Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Γενικό κάλεσμα για τη δημιουργία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ

Πρόσκληση-Θέμα: Ίδρυση ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ με έδρα το ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ Ξηρομέρου

Αγαπητοί συγχωριανοί,
        Σας προσκαλούμε να στηρίξετε με συμμετοχική διάθεση την πρωτοβουλία μας για την ίδρυση Πολιτιστικού Συλλόγου με έδρα το Αρχοντοχώρι και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην πρώτη συνάντηση μας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00μμ στο γραφείο της κοινότητας του χωριού, με θέμα: "ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ".
           Η δημιουργία Συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχει πρωτίστως το νόημα της επανένωσης των απανταχού συγχωριανών μας στη βάση κοινών στόχων και σκοπών σχετικά με την ανάδειξη και την ενίσχυση των μοναδικών πολιτιστικών μνημείων του τόπου μας. Βασικές μας προτεραιότητες μεταξύ άλλων θα είναι: η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η διατήρηση τοπικών εθίμων, η εκτέλεση κοινωφελών έργων, ο εξωραϊσμός εν γένει της κοινότητας, η οργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και οτι άλλο από κοινού που θα αποφασίσουμε.
Σας περιμένουμε όλους....

Υ.Γ: Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους πατριώτες μας ότι αναγκαστήκαμε να φτάσουμε στην κίνηση αυτή παρά την θέληση μας, αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια συνεργασίας και συνεννόησης για την σωστή λειτουργία του περιβαλλοντικού συλλόγου και δεν βρήκαμε ανταπόκριση.


16 σχόλια:

  1. αυτό σας μάρανε! ένα χωριό μέσα στη βρώμα,γεμάτο σκουπίδια και χόρτα,που ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου,που δεν σέβονται την φύση και το περιβάλλον,που σημαδεύουν και σπάνε τα τζάμια της εκκλησίας,τις λάμπες φωτισμού(κάποιες τις ξήλωσαν κιόλας). δρόμοι χιλιοφαγωμένοι,ρέματα μπαζωμένα και γεμάτα σκουπίδια,κήποι που παρακαλάς μην πέσει καμιά σπίθα και λαμπαδιάσει ο τόπος. όλα ρημαγμένα αλλά οι σύλλογοι επιβάλλονται!!! έφτιαξαν και περιβαλλοντικό σύλλογο και το ρίξανε στα γλέντια! κάντε ανάλυση της λέξης ''περιβαλλοντικος'',δεν ερμηνεύεται ως ΄΄φέρνουμε κλαρίνα για να γλεντάμε'' !!! καμία παιδεία,καμία εξέλιξη,καμία προσπάθεια βελτίωσης, ΚΡΙΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ωραιότερο χωριό του κόσμου του Ξηρομέρου
      και σύ το λές έτσι ?
      γιατί άραγε γιατί.

      Διαγραφή
  2. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΓΙΑΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ ένα χωριό δε βοηθάει να υπάρχουν δύο πολιτιστικοί σύλλογοι και να μοιράζεται ο κόσμος. Αφού ήδη έχει δημιουργηθεί ένας σύλλογος΄, καλό είναι να συμμετέχουμε σ αυτόν και να συμβάλλουμε να ασχοληθεί με τα θέματα που προβλέπονται στο καταστατικό του. Γραφόμαστε μέλη, πηγαίνουμε στη συνέλευση που θα γίνει, βάζουμε τα θέματα και θέτουμε υποψηφιότητα για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Σαλτού , Όταν δεν εχουν κατατεθεί τα έγγραφα απο 12 Ιουνίου 2019 που έγινε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος , όταν δεν υπάρχει καταστατικό , για ποιο Σύλλογο μιλάμε ; Είστε Δικηγόρος. Σας παρακαλώ και προκαλώ. Ρωτήστε στο Ειρηνοδικείο Βονίτσης και Λευκάδας. Δεν υπάρχει έγκριση ούτε φάκελος που να αφορά Σύλλογο Αρχοντοχωριτών. Νομιμοποιείτε , εσείς , ως Δικηγόρος , τέτοιες ενέργειες ; Λέτε να πάμε στη Συνέλευση . Σε συνέλευση ανύπαρκτου Συλλόγου ; Βλέπω πιο πάνω προκαλείται ο " πρόεδρος " να καταθέσει αντίγραφο με πρωτόκολλο από τον Ιούνιο του 2019 που έκανε ενέργειες για την αναγνώριση του Συλλόγου. Κι έκαναν και φυγουράτες εκδηλώσεις κλπ κλπ Δεν ξέρετε καλά τα πράγματα. Σας παρακαλώ φροντίστε να μάθετε , ως δικηγόρος μπορείτε , αν έχει κατατεθεί αίτηση για αναγνώριση σωματείου. Εμείς πήγαμε με δικηγόρο στη Βόνιτσα και στη Λευκάδα και η απάντηση που πήραμε απο τους αρμόδιους , είναι ότι δεν υπάρχει φάκελος για Σύλλογο Αρχοντοχωρίου. Θα περιμένουμε το ενδιαφέρον σας και να ενημερώσετε μετα υπεύθυνα τι σας είπαν στο Ειρηνοδικείο. Με εκτίμηση. Θα περιμένουμε.

      Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει Περιβαλλοντικός Σύλλογος. Δεν υπάρχει έγκριση απο το Ειρηνοδικείο . Είναι ελεγμένο υπεύθυνα .Τόσες μέρες ο κόσμος ανησυχεί , διαμαρτύρεται και εκλογές δεν γίνονται απ τον " Σύλλογο " ενός ανδρός .... γιατί δεν υπάρχει καταστατικό. Ο προσωρινός πρόεδρος κ. Καραγιάννης , αν έχει δίκιο , ας γνωστοποιήσει τον αριθμό πρωτοκόλλου που τον Ιούνιο κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Βονίτσης για την αναγνώριση του Συλλόγου. Ειδάλλως είναι υπόλογος στην κοινωνία του χωριού και διπλά υπόλογος γιατί είναι και εκλεγμένος Τοπικός σύμβουλος. Για να κάνουν αυτή την κίνηση οι νέοι του χωριού τους , μάλλον θα έχουν δίκιο. Όσο για σας 8.36 μ.μ εκτιμώ , απ τα συμφραζόμενα σας , ότι το πιθανότερο να μην έχετε πιεί ποτέ καφέ στο Αρχοντοχώρι. Εξάλλου ο Μάο Τσε Τούνγκ , έλεγε. Αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν στους αγρούς. Κάποια θα βλαστήουν και θα καρπήσουν και κάποια θα μαραθούν. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια των νέων συμπατριωτών μας στο Αρχοντοχώρι. Γ.ΚΟΝΤΑΞΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κονταξη ξέρουμε ότι στην Ελλάδα όλα γίνονται όπως και ο αριθμός πρωτοκόλλου

      Διαγραφή
    2. καμία υπηρεσία , σήμερα που τα πρωτόκολλα είναι ηλεκτρονικά , δεν μπορεί να σου δώσει πρωτόκολλο τέλος Οκτωβρίου για υπόθεση μέσα Ιουνίου τ.ε , πολύ περισσότερο όταν η υπηρεσία είναι Δικαστική. Ο κ. Καραγιάννης ας εκθέσει τι ενέργειες έκανε στο Ειρηνοδικείο τον Ιούνιο του 2019. Περιμένουμε. Τον έχουμε προκαλέσει εδώ και δυο μήνες και μας αντιμετωπίζει απαξιωτικά .

      Διαγραφή
  5. 2 μηνεσ ζηταμαι εκλογεσ οπρωσορινοσ ομωσ μασ κοροιδευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα τρέχουν να προλάβουν να κάνουν ότι μπορούν ν αποδείξουν ότι ο σύλλογος είναι νόμιμος μπράβο τους έπρεπε να φτάσουν σε αυτό το σημείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τα χρήματα τι θα γίνει; Μήπως πρέπει να γίνουν μηνύσεις τελικά. Καλό είναι αγαπητό Ξηρόμερο να γράφονται τα σχόλια και όχι να κάνουμε διακρίσεις από την στιγμή που δεν υπάρχουν βρισιές και άλλα παρόμοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν πράγματι , τρέχουν σήμερα , να καταθέσουν χαρτιά στο Ειρηνοδικείο για νομιμοποίηση , τότε είναι τριπλά εκτεθειμένοι οι κ.κ της προσωρινής Διοίκησης !!! Οι νέοι του χωριού που φώναζαν για συνέλευση και εκλογές , ορθώς , επαναστατούν και ορθώς κάνουν ΝΕΟ Σύλλογο. Τόσο καιρό πως λειτουργούσαν ; Ο κ. Καραγιάννης , που είναι και Τοπικός σύμβουλος μου φαίνεται της πλειοψηφίας ( του κ. Δημάρχου ) οφείλει με αποδεικτικά στοιχεία να μιλήσει και να ενημερώσει τα μέλη και το κοινό ( πλέον το θέμα πήρε διαστάσεις διαδικτυακές). Έχει αργήσει πολύ !!! Και δεν πείθει κανέναν και δεν δικαιολογείται αυτή του η καθυστέρηση και ...η σιωπή του. Όσο σιωπά , τόοοοσο επιβαρύνει τη θέση του και άλλο τόσο ενισχύονται οι ό,ποιες καχυποψίες που αιωρούνται ακόμη απ το καλοκαίρι οτι δεν υπάρχει νομιμοποίηση στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο και κάτι δεν πάει καλά. Να είστε σίγουροι οτι κάποιοι θα εκτεθούν και κάποιοι θα δικαιωθούν . Οψόμεθα !!!
    Ιω. ΓΕΝΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ένα χωριό μπορεί να υπάρχουν 10 διαφορετικοί σύλλογοι...και καλό είναι να υπάρχουν...
    Το θέμα είναι να είναι αγαπημένοι μαζί τους και να αποσκοπούν στο καλό του χωριού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητό Ξηρόμερο υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γράφονται όλα τα σχόλια μήπως εμείς που γράφουμε δεν ήμαστε το ίδιο με αυτούς που στηρίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητέ 8.11 μ.μ γιατί τα βάζεις με το ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΙΟΥΣ ; Μήπως θα ήταν καλύτερα να ζητήσεις ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ απ τους σημερινούς αξιωματούχους του Περιβαλλοντικού " Συλλόγου " - γιατί μάλλον γιαυτόν φαίνεται να κόπτεστε - αν κατέθεσε ή όχι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ίδρυση του Συλλόγου ; Αν ο " Σύλλογος " ήταν νόμιμος ο " πρόεδρος " του θα αναρτούσε ότι : Στις ταδε του Ιουνίου 2019 κατατέθηκε το αίτημα για ίδρυση Συλλόγου στο ειρηνοδικείο . Ιδού και το έγγραφο. Επίσης αν είχε εγκριθεί το καταστατικό , θα ανέφερε ο "πρόεδρος " ότι το Σωματείο εγκρίθηκε με αριθμό τάδε....εγγράφηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου με αυξ. αριθ. τάδε....και θα έκανε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εκλογές !!! γιατί έτσι λέει ο νόμος !!! Αν αυτά τα καταλαβαίνεις ; μην προκαλείς τη νοημοσύνη του κόσμου και πολύ περισσότερο μην εγκαλείς το ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΙΟΥΣ . Και τι φοβάσαι ; Και δυο και τρεις και δεκατρείς Σύλλογοι, αρκεί να αγαπάτε το χωριό σας και να αγωνίζεστε γιαυτό κι όχι για να τον εκμεταλλεύεστε πολιτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο