Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Η διαχείριση των απορριμμάτων Δήμου Λευκάδας κατά τη μεταβατική περίοδο ως την λειτουργία της ΜΟΠΑΚ - (ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ)

Το δελτίο τύπου:
ΠΡΟΤΑΣΗ-ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Γράφει ο: Στάθης Βλάχος
Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας

               Είναι όχι μόνο καθήκον αλλά και έννομη υποχρέωση της πολιτείας να συνδράμει τους Φορείς της 2ης και 3ης Διαχειριστικής Ενότητας του Ν. Αιτ/νίας με την άμεση έγκριση ένταξης σε χρηματοδότηση των έργων επέκτασης των ΧΥΤΑ Στράτου και ΧΥΤΑ Παλαίρου. 
          Τα έργα διαθέτουν περιβαλλοντική αδειοδότηση και πλήρη ωριμότητα με Οριστικές Μελέτες έργων επέκτασης, με αναλυτικούς Προϋπολογισμούς και Τεύχη Δημοπράτησης.
    Με το έργο της Μονάδας ανακύκλωσης απορριμμάτων υπό δημοπράτηση η Λευκάδα μπορούσε να εξυπηρετηθεί στην έκτακτη ανάγκη που βρίσκεται τώρα μέχρι την ολοκλήρωση της Μονάδας, με τη μεταφορά και σύννομη διάθεση των απορριμμάτων της (περίπου 12000 τόνων σε κάθε ένα από τους δύο αυτούς ΧΥΤΑ) με σχετικά χαμηλό κόστος, καταβάλλοντας βεβαίως το κόστος ταφής στους Φορείς...........



        Με το Φορέα της 2ης Ενότητας η Λευκάδα μπορεί να συμφωνήσει να δεχθεί ίση ποσότητα απορριμμάτων καταβάλλοντας μάλιστα τη διαφορά στα έξοδα μεταφοράς, π.χ. από τον Δήμο Αμφιλοχίας ο οποίος περιλαμβάνεται στη 2η  Ενότητα και φιλοξενείται στον ΧΥΤ 2ης Ενότητας. Το υπόλειμμα που αντιστοιχεί στο Δ. Αμφιλοχίας μπορεί να οδηγείται στον ΧΥΤ 2ης Ενότητας μέχρι την αποπεράτωση του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης της 2ης Ενότητας Αιτ/νίας. Με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας εμπεδώνεται η σχέση που ήδη υπάρχει και που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της συνεργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και των δύο Δήμων.

Ειδικότερα:
            Ο ΧΥΤΑ Στράτου βρίσκεται στη 3η Φάση λειτουργίας του με χρόνο ζωής μέχρι το 2023 και η επέκτασή του προσθέτει περισσότερα από 25 χρόνια ζωής με τη σημερινή ποσότητα απορριμμάτων, ενώ προβλέπεται και εργοστάσιο στο Αγρίνιο που θα τριπλασιάσει περίπου το χρόνο ζωής του ΧΥΤ, αφού θα λειτουργεί ως ΧΥΤΥ. 
        Ο ΧΥΤΑ Παλαίρου βρίσκεται στο πέρας της 1ης Φάσης λειτουργίας του με υπόλοιπο χρόνο ζωής της κατασκευασμένης εργολαβίας (Φάση 2 και Φάση 3) μέχρι το 2030 περίπου και η επέκτασή του προσθέτει περισσότερα από 30 χρόνια ζωής ενώ διαθέτει και δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης. 

         Οι Φορείς της 2ης και 3ης Ενότητας έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις εδώ και αρκετούς μήνες και οι διαχειριστικές αρχές σιωπούν. 
          Ειδικά για την χρηματοδότηση της επέκτασης του ΧΥΤΑ Παλαίρου αναφέρουν δικαιολογίες, ότι το έργο θα χρειαστεί να λειτουργήσει μετά από πολλά χρόνια και δεν μπορεί να κατασκευασθεί τώρα γιατί θα χαλάσουν οι μεμβράνες. Όμως οι ειδικοί διαφωνούν κάθετα με τις δικαιολογίες αυτές. Εξ άλλου στην επόμενη προγραμματική περίοδο δεν θα χρηματοδοτηθούν έργα ΧΥΤΑ. Στη κατάσταση αυτή πρέπει να δώσει τέλος το Υπουργείο  Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Εσωτερικών,  το Υπουργείο Οικονομίας και η Γραμματεία ΕΣΠΑ.

              Η Λευκάδα πρέπει να ενώσει τη φωνή της με τους Φορείς 2ης και 3ης ενότητας Αιτ/νίας.  Πρέπει να γίνουν κοινές προσπάθειες, αιτήσεις και οχλήσεις στις Αρχές. Οι καθυστερήσεις των έργων αυτών  επηρεάζουν και το Δήμο Λευκάδας. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή προκήρυξε το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης, (ΜΟΠΑΚ). Το έργο είναι  αδειοδοτημένο περιβαλλοντικά, ενταγμένο σε χρηματοδότηση ήδη από το 2014 και επανενταγμένο τον Φεβρουάριο του 2018. Διαθέτει εγκεκριμένες Οριστικές Μελέτες από το 2016 και ανανεωμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση από το 2019.
            Η ΜΟΠΑΚ και το σύστημα διαχείρισης που εισάγει αποτελεί πρότυπο έργο για νησιωτικά συμπλέγματα και καταδεικνύει τη δυνατότητα συνεργασίας Δήμων από γειτονικές Περιφέρειες για την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, με χαμηλό κόστος για το δημότη και σύμφωνα με τις επιταγές της νομοθεσίας, της κυκλικής οικονομίας και την αρχή της εγγύτητας.

         Βασικό βήμα για την ωρίμανση του έργου και τη δημοπράτηση της ΜΟΠΑΚ απετέλεσε η συνεργασία με το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας ο οποίος θα δέχεται το υπόλειμμα της επεξεργασίας της ΜΟΠΑΚ στον ΧΥΤΥ 3ης Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΧΥΤ Παλαίρου). Η συνεργασία αυτή σφυρηλατήθηκε με εργώδεις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και Λευκάδας και της Δημοτικής Αρχής Ακτίου- Βόνιτσας και παρά τις ποικίλες αντιδράσεις και με συμμαχίες τις οποίες δημιούργησαν και απετέλεσε τον θεμέλιο λίθο της κοινής διαχείρισης. Σύμφωνα με τη σχετική Προγραμματική Σύμβαση η ΜΟΠΑΚ θα επεξεργάζεται απορρίμματα των Δήμων Λευκάδας, Ακτίου-Βόνιτσας και Μεγανησίου και το υπόλειμμα (περίπου 36%) θα οδηγείται σε ασφαλή ταφή στον ΧΥΤΥ.

           Η πραγματικότητα σήμερα είναι διαφορετική από ότι πριν ένα μήνα. Η δημοπράτηση της ΜΟΠΑΚ εγγυάται ότι η αποδοχή των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤ 2ης και 3ης ενότητας Αιτ/νίας θα είναι προσωρινή και σύννομη. Αν όλα βουν ομαλά η ΜΟΠΑΚ θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από δύο χρόνια.  Πολύ μεγαλύτερες και συνθετότερες εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία σε 15 μήνες.

          Είναι φανερό ότι οι ποσότητες που θα χρειασθεί να δεχθούν οι γειτονικοί μας ΧΥΤΑ είναι αμελητέες έως μηδαμινές σε σχέση με την πρόσθετη χωρητικότητα που θα εξασφαλίσουν με τα έργα επέκτασης.  Μάλιστα ο Δήμος Λευκάδας θα δεσμευθεί για την επεξεργασία στη ΜοΠΑΚ τουλάχιστον ίσων ποσότητων. Οι γείτονές μας με τους οποίους έχουμε σχέση ζωής, πρέπει στην μεγάλη ανάγκη μας το διάστημα αυτό να μας βοηθήσουν.

Στάθης Βλάχος
Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας




9 σχόλια:

  1. Χρονια Πολλα κ καλο δεκαπενταυγουστο σε ολους
    Πρεπει να δεχθει η Παλαιρος τους τονους των σκοπιδιων, πρεπει η τοπική αρχη να βοηθησει στην μεταφορα σκουπιδιων κ απο αλλες περιοχες
    Η Παλαιρος πλεον τελειωνει κ αυτο φαίνεται απο τον κοσμο που κυκλοφορεί στην παραλια, α ....και πολυ σημαντικό, απο το λιμανι αν περπατήσεις αποψε κ σε ολο το μηκος του δρομου θα σε φαει η σκατιλα.
    Παντα ειχε.μια.μυρουδια εκει στην μεση τις παραλιας , τωρα.μυριζει παντού.Εφοσον χαλασε η παραλια τοτε γιατι να μην δεχτουμε τα σκοπιδια στα βουνα μας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τόπο μας δεν πρόκειται να τον κάνουμε χωματερή της Δυτικής Ελλάδας. Υποδείξεις να κάνετε στους υπηκόους σας ή σε αυτούς που ταΐζετε. Το συμφέρον μας το ξέρουμε καλύτερα από εσάς. Εχετε ένα τεράστιο ορεινό όγκο. Γιατί δεν τα πάτε εκεί; Δεν έχετε μόνο τουρισμό εσείς. Εχουμε και εμείς τουρισμό. Αν σας έχουν υποσχεθεί κάποιοι ότι θα έρθουν τα σκουπίδια στη Ζαβέρδα και το άφησαν μετά τις εκλογές πρόβλημα δικό σας και δικό τους. Αν κάποιοι χρωστάνε λεφτά στο σύνδεσμο νερού από Αγιο Γεώργιο Πρέβεζας βγείτε και πείτε το. Παζάρια αν υπάρχουν , κάτω από τραπέζι και πίσω από κουρτίνες δεν αφορούν την υγεία και το τόπο μας. Μην ξεχνάτε ότι τον Αύγουστο του 2015 στο ΔΣ της Βόνιτσας μαζί με το Δήμαρχο Δρακονταετή μας είπατε ότι το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο σε 18 μήνες. Προφανώς λέγεται ψέματα. Οι βλάχοι ξύπνησαν. Χωματερή σας δεν θα γίνουμε. Καλοί γείτονες είμαστε και θα είμαστε. Βλάκες όμως δεν είμαστε. Αν παζαρέψατε οτιδήποτε με τον οποιοδήποτε βγείτε και ενημερώστε μας. Κουμάντο εσείς στο τόπο σας και εμείς στο δικό μας. Αν κάποιοι από τη δική μας πλευρά υποσχέθηκαν σε φίλους τους ότι θα πάρουν τα σκουπίδια της Λευκάδας για να πάρουν κάποιο έργο πηγαίνετε να μιλήστε με αυτούς. Καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε αλλες χωρες παρακαλανε να τους φερουν σκουπιδια διοτι παραγουν ενεργεια και
    εχουν δωρεαν ηλεκτρικο κλπ κλπ και εδω ακομα το κρατος καθετε και παρακαλαει τον καθε δημαρχο αντι να αναλαβει αυτο το θεμα χυτα σκυπιδια να τελειωνουμε.
    για πατε να δειτε καποιο χυτα πχ στα γιαννενα να δουμε τι εντυπωση θα σας κανη
    Διαβαζωντας τα παραπανω κειμενα γνωριζεις την πρωσοπικοτητα οχι μονο αυτων που γραφουν αυτα αλλα και μεγαλο μερος της ελληνικης κοινωνιας
    τι να πει κανεις μια κοινωνια που ασχοληται με τα ξενυχτια και σπασε πιατα και πετα γαριφαλα και κολα στην μπαλα του κλαριντζη 50ευρω τι περιμενεις απο αυτους τους ανθρωπους που ουτε τον απλο νομο για το καπνισμα δεν ειναι διατιθεμενοι να εφαρμοσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν οι βλάκες, υπάρχουν και οι "έξυπνοι". Υπάρχουν κάποιες περιοχές που δεν θέλουνε ΧΥΤΑ στον τόπο τους. Πονηρά σκεπτόμενοι δεν θέλουν τον ΧΥΤΑ και οταν γεμίζουν σκουπίδια βάζουν τον εισαγγελέα να διατάξει την μεταφορά των σκουπιδιών σε παράπλευρο ΧΥΤΑ για λόγους υγείας. Εάν όμως ο δήμος που ανήκει ο ΧΥΤΑ αποφασίσει να αυξήσει υπέρογκα τις τιμές για εναπόθεση σκουπιδιών άσχετων δήμων (και όχι φτηνά σκουπίδια) θα τους αναγκάσει να λύσουν το πρόβλημα τους και οχι να το μεταθέτουν. Ασφαλώς η πληρωμή θα γίνεται προκαταβολικά. Τα δε έσοδα θα είναι επιπλέον όφελος για την τοπική κοινωνία.
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΝΕ "ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος με τα σκουπίδια σας. Κάθε τόπος να φροντίσει τα του οίκου του. Διαφορετικά, θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων για να αποτραπεί το έγκλημα που σχεδιάστηκε κάτω από τραπέζια από μερικούς μειωμένης αντίληψης της πραγματικότητας. Αφορά το μέλλον μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία και έξυπνη λογική αυτή,
    άλλες περιοχές να κονομάνε και να καλοπερνάνε και άλλες περιοχές να "τρώνε" το σκπουδιαριό τους
    δίκαια πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρακαλώ πολύ σαν απλός πολίτης να μας ενημερώσει ο κ. Εντεταλμένος σύμβουλος για τα εξής, πρώτον μια σύντομη περιγραφή του τι θα κατασκευαστεί με το έργο μοπακ και αυτό τι θα παράγει; αφού τα υπολείμματα είναι αμελητέα γιατί στα εκατομμύρια του προϋπολογισμού του δεν εχει συμπεριεφθει και χυτα αυτόνομο και εντός του νησιού τους;αφού όπως λέει σε 15 μήνες θα είναι έτοιμα ένας χυτυ θα τους καθιστερουσε. Επίσης ας μας πει οι μελετητές που αναφέρουν δεσμεύονται και γραπτώς για αυτά που λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    Οι γείτονές μας με τους οποίους έχουμε σχέση ζωής, πρέπει στην μεγάλη ανάγκη μας το διάστημα αυτό να μας βοηθήσουν.
    ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΟΛΟΛΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ
    ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ
    ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ
    ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΧ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ
    ΕΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΣΘΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ . ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΛΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ , ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕς ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί γείτονες Λευκαδίτες

    Αν κάνατε συμφωνίες με τις Δημοτικές Αρχές είναι πρόβλημα σας και πρόβλημα των Δημοτικών Αρχών.

    Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής Παλαίρου- Πογωνιάς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε χωματερή σας.

    Τα χρήματα δεν μετράνε. Προέχει η προστασία του περιβάλλοντος και η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

    Αν η δική μας Δημοτική Αρχή θέλει να έρθουν τα σκουπίδια της Λευκάδας, της Κέρκυρας, της Πάτρας, του Αιγίου κλπ ας κάνει ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    Στη Δημοκρατία μετράει η θέληση των Δημοτών.

    Η δική μας Δημοτική Αρχή εξελέγη (το 2014) με σύνθημα, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ( χωματερή πολυτελείας για εμένα). Με λίγα λόγια μας εξαπάτησε πολιτικά γιατί άλλα έκανε μετά την εκλογή της.

    Σε ότι αφορά τις προτάσεις σας, καλοί γείτονες, σας θυμίζω ότι εδώ γνωρίζουμε και εμείς το ,Φοβού τους Δαναούς και Δώρα φέροντες. Ευχαριστούμε για τα Δώρα σας ,αλλά δεν θα πάρουμε).

    Ούτε εσείς έχετε εργοστάσιο επεξεργασίας ούτε εμείς έχουμε ΧΥΤΥ. Συνεπώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΝΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    Πρέπει και εσείς και η Δημοτική μας Αρχή να πείτε την αλήθεια στο κόσμο. Για να λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας και ο ΧΥΤΥ σύμφωνα με τις επιστημονικές παραμέτρους με αναφορά τη προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να προηγηθεί η ΑΝΒΑΚΥΚΛΩΣΗ. Σε εμάς η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Αυτή είναι η αλήθεια. Και για λειτουργήσει η ανακύκλωση χρειάζεται παιδεία, ενημέρωση, τεχνικά μέσα και πολλά χρήματα.


    Σύντομα Αγαπητέ Συνάδελφε κ Βλάχο θα σας στείλω στο Δημαρχείο της Λευκάδας σε εσάς, τον Δήμαρχο, τον Παρ αιτηθέντα Δήμαρχο και το νέο Δήμαρχο, από ένα βιβλίο μου που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Αφού το διαβάσετε θα κατανοήσετε πολλά για τους ισχυρισμούς μου..

    Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι παλιοί και καινούργιοι στη ΔΕ Παλαίρου υπάρχουν; Aν ναι μιλήστε. Συμφωνείτε Ναι ή ΟΧΙ με το Τοπικό Δημοψήφισμα;

    H δική μου θέση είναι.
    ΟΧΙ στη μεταφορά σκουπιδιών πέραν των Δήμων Ακτίου- Βόνιτσας και Ξηρομέρου.

    ΟΧΙ στη Δημιουργία νέου κυττάρου, του οποίου η δημιουργία σημαίνει με απλή λογική ότι θα γίνουμε χωματερή της Δυτικής Ελλάδας.

    Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ γιατί σιωπά;

    O Δήμαρχος κ Αποστολάκης χρησιμοποίησε τις πολιτικές του φιλίες ( αυτό αλαζονικά ισχυρίζεται) για να γίνει το νέο κύτταρο;

    Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης γιατί σιωπά;

    Υστερα από όλα αυτά ( και μόνο, δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πολλά) θα υπάρξει Δημοτική παράταξη που θα αυτοκαταργηθεί και θα ενσωματωθεί με τη Δημοτική παράταξη ,ως ενιαία παράταξη, σύμφωνα με το νέο νόμο; Kαι αν υπάρξει ,αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό είναι κίνηση πολιτικής αυτοκτονίας;

    Το τι θα συμβεί στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας έχω πολιτική εκτίμηση. Στη διάρκεια της νέας Δημοτικής περιόδου αυτά που θα συμβούν( σε ότι αφορά τις συμπράξεις) έχω πολιτική εκτίμηση. Δεν θα μου προξενήσουν καμία εντύπωση.

    Στην εφαρμοσμένη πολιτική όλα συνδέονται και έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Αυτά για να προλάβω φανατικούς και αυθεντικούς υβριστές μου, φυσικά αν κατανοούν τι γράφω.( Νομίζουν ότι είναι κρυφοί, αλλά τους ξέρω ). Δεν εννοώ Λευκαδίτες.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο