Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Δεκανέα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑ -Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα τιμήσει με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Δεκανέα Τσούκα Δημήτριο, στο Μοναστηράκι. 
           Η προτομή κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο στύλος με την επιγραφή και την διαμόρφωση του χώρου κατασκευάστηκε από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
   Την Προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Παλαμάρης.

 -Ο Δεκανέας Τσούκας Δημήτριος το έτος 1963 κατατάχθηκε ως οπλίτης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Βαρέων Όπλων Πεζικού και το έτος 1964 μετατέθηκε στην ΕΛΔΥΚ (501 ΤΠ)
  -Την 03 Φεβρουαρίου 1965 εξήλθε στην πόλη της Λευκωσίας και συνελήφθη από τουρκοκύπριους και οδηγήθηκε στον τουρκικό τομέα της Λευκωσίας και έκτοτε αγνοείτο η τύχη του.........



 -Προήχθη στο βαθμό του Δεκανέα από 03 Φεβρουαρίου 1965.
   -Την 05 Αυγούστου 2013 κατόπιν εγγράφου του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοούμενων γνωστοποιήθηκε η ταυτοποίηση των λειψάνων του παραπάνω Δεκανέα.
    -Την 19 Ιανουαρίου 2016 επαναπατρίστηκαν τα λείψανα του εν λόγω Δεκανέα και την 28 Ιανουαρίου 2016 ενταφιάστηκαν στο χωριό Μοναστηράκι Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας

Πρόσκληση 

       Σας Προσκαλούμε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στις 10:15 π.μ. στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Στρατιώτη Τσούκα Δημήτριου . 
      Ο στρατιώτης Τσούκας Δ. κατά τη διάρκεια  της στρατιωτικής του θητείας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 03/02/1965 εξήλθε στην πόλη της Λευκωσίας και συνελήφθη από τουρκοκύπριους και οδηγήθηκε στον τουρκικό τομέα της Λευκωσίας και έκτοτε αγνοείτο η τύχη του.
      Την 19 Ιανουαρίου 2016 επαναπατρίστηκαν τα λείψανα του εν λόγω Δεκανέα και την 28 Ιανουαρίου 2016 ενταφιάστηκαν στο χωριό Μοναστηράκι Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας 
Αποστολάκης Γεώργιος 

Πρόγραμμα
        Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για την γιορτή του Αγίου Δημήτριου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Στρατιώτη Τσούκα Δημητρίου.

-10:00 πμ Προσέλευση 
-10:15 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο στον εξωτερικό χώρο της Κοινότητας Μοναστηρακίου 
-Προσκλητήριο Νεκρού Ήρωα
-Αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα.
-Παράδοση Σημαίας στην Οικογένεια του Ήρωα.
-Ομιλίες - Χαιρετισμοί 
(Ομιλία από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλη Καλαντζή και την Οικογένεια) 
-Κατάθεση στεφάνων 
-Ενός λεπτού σιγή 
-Εθνικός Ύμνος
-Πέρας Τελετής

         Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει καφές σε χώρο του Μοναστηρακίου 

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας 
Αποστολάκης Γεώργιος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο