Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

«Δεν ισχύει» λέει η Μητρόπολη για την… ταρίφα των 50 ευρώ στον Άγιο Παντελεήμονα Κυψέλης Αγρινίου


Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου πρόκειται να τελεσθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κυψέλης Αγρινίου, από Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.....


Η εκδήλωση έχει γεμίσει με χαρά τους πιστούς, μιας και τα εγκαίνια γίνονται 90 χρόνια μετά την θεμελίωση του ναού, από τους ξεριζωμένους Πόντιους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.
Η νέα καινούρια Αγία Τράπεζα ήδη κοσμεί το Ιερό Βήμα. «Αναμένεται η οικονομική συνδρομή όλων μας για την αποπληρωμή της κατασκευής της», αναφέρεται σε ανακοινωση του Ιερού Ναού και κάπου εδώ αρχίζει το… μπέρδεμα.
Συγκεκριμένα, τις εύλογες απορίες, ακόμη και την αγανάκτηση κάποιων πιστών έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη ανάρτηση στο facebook με αναφορά στην ανάγκη για οικονομική συνδρομή των πιστών στη αποπεράτωση της μαρμάρινης Αγίας Τράπεζας του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα της Κυψέλης (Σφήνας), με έναν πολύ… ειδικό τρόπο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ανάρτηση αλλά και η φήμη που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα, λέει πως αν ο πιστός θέλει να μνημονεύεται… αιωνίως ο ίδιος και η οικογένειά του στις ευχές που διαβάζονται από τον ιερέα στη Θεία Λειτουργία θα πρέπει να καταβάλλει χρήματα. Μάλιστα, αναγράφεται συγκεκριμένο ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε 50 ευρώ! Με λίγα λόγια δίνεις 50 ευρώ και το όνομά σου αναφέρεται για πάντα ως χορηγού της εκκλησίας!
Όπως είναι φυσικό, πολλοί πιστοί είναι ανάστατοι και αναρωτιούνται αν χρειάζονται χρήματα και μάλιστα με συγκεκριμένη… ταρίφα για κάτι τέτοιο.
Μητρόπολη: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο
Πάντως από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η απάντηση στο όλο ζήτημα είναι η εξής: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, οι πιστοί να μην ασχολούνται σε αυτά που αναρτούν κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι γνωστό πως γίνονται αυτά τα πράγματα».
Με άλλα λόγια, σύμφωνα με την Μητρόπολη, δεν πρέπει να μπαίνουν σε καμία τέτοια λογική οι πιστοί της Κυψέλης ή της ευρύτερης περιοχής που θέλουν να παραστούν στα εγκαίνια, πρέπει να κάνουν ό, τι ξέρουν σε κάθε εκκλησία και είναι τελείως άλλο πράγμα αν θέλει κάποιος να βοηθήσει στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού.
Οπότε η μνημόνευση δεν απαιτεί πενηντάευρο.
Ακούγεται ανακουφιστική η απάντηση της τοπικής ιεραρχίας αφού σε άλλη περίπτωση θα επρόκειτο για πρωτοφανές γεγονός. Μένει να δούμε, μετά από όλα αυτά τι θα κάνουν εκείνοι που έχουν αναρτήσει την αναγγελία της… ταρίφας στο διαδίκτυο.



agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο