Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο του ΑΚΤΙΟΥ - «Πόλεμος» ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ στην... πιάτσα!!

    -«Πόλεμος» μεταξύ επαγγελματιών ταξί μέσα στο αεροδρόμιο. 
   -Σκηνές απείρου κάλους και πρακτικές αμφιβόλου νομιμότητας καταγράφονται καθημερινά στο αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς μια μικρή ομάδα οδηγών ταξί, με έδρα τη Βόνιτσα, λυμαίνονται με το «έτσι θέλω» σε ημερήσια βάση την πελατεία -χωρίς να είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες - με τις ευλογίες της Περιφέρειας, αποκλείοντας «εντέχνως» την μίσθωση από άλλα ταξί του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι τουρίστες και οι παραθεριστές.

         Το θέμα είναι βεβαίως γνωστό στην τοπική κοινωνία, αν και κανείς δεν το αναδεικνύει...
      Οι αρμόδιοι φορείς της επίσημης ελληνικής πολιτείας φέρονται να έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ερήμην τους δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα καθώς δίνεται η εντύπωση στους τουρίστες ότι δεν υπάρχει οργάνωση καμία και κυρίως ότι επικρατεί μια γενικευμένη ανομία.....



        Και ακόμη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ο αριθμός των τουριστών που καταφθάνει εκεί σε ημερήσια βάση, είναι πολύ μεγάλος και η … «πίτα» για τα ταξί ακόμη μεγαλύτερη, φτάνει και περισσεύει να δουλέψουν όλοι και με το παραπάνω, τα έσοδα είναι καλά και αυτό θα κινήσει την τοπική οικονομία και κατ επέκταση την συνολική.

       Όταν όμως οι τουρίστες περνούν των... παθών τους τον τάραχο, από στόμα σε στόμα, μαθαίνεται και δυσφημείται το συγκεκριμένο αεροδρόμιο και επιλέγουν άλλους τρόπους μεταφοράς.
        Είναι ουσιαστικά πλήγμα για τον τουρισμό το βασικότερο προϊόν μας.

      Όπως αναφέρουν αρκετοί επαγγελματίες αυτοκινητιστές, είναι απορίας άξιον γιατί η Περιφέρεια με απόφασή της, κόντρα σε σχετική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, προχώρησε σε αποκλεισμό των ταξί εκτός έδρας.
       Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών από την περασμένο Φεβρουάριο και αφού ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες του συγκεκριμένου αεροδρομίου, δόθηκε άδεια εκτός από τα ΕΔΧ ΤΑΞΙ με έδρα το Δ. Δ. Βόνιτσας και από ΕΔΧ Ταξί με έδρα το Δήμο Ακτίου –Βόνιτσας.
       Και φυσικά να ισχύει ότι ισχύει στα αεροδρόμια όλης της χώρας, κάθε ταξί που φτάνει εκεί (ανεξαρτήτου έδρας) μπαίνει στη σειρά, φορτώνει και φεύγει.

-Τι έκανε λοιπόν η Περιφέρεια με απόφασή της;
Παρακάμπτοντας το Υπουργείο και φυσικά αδιαφορώντας για τη ζημία που προκαλεί στην εικόνα της περιφέρειας και του αεροδρομίου, έλαβε απόφαση με την οποία ορίζει ότι τα ταξί με έδρα το Δ.Δ. Βόνιτσας θα έχουν, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, προτεραιότητα έναντι όλων των υπολοίπων, στη σειρά αναμονής κατά την άφιξη των αεροπλάνων!!!
     -Ουσιαστικά δηλαδή εμμέσως τους πετάει απέξω …!!! Ο λόγος;
-Άγνωστος προς το παρόν...
-Περίεργα πράγματα...

          Δείτε την απόφαση της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας για το σύνολο των ταξί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ως σταθμό κοινής λειτουργίας όλων των ταξί του Δήμου, αλλά παράλληλα σε τελευταία παράγραφο το αναιρεί αντισυνταγματικα παραχωρώντας την πλήρη προτεραιότητα τις αναμονής αλλά και τις επιβίβασης κατά την διάρκεια των αφίξεων των αεροπλάνων μόνο στα ταξί τις Βόνιτσας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: 




ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: 


Πηγή: 

14 σχόλια:

  1. ΌΣΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΔΊΝΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ
    δοκιμάστε το και θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μαθες ολα σε μια νυχτα κ εσυ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΌΣΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,
    ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την μια μεριά υπάρχει η διαμαρτυρία ότι οι τουρίστες ταλαιπορούνται αφού έχουν αποκλειστεί τα ταξί άλλων περιοχών.
    ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    Η απόφαση λέει ότι όλοι μπορούν να πάρουν επιβάτες από το αεροδρόμιο του ακτίου βόνιτσας. Ομως τα ταξί με έδρα τον δήμο ακτίου θα έχουν προτεραιότητα.
    Συνεπώς όταν τα ταξί του δήμου έχουν πάρει τα δρομολόγιά τους, τότε τα άλλα ταξί από τις άλλες περιοχές μπορούν να αναλάβουν δρομολόγια.
    Ερώτημα: Μπορούν τα ταξί της Βόνιτσας να πάνε στο λιμάνι της Λευκάδας και να πάρουν επιβάτες; Μπορούν να πάνε στο Κτελ της Πρέβεζας;
    Ο εδήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει το οικονομικό βάρος από τη λειτουργία του αεροδρομίου.
    Για όσους δεν το έχουν καταλάβει. ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΊΝΑΙ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι δουλειά έχει το ταξί με έδρα Πρόδρομο Ξηρομέρου στο αεροδρόμιο Ακτίου Βόνιτσας αυτά δεν τα βλέπει η περιφέρεια και οι συνταξιούχοι στην έδρα του στον Πρόδρομο δεν έχουν με τι να κινηθούν να τεθεί θέμα στον καινούργιο δήμαρχο της καρδιάς μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή πρέπει να έχετε μεσάνυχτα για τις πιάτσες ταξί κ πως λειτουργούν σας ρωτάω: έρχεται ένα κρουαζιερόπλοιο στη Λευκάδα ή στη Πρέβεζα μπορεί ένα ταξί με έδρα την Βόνιτσα ή την Άρτα να επιβιβάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ντροπη όλων είναι ο λεγόμενος πρίγκιπας .... Όταν δεν υπάρχουν ταξί απο Βονιτσα στο αεροδρόμιο κρατάει τον κόσμο στο γκισέ για να μην πάνε με τα αλλά του Δήμου. Φυσικά το πρόβλημα είναι όχι ότι δεν υπάρχει δουλειά αλλά γιστι θα χάσουν τα έξτραδακια από τα ταξί που αφήνουν εκτός Βόνιτσας . Παίρνουν Εις γνώσης τους voucher ως αντάλλαγμα τα λεγόμενα εξτραδάκια . Αυτό είναι κατάντια και κάποια στιγμή η fraport θα αλλάξει τροπάριο και τοτε θα χάσουν και αυτά που δικαιούνται οι Βονιτσιανοι ταξιτζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω οτι αν το αεροδρόμιο ήταν στην Πρέβεζα ή την Λευκάδα, προφανώς και θα γινόταν κάτι αντίστοιχο, οπότε, κροκοδείλια τα δάκρυα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απο 1ης σεπτεμβριου αλαζουν τα παντα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια...Τα ταξι εχουν εδρα και δεν ειναι ξεφραγο αμπελι...Τα χωριατικα δεν ερχονται γιατι δεν περισευει δουλεια και δεν τους αρεσει.Αρα που ειναι αυτος ο κοσμος αρα καταλαβενετε οτι ειναι ψεματα ολα αυτα....κοινη εδρα τα ταξι δεν θα εχουν ποτε βαση νομου...αν θελουν να ερθουν σαν εφεδρικα που ειναι το σωστο... αλλιως θα πανε στο νομιμο η εδρα να βγαλει πεντε αδειες και τερμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οικονομικό βάρος από τη λειτουργία του αεροδρομίου;; τι εννοείς ακριβώς;μήπως εννοείς έσοδα;πληρώνει ο δήμος για το αεροδρόμιο; είσαι στα καλά σου; Οσο για το θεμα ενταξει παντου γίνονται αυτά και απλα κάποιες 100νταδες ανθρώπων δεν θα ξαναπατήσουν στην Λευκάδα και στην Πρέβεζα εξαιτίας των Βονιτσανων ταξιτζήδων...μεχρι να ανοιξει επιτελους αυτο το επαγγελμα να ερθουν 2-3 εταιριες αλλες και να μπει και συγκοινωνια οπως γινεται παντου!Δουλεψτε μαστε κανα φραγκο ταξιτζηδες γιατι οι εταιρειες θα σας εχουν με ena 1500ari τον μηνα, τωρα βγαζεται 300 την μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για την Παλαιρο που εχει 325 καταγγελιες απο τουριστες στο μηχανολογικο γιατι δεν σχολιαζουν καποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι ταρίφες ξεζουμιζουν τον κόσμο. Έρχονται οι εταιρείες και όλα θα δουλεύουν ρολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο