Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Όμορφη η εκδρομή απο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ σε Μονή Μολυβδοσκεπάστου, Κόνιτσα και Ιωάννινα - [ΦΩΤΟ]



                Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου "Η Ζάβιτσα" πραγματοποίησε χθες Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, μονοήμερη εκδρομή με προορισμό την  Μονή Μολυβδοσκεπάστου, Κόνιτσα και Ιωάννινα. 
        Το πούλμαν γέμισε απο εκδρομείς που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιστορικές και όμορφες περιοχές της Ηπείρου. Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου μόλις 300 μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.......



     Ονομάστηκε "Μολυβδοσκέπαστη" διότι η στέγη του Καθολικού (Ναού), ήταν σκεπασμένη με φύλλα μολυβιού. Σήμερα δεν είναι σκεπασμένη με μολύβι γιατί η παράδοση λέει πως το μολύβι το πήραν οι Τούρκοι για να το κάνουν βόλια. Τα θαύματα της Παναγίας είναι αμέτρητα.

          Συνέχισαν τη διαδρομή τους στην άκρη της Ελλάδας, στην ακριτική Κόνιτσα, με το το γεφύρι της, τα αιωνόβια πλατάνια της, το σπίτι του Αγίου Παϊσίου και επόμενη στάση ήταν τα Ιωάννινα. Μια ζωντανή πόλη που κουβαλάει μια ιστορία αιώνων. 

        Επιστρέψανε αργά το βράδυ στην Αρχοντοχώρι, κουρασμένοι αρκετά αλλά πολύ ευχαριστημένοι από την όμορφη αυτή εκδρομή!















19 σχόλια:

  1. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σύλλογο καί στους συντελεστές του.μονο μπράβο αξιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σύλλογο καί στους συντελεστές του.μονο μπράβο αξιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δούμε
    Εμείς ΠΑΜΕ απ' τα χωριά μας εκδρομές σε άλλα χωριά και άλλα μέρη
    Αυτοί απο άλλα χωριά και άλλα μέρη ΠΑΝΕ στα χωριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο Ζαφτσανικο ήταν αυτό!! Χαχαχα. Χαιρετισμούς από Μύτικα!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο στον σύλλογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία εκδρομή.προγραματιστε την επομενη τό χωριό μας τέτοια θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίες οι εκδρομές και τα πανηγύρια, αλλά απαιτείται και η νομιμοποίηση όλων αυτών. Όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται ο κόσμος που παραξενεύεται και ρωτάει πόσο καιρό επιτέλους χρειάζεται για να εγκριθεί το καταστατικό, ώστε να γίνουν οι εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίες οι εκδρομες αλλά σύλλογος χωρίς εκλογές δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς 1.55
    Αφου γνωριζεις και νομικα δε ξέρεις ότι τα δικαστήρια αποφασιζουν μονα τους ποτε βγαζουν αποφασεις και μετα γίνονται εκλογες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειστε ασύντακτος και ασαφής κ.4.43μμ. το ίδιο ρωτάει κι ο 1.55μ.μ. Δηλαδή: ενα προσωρινό Δ.Σ νομιμοποιείται μόνον να μαζέψει εγγραφές κι άλλων μελών και αφού εγκριθεί το καταστατικό , αμέσως να προβεί σε εκλογές. Το Δ.Σ που θα εκλεγεί μετα την έγκριση του καταστατικού , αυτό κι μόνον αυτό έχει δικαίωμα να κάνει οποιεσδήποτε δικαιοπραξίες μετα απο απόφαση σε συνεδρίαση φυσικά του Δ.Σ κι όχι όπως γίνεται τώρα.

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ κ. 4.43, το ειρηνοδικείο εκδίδει αποφάσεις αναγνώρισης συλλόγων μετά από 2-3 μήνες από τη μέρα κατάθεσης της αίτησης αναγνώρισης. Μήπως γνωρίζετε εσείς πότε κατατέθηκε η αίτηση αναγνώρισης του συλλόγου, ώστε να υπολογίζει ο κόσμος πότε περίπου θα εγκριθεί και να πάψει αυτή η συζήτηση; Προς αποφυγή πάσης αμφισβήτησης, οι αγαπητοί της προσωρινής διοίκησης πιστεύω ότι θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν μέσω του xiromeronews (όπου δημοσιοποιούν και τη δράση τους) φωτοαντίγραφο της αίτησης αναγνώρισης στο ειρηνοδικείο, ώστε επισήμως να μάθει ο κόσμος πότε κατατέθηκε και να μη «γκρινιάζει» άνευ λόγου για εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η νεα δημοτική αρχή υπο την ηγεσία του κ. Τριανταφυλλάκη θα πρεπει να οργανώσει και δημοτική συγκοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περίμενε . πως την θες με κλιματισμό ή δίχως ; προσγειώσου λεβέντη μου. για να γίνει δημοτική συγκοινωνία και να καλύπτεται όλος ο Δήμος δηλ. απο Παπαδατου ως Αστακό και απο Αστακό ως Μύτικα - Αρχοντοχώρι και απο Αστακό ως Στρογγυλοβούνι -Παλιομάνινα θέλεις κόστος υπέρογκο . Βασιλικά έξοδα . Και έσοδα μηδέν....Είναι ανώφελο και συνάμα ζημιογόνο ένα τέτοιο εγχείρημα. Όπου άνοιξαν παλιότερα σε επαρχιακούς δήμους τέτοιες συγκοινωνίες , έκλεισαν γιατί έφερναν ζημιές. Να απαιτήσεις να γίνει ο δρόμος Βασιλόπουλο -Αρχοντοχώρι . ο δρόμος Πρόδρομος - Παλιομάνινα , ο δρόμος Μάρμαρα - Λύσιμος , ο δρόμος Κανδήλα - Βούλκος , ο δρόμος Βλυζιανά - Μαχαιρά , ο δρόμος Βλυζιανά -Αη Δευτέρα - Αετός . Δρόμοι που θα δώσουν ζωή στους εναπομείναντες αγρότες στο Ξηρόμερο και όχι μόνο . Έργα ρεαλιστικά , χρήσιμα και πραγματικά κι όχι ονειροπόλα....Θες δημοτική συγκοινωνία κι δεν έχουμε νερό να πιούμε σχεδόν όλα τα χωριά στο Ξηρόμερο. Στρερείσαι μου φαίνεται σοβαρότητας ως προς την ιεράρχηση των έργων που πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν μιας και δεν έγιναν ΧΤΕΣ !!!

      Διαγραφή
    2. Ενας ο Δήμαρχος των Μεγάλων Εργων
      Και τον λένε Πάν. Στάϊκο

      Διαγραφή
    3. Ενας ριναι ο Δήμαρχος των Μεγάλων Εργων
      Και τον λένε Πάν Στάϊκο

      Διαγραφή
  11. Ολα θα γίνουν με τη σειρά
    και δρόμοι και νερά και συγκοινωνίες
    έχουμε μπροστά μας αρκετές τετραετίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο