Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Οδοιπορικό στις αρχαιότητες του ΑΣΤΑΚΟΥ - [ΦΩΤΟ]




Ο Φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης και Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Αστακιωτών μετά την περιήγηση του στις αρχαιότητες του Δήμου Ξηρομέρου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) επανέρχεται με νέο οδοιπορικο στις αρχαιότητες του Αστακού και τονίζει ότι οι αρχαιότητές μας είναι παρατημένες σαν ξέφραγα αμπέλια παντού....

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

       Πριν λίγες ήμερες (και ενώ βρισκόμουν στον Αστακό) είχα ξεκινήσει ένα οδοιπορικό σε περιοχές (δημοτικά διαμερίσματα) του Δήμου Ξηρομέρου στα οποία υπάρχουν και συναντάς ακόμη (ορατά πλέον μερικά) αρχαιολογικά ευρήματα.
       Μπορείς να διασχίσεις μια μεγάλη περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου με αφετηρία τον Αστακό και καταγράφοντας μια διαδρομή περνώντας από Βλυζιανά, Μπαμπίνη, Φυτείες, Αρχοντοχώρι καταλήγεις στην Αλυζία, όπου μπορείς να διακρίνεις σε μεγάλη έκταση τον αρχαίο αυτό πολιτισμό - θησαυρό.
   Στην προηγούμενη ανάρτηση μου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) αναφέρθηκα (φυσικά περιληπτικά) σε όσα συνάντησα και καταγράφοντας όσα είχα την δυνατότητα να καταγράψω. Αυτά που αποθήκευσα στο αρχείο μου άλλα και πολλά άλλα που δεν είχα τον χρόνο αλλά και την δυνατότητα να τα συναντήσω καταδεικνύουν το πόσο πλούσια σε αρχαιότητες και σε ιστορία είναι αυτή η περιοχή....



        Κανείς δεν μπορεί να καταγράψει σε μια κόλα χαρτί (κάτι που προσπαθώ να κάνω εγώ) τι μπορεί να υπάρχει. Η μόνη ενδεδειγμένη και λογική λύση, είναι να ασχοληθεί κάποια στιγμή ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ και η Αρχαιολογική υπηρεσία αλλά και ο Δήμος Ξηρομέρου.

         Ένας Δήμος που τα τελευταία 30 χρόνια δεν ασχολήθηκε καθόλου μα καθόλου με τον πλούτο που περικλείει αυτή η περιοχή. Ίσως τα κονδύλια να μην επαρκούσαν για εργολαβίες διότι εκεί θα παρέμβαιναν άλλες...δυνάμεις (το κράτος) και δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να δοθούν τα κονδύλια σε φίλους εργολάβους!!!!. 
       Θεωρώ ότι έστω και τώρα ο Δήμος Ξηρομέρου (και όχι ο Δήμαρχος!!) να αναλάβει δραστηριότητα για την ανάδειξη όλου αυτού είτε θαμμένου είτε σε εμφανή θέση αρχαιολογικού θησαυρού. Ποιός ξέρει τι μπορεί να έρθει μετά από εμπεριστατωμένη και διαρκή ανασκαφή. Ίσως ο Δήμος μας να γίνει top στο χάρτη των ευρημάτων.

        Ξεκινώντας ένα πρωινό από την Μέκκα του πολιτισμού του Δήμου Ξηρομέρου, τον Αστακό, την διαδρομή από το περιφερειακό δρόμο προς την περιοχή Αρχαία Κάστρα με στόχο και σκοπό να καταγράψω με λεπτομέρειες όσα μπορούσα να δω, διότι δυστυχώς οι γνώσεις μου είναι ελλιπείς σε τέτοιου ενδιαφέροντος θέματα, έφθασα σε μια περιοχή στην οποία ακόμη και οι μη κατέχοντες αρχαιολογία δεν θα μπορούσαν να μην σταματήσουν, αφού Αρχαίοι τάφοι οι οποίοι είχαν συληθεί και διακρίνονταν δια γυμνού οφθαλμού!!!.

            Προσπάθησα να δω αν υπήρχαν και άλλοι τάφοι στο σημείο αυτό, αλλά δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι (πιθανόν να υπήρχαν πολλοί ακόμη εκεί τριγύρω). Και ενώ συνέχισα  το οδοιπορικό, βρέθηκα μπροστά στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ τον Θεόδωρο Σαμαντά. Έναν υπάλληλο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές, ο οποίος αποβάλλοντας καθημερινά τον κόπο, την κούραση και το άγχος που του προσδίδει αυτή η δουλειά, τριγυρνά καθημερινά σε όλη την περιοχή, τοπική και ευρύτερη, για εντοπισμό αρχαιοκαπήλων αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί αν προκαλέσει βλάβη η απώλεια στον αρχαιολογικό πλούτο.

        Συνομίλησα μαζί του για το τι θέλω και του ζήτησα να με ενημερώσει για την προϊστορία όλου αυτού το ανεκτίμητου θησαυρού. -Μου είπε ότι χρονολογούνται στον 5ο με 4ο αιώνα, αλλά υπάρχουν και κατασκευές Βυζαντινής περιόδου.
         Η κουβέντα μας ήρθε σε πολλά θέματα τα οποία εν περιλήψει σας μεταφέρω ότι είναι αποκαρδιωτικά για ένα πολίτη του Δήμου μας, μου εξήγησε ότι είναι υποχρεωμένος να τριγυρνά από το πρωί έως το βράδυ (στην βάρδια του, λες και υπάρχουν πολλοί ακόμη) χωρίς να του χορηγούν το αντίτιμο της βενζίνας!! Δηλ. ανήκουστα, παράλληλα δε και εντυπωσιακά πράγματα, αφενός μεν για την πολύ μεγάλη έκταση χιλιόμετρων που έχει στην ευθύνη του, αφετέρου δε τον υποχρεώνουν να πληρώνει ο ίδιος για κάτι που το κράτος αδυνατεί να παραχωρήσει για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του, της περιουσίας του.

         Η συζήτηση μας είχε αρκετό ενδιαφέρον εντοπίζοντας κάποια δείγματα που ήθελα. Προθυμοποιήθηκε να με μεταφέρει με το όχημα του λίγο πιο πάνω, διότι ο δρόμος από την αρχή που ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο του Αστακού μέχρι και το σημείο όπου τελειώνει η περιοχή των αρχαίων, μπορεί να χαρακτηρισθεί επιεικέστερα χειρότερος και από κατσικόδρομο (άλλη παράλειψη εδώ των αρχόντων, Δημάρχων και περιφερειαρχών).

         Αφού ανηφόρισα ένα μεγάλο μέρος στον δρόμο που προανέφερα ο οποίος είχε ανοιχτεί, άγνωστο από ποιον και για ποιο λόγο, έφθασα σε μια μαγευτική περιοχή.
        Εκεί μπορούσες να αντικρίσεις ακόμη και αυτά που δεν είχες φανταστεί. Φυσικά όλα αυτά παρέμεναν ορατά με γυμνό οφθαλμό μετά από εκατοντάδες χρόνια, διότι κάποια (δεν ξέρω ποιός ακριβώς η ποιά ακριβώς και ζητάω συγνώμη αν δεν αναφέρω το όνομα) υπηρεσία είχε αναλάβει υπό την καθοδήγηση του αρχαιοφύλακα Σαμαντά, να καθαρίσει το τόπο από τα πάσης φύσεως χλωρά και ξερά χόρτα που έκρυβαν για χρονιά πολλά αυτά τα εκθέματα.

            Αφού πέρασαν και αυτά από τον φωτογραφικό φακό (ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΔΩ για τυχόν παρεξηγήσεις ότι η περιοχή δεν  είναι (προ)φυλαγμένη στοιχειωδώς, ούτε περιφραγμένη για να προστατεύονται τα μνημεία. Είναι ελεύθερη σε όλους, σε τυχαίους (με πολλές έννοιες η λέξη) περαστικούς έως τους γιδοβοσκούς που συναντάς), συνέχισα με πιο γρήγορο ρυθμό διότι η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα, φθάνοντας και σε άλλες περιοχές όπου μπορούσες να διακρίνεις αρχαίες εκκλησίες, αρχαίους τάφους, αρχαία  τείχη και πολλά αλλά μνημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος καταλήγοντας σε ένα περιφραγμένο χώρο όπου δεσπόζει το πιο συγκλονιστικό μνημείο.

            Τα ερείπια αρχαίου ναού με το δάπεδο και τους κίονες. Μνημείο που εκατοντάδες χρόνια έχει μείνει στην αφάνεια. Είναι μεν στοιχειωδώς περιφραγμένο άλλα η πρόσβαση σε κάποιον που έχει βλέψεις η τάσεις στην αρχαιοκαπηλία δεν είναι καθόλου δύσκολο να περιδιαβεί τον φράχτη!!!!
           Επειδή όμως η εικόνα από όσα αντίκρισα, κατέγραψα και διαπίστωσα, ενδέχεται να πάρει μεγάλες  διαστάσεις στον γραπτό λόγο, θα κλείσω εδώ, έχοντας σαν σκεπτικό και δίνοντας αφορμή στους τοπικούς άρχοντες να ξεκινήσουν το συντομότερο ότι περνάει από το χέρι τους να αναδείξουν και να αναδείξουμε αυτόν τον πολιτισμό, που με τόσο απλοχεριά, μας έδωσαν σαν κληρονομιά οι προγονοί μας. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο καλοκαίρι θα αντικρίσουμε ολοι μια διαφορετική εικόνα από την σημερινή
       Συνοδοιπόρος σε όλη αυτή εκστρατεία ήταν και ο αδελφός μου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που το συζήτησα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να με ακολουθήσει. Εξ άλλου μια καταγραφή και από δεύτερο μάτι παράλληλα δε και νομικού είναι ότι καλύτερο υπάρχει. 
          Ευχαριστώ για την συντροφιά, παράλληλα δε ευχαριστώ και τον Θ. Σαμαντά για όλα όσα μου προσέφερε στα πλαίσια φυσικά των αρμοδιοτήτων του, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πολλά σε έναν ιδιώτη, όποια σχέση και εάν υπάρχει.
        Είμαι σίγουρος ότι έχει κάνει πολλές αναφορές για το τι υπάρχει στην περιοχή εκεί!!!. Φυσικά όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι το κράτος αλλού είναι πρόθυμο να επεμβαίνει και άλλου κωλυσιεργεί...







13 σχόλια:

  1. Κύριε Μπονη
    Δυστυχώς φαίνεται χωρίς να γνωρίζετε πράγματα ,παρασύρεστε από το θυμικό σας και ομιλείτε ψευδώς ότι κανένας τα τελευταία 30 χρόνια δεν έκανε κάτι για τις Αρχαιότητες του Αστακού.
    Μάθετε λοιπόν όχι μόνο έκανα κάτι πολύ σημαντικό ,αλλά βρήκα και τον μπελά μου ,αφού γι ´ αυτό έτρεχα στα δικαστήρια από την οικογένεια της κυρίας Ντίνας Ευαγγελάτου ,επειδή η εν λόγω κυρια φαίνεται να κατείχε έκταση πριν από τα Κάστρα ,για την αξιοποίηση των οποίων η τότε Υπουργός Μελινα Μερκούρη μας είχε βγάλει πίστωση 9 εκατομμύρια δραχμές ,αλλά όταν ξεκινήσαμε τον δρόμο για να γίνει 8 μέτρα δρόμος ,μας σταμάτησε με μυνησεις και αγωγές και μετά από αρκετά χρόνια τα Ελληνικά δικαστήρια αποφάνθηκαν, πως δεν υπήρχε δρόμος για εκεί παρα ένα μονοπάτι 3 μέτρων και αφού οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές και έτσι σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στην περιοχή που όχι θα είχε γίνει δρόμος με άσφαλτο μέχρι τα Κάστρα ,αλλά θα είχε γίνει και σε μεγάλο βαθμό ανάδειξη των Αρχαιοτήτων .!!!!
    Αυτά προς αποκατάσταση της Αλήθειας .
    Παναγιώτης Σταικος
    Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας και Δήμου Αστακού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Σταικο .Λυπαμαι πολυ για τις εκφρασεις σου (ομιλειτε ψευδως)/ Το να μην γνωριζω κατι ισως ειναι θεμιτο αλλα δεν ψευδος , το να γνωριζω και να το αποκρυπτω παραλληλα δε να το αλλοιωνω τ, ισως τοτε να μπορει να χαρακτηρισθει ψευδος Δεν θα επεκταθω σε πολλες λεπτομερειες για το ζητημα αυτο, εξαλλου τις απαντησεις τις δινεις μονος σου. Στα τοσα χρονια Προεδρος Κοινοτητας αλλα και μετεπειτα Δημαρχος(δεν γραφω ποσα χρονια , διοτι μπορει να ξεχασω καποιο χρονο η μηνες και να θεωρηθει οτι ψευδομαι παλι) η μοναδικη σου ενασχολιση ηταν η αντιδικια με την Ντινα Ευαγγελατου Νομιζω οτι αρκει αυτο. !!!!!!!!!! Εαν οντως ηθελες να αναδειξεις τον χωρο αυτον, οι δυνατοτητες που ειχες σαν Αρχη του τοπου ηταν τεραστιες Αλλα φυσικα οι προτεραιοτητες σου ηταν αλλες και οχι τα καστρα και οι αρχαιοτητες. Αληθεια αυτη η πιστωση των 9,εκ δραχμων τι απεγινε ; Ξερω οτι με την απαντηση μου ανοιγω τον ασκο του αιολου απεναντι σου.Θα προσπαθησω να ειμαι αφ ενος μεν σεμνος αφ ετερου πολυ φειδωλος
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά και χαρά Δήμαρχε των Μεγάλων Έργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ .Ο ΜΠΟΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητέ 2.08μ.μ , στο ερώτημά σας , σας λέω υπεύθυνα και κατηγορηματικά
    οτι , υπήρξε κατα το παρελθόν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ !!! απ τους Συλλόγους (Αστακού ) και την Ομοσπονδία Ξηρομέρου. Όταν οι Σύλλογοι ήταν στα " ντουζένια " τους και κάνανε ό,τι εκδηλώσεις κάνανε , ο καθ όλα αξιότιμος κ.Χρ. Μπόνης δεν ήταν παρών σ'αυτές . Αντιθέτως ο Μήτσος ο Μπόνης είχε δραστηριότητα τόσο στον εν Αθήναις Σύλλογο Αστακιωτών του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος , όσο και στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Είχε , φαίνεται , άλλες προτεραιότητες που δεν του επέτρεπαν να είναι κοντά στους Συλλόγους του Ξηρομέρου και τούτο δεν είναι δα και κακό . Ορθώς αναρωτιέστε και ορθώς επισημαίνετε ότι με εξαίρεση τον Αστακό, οι του Ξηρομέρου δεν τον γνωρίζουν γιατί απλά δεν ήταν παρών στις όποιες εκδηλώσεις όπως π.χ της Κωνοπίνας , των Φυτειών , της Κατούνας , του Δρυμού , της Παλαίρου , του Βάρνακα , της Κανδήλας , του Αρχοντοχωρίου ,του Αετού , της Μπαμπίνης , της Σκουρτούς ,των Αγραμπέλων και της Χρυσοβίτσας. Ας ελπίσουμε ότι από τώρα και στο εξής με την ιδιότητα που έχει θα γνωρίσει και την επαρχία μας . Και ίσως μπορέσει να συμβάλλει σε κάτι που χρειάζεται ο τόπος μας. Γ. Παληογιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορείτε να είστε πιο συγκρατημένοι όταν συζητάτε.
      Αμέσως η εμπάθεια και μια μνησικακία που απορρέει από που;;
      Τι σου ´κανε;
      Δεν ήρθε λέει στην επαρχία σου!
      Και;
      Εδώ δεν έρχονται οι αιρετοί,σε πείραξε ο Μπόνης;
      Ο οποίος δε φιλοδοξεί να εκφράσει τις αγωνιες του Ξηρομέρου!!
      Υπάρχουν επαγγελματίες γιαυτό που τους προσκυνάτε απ´το πρωί με χρι το βράδυ.
      Και κάτι άλλο από πότε οι σύλλογοι εκφράζουν το καημό,τις ελπίδες,τις αγωνίες του κόσμου..;;

      Διαγραφή
    2. Όταν επί παντός επιστητού ή όπου γάμος και χαρά εδώ και 40 μέρες παίρνει θέσεις και κάνει τον επαίοντα ; τι θέλεις να κάνει ο κόσμος ; Κάποιος άλλος απ το ίδιο μέρος κάνει τα ίδια εδώ και χρόνια !!! Λες να τό'χει το νερό απ το Βαλτί; Όσο για τους Συλλόγους αν εκφράζουν καημούς , ελπίδες κι αγωνίες , μάλλον αν ακούτε Σύλλογος θα έχετε μεγάλο πρόβλημα. Οι Σύλλογοι πάντα και παντού εκφράζουν τις αγωνίες του κόσμου αρκεί να υπάρχει συμμετοχή και ανιδιοτέλεια. Μην ξεχνάτε ότι τους αναγνωρίζει και το Σύνταγμα. Τα υπόλοιπα αφήνονται στην κρίση του κόσμου και όλοι μα όλοι μας κρινόμαστε .Και μεις που είμαστε υπέρ των Συλλόγων και σεις που "είσαστε" υπέρ της 4ης Αυγούστου

      Διαγραφή
  6. Χρήστο ιλικρινά μου θυμίζεις κάποιον που όταν ήταν στην αντιπολίτευση έκανε πολλές προτάσεις!!! Έφτασε να κάνει πολλές καταγγελίες!!! Και να δικάσει ακόμη άτομα τα οποία είναι απλώς πολίτες , είναι στην συμπολίτευση, και το ποιό ωραίο είναι αυτή τι στιγμή και στην συμπολίτευση!! Όταν αυτός ο κύριος τώρα έχει εκλεγεί με αυτόν τον συνδυασμό του πρότειναν να αναλάβει αυτός αυτό το κομμάτι το οποίο έτρεχε, ενδιαφέρονταν όπως έδειχνε γι'αυτό!!! Ξέρεις ποιά είναι η απάντηση η οποία έδωσε ;;; όχι εγώ δεν το αναλαμβάνω...Πιστεύω ότι δεν αξίζει καν να τον χαρακτηρίσω.. Όπως καταλαβαίνεις τα προβλήματα ξεκίνησαν προτού αρχίσουν την θητεία τους... γι'αυτό ξεκίνα αν θέλεις από τα θέματα!!!! ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΏΡΑ !!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΙ ΈΓΙΝΕ.. Το τι έγινε πέρασε... έχεις να προτείνεις κάτι για τώρα ;; τα υπόλοιπα είναι μόνο για να κάνεις εντύπωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Παληογιωργο 5 ερωτηματα προς απντηση απο την πλευρα σας.
    1/ποσον ετων ειστε.2/απο που ειστε(να υποθεσω ενα απο τα χωρια που αναφερετε οτι δεν με ξερουν) 3/ Με τι ασχολεισαι 4ον με τα πολιτιστικα και συλλογους εχεις ασχοληθει ποτε ; 5ον Στον Αστακο εχεις ερεθι ποτε ; Ολα τα πιο πανω ερωτηματα δεν εχουν προφανως κακοβουλη προθεση οπως π.χ για φακελλωμα της προσωπικων δεδομενων σου γιατι απλουστατα δεν με ενδιαφερει καθολου Απλα για να γνωρισω τον χαρακτηρα ενος ανθρωπου που με κατηγορει για το οτι δεν καταφερα να ειμαι γνωστος στο Ξηρομερο (και πολλα αλλα)
    Αγαπητε κ.Γ.Π. καθοσον ο χρονος περναει ομως και δεν γνωριζω το ποτε και εαν θα μου απαντησεις θελω να σε ενημερωσω για ορισμενες απορειες σου. με την πιθανοτητα να λυθουν απαξ δια παντος (πραγμα δυσκολο αν οχι ακατορθωτο). Με κατηγορεις οτι στο παρελεθον υπηρξα παντελως απων απο τον Συλλογο Αστακιωτων(πραγμα που μου προξενει εντυπωση αλλα και απορια το να με κατηγορει καποιος ο οποιος δεν ειναι συντοποιτης μου αλλα παρατρεχαμενος) Δεν ειναι μεγα ερωτημα το να μου προσαπτεις τοσες αμαρτιες χωρις να με γνωριζεις ; Ποιο πανω στα ερωτηματα που εθεσα ,τα δυο απο αυτα εχουν σχεση και μαλιστα αμεση με την απαντηση που θα λαβεις Εγω στον Συλλογο μου ειμαι ενεργο μελος απο το 1980(οσο ηταν ενεργος ο Συλλογος ημουν και εγω) Χαρακτηριστικο παραδειγμα μαλιστα οτι εχω χρηματισει και γραμματεας στον Συλλογo εποχης (πολυ παλιας ) με μελη του Δ.,Σ Πανο Διακατο Σπυρο Τριλιβα Χρ Κριθυμο, Μπαρμπα Κωστα Ψαλιδα,(νομιζω οτι γραφω σωστα το μικρο του) Κωστα Νικολαου(Φαρμακη)(σημερινο αντιπροεδρο) και πολλα αλλα καταξιωμενα στελεχη με καταγωγη απο τον Αστακο ,μαλιστα χρηματισα δυο διετιεςδηλ δυο θητειες συνεχομενες) φυσικα τοτε δεν υπηρχε internet , f.b, messenger κλπ που σου δημιουργουσαν προφιλ Δεν θελω να σου υπενθυμισω χρονολογια διοτι περιμενω την απαντηση σου(παντως δεκαετια 1980) . Νομιζω οτι μετα απο δυο διετιες γραμματεας δικαιως (οπως σχεδον ολοι) αποσυρθηκα απο τις εκλογικες διαδικασιες και παρεμεινα μελος ΣΥΝΕΧΩΣ (συνεχιζετσι η απαντησ μου)
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το αν ήσουν παρών ή όχι στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αττικής , άστο να το ξέρουμε εμείς καλύτερα. Τι κι αν ήσουν το 1980 Γραμματέας , αφού ήσουνα ΑΠΩΝ από τα τεκταινόμενα των Αιτωλοακαρνάνικων Συλλόγων που η δράση τους ήταν ανθηρή απ το 1985 και μετά . Μετα το 1985 ως το 2005 που ανθούσαν οι Σύλλογοι εσείς που ήσασταν ; Γνωρίζετε ή έχετε επισκεφτεί εκδηλώσεις Συλλόγων π χ Κωνοπίνας , Φυτειών , Τρύφου , Αετού , Σκουρτούς , Χρυσοβίτσας ; Ποτέ δεν έχετε επισκεφτεί καμία εκδήλωση τους ούτε στα χωρια αυτά ούτε και στην Αθήνα. Απαντήστε εσείς στον κόσμο αν έχετε πάει στις εκδηλώσεις τους ή αν έχετε πάει στα χωριά τους. Με τι ασχολούμε ; Είμαι υπάλληλος στην Ιερά Σύνοδο .Τα υπόλοιπα , είναι άλλα λόγια ναγαπιόμαστε !!!

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ φίλε Χρήστο .!!!!
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω , γιατί σε πείραξε τόσο το ομιλείς ψευδώς , αφού από την στιγμή που είπες, πως δεν έγινε τίποτα για τις Αρχαιότητες στον Αστακό τα τελευταία 30 χρόνια και εγώ με την πληροφορία που ανέφερα, σου απέδειξα ,πως αυτό που είχες πει ,ήταν αναληθές , αφού είχαν γίνει ,αυτά ,που ανέφερα .
    Εάν σου κτυπάει καλύτερα στα αυτιά το ομιλείς αναληθώς , εγώ δεν έχω αντίρρηση, το αγαπητό blog να το γράψει αναληθές.!!!
    Ένας άνθρωπος ο οποίος εκφέρει Δημόσιο λόγο για τα κοινά, αυτόματα γίνεται Δημόσιο Πρόσωπο και ως Δημόσιο Πρόσωπο κρίνεται και γι ‘ αυτό οφείλει πριν μιλήσει να είναι καλά ενημερωμένος για να μην του έρθει καμιά ‘’ φάπα’’. Εγώ πάντως, ούτε απατεώνα , ούτε κλέφτη ή ακόμη ούτε ψεύτη σε αποκάλεσα , αλλά πολύ ευγενικά μίλησα για ψευδή ομιλία και δεν υπαινίχθηκα τίποτα για την ηθική σου υπόσταση .
    Και ασφαλώς είναι δικαίωμα σου να μιλάς και για τον Τουρισμό , αλλά κάνε και καμιά πρόταση , για να σου πούμε ΜΠΡΑΒΟ , και όχι γενίκευση – γενίκευση –γενίκευση γιατί το πυρ ομαδόν γενικά για όλους , όπως γνωρίζεις πολύ καλά είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ και εσύ αφού μας συνδέει μακροχρόνια οικογενειακή φιλία από τον πατέρα σου, κάθε άλλο παρά από φασιστικά ιδεώδη εμπνέεσαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα γι ‘αυτή την ανεπίτρεπτη μπηχτή για το ήθος σου , είμαι βέβαιος, ότι ασφαλώς δεν ήθελες , να συνεχίσεις την προεκλογική εκστρατεία ηθικής μου εξόντωσης , όπως έκαναν κάποιοι άλλοι .!!!
    Άξια τα λάφυρα των ‘’ Μήδων ‘’ .!!!!
    Θα έπρεπε λοιπόν πριν με ξεσκίσεις κανονικά ,να γνωρίζεις ως Δημόσιο Πρόσωπο , πώς για να στείλει το Υπουργείο Πολιτισμού χρήματα στο Ταμείο του Δήμου ή της Κοινότητας , θα πρέπει πρώτα ο Δήμος ,να τους έχει αποστείλει το ένταλμα με το ποσόν του έργου που έγινε , θεωρημένο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συμβουλίου.
    Άρα φίλε Χρήστο την Ηθική μου υπόσταση όσο και να προσπαθήσει κάποιος ηθελημένα ή άθελα του , δεν πρόκειται να βρει πάτημα για να την σπιλώσει , όσα χρόνια και να πάει πίσω .
    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Αστακός 21-9-19
    Ο Δήμαρχος των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ και των καθαρών χειρών .!!!!!
    Dr. Παναγιώτης Στάικος
    Υ.Γ .1
    Επειδή εγώ δεν είμαι απλά των διαπιστώσεων , αλλά διαθέτω και προτάσεις ακούστε λοιπόν : Εάν κάποιος θέλει να κάνει κάτι για τα κάστρα θα πρέπει να ξεκινήσει την διαδικασία των απαλλοτριώσεων των ιδιοκτησιών και μετά να ανοίξει ο δρόμος και μετά οι ανασκαφές στα κάστρα .
    Υ.Γ 2
    Όσο για εσένα 11:20 π.μ. όχι Γειά και χαρά Δήμαρχε των Μεγάλων Έργων , αλλά έλα εκεί σε ένα από τα μεγάλα έργα την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου το οποίο φιλοξενεί για 9 χρόνια την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ και δεν πήγε ακόμη στο Νεοκλασικό , που αγοράσαμε στην Θητεία μου και θα γίνει η μεγάλη φιέστα ΜΕ Μητροπολίτες , Αρχιερείς και Φαρισαίους την 31 -9-19 ( άλλο ένα μεγάλο έργο από τα πολλά που θα σας βασανίζουν και θα σας θυμίζουν το διαχρονικό μου παρόν ) για να σας χορέψω καρτσιλαμά από 15 Σεπτέμβρη .!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Μπόνη
    δεν είναι και όπως νομιζεις και τόσο ... ατόπημα
    η απουσία απο πολιτιστικούς συλλόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο