Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Απίστευτες ιστορίες εξαπάτησης με θύματα επαγγελματίες στο Αγρίνιο

 


Αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αγρινίου συνεχίζουν να ασχολούνται με υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών και επαγγελματιών από διάφορες σπείρες, κυρίως ατόμων ρομά, που έχουν εφεύρει απίστευτους τρόπους ώστε να μπορέσουν να ξεγελάσουν τα θύματα τους.
Διαβάστε περισσότερα »

Άλλωστε είναι γνωστή η μεγάλη υπόθεση της σπείρας των ρομά, που εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια του Αγρινίου στις αρχές Απριλίου, με όλα τα μέλη να προφυλακίζονται και τις απάτες να ξεπερνούν σε λεία το ένα εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση θύματος – επαγγελματία της περιοχής του Αγρινίου, που νόμιζε ότι… δεν ξεγελάστηκε από τους απατεώνες.

Συγκεκριμένα, μέλος της σπείρας επικοινώνησε μαζί του και με την πρόφαση αγοράς προϊόντος, επιχείρησε να του αποσπάσει κωδικούς. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε με τον επαγγελματία να «οσμίζεται» πως κάτι δεν πάει καλά.

«Εκπρόσωπος της Τράπεζας»

Η συνέχεια όμως είναι αποκαλυπτική. Λίγα λεπτά αργότερα, με τον επαγγελματία επικοινώνησε μια ευγενέστατη γυναίκα-μέλος επίσης της σπείρας, που παρουσιάστηκε ως… εκπρόσωπος της Τράπεζας. Μιλώντας με το θύμα, ανέφερε πως η Τράπεζα διαπίστωσε απόπειρα παραβίασης των κωδικών του , τους οποίους και ζήτησε, ώστε να φέρει εις πέρας μια διαδικασία «προστασίας» του. Έτσι, ο επαγγελματίας πείστηκε κι έδωσε τελικά τους τους κωδικούς μαζί με τον κωδικό OTP και στον λογαριασμό έγινε κανονική αφαίμαξη!

Αυτό ακόμη που διαπιστώνουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις υποθέσεις, είναι όχι μόνον η αφέλεια, η μη εξοικείωση με διαδικτυακές συναλλαγές αλλά και η απληστία κάποιων εκ των θυμάτων. Απατεώνες επικοινωνούν μαζί τους, για να καλύψουν δήθεν κάποιο παλιό χρέος. Ένα χρέος που δεν υπάρχει, από άτομα που δεν γνωρίζει καν το θύμα και που στο άκουσμα πως μπορεί «από το πουθενά» να του δώσουν π.χ. 200 ευρώ, δίνει με ευκολία τους κωδικούς του κι οι επιτήδειοι αδειάζουν τους λογαριασμούς του…

agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο