Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

«Βοήθεια στο Σπίτι»: 2.918 οι θέσεις -Ποιοι δήμοι υπολείπονται (λίστα)

Στις 2.918 θα φτάσουν οι θέσεις που θα προκηρυχθούν για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών έχει γίνει η κατανομή για τις 2.858 θέσεις και αναμένονται ακόμη 60 από τους δήμους Αχαρνών, Θερμαϊκού, Μυκόνου, Ξάνθης, Πειραιά και Φυλής, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου όταν ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκονταν σε εκκρεμότητα 13 δήμοι και καθώς έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις, μετά τους εφτά, αναμένουν άμεση ανταπόκριση και από τους υπόλοιπους έξι.

Επιθυμία του ΥΠΕΣ είναι η κατανομή να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ώστε να σταλεί στο ΑΣΕΠ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης της σχετικής προκήρυξης.
Στόχος είναι η προκήρυξη να εκδοθεί εντός του 2019 και οι προσλήψεις των εργαζομένων να γίνει εντός του 2020. Μέχρι τότε, όσοι εργάζονται σήμερα, που, λόγω της αυξημένης μοριοδότησης την οποία προβλέπει ο νόμος, έχουν και αυξημένες πιθανότητες να προσληφθούν, θα παραμείνουν στις θέσεις τους.  
 https://www.aftodioikisi.gr/o

3 σχόλια:

  1. Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

    Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Συνολικά 120.000 ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες ωφελούνται απο το πρόγραμμα.

    Σκοπός του Προγράμματος είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων και τέλος να προωθήσει την απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού.

    Ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής;
    Οικονομικά: δίνεται προτεραιότητα στο χαμηλότερο εισόδημα που είναι ώς 5000?
    Οικογενειακή κατάσταση: δίνεται προτεραιότητα σε όσους ζούν μόνοι.
    Κατάσταση υγείας: δίνεται προτεραιότητα σε όσους δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
    Τι υπηρεσίες προσφέρονται;

    • Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη
    • Ιατρική φροντίδα με επισκέψεις στο σπίτι
    Νοσηλευτική μέριμνα και φυσιοθεραπεία
    • Οικογενειακή - Οικιακή Φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης
    Μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών
    • Συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες


    Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες όπως:
     Κοινωνικοί λειτουργοί που έχουν τη συνολική εποπτεία των ωφελούμενων, αξιολογώντας τα περιστατικά, παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη, ερχόμενοι σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος.
     Νοσηλευτές/τριες που προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και οι οποίες αφορούν σε κατ' οίκον επισκέψεις για τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, τη συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.
     Οικιακοί βοηθοί που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια των ηλικιωμένων με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού τους. Μια επιπλέον αρμοδιότητα των οικογενειακών βοηθών, ίσως η πλέον σημαντική για τους ανθρώπους αυτούς, είναι η συντροφιά που προσφέρουν αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.

    Στο δήμο μας αναρωτιέμαι αν τα παραπάνω ισχύουν.

    Νικόλαος Κούρτης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΤΗ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΙΣΧΥΟΥΝ ,ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΛΟΓΙΑ .ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΑ Η ΜΕΡΕΣ ΘΕΛΕΤΕ,ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΣΣ

    "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΣΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρίες κ κύριοι του ΒΣΣ του δήμου Ξηρομέρου είναι προς τιμήν σας και συγχαρητήρια όμως η ερώτηση απευθύνεται στο ΒΣΣ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο