάζει η οικονομία.
      Τωρα χρωστάμε 400 δις ευρώ.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο