Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Αγρίνιο: Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (φωτο)


        Απεργιακή συγκέντρωση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα.
     Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, ενώ στο βροχερό Αγρίνιο ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και σωματείων του..........



      Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δε θα είναι για όλους, θα είναι η ανάπτυξη που απαιτούν το κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τ’ άλλα αρπαχτικά. Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου που δίνουν τελειωτικό χτύπημα σε μισθούς , εργασιακές σχέσεις , κλαδικές συμβάσεις , δικαιώματα των εργαζομένων. Σ΄ αυτή την προσπάθεια έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Όπως στήριξε και πέρσι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου , στηρίζει τώρα και την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το παραπέρα χτύπημα των αγώνων και της λειτουργίας των συνδικάτων», υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο.
     Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου το πολυνομοσχέδιο:
–Χτυπά τις κλαδικές συμβάσεις και δίνει με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην τις εφαρμόζουν.
–Δίνει νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φτηνούς εργάτες με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
–Καταργεί το ελάχιστο δικαίωμα προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις υλοποιώντας την απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών.
–Προβλέπει συνυπευθυνότητα των εργαζομένων για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη και στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
–Προβλέπει μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων , των αγώνων των εργαζομένων, θεσπίζοντας το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για απόφαση απεργίας, ένα γενικευμένο φακέλωμα που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους.
–Καταργεί όλες τις συλλογικές διαδικασίες διοικητικών συμβουλίων, γενικών συνελεύσεων και τα ίδια τα καταστατικά των συνδικάτων.











1 σχόλιο:

  1. ΓΕΜΑΤΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο