Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Απάντηση ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ στο πρόσφατο δημοσίευμα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΝΗ σχετικά με τις αρχαιότητες του Αστακού

       Ανακοίνωση για να απαντήσει σε δημοσίευμα του Χρήστου Μπόνη σχετικά με τις αρχαιότητες του Αστακού, εξέδωσε ο Βασίλης Μουρκούσης πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ξηρομέρου...

Αστακός, 20.8.2019 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, γνώσιν δια να έχουν γνώμην, έχουν; 
Πλάτων 

Αγαπητέ κε Μπόνη,
      διαβάζοντας το άρθρο σας για τις αρχαιότητες στον Αστακό, σας καλωσορίζω στους φίλους ανάδειξης των μνημείων του Δήμου μας. Μιας και εγώ ήμουν αυτός που σας πρότεινε να επισκεφτείτε πέρυσι για πρώτη φορά τις αρχαιότητες του Αστακού, να τις φωτογραφίσετε μιας και είστε από τους πιο καταξιωμένους φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα και όχι μόνο. Όπως και φέτος στις 28 Ιουλίου την βραδιά των χορευτικών, σας πρότεινα να ξαναπάτε γιατί είχε γίνει πιο ευρύς καθαρισμός και είχαν αναδειχθεί πιο καλά τα Μνημεία.
           Στο άρθρο σας είστε απαξιωτικός για τον Δήμο Ξηρομέρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ένας Δήμος που τα τελευταία 30 χρόνια που δεν ασχολήθηκε καθόλου μα καθόλου με τον πλούτο που περικλύει αυτή η περιοχή».

          Θέλω να σας πληροφορήσω τι έχει γίνει τα 8 τελευταία χρόνια από τις δύο τελευταίες Δημοτικές Αρχές για τα Μνημεία.........



 Το 2012, επί Δημαρχίας Πυθαγόρα Σαμαρά, ανατέθηκαν τρεις (3) μελέτες για την ανάδειξη δύο σημαντικών Μνημείων: α) Αρχιτεκτονική Μελέτη β) Μελέτη Αναστύλωσης και Συντήρησης Τοιχογραφιών της Ζωοδόχου Πηγής Αρχοντοχωρίου. Οι μελέτες αυτές υπεβλήθησαν στην Διεύθυνση Βυζαντινών αρχαιοτήτων προκειμένου να υποβληθούν για έγκριση στο κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ζήτησε δυο ακόμη μελέτες προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος. 
         Το 2016 επί Δημαρχίας Ερωτόκριτου Γαλούνη οι μελέτες αυτές εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας ζήτησε να τις εξαιρέσουμε διότι δεν θα ενέκρινε ούτε το Τεχνικό Πρόγραμμα ούτε τον Προϋπολογισμό, διότι είναι Ναός και ανήκει στην Μητρόπολη και όχι στον Δήμο. Από τότε, γίνονται προσπάθειες για εύρεση κάποιου χορηγού για τις μελέτες, αλλά δεν κατέστη ακόμη δυνατόν.

        Επί Πυθαγόρα Σαμαρά ανετέθη μια τρίτη μελέτη για ανάδειξη και ανάταξη του Ταφικού Μνημείου στο Βούρκο Τ.Κ. Κανδήλας. Η οποία δυστυχώς ακόμη είναι απλήρωτη και δεν έχει παραδοθεί στον Δήμο για τα περαιτέρω.

         Στην παράγραφο που αναφέρεστε ότι δεν ξέρετε ποια υπηρεσία καθάρισε τα Μνημεία και τον Περιβάλλοντα χώρο και ζητάτε προσχηματικά, συγγνώμη γιατί το γνωρίζετε τόσο από εμένα τόσο και από τον αρχαιοφύλακα κο. Σαμαντά Θεόδωρο που επέβλεπε τους καθαρισμούς. Σας ενημερώνω, ότι τα καθαρίζει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος και σας υποβάλλω και τα σχετικά έγγραφα.
  
          Στις 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, Ημερίδα σε συνδιοργάνωση της Εφορείας Αιτ/νίας και Λευκάδας με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου με θέμα «Αρχαίες Πόλεις και Μνημεία του Δήμου Ξηρομέρου».

         Επειδή ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, περί τα 20 χρόνια ασχολούμαι ως Πρόεδρος των Συλλόγων της Κανδήλας και της Ένωσης Αλυζίων, με την ανάδειξη και την διάσωση των μνημείων του Δήμου μας σας επισυνάπτω τις προσκλήσεις των Ημερίδων και την έκδοση του Βιβλίου για την Αλυζία προς ενημέρωσή σας για το τι έχει γίνει.

             Μιας και αυτή την περίοδο είστε Πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Αθήνας, σας καλώ να ασχοληθείτε ενεργά με την ανάδειξη των Μνημείων του Αστακού, βάση των σημαντικών γνωριμιών που έχετε θα σας είναι πιο εύκολο να βρεθούν χορηγοί για τις μελέτες. 
       Διότι στο ξεκίνημά σας ως Πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών, παρακολουθώντας τα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, είδα ότι ασχοληθήκατε με στοιχεία της Λαϊκής Παράδοσης, όπως η λαμπαδηδρομία, για την βάρκα και τα αλευρώματα, η οποία μετά τις αντιδράσεις δεν πραγματοποιήθηκε, όπως και την συμβολή σας στην επιτυχή εκδήλωση Λαϊκού Αγώνα Δρόμου που διεξήχθη στον Αστακό, θέματα εύπεπτα, πιασάρικα και με αρκετό χαβαλέ.
       -Εγώ πάντως θέτω στην διάθεσή σας τις όποιες γνώσεις μου για το θέμα.

          Κλείνοντας, θέλω να σας παρακαλέσω αν σας επιτρέπει ο χρόνος σας να φτιάξετε το στικάκι με τις φωτογραφίες που τραβήξατε από τα Μνημεία, το οποίο ζήτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων μέσω εμού, εδώ και ένα χρόνο.
       Με εκτίμηση ένας πολίτης που δεν γεννήθηκε στην Μέκκα του πολιτισμού του Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό, αλλά λίγο πιο πέρα. 

Μουρκούσης Βασίλειος, 
Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Ξηρομέρου

............................................

Α ΣΥΝΕΔΡΙΟ 'Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ' ΤΗΝ 15.09.2007



Β ΣΥΝΕΔΡΙΟ 'ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ' ΤΗΝ 11.10.2008



Γ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 'ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ' ΤΗΝ 31.10.2009


ΓΡΑΒΟΥΡΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ 2017 ΑΠΟ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ 2018 ΑΠΟ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ 2019 ΑΠΟ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΝ 27.10.2017


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ 03.06.2011


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ ΤΗΝ 12.08.2011



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ  ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΝ 27.04.2011




34 σχόλια:

  1. Ειρωνικός και κακεντρεχής οπως παντα ο κυριος Μουρκούσης που θελει παντα να βρισκεται στο προσκηνιο και να τιτλοφορείται με κάτι , εστω και σαν Προεδρος συλλόγου Υπνοβατων,αρκει να δηλωσει Προεδρος.Τον εχουμε χορτασει αυτα τα χρονια,χαρίζοντάς μας μεγαλες στιγμες πληξης ανίας και αηδιας οταν με καθε ευκαιρια αρπαζει το μικροφωνο στους παιδικους σταθμους να πει την καθε χαζομαρα του,αρεσκωντας παντα να εξυμνει τον εαυτο του για το θεαρεστον εργο που μας παρειχε και που χωρις αυτον στο τιμονι του ΝΠΔΔ θα ειμασταν ακομη σε σπηλιες και θα τρωγαμε ριζες!!!!Ασε μας ρε Μουρκουση,πηγαινε κανενα κανενα μπανιο στην Παλιοβαρκα και παρτο αποφαση οτι ο κοσμος ΣΑΣ γυρισε την πλατη γιατι αηδιασε.Και εσενα και την κομπανία σου.Οσο για τα...ατρανταχτα στοιχεια που μας επισυναπτεις στην ανουσια απαντηση σου προς τον κυριο Μπονη,τι ακριβως θελεις να μας πεις,εκτος της αναζητησης σου λιγων λεπτων δημιοσιοτητας?????οτι ο Δημος Ξηρομερου που λαμβανε μια φορα το χρονο το κόπι-πέιστ εγγραφο της αρχαιολογιας που ουσιαστικα του εγραφε"Ευχαριστω που καθαρισες το αγριάγκαθο από το χωρο των αρχαιοτητων,αλλα φιλε μου ανοιξε πρωτα το δρομο και μετα ζήτα να αναδειξεις αρχαιοτητες" με αυτο θελουν τωρα ο μουρκουσης και ο γαλουνης να μας πουν οτι εκαναν αγωνα για την αναδειξη των μνημειων???Σε καταλαβαινω απολυτα κυριε μουρκουση....το μεγαλο σου προβλημα ειναι πρωτον που δεν γεννηθηκες στον Αστακο και δευτερον οτι εφτασε ο καιρος που δεν θα εχεις ρολο ωστε να σε προσφωνησουν στον παιδικο σταθμο να πιασεις το μικροφωνο και να αραδιασεις τις γνωστες εγωκεντρικες σου μπαρουφες. Στο καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασιλάκη, ακόμη δεν κατάλαβες γιατί σε μαύρισαν στις εκλογές. Δυστυχώς κατέληξες να αποτελείς μαζί με την αξιότιμη παρέα σου τοξικό προϊόν μιας εποχής ακραίας παρακμής για τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πολλή θλίψη από το εκλογικό μαύρισμα γεννάει έπαρση και επιθετικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγπαητε φιλε Βασιλη .Οντως πολλα απο οσα περιγραφεις στο σχολιο σου (και αναφερομαι μονο στο ζητημα των αρχαιοτητων και οχι στα σχολια για το προσωπο μου) εχουν βαση.Φυσικα δεν αρνηθηκα και δεν αρνουμαι αλλα ουτε και αμφισβητω τις εκδηλωσεις, τις ημεριδες κλπ που εχουν πραγματοποιηθει και που τοσο χαρακτηριστικα και επιμελλημενα παρουσιαζεις Επετρεψε μου ομως να εχω τις αμφισβητησεις μου για το αποτελεσμα ολων αυτων(πιθανον και να κανω λαθος , δεν εχω το αλαθητο) Γνωριζεις πολυ καλα απο την επαγγελαμτικη σου σταδιοδρομια αλλα και την ενασχολιση με τα της τοπικης αυτοδιοικησης(πολλα χρονια) οτι τιποτε δεν εχει καμια αξια, καμια ημεριδα , συζητηση, εκδηλωση κλπ εαν οι αποφασεις και τα συμπερασματα δεν καταληξουν σε αποτελεσμα Επομενως οσες ημεριδες και αν γινουν , οσες εκδηλωσεις και αν γινουν , οσες μελετες και εαν γινουν(π.χ οπως οι μελετες για την μαρινα του λιμανιου που κοιμαται ησυχως σε καποιο ξεχασμενο συρταρι πολλα χρονια, κατι θα ξερεις εσυ ) εαν δεν ξεκινησει η υλοποιηση ολων, η εστω και εν μερει , εαν δεν ξεκινησει να μπει ενα λιθαρακι για να ακολουθησουν τα υπολοιπα λιθαρια τοτε ολα ειναι ιστορια να την θυμουμαστε και να καμαρωνοπυμε βλεποντας τις φωτογραφιες που(τυχον) παρεβρεθηκαμε . Αφορμη δοθεισης θελω να σε ευχαριστησω θερμα, οντως γιατι με προτροπη δικη σου (απο το καλοκαιρι του 2018) αποφασισα να καταγραψω και να ασχοληθω (εστω και για λιγο) το μεγα θεμα των αρχαιοτητων, που επαναλαμβανω παραμενει ανενεργο(για να μην γραψω νεκρο) Προφανως χωρις την ΔΙΚΗ ΣΟΥ προτροπη αλλα και την επιμονη σου , δεν θα ειχα ασχοληθει καθολου, πιθανως ακολουθωντας και εγω την πεπατημενη Και ως φυσικο επακολουθο , δεν θα εγραφα καποιο σχολιο και δεν θα μου απαντουσες !!!! Ισως αυτη η ##αντιδικια## μπορει να αποδειχθει θετικη αλλα και πολυτιμη για το μελλον ολων αυτων των αρχαιοτητων . Ειμα πανατ καλοπροαιρετος απεναντι σου αλλα και σε ολους τους φιλους μου που με κρτικαρουν (αρνητκα παντα) γιατι μεσα απο την φιλικη αντιδικια , προκυπτουν στο τελος καποια(λιγα η πολλα δεν ξερω) θετικα επιτευγματα. Ελπιζω μετα απο την ιντερνετικη(ηλεκτρονικη) αλληλογραφια μας να βγει κατι καλο!!! Ειναι κριμα ενας τετοιος πολιτισμος να ειναι θαμμενος απο τα πουρναρια και τα αγκαθια και να μενει ανεκμεταλευτος, οταν σε καποια αλλα μερη ακομη και ενα αρχαιο ταφο οταν βρισκουν τον διαφημιζουν παντου και παντοτε Τωρα ως προς την ΜΕΚΚΑ που ανεφερα Απο τα θρησκευτικα και την Ιστορια η ΜΕΚΚΑ φημιζεται για ενα και μοναδικο γεγονος που ειναι σε ολους γνωστο Παρομοιωσα τον Αστακο με ΜΕΚΚΑ για τον ιδιο ακριβως λογο που και η ΜΕΚΚΑ ειναι ιστορικη Εξ αλλου ενα μικρο #ξεκαθαρισμα# στην μνημη μας μπορουμε να την φρασκαρουμε και να θυμηθουμε τι πρεσβευουν τα περιφημα καστρα που υψωνονται πανω απο την πολη του Αστακου.Σε θεματα πολιτισμου και ιστοριας φυσικα και δεν με χαρακτηριζει το στοιχειο του τοπικισμου.Σε πολλα αλλα ισως ειμαι περισσοτερο τοπικιστης απο ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
    ΕΜ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από δημόσιες σχέσεις, φιέστες και ακατάσχετη αυτοπροβολή καλά τα πήγες. Οι συμπεριφορές σου, με τις οβιδιακές σου μεταμορφώσεις προς ίδιο και μετρήσιμο όφελος και το πραγματικό σου έργο, κρίθηκαν στις εκλογές. Σταμάτα να προκαλείς τη μνήμη μας. Αρκετό κακό έκανες στο τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντιμότατε κύριε. Στη περίπτωσή σου η σιωπή είναι χρυσός. Προσπάθησε να ξεχαστείς. Είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα λόγια, λόγια, λόγια, όλα στα χαρτιά και από τους μεν και από τους δε. Χορτάσαμε πια! Έργα χειροπιαστά μπορείτε να μας δείξετε όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Βασίλη χωρίς εσένα στην Αλυζία, το χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απο 1/1/2011 εως 20/8/2019
    ασφαλτοστρωθηκε κανένας δρόμος προς αρχαιολογικούς χώρους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κλαίω και οδύρομαι για το τι θα απογίνει ο τόπος μας χωρίς τον Μουρκούση, τον γίγαντα της εντιμότητας και των μεγάλων πολιτισμικών έργων. Ανάθεμα στους ψηφοφόρους που τον μαύρισαν. Αχάριστοι και αγνώμονες. Μας στέρησαν τη συνέχιση και ολοκλήρωση του μέγιστου έργου του. Όμως ο πεπλανημένος λαός πενθεί. Και εκπέμπει συνεχείς δεήσεις προς τον Ύψιστο να του δώσει δύναμη να αντέξει τη μεγάλη απώλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασιλάκη μου, μην οργίζεσαι και κυρίως μην απελπίζεσαι. Ο λαός ξεχνά. Και μπορεί να σε επαναφέρει θριαμβευτή και τροπαιοφόρο στα πράγματα, ακόμη και Δήμαρχο. Πολλά τέτοια παραδείγματα έχει η ελληνική και η τοπική μας ιστορία. Και παλαιότερα και πρόσφατα. Μην απελπίζεσαι, σου λέω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ εσείς στον Αστακό έχετε τον μεγαλύτερο ευεργέτη όλων των εποχών τον Πανταζη και καταφέρατε να μην τον έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιχώρεσε μας φίλος που χάσαμε τον μέγα ευεργέτη.Τα έκανε όλα τόσο ωραία και εμείς οι παλιοαχάριστοι δεν τον ψιφισαμε

      Διαγραφή
    2. Τέτοιος ευεργέτης να μας λείπει .... Πολύ τον ευεργετησαμε....

      Διαγραφή
  14. Μόνο αυτός ξέρει για Αρχαιότητες και παιδικούς σταθμούς. Χαχα. Γνωμικά του Πλάτωνα βλέπω,την πρώην ιδιότητά του( ότι ήταν πρόεδρος κτλ) και ότι αυτός είπε πρώτος στο Μπονη να φωτογραφίσει. Μετριόφρων όπως πάντα. Χαθήκαμε τώρα που έφυγες από τους παιδικούς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατσε στ' αβγασ ξτιανεμ
    Δε χορτασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν πειράζει!!!!περιμένουμε τώρα που θα τα αναλάβετε εσείς να τα κάνετε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντιμότατε κύριε Μουρκούση, στη ζωή όλα κάποια στιγμή τελειώνουν.Και τα καλά και τα κακά. Και με τις εκλογές τελείωσαν τα καλά και συμφέροντα για σένα και τους ομοίους σου και τα άσχημα για την περιοχή μας. Ως νεοφιλόσοφος, και μάλιστα πλατωνικός, ίσως καταφέρεις να το καταλάβεις αυτό. Και να πάψεις να μας απασχολείς με τα έργα και τις ημέρες σου. Το να ξεχαστείς είναι η καλύτερη λύση για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΕΟΣ!!!ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΣΑΣ.ΑΝ ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ,ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ!!!ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ `ΛΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Εσυ εξυπνε τον 6:47 για ποιον ευεργετη μιλας?????ποσα σου εδωσαν για να γραψεις αυτην την χαζαμαρα?????
    1ον Εγω ξερω μονο εναν ευεργετη που διελισε εντελος τον ΑΙΟΛΟ ΑΣΤΑΚΟΥ.
    2ον που δεν εφτιαξε μια επιχηρισει να δουλευουν εστω 10 ΑΤΟΜΑ (και μην γραψεις αυριο οτι εχει το βενζιναδικο) γιατι σου λεω εγω οτι κ αυτο ανοιξε για τα δικα τους συμφεροντα.
    3ον αφου πλεων καταλαβες οτι μιλαμε για τον ιδιο ευεργετη μην ξεχνας οτι σου εφερε για δημαρχο εναν αξεστω κ αμορφοτο ανθρωπο που δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του
    4ον σου φορτοσε τον κολια που το επεζε κ αντιδημαρχος κ πληρωνοταν αν εχεις τον θεο σου σαν σχολικος τροχονομος.
    5ον το αλλο το καλο παιδι τον λαινα τον ξεχασες που στον φορτοσε κ αυτον κ επερνε τα οχιματα του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ για να φτιαχνει τα χωραφια του. Ελπιζω με αυτα τα 5 παραδηγματα να καταλαβες οτι ευεργετης δεν υπαρχει και μονο στο μυαλο σου και στην τσεπη σου υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευεργέτης του Αστακού ο Πανταζής; Αυτός ο μεγάλος ένοχος και νεκροθάφτης της περιοχής; Πόσα φίλε 6:47;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Πανταζής ήταν ότι χειρότερο υπάρχει στο δήμο ξηρομερου και εσείς ασχολείστε ακόμη με αυτό το βαρίδι του δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του κ. Γαλούνη. Τον έκαναν πρόεδρο του νομικού προσώπου. Ξαφνικά δηλώνει και κατεβαίνει με τον κ. Στάϊκο. Δεν αποχωρεί όμως από την παράταξη του κ. Γαλούνη ούτε και παραιτείται από το νομικό πρόσωπο. Είναι σαν κάποιος Υπουργός ενός κόμματος να κατεβαίνει με άλλο κόμμα στις εκλογές και να εξακολουθεί να είναι και στις εκλογές Υπουργός του κόμματος της Κυβέρνησης. Και το σπουδαίο κανένας αρχηγός δεν αντιδρά. Ούτε ο ένας τον διαγράφει ούτε και ο άλλος του λέει, για να ρθεις σε μένα, πρώτα πρέπει να παραιτηθείς από το αξίωμά σου και να πάψεις να συνεργάζεσαι με την Κυβέρνηση. Λες άραγε να κατάλαβε κάτι ο ξηρομερίτης ψηφοφόρος και έδωσε στον κ. Τριανταφυλλάκη τα ποσοστά που και ο ίδιος λογικά δεν περίμενε; Βέβαια του έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχυ και μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, όμως "η Αρχή αναδεικνύει τον ΄Ανδρα". Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μονο για μερικούς ξενηστικωμενους που τρώνε αστακομακαρονάδα δίπλα του είναι ευεργετης ο πανταζής.Αλλα εδώ το θέμα μας δεν είναι ο πανταζής αλλά ο τραγικός που τάχα μου ξέρει κι από πλατωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 5:00μμ η εχεις καταπιει αμασητα τα προεκλογικα επιχειρηματα περι καινουργιου,ανατροπης κλπ η το παιζεις ανιδεος.Εγω απ οσο ξερω ο Μουρκουσης πηγε στο δημαρχο για να δωσει την παραιτηση του,του ζητηθηκε να παραμεινει γιατι υπηρχαν πολλες προγραμματισμενες εκδηλωσεις και οχι μονο και δεχτηκε.Το καινουργιο που πρεσβευετε εσεις ειναι να τα τιναξουμε ολα στον αερα;Αλλα ας δεχτω τη δικη σου λογικη.Ο Γκολιας που εκλεχτηκε με το συνδυασμο του Τριανταφυλλακη,ηταν αντιδημαρχος του Γαλουνη και παραιτηθηκε 2 μηνες πριν τις εκλογες,και ψηφιζε ολες τις προτασεις του Γαλουνη.Ο Πολυζος ηταν μελος του νομικου προσωπου μετα απο προταση του Γαλουνη και παραμενει μελος.Οπως μαλιστα εχει ακουστει ο Πολυζος που θα ειναι ο καινουργιος προεδρος του νομικου,ζητησε απο τον Μουρκουση να ειναι μελος του νομικου για να βοηθησει,πραγμα το οποιο αρνηθηκε.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ σταματειστε να λασπολογειτε και να θιγετε υποληψεις ,σας βγηκε στις εκλογες αλλα στο τελος θα την πατησετε. Ξερετε τι σας περιμενει απο τον σεπτεμβριο;πολεμο θελετε; θα τον εχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε ρε παιδιά ακόμη το γκολια βλέπετε στον ύπνο σας. Δεν έχετε και άδικο ήταν ότι πιο κοινωνικό υπήρχε στο συνδυασμό του γαλουνη. Το τελευταίο διάστημα δεν ψήφιζε τα του γαλουνη όταν αποφάσισε να φύγει από αυτόν, ακόμα και το προϋπολογισμό τον υπέγραψε μόνο με τα μεγάλα έργα και τα συνεχηζομενα δε περιείχε τίποτε άλλο. Τυπικά έφυγε 5 μήνες πριν τις εκλογές, άτυπα είχε φύγει πολύ πριν το γνώριζε όλος ο κόσμος άλλωστε όταν ο άλλος θέλει να κάνει δύο πράγματα και τον πολεμάς εκ των έσω δεν έχει καμία δουλειά εκεί. Ευτυχώς για το παιδί το γνώριζε όλος ο κόσμος τι ήταν ο καθένας και πήραν όλοι αυτό που δικαιούνταν. Τυχερός ο Γιάννης βγήκε από όλο αυτό.

      Διαγραφή
    2. αριστοτεχνικό αυτόΓκόλ

      Διαγραφή
  25. Πανταζαιει και γαλουνηδες όσο και να κράξετε ο τριανταφυλακης σας τελείωσε οριστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 12:56 Ναι εχεις δικιο ,βλεπουμε τον Γκολια στον υπνο μας γιατι σαν δημοτικος συμβουλος με το Γαλουνη ηταν πολυ δραστηριος.Ολο προτασεις,τοποθετησεις και εργα εχει να επιδειξει στην θητεια του σαν αντιδημαρχος.Αυτο για να καταλαβεις οτι ο καθενας δεν πηρε αυτο που του αναλογουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 255 ειναί εύκολο να μάθουμε από Εσάς
    πόσα ήταν αυτά που πρόσφερε στο δημο,
    για να υπολογίσουμε, εμεις,
    και τι τού αναλογούσε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο κ.Μουρκούσης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών Ξηρομέρου και ειδικά του Αστακού. Ως ΝΠΔΔ, επί σειρά ετών και με αρκετά δημοτικά συμβούλια, λειτούργησε μόνο με μελέτες αναποτελεσματικές, άγονες και με ευχολόγια.Δεν τον ξέρω τον κύριο αλλά διάβασα την ανάρτηση και τις τυπικές διαδικασίες,τύπου ευχετήριας κάρτας..το μόνο που κατάλαβα συνέβη το ελάχιστο για δικαιολόγηση της θέσης του μάλλον..κάποιους καθαρισμούς από τον υπάλληλο κ Σαμαντά, πολύ πιθανό να ήταν και μέσα στις υποχρεώσεις του! Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για τις αρχαιότητες Αστακού,(του Δια Καραό, Κάστρο Γράβας,βυζαντινά μοναστήρια,αρχαία Δραγαμέστου κλπ)!! Θέλω να πιστεύω αφού χειρίζεστε γνωμικά αρχαίων φιλοσόφων θα γνωρίζετε και για τις αρχαιότητες του δήμου μας! Η μόνη αναφορά στον Αστακό ειρωνική και για να διαστρέψει το περιεχόμενο που της αποδίδει, ο κ. Χ.Μπόνης -από υπερβάλλοντα ζήλο ίσως- χρησιμοποιώντας, μεταφορικά την έννοια Μέκκα, για να τονίσει την πολιτιστική αξία των αρχαιοτήτων, της ευρύτερης περιοχής του Αστακού, όπου αν γινόταν η σωστή αξιοποίησή τους θα γινόταν λαϊκό προσκύνημα! Όμως η αναφορά αυτή αποδεικνύει ατόπημα, λόγω θέσης και ρόλου, να λέει σκωπτικά τύπου κομπασμού όπως το εισπράττει ο κάθε αναγνώστης-δημότης, «πως δεν είμαι από τη Μέκκα αλλά από δίπλα».. Ο Δήμος Ξηρομέρου,είναι ένας κύριε Μουρκούση, και ξέρετε από τη θέση σας και οφείλετε να είστε και από δίπλα και από παραδίπλα και εν προκειμένη,από τον Αστακό όταν και όπου δει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο