Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: 628.510,83 € η λίστα των διαταγών πληρωμής για προφορικές εργασίες και προμήθειες της τέως δημοτικής αρχής. Η λίστα της πολιτικής ντροπής!!

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

            Σας παρουσιάζουμε παρακάτω την λίστα των διαταγών πληρωμής για προφορικές εργασίες και προμήθειες στον Δήμο Ξηρομέρου, τις οποίες έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε έως σήμερα, η οποία έχει φτάσει αισίως στα 628.510,83 €.

          Εμείς αυτή την λίστα την ονομάζουμε, η λίστα της πολιτικής ντροπής και διόλου δεν αναφερόμαστε στους φερόμενους ως δικαιούχους των ποσών, με τους οποίους δεν έχουμε απολύτως τίποτα και δεν τους γνωρίζουμε καν, αλλά στην συγκεκριμένη απαράδεκτη μέθοδο, η οποία μόνο σε χρηστή οικονομική διαχείριση δεν παραπέμπει, η οποία είναι συνειδητή πολιτική επιλογή των διοικούντων της τέως δημοτικής αρχής, οι οποίοι ευτυχώς για τους δημότες αποχώρησαν την 31η Αυγούστου.....


    Ο συγκεκριμένος τρόπος εκτέλεσης εργασιών και προμηθειών, είναι ένας ιδιαίτερος και παράδοξος τρόπος, που στα χρόνια της τέως δημοτικής αρχής του κ. Γαλούνη γνώρισε μεγάλη άνθηση.
         Οι ευθύνες των προϊστάμενων αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών γι αυτό το φρούτο που άνθισε και ευδοκίμησε στον Δήμο Ξηρομέρου είναι μεγάλες. Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκεντρωμένη, Επίτροπος, Οικονομικοί Επιθεωρητές, Δικαιοσύνη τι κάνουν; Απλά παρακολουθούν;

          Εμείς θεωρούμε, ότι επειδή αυτή η υπόθεση έγινε σύστημα στον Δήμο Ξηρομέρου, με το συνολικό ποσό να είναι δυσθεώρητο για το μέγεθος του Δήμου μας, μία καλό κουρδισμένη και καλό λαδωμένη μηχανή, προσωπική μας και μόνο γνώμη είναι ότι η νυν δημοτική αρχή, αν θέλει να κάνει καλή εκκίνηση στην διοίκηση του Δήμου, όλα τα παρακάτω πρέπει να τα στείλει πακέτο από την πρώτη κιόλας μέρα στην Δικαιοσύνη για τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Απλά όλα τα στοιχεία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και όμορφα και ωραία να γίνει αυτό που είναι το δίκαιο.

      Επίσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί λεπτομερής έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου, ώστε η νέα δημοτική αρχή να ξέρει τι ακριβώς παραλαμβάνει, για να μπορέσει και να κάνει σωστό απολογισμό κάθε χρονιά και όταν έρθει η ώρα στο τέλος της θητείας της.
      Ως γνωστόν η τέως δημοτική αρχή, πέντε χρόνια δεν τόλμησε να κάνει τον θεσμοθετημένο απολογισμό στο τέλος κάθε χρονιάς, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται και όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι. Εκεί θα έπρεπε να παρουσιάσει και την πορεία των οικονομικών δεικτών του Δήμου, τι παρέλαβε και πως αυτοί βαίνουν και που βρίσκονται υπό την δική της διοίκηση.

         Εμείς προσωπική γνώμη για την οικονομική κατάσταση του Δήμου έχουμε και συνοψίζεται στην απλή φράση: Η τέως διοίκηση παρέλαβε ένα Δήμο απλά χρεωμένο, και αντί για νοικοκυριό, νηστεία και προσευχή για να μαζευτούν τα οικονομικά, έπραξε τα ακριβώς αντίθετα και παραδίδει στην νυν δημοτική αρχή ένα Δήμο υπερχρεωμένο, που έχει ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής καταστροφής και με κοινή λογική είναι για να μπει σε οικονομική επιτήρηση από το παρατηρητήριο. Σήμερα αναγκαστικά λειτουργεί με εικονικούς προϋπολογισμούς και με οικονομικές αλχημείες.

        Έχουμε λοιπόν την παρακάτω λίστα προφορικών εργασιών, χωρίς αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και εγγραφή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό:
  • 19.595,10 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 16.10.2019 (δείτε εδώ).
  • 22.133,68 € για προφορικές εργασίες και προμήθειες που δημοσιεύσαμε 15.10.2019 (δείτε εδώ).
  • 19.852,40 € για προφορικές εργασίες και προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 14.10.2019 (δείτε εδώ).
  • 8.601,88 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
  • 35.712 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
  • 12.400 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
  • 9.796 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.8.2019 (δείτε εδώ).
  • 20.127,68 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 29.7.2019 (δείτε εδώ).
  • 4.960 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 28.7.2019 (δείτε εδώ). 
  • 15.981,72 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε 27.7.2019 (δείτε εδώ).
  • 16.700 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε 25.6.2019 (δείτε εδώ).
  • 11.920,76 € για προφορικές προμήθειες οικοδομικών υλικών που δημοσιεύσαμε στις 8.4.2019 (δείτε εδώ).
  • 9.984,52 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 8.4.2019 (δείτε εδώ).
  • 13.736,93 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 14.3.2019 (δείτε εδώ).
  • 42.532 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 13.11.2018 (δείτε εδώ).
  • 175.087,93 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 3.10.2018 (δείτε εδώ).
  • 10.003,45 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 10.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 19.505,19 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 9.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 53.975,14 για προφορικές εργασίες (εξαιρούνται οι γεωτρήσεις της Αλυζίας 45.129,05 €, της περιόδου του κ. Γαλούνη που ήταν παλιές), που δημοσιεύσαμε 7.3.2017 (δείτε εδώ).
  • 10.657,02 € για προφορικές προμήθειες, που δημοσιεύσαμε στις 30.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 37.711,43 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 28.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 57.536 € για προφορικές εργασίες, που δημοσιεύσαμε στις 20.9.2016 (δείτε εδώ).
Σύνολο: 628.510,83 €.

29 σχόλια:

  1. Βρε ουστ από εδώ καρασπαραξατε το δημόσιο χρήμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε αστέ το παραμύθι ....
    Δεν σας ψηφίσαμε για να κανετε υπολογισμούς ,σαν ψηφίσαμε για να μην κανετε τα ίδια και για να κανετε έργα ...
    Κύριε Τριανταφυλλακη και ΝΥΝ Δημοτική Αρχή αγωνιστείτε σκληρά γιατί αλλιώς θα πάθετε χειρότερα απ ότι έπαθε ο Γαλουνης ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 180 περιπου ηρθαν μετα την ηττα του ιουνιου και καλειτε να τα πληρωσει η νυν δημοτικη αρχη
      αρα πως θα συνταξει προυπολογισμο και θα κανει εργο???
      αρα εσενα 12:38 μαλλον που μιλας για παραμυθι δεν ειναι παραμυθι 180 χιλιαρικα σε 3 μηνακια με το στοματακι εκτος αν με αυτο το παραμυθι σε επαιρνε και εσενα ο υπνος και σε νανουριζαν.
      Σαν δεν ντρεπεστε που θα κραξετε και σαν γλαρονια!!!!!

      Διαγραφή
    2. 12:56 αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς !ειστε ανίκανοι ,ξέρατε από την αρχή το πρόβλημα και πήρατε στο λαιμό σας τον κόσμο να σας ψηφίσει
      Εάν δεν μπορείτε παραιτηθείτε ,αν και κάτι ακούγεται για παραίτηση ......

      Διαγραφή
    3. 3:49 γαλουνακι τραβά να δουλέψεις και άσε το πληκτρολόγιο....... Ανίκανη είσαι εσύ και όλο σας το συναφι που τρώγαμε με 10 μασέλες......

      Διαγραφή
  3. Γιατί λοιπόν η νυν δημοτική αρχή δεν κάνει προσφυγή στην δικαιοσύνη? τι περιμένει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΟΥ ΔΙΨΑΕΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οπως το λετε στον τιτλο

    δεν ξαναγινε

    εχει ξαναγινει ποτε τετοιο ποσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προφορική εντολή ανάθεσης έργων γίνονταν για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία,και για κανένα άλλο λόγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και υστερα ηρθαν οι μελισσες. να δηλωσω και εγω οτι μου χρωστατε 20 χιλιαρικα να μου δωσετε μια βεβαιωση να παω δικαστικα και να ξεπερασουμε μαζι την γραφειοκρατεια?????

      δηλαδη εσεις λυσατε το προβλημα της γραφειοκρατειας φωστηρες μου?

      υπαρχει αλλος δημος που εφαρμοζει αυτη την λυση τοσο συστηματικα οσο εσεις????

      αφου παρανομησατε για το καλο του δημου αρα ειστε υπερμαχοι της παρανομιας για πιο λογο κουνατε το δαχτυλο στην νεα δημοτικη αρχη και το παιζετε κηνσορες της νομιμοτητας?????

      Διαγραφή
    2. Θα τα πληρώσεις εσύ τα ποσά μου μαζεύτηκαν με τις προφορικές εντολές? (επίσης δεν ξέρεις να γράψεις σωστά το "λόγο" αλλά έχεις επίγνωση του γιατί η δημοτική αρχή έδινε προφορικές εντολές)

      Διαγραφή
  7. Πείτε ποιοι πήραν τα λεφτά από τις αναθέσεις. Όχι αόριστα. Θέλουμε να μάθουμε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλο λόγια είστε κ διαπιστώσεις! Αυτά για τα οποία εκλεγηκατε ποτέ θα τα κάνετε πράξη? Σημαία σας ήταν η διαφάνεια! Τι περιμένετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δυνατό Ξηρόμερο έχασε τις εκλογές γιατί κάτι δεν έκανε καλά εσυς τι θα κάνετε φωτογραφίες και ανακοινώσεις προχωράτε μπροστά αφήστε το έγινε εσυς τι θα κάνετε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουτε επι σταικου ουτε επι σαμαρα γινονταν αυτα σε τοση μεγαλη εκταση. Να γινει 1 αντε 2 αντε 3 και 4 αλλα εδω ειναι που σε πονει που σε σφαζει
    Για το παραπανω το 5:21 η φραση του

    αφηστε το τι εγινε

    τα λεει ολα. Το νοημα της πολυ βαθυ. Θα θελατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν η νέα δημοτική αρχή έχει πράγματι καλές προθέσεις για το Δήμο και θέλει να φέρει ανάπτυξη, θα πρέπει ΌΛΗ η προηγούμενη διαφθορά και όλα αυτά που διαβάζουμε και ξέρουμε να εξετασθούν από την εισαγγελία και να αποδοθεί δικαιοσύνη στον δήμο μας. Αρκετά πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μηπως ο κ.Δημαρχος μπορει να μας ενημερωσει που βρισκετε η υποθεση με τα ανταποδοτικα τελη της περιοδου (1998-2010) ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ???? εχει κανει καποια ενεργεια?? εαν οχι ποτε και τη σκεφτεται να κανει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν λέτε κ. ΜΥΤΙΚΑΠΡΕΣ , οι ευθύνες των προϊσταμένων αρχών , ποιούς εννοείτε επακριβώς ; Προισταμένη αρχή σε ένα Δήμο είναι οι Διοικητικοί υπάλληλοι . Αυτούς εννοείτε ; Ρωτάω μέσω ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΙΟΥΣ γιατί δεν με αφήνει να μπω στα σχόλια στο δικό σας μπλοκ . Επίσης αποστασιοποιήστε ως Πόντιος Πιλάτος , απο τα ονόματα των εργολάβων ...Δεν γνωρίζετε ότι σε μια παρανομία ( όπως θέλετε να την παρουσιάσετε , ως Εισαγγελεύς , πλέον , των ΟΤΑ και κυβερνητικός εκπρόσωπος του κ. Τριανταφυλάκη ) αυτός που δέχεται την παρανομία είναι εξ ίσου ένοχος με αυτόν που του την προσφέρει ; Δεν γνωρίζετε οτι αν οι εργολάβοι των παλιών έργων με απ ευθείας - πιθανόν - ανάθεση ,έχουν πάρει στα χέρια τους δικαστική απόφαση να πληρωθούν τα " παράνομα " όπως λέτε εντάλματα , όσες ανακοπές και να κάνει η νέα δημοτική αρχή , αυτοί οι εργολάβοι εφόσον έχουν δικαστική απόφαση , δεν γνωρίζετε οτι θα θα πληρωθούν και μάλιστα και με τόκο ; Τα ίδια έκανε και ο κ. Σαμαράς , αλλά δεν ήσασταν ΠΟΤΕ τόσο καταπέλτης κατ αυτού . Τουναντίον , δεχθήκατε , ορθώς διαβάζετε , δεχτήκατε , να είστε υποψήφιος υπό της κ. Κων/νας Κουμανδράκη , μη ξηρομερίτισσας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mην γράφετε αναθέσεις και αναθέσεις βγάλετε τα στην φόρα επιτέλους.....ο καθένας να πληρώσει δήμαρχος και αντιδήμαρχοι πρώην .....όλα στην φόρα το περιμένετε ο κόσμος θα ξεσηκωθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε 1:22 π.μ οι σύντομες απαντήσεις μου.
    Προϊστάμενες αρχές δεν είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι και απορώ με αυτό που γράψατε.
    Ναι φιλτράρω αυστηρά τα σχόλια στο blog και θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί δεν θέλω για κανέναν να γραφτεί κάτι που να είναι έξω από την πολιτική. Τα πιο πολλά σχόλια που δεν δημοσιεύω αφορούν τον επικεφαλής της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    Με τα ονόματα των εργολάβων ναι αποστασιοποιούμε, γιατί εμένα ως πολίτη με ενδιαφέρει τι κάνουν οι αιρετοί, οι οποίοι ορκίστηκαν να υπηρετούν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, γιατί αυτοί διοικούν με την ψήφο των πολιτών. Οι εργολάβοι είναι επαγγελματίες που βλέπουν την κατάσταση και τους κανόνες που διαμορφώνουν οι αιρετοί και προσαρμόζονται ανάλογα, ώστε οι επιχειρήσεις τους να κερδοφορήσουν και για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους. Η δική μου απαίτηση ως πολίτης είναι οι αιρετοί να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τους κάθε λογής εργολάβους.
    Για το τι θα γίνει με τις ανακοπές των δικαστικών αποφάσεων δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω καθόλου νομικές γνώσεις, σε εσάς διαβλέπω μία ανησυχία ως μία πρεμούρα θα έλεγα.
    Στη διοίκηση Σαμαρά, σαν Blog αναδεικνύαμε και τότε τις απευθείας αναθέσεις, αναδεικνύαμε τα προβλήματα καθημερινότητας, υπάρχουν οι σχετικές αναρτήσεις, όπως αναδείξαμε και το έγγραφο της διεύθυνσης υγιεινής το Πάσχα του 2012 για τα ακατάλληλα νερά στον Δήμο.
    Για την υποψηφιότητα μου το 2014, κατέβηκα με μοναδικό όπλο τις δημόσιες απόψεις μου, τις οποίες δεν άλλαξα και δεν εκχώρησα ποτέ, πεντακάθαρα και χωρίς δεκανίκια, γιατί εκτιμούσα ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός και κυρίως τα πρόσωπα που τον αποτελούσαν, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για τον Δήμο Ξηρομέρου. Με την θέληση των πολιτών, δεν βγήκε ο συνδυασμός για να αποδειχτεί αν σωστά εκτιμούσα ή όχι, εγώ δεν εκλέχτηκα και δεν διοίκησα ποτέ, βγήκε η παράταξη του κ. Γαλούνη με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον δεν είσαι νομικός για να έχεις νομικές γνώσεις, πες μας λίγο είσαι κ πολιτικός και έχεις τις γνώσεις για να κρίνεις πολιτικές κινήσεις ;;;

      Διαγραφή
    2. απ τη στιγμή που επιμένετε ότι προϊσταμένη διοικητική αρχή σε ένα Δήμο , σε ένα υπουργείο , δεν είναι οι υπάλληλοι με τη διοικητική τους ιεραρχία ( Γενικός Διευθυντής , Διευθυντής , Τμηματάρχης , Εισηγητής , υπάλληλος ) ,πράγμα που προβλέπεται απ το Σύνταγμα και τον Διοικητικό Κώδικα , αλλά και τον εκάστοτε Οργανισμό Εσωτερικής υπηρεσίας, παύω να ομιλώ με ανθρώπους με εμμονές. Το όποιο σας μένος κατά της προηγούμενης αρχής να το έχετε. Οταν θέλετε να το παίζετε " δημοσιογράφος " θα πρέπει να είστε αντικειμενικός κι όχι μονομερής . Πολύ περισσότερο να έχετε άγνοια της προϊσταμένης διοικητικής αρχής. Πιστέψτε ό,τι θέλετε.Μαθήματα διοίκησης δεν μπορείτε να κάνετε . Τη διοίκηση την υπηρετούμε μέσα απο τους νόμους του Κράτους που τηρούμε ευλαβικά 25 συναπτά έτη κύριε " εισαγγελεύ" των Ο.Τ.Α του Ξηρομέρου . Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνετε και σεις αυτοκριτική για τις δικές σας υποχρεώσεις απο τη δημιουργία των δήμων (Αλυζία ως Ξηρόμερο ) έναντι αυτών. Είστε και πονηρουλης...άλλα ερωτάσθε για την υποψηφιότητά σας υπο ηγέτη μη ξηρομερίτισσα.... κι άλλα ...απαντάτε. Καλημέρα καλημέρα σας !!!

      Διαγραφή
  16. ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΑΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας ασχοληθούν αυτοι της δημοτικής αρχής με τα τεράστια εσωτερικά τους προβλήματα που είναι υπό διάλυση Κ ας αφήσουν τις Κρητικές στην τέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρε λαμογια
    Γαλουνηδες
    Και πανταζαιει
    Θα ζητήσετε και τα ρέστα για τη κονόμα που κάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο