Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Να μην γίνει καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη! -Να πληρώσουν οι τσαμπατζήδες | Από τους 8.000 περίπου οφειλέτες μόνο οι 420 έκαναν ρύθμιση! | Κατασκευάσανε αγωγό χωρίς να έχουν βρει νερό!!! | Ένα παρών τους γλίτωσε (προς στιγμή) από τη πλήρη πολιτική κατάρρευση!

  -Να μην γίνει καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη! -Να πληρώσουν οι τσαμπατζήδες 
  -Από τους 8.000 περίπου οφειλέτες μόνο οι 420 έκαναν ρύθμιση! 
  -Κατασκευάσανε αγωγό χωρίς να έχουν βρει νερό!!! 
 -Ένα παρών τους γλίτωσε (προς στιγμή) από τη πλήρη πολιτική κατάρρευση!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

ΜΕΡΟΣ Β΄  
06-10-2019
  -Για να να γίνει πιο κατανοητό το Β’ ΜΕΡΟΣ, ρίξτε μια ματιά και στο πρώτο μέρος του άρθρου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

    Δεν ορρωδούν (διστάζουν) πολιτικά μπροστά σε τίποτα. Χρεοκόπησαν σχεδόν το Δήμο και ψάχνουν πολιτικά θύματα στους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης. Θλιβερή πολιτική παρουσία του Δημάρχου κ. Αποστολάκη και του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Βίτσα.

Αγαπητοί Αναγνώστες
    Ο Δήμος έχει έσοδα και έξοδα. Ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας όταν δεν έχει επαρκή έσοδα για να καλύψει τα έξοδα του. 
      Στο Δήμο μας οι εισπράξεις είναι πολύ λίγες. Συνεπώς δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα του. Με λίγα λόγια ο Δήμος βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία. Από τους 8.000 οφειλέτες προς το Δήμο, μόνο οι 420 έχουν μπει σε ρύθμιση.
     Βρίσκεται λίγο πριν μπει σε κατάσταση επίβλεψης, εποπτείας, αυστηρού ελέγχου. Αυτή είναι η επιτήρηση.
      Η επιτήρηση γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Με λίγα λόγια ο Δήμος χάνει την Οικονομική και Διοικητική του Αυτοτέλεια.
       Ο Δήμος μπαίνει σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. Τα μέτρα που πιθανόν θα παρθούν θα περιέχουν περικοπές δαπανών σε όλους τους τομείς, αύξηση δημοτικών τελών και το πάγωμα της ανάπτυξης. Ο Δήμος δηλαδή θα έρθει σε οικονομικό μαρασμό.....



Ας αναλογιστεί ο κάθε Δημότης τι έλεγε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης στη προεκλογική περίοδο: Ο Δήμος έλεγε είναι σε άριστη οικονομική κατάσταση. Στις ομιλίες του έλεγε ότι έχει στο ταμείο του περίσσευμα περίπου 850.000 ευρώ. Στο ΔΣ της 30-09-2019 είπε σχεδόν χρεοκοπήσαμε. 
Εξαπάτησε πολιτικά τους Δημότες. Τούς πήρε τη ψήφο. 
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ......

              Το Φθινόπωρο του 2014, είχε αναλάβει την 1-9-2014 τα καθήκοντα του ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης, στο ΔΣ μετά την εκλογή Προεδρείου του ΔΣ και των επιτροπών ήρθε προς ψήφιση ο απολογισμός –ισολογισμός του Οικονομικού Έτους 2013.  
        Εκείνη την ημέρα είδα με τα μάτια μου και τους τέσσερις τότε Αντιδημάρχους (το κ. Στούπα, το κ. Σώζο, το κ. Πάντα και τον εκλιπόντα Τσακάλη) στα γραφεία τους. Λίγη ώρα αργότερα στη ειδική συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα τον απολογισμό- ισολογισμό του 2013 απουσίαζαν οι τρείς τότε Αντιδήμαρχοι (Στούπας, Σώζος, Τσακάλης) ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Πάντας καταψήφισε (και καλά έκανε) τον απολογισμό-ισολογισμό του 2013.

        Πριν λίγες μέρες τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αντιδήμαρχος κ Πάντας καλούσε τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τον απολογισμό- ισολογισμό του 2018 με επιχείρημα ότι ο απολογισμός-ισολογισμός πρέπει να ψηφίζεται!!!!!!. Απύθμενη πολιτική υποκρισία.

        Με λίγα λόγια και οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι που είχε ορίσει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του 2014 πήγαν κόντρα στην εισήγηση του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. -Αυτή τη πολιτική πράξη, εσείς αγαπητοί αναγνώστες, από πολιτική και όχι μόνο πλευρά πως τη χαρακτηρίζετε; Ένας Δήμαρχος με πολιτική πυγμή θα τους αντικαθιστούσε αμέσως. Εκτός και αν ήταν συμφωνημένο από πριν. Τότε αυτό πολιτική εξαπάτηση των Δημοτών. 

       Ο απερχόμενος τότε Δήμαρχος κ. Σολδάτος (το είπε αργότερα μέσα στο ΔΣ ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης) είπε στο γραφείο του ή αλλού στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη: "Αν δεν αυξήσεις τα Δημοτικά τέλη, τότε κλείσε το μαγαζί"...
         Αντιπαρέρχομαι (από αγανάκτηση) το χαρακτηρισμό μαγαζί για το Δήμο (έτσι δυστυχώς τον έχει αποκαλέσει και άλλοι) και καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να σκεφτούν τα εξής:

        -Τότε και τώρα ο Δήμος ήταν και είναι σε κατάσταση σχεδόν χρεοκοπίας και βάδιζε και βαδίζει προς την επιτήρηση. Για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς πριν τις εκλογές του 2014 τα Δημοτικά τέλη δεν  τα αύξησε ο τότε Δήμαρχος κ. Σολδάτος. Τα αύξησε όμως ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης το Νοέμβριο του 2014 (είχε κερδίσει τις εκλογές) και τα αύξησε και δεύτερη φορά στη θητεία του (εκτός από ΔΕ Ανακτορίου και Πογωνιάς). Βέβαια  η πλειοψηφία των Δημοτών αυτά τα ξέχασε. Τώρα που πιθανόν θα τα αυξήσουν πάλι τι θα πουν; 
KAMIA AYΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

        Το ίδιο ισχύει και τώρα. Ο Δήμος βρίσκεται σε σχεδόν χρεοκοπία και βαδίζει σε χρεοκοπία. Είναι  σχεδόν  βέβαιο ότι ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης θα εισηγηθεί αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη για να μπορέσει να φτιάξει προϋπολογισμό –έστω τυπικά- για το 2020.
       Βέβαια  θα αρχίσει να καλεί τους Δημότες να μπουν σε ρύθμιση για τις οφειλές τους. Θα πάρω μέτρα θα λέει. Πολύ πιθανόν να λέει, δεν  φταίω για αυτό, αλλά με αναγκάζει το Οικονομικό Παρατηρητήριο. 
          Η αλήθεια είναι ότι, από τους 8.000 περίπου οφειλέτες μόνο οι 420 έχουν μπει σε ρύθμιση των χρεών τους. Δηλαδή ο Δήμος λειτούργει από τα έσοδα των συνεπών Δημοτών. Για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια τη πολιτική ευθύνη έχουν όσοι διοίκησαν τους πρώην Δήμους Ανακτορίου, Παλαίρου- Κεκροπίας, Μεδεώνος και φυσικά ο πρώην Δήμαρχος κ. Σολδάτος, ο νυν Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και οι Δημοτικές του ομάδες.   

        Σχεδόν χρεοκόπησαν το Δήμο, με στόχο ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Αυτό είναι πολιτικά, ηθικά και δεοντολογικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Καλώ όλους τούς Δημοτικούς Συμβούλους να σεβαστούν τους συνεπείς Δημότες που πληρώνουν και λειτουργεί ο Δήμος. Να αναγκάσουν όλους αυτούς που με τα λεφτά που χρωστάνε στο Δήμο ζουν μερικοί προκλητικά σε σχέση με τους άλλους. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Ζητείται πολιτικό και πολιτικό ΑΝΑΣΤΗΜΑ

   Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Βίτσα και τους άλλους Αντιδημάρχους μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, να δώσουν στη δημοσιότητα ποσά και ονόματα οφειλετών σε πρώτη φάση άνω των 5.000 ευρώ. Να συνεχίσουν και με τους άλλους που χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ. Μερικοί χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και παρά πολλοί μα παρά πολλοί χιλιάδες δεκάδες ευρώ. Έχουν το πολιτικό θάρρος και το πολιτικό ανάστημα να το πράξουν; Στο επιχείρημα είναι προσωπικά δεδομένα και απαγορεύεται λέω τα εξής:
  1)-Πρώτος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής Παλαίρου- Πογωνιάς  χρωστά (πριν τη νέα του έναρξη λειτουργιών) 250.000 ευρώ στο Δήμο.
   2)-Πάνω από όλα είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία. Κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τους συνεπείς Δημότες και να παίρνει μέτρα κατά των συστηματικά και διαχρονικά τσαμπατζήδων τουυλάχιστον.

Κάνω την εξής πρόταση: 
Να μην γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.
Όποιος δεν μπει στο πρόγραμμα ρύθμισης των χρεών του να στερηθεί των υπηρεσιών που του προσφέρει ο Δήμος. Φυσικά ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες και να παρθούν μέτρα ανακούφισης σε μερικές περιπτώσεις που ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ 30 ΘΕΜΑΤΑ

           Η  δεύτερη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 30-09-2019 είχε 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πολλά από αυτά αφορούσαν τον ορισμό ή την εκλογή των μελών των Διοικητικών  Συμβουλίων επιτροπών και νομικών προσώπων. Αναλυτικά θα σας ενημερώσουμε προσεχώς. Μερικά θέματα είχαν τον ορισμό επιτροπών παραλαβής έργων.

      Στα θέματα 22 και 23:  που αφορούσαν την Επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Βόνιτσας Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας με αίτηση μου ζήτησα να μου δοθούν τα αναλυτικά πρακτικά. Τότε θα έχετε πλήρη ενημέρωση.
           Για μία ακόμη ο Δήμαρχος ερωτηθείς πως και με ποιά απόφαση ποίου οργάνου έγινε το μπάζωμα με 14.000 κυβικά μέτρα πριν αρχίσει ο εργολάβος το έργο ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. Τυχαία; Oχι βέβαια. Να είστε βέβαιοι αγαπητοί αναγνώστες ότι θα απαντήσει και μάλιστα  αρμοδίως. ΟΨΟΜΕΘΑ.

Στο 24 θέμα: Έγκριση έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού 2ου τριμήνου έτος 2029 ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να ενημερώσει το σώμα για την σχεδόν χρεοκοπία του Δήμου και την πιθανή ένταξη του σε επιτήρηση. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν ειπώθηκε στην ειδική πρώτη συνεδρίαση σκοπίμως (πολιτικά και όχι μόνο) παρότι τέθηκε η ερώτηση σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος.

Στο θέμα 25: Εκ νέου εκμίσθωση αιθουσών 2.3.4 και 6,9 του κτιρίου του κοινωνικοοικονομικού κέντρου Πλαγιάς, το κυριότερο σημείο είναι η ενημέρωση του σώματος από το κ. Μασούρα ότι θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεως κατά παντός υπευθύνου. Στο σημείο αυτό ο κ. Μασούρας αποχώρησε από τη συνεδρίαση (δεν γνωρίζω το λόγο). 
Οι παρόντες ΔΣ μέχρι το τέλος της συνεδριάσεως ήταν 25. Έχει σημασία για τα παρακάτω θέματα. 

Στο θέμα 29: Εμπλουτισμός δικτύου ύδρευσης Κατούνας από την υφιστάμενη γεώτρηση που υδρεύει τον Τρύφο, έγινε μια συζήτηση που ανέδειξε πολλές αλήθειες και απεδείχθη περίτρανα ο απαράδεκτος πολιτικά τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα.

Αλήθεια 1: Πρώτα κατασκεύασαν τον αγωγό και μετά δημιούργησαν νέα γεώτρηση !!!!!!
Αλήθεια 2: Στη νέα γεώτρηση δεν βρέθηκε νερό ή δεν βρέθηκε το απαιτούμενο (αν κατάλαβα καλά).
Αλήθεια 3: Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έθεσαν στο τραπέζι να πάρει νερό η Κατούνα από τη γεώτρηση της Τρύφου.
Αλήθεια 4: Οι κάτοικοι της Τρύφου αντέδρασαν και υπενθύμισαν ότι η ποσότητα νερού δεν επαρκεί.
Αλήθεια 5: Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί από το δίκτυο που υδρεύεται η Κατούνα υπάρχει μεγάλη υπερκατανάλωση που σε πολλές περιπτώσεις έχουμε άρδευση και όχι ύδρευση. Ειπώθηκαν και άλλα πράγματα για τα οποία οι δύο Δημοτικές Αρχές έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες τα οποία αναδείξαμε παραπάνω. Εν ολίγοις πρόβλημα ποσότητας νερού στη Κατούνα δεν υπάρχει, πολλοί παρά πολλοί το εκμεταλλεύονται χωρίς να πληρώνουν. Επίσης αναδείχθηκε και το θέμα (αν κατάλαβα καλά) ότι πηγαίνουν λογαριασμοί χωρίς να γίνεται η προβλεπόμενη μέτρηση.  
Αλήθεια 6: Με ψήφους 13 υπέρ και 12 κατά πέρασε η πρόταση του κ. Φερεντίνου και καταψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου. Η πρόταση αυτή λέει συνοπτικά: Μέχρι το καλοκαίρι να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να περιοριστούν δραστικά τα παραπάνω φαινόμενα με αποτέλεσμα να υδρεύεται η Κατούνα κανονικά από το υπάρχον δίκτυο χωρίς να τεθεί θέμα νερού Τρύφου. Η πρόταση αυτή  ισορροπεί τη κατάσταση και βεβαίως θέλω να επισημάνω την υπεύθυνη στάση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Καραμάνη. 
           Επίσης θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν στη Πάλαιρο είχα θέσει το θέμα ότι κάποιοι στη Πογωνιά κλέβουν νερό από δημοτικές βρύσες, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Προδρομίτης είχε πει καλά κάνουν. Πάντως στο ΔΣ της Δευτέρας ενώ το θέμα αφορούσε τη Κατούνα τόσο αυτός όσο και η Αντιδήμαρχος κα Βέμη- Καρέλου Αθηνά ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Γιατί άραγε;

Aλήθεια 7: Έτσι πληρώσαμε ένα αγωγό, νερό δεν βρήκαμε, αναδείχθηκε το μέγα θέμα της άσκοπης και χωρίς να πληρώνεται υπερκατανάλωσης του νερού στη Κατούνα και ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης αντί να συζήσει μία συγγνώμη για τη πολιτική του, έλεγε όπως συνηθίζει στα δύσκολα λόγια του αέρα. -Και μετά αναρωτιόμαστε, νύχτα τα βάζουμε-νύχτα τα βγάζουμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; -Δηλαδή η πραγματικότητα είναι ότι έγινε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος χωρίς αναπτυξιακό έργο. -Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τώρα τι θα γίνει με τον αγωγό; To λόγο έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Εμείς θα επανέλθουμε.

Πάμε στο θέμα 30: το οποίο ήταν και το τελευταίο. Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019. (Εισηγητής κ. Βίτσας Δημήτριος)
       Ως γνωστό η καταληκτική ημερομηνία ψήφισης του προϋπολογισμού κάθε επόμενου έτους είναι η 31η Δεκεμβρίου κάθε προηγούμενου.
       Ο προυπολογισμός του 2019 συζητήθηκε και ψηφίστηκε το Φεβρουάριο του 2019, και οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λιάπης και κ.Μωραΐτης έθεσαν το θέμα για να πάρουν απάντηση ως συνήθως από το Δήμαρχο η μπάλα στην εξέδρα. Δεν έφτανε μόνο αυτό, υπάρχει επίσημο έγγραφο που λέει έγινε η καθυστέρηση για να αποφύγουμε τις συχνές αναμορφώσεις του προϋπολογισμού.

        Αναπληρωτή Δήμαρχε, εισηγητή του θέματος και Επίτροπε κ. Βίτσα το έγγραφο αυτό το ξέρετε; -Aν δεν το ξέρετε ψαχτείτε γιατί δεν σας ενημέρωσαν και βεβαίως με ένα τηλεφώνημα θας θα σας το στείλω. Αν το ξέρετε και είπατε αυτά που είπατε τότε εκτίθεστε πολιτικά.
        Η Δημοτική Αρχή για μία πενταετία σχεδόν πάντα στο τελευταίο θέμα των συνεδριάσεων του ΔΣ έχει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Δεν μιλώ για τις επιβεβλημένες αναμορφώσεις που έχουν να κάνουν με αποδοχές χρηματοδοτήσεων. Ομιλώ για αυτό το ατέλειωτο σβήσιμο, γράψιμο κωδικών έργων με απευθείας αναθέσεις, δημιουργία νέων κωδικών κλπ. Με λίγα λόγια απευθείας αναθέσεις, εξυπηρετήσεις ημετέρων ή εν δυνάμει ψηφοφόρων, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος χαρακτηριστικά της πολιτικής του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την μη είσπραξη οδήγησαν το Δήμο σε κατάσταση σχεδόν χρεοκοπίας και προ των πυλών της επιτήρησης.

      Αναπληρωτή Δήμαρχε κ. Βίτσα και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν το 2019 από τη ψήφιση του προϋπολογισμού τελευταίο θέμα είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Αντιλαμβάνεστε την ανακολουθία λόγων, πράξεων και πραγματικότητας. -Γιατί τα φορτωθήκατε όλα αυτά;

          Έγινε μία κουβέντα ανούσια και τότε ως από μηχανής Θεός ένα παρών του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μυλωνίδη έσωσε τη Δημοτική Αρχή από τη πλήρη κατάρρευση και το πλήρη πολιτικό διασυρμό.
       Συγκεκριμένα οι 12 του Δημάρχου ψήφισαν υπέρ της αναμόρφωσης, οι 9 του κ. Κασόλα κατά της αναμόρφωσης, οι 3 του κ. Μασούρα (ο ίδιος είχε αποχωρήσει) κατά της αναμόρφωσης και ο κ Μυλωνίδης,  Παρών.
           Έτσι με 12 υπέρ, 12 κατά και ένα παρών πέρασε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Στο σημείο αυτό θέλω να υπογραμμίσω δύο θέματα:
1)-Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στούπα, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος στα συλλογικά όργανα λέει πάμε σε ψηφοφορία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατάθεση οποιασδήποτε πρότασης. Ο Πρόεδρος λέει έχουμε αυτές τις προτάσεις, τις διαβάζει δίνοντας της ένα αριθμό, πρώτη, δεύτερη, τρίτη κλπ και καλεί το σώμα να ψηφίσει. Ανακοινώνει το αποτέλεσμα και το θέμα θεωρείται λήξαν. 
2)-Δημοτικέ Σύμβουλε κ. Μυλωνίδη το ΠΑΡΩΝ είναι ακατανόητο πολιτικά στο σημείο αυτό. Σε μία Δημοτική Αρχή που χρεοκόπησε σχεδόν το Δήμο, δεν τις δίνεις σωσίβιο σωτηρίας. Την οδηγείς εκεί πρέπει στο σαρωτικό Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο. Σε ότι αφορά το Δήμο που ουσιαστικά θα ανέστειλε τη λειτουργία του μετά τη πενταετή πολιτική που ακολούθησε ο Δήμαρχος και η Δημοτική του ομάδα ΔΕΝ Δικαιούται ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Δυστυχώς τον κατέστρεψαν αναπτυξιακά, οικονομικά και όχι μόνο. 
        Το ότι η Βόνιτσα θα γίνει πόλη, που είπε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης μετά από 13 χρόνια Δήμαρχος ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πλήρως τον ισχυρισμό μας. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

ΥΓ: Η πολιτική αλαζονεία, τα ειρωνικά γελάκια, το θα κάνουμε ότι θέλουμε  (χαρακτηριστικά της προηγούμενης πενταετίας) ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ από το Δήμαρχο και τη Δημοτική του ομάδα.

28 σχόλια:

  1. Κώστα ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΊΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΊΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να βγάλει στην δημοσιότητα ο δήμαρχος όλα τα ονόματα που χρωστούν πάνω από 1000€, γιατί μερικοί γελάνε πίσω από την πλάτη μας,που σαν βλάκες πληρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε όλα ότι έχει γράψει ο Κώστας έχει δικαιωθεί. Ρήμαξαν τα πάντα. Σε λίγο θα φάνε πλακάκια, πορτοπαράθυρα, αυτοκίνητα του Δήμου. Τιμωρία, Τιμωρία, Τιμωρία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παράκεντρο της Ζαβέρδας να βγάλει στη δημοσιότητα τους λογαριασμούς που έχουν πληρώσει οι καντίνες και να μας πει από που παίρνουν νερό και τους αριθμούς από τα ρολόγια τους. Α ρε γλέντια που θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαγαζιά, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία που υποστηρίζουν τους δύο μεγάλους χρωστάνε υπέρογκα ποσά. Θα κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου αιρετού και υπαλλήλων. Εγώ που πληρώνω δεν είμαι ηλίθιος και βλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αυτό θα συμφωνήσουμε Κώστα. Να πληρώσουν οι τζαμπατζηδες που χρωστάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Κώστα όλα αυτά που γράφεις θα πέσουν στο ντοκο γιατί οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο επόμενο συμβούλιο θα τον ψηφίσουν τον απολογισμό... Θα γίνεις ένας ελεύθερος πολίτης που δεν ξέρει τη γράφει. Ο σωτήρας αυτού του τόπου κ.Μασουρας ας διαβάσει καλύτερα τους νόμους γιατί έρχεται μεγάλη κατρακύλα... Φαπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που προκύπτει αυτή η σιγουριά; Δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα σας...

      Διαγραφή
  9. Και ο Μυλωνιδης στο κόλπο είναι γιαυτο ψηφισε παρόν θα φανεί πολύ εύκολα από εδώ και στο εξής .τους έσωσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και να μην πληρωσουν με εκπτωση οπως γινεται ηδη αλλα με προσαυξηση.
    Αδικια οι καλοπληρωτες να πληρωνουν ολο το ποσο και οι κακοπληρωτες με εκπτωση. Να δημοσιευθουν τα ονοματα ολων αυτων που δεν πληρωνουν. Αλισβερισι Ζαβερδισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσ' ειναι η κατασταση πάντοτε τα κορόϊδα πληρωνουν
      και οι εξυπνάκιδες
      τη κανουν με απαλά βηματάκια και μετά αντε βρες τους να πληρωσουν

      Διαγραφή
  11. ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΠΟΤΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΥ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Δήμαρχος Αποσταλάκης το είπε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , ότι ο Σολδάτος του είπε αν δεν αυξήσεις τα Δημοτικά τέλη, τότε κλείστο το μαγαζί. Επίσης μαγαζί το Δήμο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον έχουν αποκαλέσει ο Φερεντίνος και ο Πάντας το Δήμο τον αποκάλεσε μεγάλο μαγαζί. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και επί Σολδάτου και επί Αποστολάκη η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτών δεν πλήρωνε, ούτε πληρώνει. 8:40 μμ ρώτησε το Σολδάτο πόσα χρήματα άφησε χρεωμένο το Δήμο στη ΔΕΗ; Ρώτησε τον γιατί επί των ημερών του ο Δήμος Ξηρομέρου δεν πλήρωσε στον ΦΟΣΔΑ ούτε ένα ευρώ; Eπί των ημερών του δεν δημιουργήθηκε το χρέος των 250.000 ευρώ στο Ξενοδοχείο στο ποταμάκι; Tη ξέρεις τη παροιμία, λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του. Και μην ξεχάσεις να πάς με το Σολδάτο μία βόλτα στο υπέροχο πάρκο που έφτιαξε κοντά στο γήπεδο της Παλαίρου. Σωπάστε , που έχετε το θράσος να μιλάτε. Επί των ημερών Σολδάτου 33 Δημότες από το πρώην Δήμο Παλαίρου χρωστούσαν 389.000 ευρώ. Επί Σολδάτου χωράφι στη Κατούνα αντικειμενικής αξίας 36.000 ευρώ δεν αγοράστηκε 214.000 ευρώ και μας ζητάνε να επιστρέψει Ο Δήμος 177.000 ευρώ.Δηλαδή θα πληρώσουμε 371.000 ευρώ. Επί Σολδάτου δεν πληρώσαμε το κάθε ποδήλατο 4.000 ευρώ. Πήγαινε μία βόλτα. Ρώτησε τον η δεύτερη παιδική χαρά στη παραλία της Βόνιτσας που είναι; Τις δύο τις πληρώσαμε 240.000 ευρώ. Ρώτησε τον για τα 387.000 ευρώ της ψηφιακής σύγκλισης. Αυτές είναι αλήθειες που ουδείς μπορεί να τις αμφισβητήσει. Υπάρχουν δεκάδες άλλες που θα ανακοινωθούν το κατάλληλο χρόνο. Και αν έχεις το θάρρος βγες επώνυμα και γράψε τις απαντήσεις που πήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H αντιπολίτευση αν θελήσει τότε θα γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος. Για να δούμε. Πάντως ο δάσκαλος ήταν ο μοναδικός που εδώ και 6 χρόνια γράφει ο Δήμος δεν εισπράττει για να παίρνουν ψήφους , και ότι ο Δήμος χρεοκόπησε. Κασόλα- Μασούρα - Μωραΐτη κάντε το καθήκον σας. Διαφορετικά και δικαίως θα κατηγορήστε για συγκάλυψη των ανομιών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντιπολίτευση έκανε το χρέος της και καταψήφισε τον απολογισμό. Εάν εσύ έχεις στοιχεία για ανομίες να τα παρουσιάσεις στον Εισαγγελέα και να μην βγάζεις την ουρά σου απέξω

      Διαγραφή
  15. ρε διαβασμενη 12.51 σχολιαστρια που γραφεις για τον σολδατο γιατι δεν τον στελνετε στην δικαιοσυνη;οποιος παρελαβε την ψηφιακη συγκλιση να τον τιμωρησει οποιος βρηκε τους 33 που χρωστουσαν να τον καταδικασει αλλα αυτος τα βεβαιωσε δεν τα ΔΙΕΓΡΑΨΕ που εκανες εσυ,και αν το χωραφι του τομαρα δεν σου κανει για βιολογικο ακυρωσε τα συμβολαια και παρε αλλο γι αυτο κυριουλα μου ΣΚΑΣΜΟ αλλα ξεχασα τον νικολακη γουσταρεις κατα βαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας πάρει μια απόφαση το ΔΣ να διακόψει τις παροχές όσων χρωστάνε πάνω από 1000 ευρώ , να δούμε αν θα τη στηρίξετε ή θα απουσιάζετε. Τα περισσότερα που γράφεις είναι αυθαίρετα συμπεράσματα για να στηρίξεις τα αισθήματά σου κατά εκείνων που ΠΟΤΕ δεν σε ανέδειξαν σύμβουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τις παρανομες αυτες βρυσες στην κατουνα απο οτι ξερω δεν τις εδωσε η κυρια καρελου γιατι δεν αναλαμβανε καποιος απο τους πιο παλιος συμβουλους της σιμπολιτευσης και απο την αντιπολιτευση και απο τον κυριο κασολα κ τον κυριο μασουρα που καποιοι διοικουσαν το δημο μεδεωνος απο τους συμβουλους τους που ειχαν κανει το δικτυο ολο κομποτρυπες αλλα στο σιμβουλιο τουμπεκι και απο οτι εμαθα εβγαζαν κ λογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H κ Καρέλου, ο κ Στούπας , ο κ Προδρομίτης διοικούν 5 χρόνια. Πόσες παράνομες βρύσες και παράνοιες παρεμβάσεις στο δίκτυο έκλεισαν; Aν δεν τις κλείσουν θα πάνε οι ίδιοι κατηγορούμενοι στον εισαγγελέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Αναγνώστη 1:59 μμ
    Όχι μόνο θα στηρίξω μία τέτοια απόφαση αλλά θα αποτελέσει μία ακόμη δικαίωση του αγώνα μου. Έχω κάνει ενέργειες που τώρα δεν μπορούν να ανακοινωθούν. Το μόνο που θα σας πω και το είπα στις παρουσιάσεις του βιβλίου μου, κατέθεσα στον εισαγγελέα. Τι κατέθεσα προφανώς δεν ανακοινώνεται.Τη κατάλληλη στιγμή θα βγει στον αέρα. Τώρα είναι παράνομο να το κάνω. Περιμένετε τις εξελίξεις.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Αναγνώστη 3:57 μμ

    Κάποιοι άθλιοι αυθεντικοί υβριστές ( τους οποίους γνωρίζω) μου έγραφαν ανώνυμα συνεχώς ότι φοβάμαι να πάω στον εισαγγελέα και μου έλεγαν που είναι τα εισαγγελικά γραφεία.

    Όταν έκρινα ή έκρινε πήγα και κατέθεσα αρκετές φορές. Αυτά βέβαια δεν ανακοινώνονται. Κάνετε υπομονή.

    Έτσι και τώρα , όταν κρίνω θα πάω στον εισαγγελέα.

    Εσείς θα έρθετε σαν μάρτυρας κατηγορίας;

    Αν ναι, ξέρετε που θα με βρείτε.

    Αν όχι, τότε μην μιλάτε.

    Σε κάθε περίπτωση, κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Κρατήστε το.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άντε ρε νούμερα,βγάζετε και γλώσσα.Σας κοροϊδεύει ο καριολης 20 χρόνια.πουλιεστε με ένα πλέγμα και με ένα τραπέζι στ άλογα...νούμερα ε νούμερα...κοιτάξτε γύρω σας..Λευκάδα,Πάλαιρο,πρεβεζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aν νομίζει ο Νικολάκης και οι άλλοι δύο ότι ξεμπέρδεψαν με το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας είναι βαθιά νυχτωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μέλη του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας απαιτείστε να βγαίνει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μέριμνας με την οποία να ενημερώνονται οι Δημότες την ημέρα, την ώρα, και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων το ΔΣ ,φυσικά 5 ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Απαιτείστε οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο. Το Κέντρο έχει χρηματοδοτηθεί πρόσφατα με 250.000 ευρώ για την αδειοδότηση των παιδικών σταθμών. Μέχρι στιγμής έγινε προκλητική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, Προσέχετε τι υπογράφετε και κυρίως οι δάσκαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΚΑΡΕΛΟΥ Κ Ο ΣΤΟΥΠΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗ. ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ. ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο