Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού. Ξεκίνησε η διαδικασία του διαγωνισμού. Ένα σύντομο ιστορικό του έργου.


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, η περίληψη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας (διαγωνισμού) για το έργο: «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού» (δείτε εδώ), το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας......


Με αφορμή αυτό θα κάνουμε μία πολύ σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του έργου.
Η προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε επί της δημοτικής αρχής του κ. Πυθαγόρα Σαμαρά και το τέλος του 2013, δεν είχε καταστεί εφικτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και επίσημα τότε ενημερωθήκαμε ότι αιτία ήταν, πως ο φάκελος που υπεβλήθη, παρά τις προσπάθειες από τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, δεν ήταν πλήρης τεχνικά λόγω και της έλλειψης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας και ότι βούληση της Περιφέρειας είναι το έργο να ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις και προσθήκες από την πλευρά της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου (δείτε εδώ).
Επί δημοτικής αρχής του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, παρότι ξαναβγήκε η δράση, δεν είχαμε κάνει επικαιροποίηση των υπαρχόντων μελετών, ούτε φροντίσαμε να εκπονήσουμε και κάποιες επιπρόσθετες μελέτες που απαιτούνταν ώστε να συμμετέχουμε στην δράση, με αποτέλεσμα ο Αστακός να μείνει απ' έξω και έτσι την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επίσημο δελτίο τύπου (δείτε εδώ), μας ενημέρωσε για τις αστικές αναπλάσεις σε δέκα Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους 16.429.644.38 €, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020, με τον Αστακό να είναι απ' έξω.
Σαν Blog, με σχετικό μας άρθρο εκείνη την περίοδο, ασκήσαμε πολύ σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη για την αδράνεια της να αφήσει ένα ώριμο και σημαντικό έργο για την πόλη του Αστακού να χαθεί και να μην πατήσει στην σημαντική προεργασία που είχε κάνει η δημοτική αρχή του κ. Πυθαγόρα Σαμαρά (δείτε εδώ) και προτρέπατε να κάνει κινήσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να συμμετέχουμε ως Δήμος Ξηρομέρου όταν ξαναβγεί η δράση.
Η δράση πράγματι βγήκε αμέσως μετά την Άνοιξη του 2018, με την δημοτική αρχή του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη να ασχολείται αυτή την φορά με το θέμα. Επικαιροποίησε τις μελέτες και φρόντισε για την εκπόνηση κάποιων επιπρόσθετων μελετών που απαιτούνταν και το έργο εντάχθηκε όπως αναμενόταν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μιας και ήταν ένα έργο ώριμο, που η Περιφέρεια είχε δηλώσει εξ αρχής και σε όλους τους τόνους την βούληση της να το εντάξει στο ΕΣΠΑ, αρκεί ο φάκελος της αίτησης ένταξης του έργου να είναι πλήρης, κάτι το οποίο τελικά συνέβη (δείτε εδώ).
Σήμερα επί της δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, θα πρέπει να τρέξει ο διαγωνισμός (ήδη ξεκίνησε η διαδικασία), να υπάρξει προσωρινός και οριστικός ανάδοχος, να γίνει προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και κατόπιν να ξεκινήσει το έργο.
mytikaspress

33 σχόλια:

  1. Καλά τωρα άμα γινει και αυτή η ανάπλασή όλο βόλτες θα κάνουμέ παραλία,παγωτό, φραπέ και θεωρίες για τις ερχόμενες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος το ενεταξε άλλος θα κόψει κορδέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι καλά Βασίλη Σούλα που παραδέχεσαι ότι είναι έργο του Γαλουνη,από λίγο να μας πεις ότι το έκανε ο δικός μέσα σε ένα μήνα.Τώρα που θα μπει σε επιτήρηση να δεις επιτυχία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να δεις εσυ τι επιτυχία θα έχει .θα σας σκίσει και πάλι

      Διαγραφή
  4. Είναι από τα έργα που άφησε παρακαταθήκη η παράταξη δυνατό ξηρόμερο του Ερωτόκριτου Γαλουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από τ έργα που άφηνε πίσω για να κάνει απευθείας αναθέσεις και στριμώχνε το προσωπικό και δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν

      Διαγραφή
    2. ξερεις να μας πείς.
      ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ { ταμεικά διαθέσιμα σε ευρώ }
      την 1 ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΥ του 2Π19 ?

      Διαγραφή
    3. ξερεις να μας πείς.
      ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ { ταμειακά διαθέσιμα σε ευρώ }
      την 1 ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΥ του 2019 ?

      Διαγραφή
    4. και την 1 ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΥ του 2014
      τα ταμειακά διαθέσιμα ηταν 2.020.000 ευρω

      Διαγραφή
    5. 7:49 γελάσαμε το ταμείο ήταν 0 και τα χρέη από απευθείας προφορικες αναθέσεις ήταν 2.000.000 ήμαρτον τι γράφεται για 5 ευρώ ανά σχόλιο

      Διαγραφή
  5. Φίλε 5:41 εμείς είπαμε την αλήθεια για το ιστορικό του έργου.
    Ότι είναι έργο Γαλούνη το λες εσύ και όχι εμείς, λάθος διάβασες και λάθος κατάλαβες.
    Τα έργα που γίνονται με δημόσιο χρήμα είναι των Ελλήνων πολιτών και πάντα για να περατωθεί ένα έργο συμμετέχουν πολλές διοικήσεις, όπως εδώ. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε, ο κ. Γαλούνης ενέταξε, ο κ. Τριανταφυλλάκης θα δημοπρατήσει, θα υπογράψει την σύμβαση, στάδιο κατασκευής και πιθανόν και να εγκαινιάσει.
    Έργο Γαλούνη και κάθε Γαλούνη, είναι αυτό που έκανε με χρήματα που έβγαλε με τον ιδρώτα του και από την τσέπη του. Μόνο όταν κάποιος κάνει δωρεά δικαιούνται να λέει το έργο είναι δικό μου και αυτός ονομάζεται ευεργέτης και συνήθως μπαίνει και συμβολικά κάτι που να το θυμίζει (επιγραφή, άγαλμα, ονοματοδοσία κλπ).
    Δεν υπάρχουν ευεργέτες με δημόσιο χρήμα.
    Αυτά τα λίγα, απλά και λογικά.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ κύριε Σούλα για την απάντηση σου αλλά λες άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Αν είχες τη δυνατότητα να πεις ότι στο έργο αυτό δεν είχε καμία συμμετοχή ο Γαλουνης θα έτρεχες να το κάνεις,όπως έτρεξες να πεις ότι ξεκινάει το έργο ο Τριανταφυλλακης,αν είναι δυνατόν.Αμάν........
      Εχε υπόψιν σου δε ότι είναι και άλλα πολλά τέτοια έργα (Γαλουνη)που θα καρπωθεί ο Τριανταφύλλακης τον οποίο αναμφίβολα και στηρίζεις εσύ με το μπλοκ σου... Τουλάχιστον χαλάρωσε λίγο γνωρίζουν όλοι τι σημαίνει αξιοπιστία.
      Προς τιμήν σου βέβαια που τουλάχιστον αναγνωρίζεις και εσύ και όλοι τη συμμετοχή και τη σκληρή δουλειά Γαλουνη σε αυτό το έργο.
      Γ.Φασουλας

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να βοηθήσω. Ότι κατάλαβες μαζί σου.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ.
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.
      ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

      Διαγραφή
  6. Γιατί βρε χαίρεσε με την επιτήρηση ;;;; μήπως να στενοχωριέσαι επειδή ο τέως Δημαρχος τα έφαγε με λίγους και ο τώρα Δήμαρχος θα τα πληρώσει!!!!!
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρετακη 5:41 σε εκανε θρυψαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευεργέτες σίγουρα δεν υπάρχουν με δημόσιο χρήμα εδω όμως υπάρχει ενα αλλα αν ο πρόεδρος και τα μελή ενος Νομικού προσώπου δεν αμείβονται και προσφέρουν υπηρεσίες αφιλοκερδώς κάνουν γραμματειακή υποστήριξη, γράφουν πρακτικά, ανεβάζουν διαύγεια, τρέχουν στις τράπεζες πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις μισθοδοσία προσωπικού ΕΦΚΑ Εφορία να πάρουν προσφορές τρέχουν απ επιχείρηση σε επιχείρησή για να πάρουν προσφορές για τις προμήθειες που θα χρειαστούν, κάνουν τους διευθυντές προσωπικού γιατι δεν υπάρχουν διευθυντές στα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας υπογράφουν τα πάντα είναι υπεύθυνοι για τα πάντα αυτοί οι πρόεδροι κύριε Σιούλα δεν πρέπει να μνημονευονται ; και άλλα πολλα κύριε Σιούλα που πρωτου γράφετε να ρωτάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να είναι προσφορά. Έτσι δεν λέτε όλοι όσοι ζητάτε ψήφο;;;; Μνημόνευση και λεζάντες είναι για τους ματαιόδοξους. Επίσης για ότι γράφω, φροντίζω πριν να ανοίγω τα μάτια μου και το μυαλό μου για να πάρω όλα τα δεδομένα, με κριτική σκεψη και φιλτράρισμα και αυτά που κάποιοι δεν θα στα πουν ποτέ. Όλα. Και αποφεύγω να ρωταω τα λάθος άτομα, που θα μου πουν την βολική ιστορία για να βγουν όλα καλά.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  9. 4.57.αφου.ειναι.εργα.του.γαλουνη.γιατι.πεντε.χρονια.δεν.εκανε.τιποτα.για.αυτον.τον.τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα κουραστεί ο τριανταφυλλακης να κόβει της κορδέλες που είχε έτοιμες ο γαλουνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΑΥΤΟΣ .ΕΔΩ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα ! Που να χαμπαριάζουν τα γαλουνακια .Τελος η μάσα δεν θα το ξεπεράσουν ποτέ

      Διαγραφή
  11. Του γαλουνη είναι φίλε μου! Θα στο πει κ ο αρχηγός σου. Απλά τώρα θα υλοποιηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΣΘΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΕΧΑΝΕ ΟΙ ΘΠΗΡΕΣΙΕΣ

      Διαγραφή
  12. ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΕ 12.16 ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΡΩΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εάν όντως είναι έργο η έργα της παρελθούσα δημοτικής αρχής και αυτά ο κόσμος δεν τα ξέρει και δεν τα έμαθε ποτε τότε επικοινωνιακά η δημοτική αρχή του Κου Γαλουνη έκανε τραγικά λάθη η είχε μείνει στην σιγουριά που της παρείχε η εξουσία και η δυναμική ανθρώπων που τελικά έκαναν του κεφαλιού τους και οδήγησαν την παράταξη τους στην ήττα. Αυτό που πρέπει όμως να δούμε είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος σε καμία παράταξη σε κανένα ξεχωριστά σύμβουλο και αρχηγό να σπαταλά την ώρα του σε άστοχα παιχνίδια εντυπώσεων και μαζι από κοινού να δοθούν λύσεις . Εάν δοθεί λύση στο πρόβλημα Χ δεν θα έχει ονοματεπώνυμο δημάρχου αντιδημάρχου η αρχηγού από κάποια παράταξη. Θα είναι λύση για τον τόπο. Σταματήστε όλοι στο δήμο αλλά και εδώ μέσα να είστε μέρος του προβλήματος ανακυκλώνοντας έριδες και νοοτροπίες μικρών παιδιών και ας γίνουμε μέρος της λύσης για κάθε πρόβλημα διαφορετικά θα γελάει μαζί μας ο κάθε πικραμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κόλλια σταματά τραβά για μεροκάματο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 8:51 φίλε άσε τον κολλια γιατί ο Κολλιας πάντα κερδισμένος θα είναι απ όλες τις πάντες !κοιτα εσυ να απολαύσεις 4 χρονάκια εξουσίας γιατί μετά δε θα ξαναβγείς από το σπιτάκι σου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο