Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Φυλάκιση 4 μηνών σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του Ντερτιλή

Τι ανέφεραν οι μάρτυρες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου

           Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση οι οποίοι βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή, πριν από περίπου έξι χρόνια.
     Ως μάρτυρες εξετάστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι υποστήριξαν ότι εκείνη την ημέρα άκουσαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ αυτών και τους τότε βουλευτές. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν οι μάρτυρες εντόπισαν τουλάχιστον 15 κάλυκες οι οποίοι , όπως διαπίστωσαν, προέρχονταν από τα όπλα των κατηγορουμένων...........



       Οι δικαστές αποφάσισαν την ενοχή των κατηγορουμένων, σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί «νομικής πλάνης» καθώς όπως είπαν οι πρώην βουλευτές δεν «θεώρησαν ότι είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».
       Η καταδίκη των πρώην βουλετών της Χρυσής Αυγής έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά από αυτή του Ιωάννη Λαγού και του Νίκου Μίχου για την επίθεση σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» και ενώ έχει μπει στην τελική της ευθεία η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

https://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο