Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μοιράζουν Καινή Διαθήκη σε σπίτια στη ΒΟΝΙΤΣΑ και στα ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ - Προειδοποιεί η Μητρόπολη [ΦΩΤΟ Στέλλα Λιάπη]



        Θορυβημένη είναι η κοινωνία της Βόνιτσας αλλά και στα Παλιάμπελα από τα δεκάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και άλλων εντύπων που μοίρασαν ευαγγελιστές και βρέθηκαν κρεμασμένα έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους...

                       *******************************************

Δεκάδες σακούλες με την Καινή Διαθήκη κρεμάστηκαν σε αυλόπορτες στα Παλιάμπελα 
                                                 *****************************************

Προβληματισμός στη Βόνιτσα από τις κινήσεις της θρησκευτικής οργάνωσης...

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Προειδοποιεί και καλεί τους πιστούς να μην παρασυρθούν από την νεοπροτεσταντική Οργάνωση, ονομαζομένη «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», η οποία θα επιχειρήσει να τους προσεγγίσει με το πρόσχημα της διανομής υλικού προτεσταντικού χαρακτήρα και της Καινής Διαθήκης..................




Η ανακοίνωση: 


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επιτροπή για θέματα Αιρέσεων

       Τις τελευταίες  τρείς ημέρες, ο Μητροπολίτης μας και οι Ιερείς έγιναν δέκτες διαμαρτυριών και καταγγελιών από πιστούς,  για την ενόχληση που ένιωσαν από την "πιεστική επικοινωνία" που είχαν από μέλη της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης (Ε.Ι.Ε). 
     Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ομάδες που αποτελούνταν από 20 ως 40 μέλη στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί με αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, σάρωσαν τα χωριά της Μητροπόλεως  με σκοπό να διανείμουν στους κατοίκους τους μια σακούλα που από την μια πλευρά είχε την επιγραφή Χριστός Ανέστη και την φράση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου "αιτία όλων των κακών του κόσμου είναι η άγνοια των γραφών", ενώ από την άλλη πλευρά απεικονίζεται η Ελληνική σημαία με ανακοίνωση "ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ ΚΤΛ". 
          Στο εσωτερικό της η σακούλα είχε ένα βιβλίο με τον τίτλο Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ εκδόσεων Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας χωρίς αρχαίο κείμενο, αλλά με μετάφραση και με διαπιστευτήρια προς τους καθηγητές  που έκαναν την μετάφραση από την Ιερά Σύνοδο. 
          Επίσης υπήρχαν 3 έντυπα, ένα για την μεταστροφή στο Χριστό ενός πρώην αμαρτωλού, ένα έντυπο με την ιδεολογία- πίστη της Ε.Ι.Ε. και μια απαντητική επιστολή, ώστε να αποσταλούν δωρεάν βιβλία, cd  και  DVD σε όποιον απαντήσει.  Και ενώ σε όλα τα έντυπα υπάρχει διεύθυνση για επικοινωνία μέσου διαδικτύου γίνεται και η εξής προτροπή ¨Σε ενθαρρύνουμε να πηγαίνεις στην Εκκλησία της ενορία σου. Αν δεν σχετίζεσαι με την τοπική ενορία σου μπορείς να πάς και σε μια Ευαγγελική Εκκλησία της περιοχής σου¨.

       Αν και υπήρξε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά την σωρεία των διαμαρτυριών των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κοσμάς ζήτησε από την επιτροπή για θέματα αιρέσεων να ενημερώσει τους πιστούς για την εν λόγο ομάδα.

Ποια είναι η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση;
      Ιδρύθηκε το 1981 από τον Κώστα Μακρή, ο οποίος μετέβη το 1954 σε ιεραποστολικό σχολείο στον Καναδά και εντάχθηκε στην κίνηση του Σπύρου Ζωδιάτη «Πέρα από τις Ιεραποστολικές Περιοχές» (Beyond Missionary Regions). Το 1963 πήγε στη Δυτική Νέα Γουινέα σαν Ιεραπόστολος και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε την ΕΙΕ (Λυδίας 12, Αθήνα 115 27, τηλ 7787318). Ο Β. Μαρκάκης του προσέφερε για το σκοπό αυτό την αίθουσα Ευριπίδου 14. Θεωρείται  πως αποτελεί τον κεντρικό άξονα της προσπάθειας για τον «εκχριστιανισμό» των Ορθοδόξων Ελλήνων.
     Εκπροσωπεί ακόμη την «Βιβλική Εταιρία ο Λόγος Ζωντανός» και αναμιγνύεται στην κίνηση του Billy Graham και σε πολλά «συνέδρια ιεραποστόλων», που οργανώνονται από τον «Ευρωπαϊκό Ιεραποστολικό Σύνδεσμο» (Mission ’87, γερμ. έκδ.), σε συνεργασία με πολλές οργανώσεις, όπως την «Operation Mobilisation», τη «Νεολαία για το Χριστό», την «Campus for Christ» (Φοιτητική Σταυροφορία για το Χριστό), τη «Χριστιανική Κίνηση Αγάπης», τη «Νεολαία με Αποστολή» κ.ά.
       Οι διασυνδέσεις αυτές του Κ. Μακρή προσδιορίζουν όχι μόνο την προέλευση και το δογματικό υπόβαθρο της ΕΙΕ, αλλά και την οικονομική επιφάνεια της κίνησης. Το έτος 1988 η ΕΙΕ απόκτησε το πλοίο Morning Star (Πρωινός Αστέρας) και διαπραγματεύτηκε την αγορά 54 στρεμμάτων παραθαλάσσιας περιοχής στα Σκορπονέρια Θηβών. Οργανώσεις που ανήκουν στην ΕΙΕ είναι η «Εταιρία Πνευματικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης», η «Νέα Χριστιανική Δισκοθήκη», η «Χριστιανική Συντροφιά Νέων», τα μουσικά συγκροτήματα «Αναγέννηση» και «Νέα Ζωή», η «Ψυχολογική Συμβουλευτική Υπηρεσία», κινηματογραφικά και τεχνικά συνεργεία. Εκδίδει την εφημερίδα «Ο Δρόμος» και το Δελτίο «Ιεραποστολικά Νέα σε Βάθος». Σήμερα υπεύθυνος είναι ο γιός του Ιωνάθαν Μακρής.
         Στο πνευματικό κέντρο της ΕΙΕ (Ευριπίδου 14, Αθήνα) πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με την συνεργασία μισσιοναρίων και ποιμένων προτεσταντικών πεντηκοστιανών και νεοπεντηκοστιανών ομάδων, που ασχολούνται με τον «ευαγγελισμό» των Ελλήνων. Η κίνηση μπόρεσε να οργανώσει σε παγκόσμια κλίμακα δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της χώρας μας, με στόχο την αλλαγή της νομοθεσίας, που προστατεύει τον πολίτη από αθέμιτες επιδράσεις στη θρησκευτική του συνείδηση (Frontlinien 18/1986. 21/1986. Anastasis 42/1985. JMEM Aktuell 2/1986).
       Η κίνηση ισχυρίζεται ότι είναι διαδογματική, «Ταυτιζόμαστε και με το καθολικό και με το ορθόδοξο και με το διαμαρτυρόμενο δόγμα». «Σαν ευαγγελιστές δεν ασπαζόμαστε κανένα δόγμα, είμαστε υπερδογματικοί και εκείνο που κάνουμε είναι να ακολουθούμε τους λόγους του ευαγγελίου» (Κ. Μακρής, Ελεύθερος Τύπος 23.5.1984).
          Η διδαχή της ΕΙΕ κινείται στα πλαίσια του «Ευαγγελικού Συνδέσμου». Υποστηρίζει ότι δέχεται την θεοπνευστία και αυθεντικότητα της αγίας Γραφής, το «Σύμβολο της Πίστεως και τις αποφάσεις των πρώτων αποστολικών χρόνων» (Τι είναι η ΕΙΕ). Όμως ουσιαστικά απορρίπτει την Εκκλησία σαν ορατή πραγματικότητα και υπογραμμίζει ότι δεν σώζει καμία εκκλησία: «οι άνθρωποι, που τους σώζει ο Χριστός αποτελούν την Εκκλησία Του» (Δρ 64/87,1).
        Η σωτηριολογία της κίνησης συνοψίζεται στα ακόλουθα βήματα: Ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός, χωρισμένος από τον Θεό εξαιτίας της αμαρτίας του. Ο μισθός της είναι θάνατος και κανείς δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Όμως ο Χριστός πλήρωσε τις αμαρτίες του ανθρώπου κι αν πιστεύσει σ’ αυτόν θα σωθεί. Αυτή η διαδικασία της «σωτηρίας» περιλαμβάνεται στη σύντομη προσευχή: Κύριε Ιησού, ξέρω ότι είμαι αμαρτωλός. Δέχομαι εσένα τώρα σαν προσωπικό μου Σωτήρα. Έλα στην καρδιά μου τώρα… Αμήν» (Δρ 57/1986,7).
         Ακριβώς τη στιγμή αυτή έρχεται η σωτηρία! Αυτή η «σωτηρία» συντελείται πριν από το βάπτισμα με νερό. Γι’ αυτό και η ΕΙΕ προτρέπει: «Τώρα που έχεις σωθεί και έχεις γίνει παιδί του Θεού, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις: 1. Πρέπει να βαπτισθείς. Το βάπτισμα είναι ένα ορατό σημάδι μιας εσωτερικής αλλαγής (της καινούριας καρδιάς). Είναι μια δημόσια ομολογία, ότι ο Θεός σε έχει σώσει» (Δρ 56/86, σ. 5). Αυτό σημαίνει πως η ΕΙΕ αρνείται το βάπτισμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
         Η κίνηση ασχολείται με τη συστηματική εκπαίδευση των προσήλυτων της, με σκοπό τη μεταβολή τους σε «ιεραποστόλους». Για την εκπαίδευση των νέων οπαδών χρησιμοποιούνται διάφορες ευκαιρίες και «σχολές μαθητείας» στο εσωτερικό και εξωτερικό, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους ευαγγελιστικούς οργανισμούς, με τους οποίους συνεργάζεται η κίνηση.
         Στις καλοκαιρινές διακοπές η κίνηση οργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις (open air campers) σ’ όλη τη χώρα. Νεαρά άτομα, ακόμη και μικρά παιδιά, στην διάρκεια των θερινών διακοπών (31 ημέρες), με ιδιόκτητα αυτοκίνητα της ΕΙΕ, που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό για διαμονή, Παρασκευή φαγητού, βιβλιοπωλείο, φυλλάδια, ηχεία κ.ο.κ. διασχίζουν τη χώρα  κάθε βράδυ σε μια άλλη πόλη» και διαδίδουν «τα Καλά Νέα» (Δρ 20/83). Για να συμμετάσχει κανείς πρέπει να είναι «αναγεννημένος» και να είναι πρόθυμος «να δουλεύει σκληρά» με «απόλυτη πειθαρχία» και να εκτελεί οποιαδήποτε εργασία του ανατεθεί και τούτο παράλληλα με τον «προσωπικό ευαγγελισμό» (Εκστρατεία ’84, έντυπο της ΕΙΕ, πολυγρ.)

       Ο προσηλυτισμός πραγματοποιείται σταδιακά: η λεγόμενη «ομάδα κρούσεως» με πλήρη εξοπλισμό (15-20 άτομα) προβάλλει το φιλμ «Ιησούς» και διαφημίζει μια δεύτερη ομάδα, το «κυρίως γκρουπ» από 70-75 άτομα, τα οποία συνεχίζουν τον «ευαγγελισμό». Ακολουθεί και τρίτη ομάδα, που ασχολείται με τη συνέχιση της εργασίας των δύο προηγουμένων. Τα άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνεχίζουν τη «μαθητεία» με αλληλογραφία και με άλλες ευκαιρίες, ώσπου να οργανωθεί μια «τοπική ομάδα», νέα Εκκλησία.
         Η κίνηση ισχυρίζεται ότι ταυτίζεται με το ορθόδοξο δόγμα και ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μ’ αυτό. Όμως γράφει: «Δοκίμασε το ζωντανό Χριστό, τον Χριστό της Καινής Διαθήκης, όχι τον Χριστό των παραδόσεων» (Δρ 2/1982). Προφανώς ο «ζωντανός Χριστός» είναι ο Χριστός της ΕΙΕ, ενώ ο «Χριστός των παραδόσεων» είναι ο Χριστός της Ορθοδοξίας. Ένα άλλο σημείο κριτικής είναι η πλήρης απασχόληση των νεαρών οπαδών, με αποτέλεσμα την απόλυτη εξάρτησή τους από την οργάνωση. Τα νεαρά άτομα, μετά από ειδική εκπαίδευση, κάνουν το «έργο» της ΕΙΕ τρόπο ζωής.
       Αρνούνται την Παναγία ως αειπάρθενο, τους Αγίους τα ιερά λείψανα, τα μυστήρια, την Ιερά Παράδοση. Η Θεία κοινωνία είναι μια ανάμνηση ενώ η Καινή Διαθήκη είναι στην μετάφρασή της αλλοιωμένη σύμφωνα με την προτεσταντική πλάνη.
  Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία στην οποία ανήκει η Καινή Διαθήκη της Ε.Ι.Ε. ως Αστική Εταιρία αποτελείται από μία Γενική Συνέλευση 35 Μελών, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Ορθόδοξης, της Καθολικής και της Ευαγγελικής Εκκλησίας και εκλέγει ανά τριετία  Συμβούλιο με σκοπό την  συνεργασία με όλες τις χριστιανικές Ομολογίες (Ορθόδοξη, Καθολική, Διαμαρτυρόμενη) και την εξυπηρέτηση όλων των Εκκλησιών.
        Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρός Μελέτιος, σε εμπεριστατωμένη εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο παρουσίασε τους λόγους που καθιστούσαν απαράδεκτη τη μετάφραση της Κ. Διαθήκης της Βιβλικής Εταιρείας.

Γι αυτό προτείνουμε σε όλα τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας:
 1.Να γνωρίζουν ότι η  Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση, είναι ομάδα μη συμβατή με την Ορθόδοξη Πίστη και ανήκει στον χώρο του προτεσταντισμού.
   2.Να μην αποδεχόμαστε την Καινή Διαθήκη που μας δίνουν. Αν την κρεμούν στην πόρτα του σπιτιού μας ας την δίνουμε στον εφημέριο της ενορίας μας και να μην την διαβάζουμε, αν μάλιστα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τα αλλοιωμένα χωρία.
   3.Να μην πιάνουμε συζητήσεις με αιρετικούς, αν δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που θα τους αντιμετωπίσουμε. Αυτοί έχουν κάνει ειδικά σεμινάρια και δεν αρκεί μόνο το δίκιο μας η ο ενθουσιασμό μας. Καλό είναι να μάθουμε την Ορθόδοξη πίστη μας.
  4.Να αποφεύγουμε αποδοκιμασίες και πολύ περισσότερο την βίαια συμπεριφορά εναντίον των αιρετικών. Αυτό δεν είναι το θέλημα του Θεού. Υποστηρίζω τον Χριστό όταν τον αγαπώ, τηρώ τις εντολές του και παλεύω να γίνει η Ζωή Του Ζωή μου.

          Να ενημερώσουμε συγγενείς και φίλους, ώστε κανένας να μην πέσει θύμα σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια προπαγάνδας και προσηλυτισμού των αιρετικών.
          Οι σεβαστοί μας Ιερείς, κυρίως αυτό το διάστημα, να παρευρίσκονται κοντά στο ποίμνιό τους, να το ενημερώνουν και να μαζεύουν τα αιρετικά έντυπα στους Ναούς. Είναι καλό να δημιουργηθούν σε κάθε ενορία συνάξεις που μέλη της επιτροπής αιρέσεων να ενημερώσουν  τους πιστούς για την πλάνη και την Ορθόδοξη Πίστη μας.

       Το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Κάθε άνθρωπος είναι Ελεύθερος να θελήσει την σωτηρία του ή την απώλειά του. Παράλληλα αποτελεί καθήκον της Εκκλησίας να ενημερώσει τα μέλη της, για κάθε νεοφανή αίρεση και να τα προστατέψει από την πλάνη. Κανένας που γνώρισε πραγματικά τον Χριστό δεν στράφηκε σε αίρεση. Στην πλάνη πήγαν άνθρωποι που δεν είχαν εμπειρία της παρουσίας του Θεού. Συμβαίνει με αυτούς το ίδιο που παθαίνουν και όσοι βλέπουν το τζάκι αλλά κρυώνουν γιατί είναι μακριά του. Αν πλησιάσουν την φωτιά θα ζεσταθούν. Αν πλησιάσουν τον Χριστό θα νιώσουν την γνήσια εμπειρία που καμιά αίρεση, καμία φιλοσοφία και καμία ιδεολογία δεν μπορεί να τους προσφέρει.

       Για την Επιτροπή για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως


Ιερεύς Κωνσταντίνος Καντάνης

Εντεταλμένος στην Συνοδική Επιτροπή αιρέσεων και παραθρησκείας της Εκκλησίας της Ελλάδος



33 σχόλια:

  1. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται. Παρανομία και μεγάλη αμαρτία. Εκτός αν τον κάνουμε εμείς, οπότε είναι Θείο έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν πρόκειται περί προσηλυτισμου αλλά περί απάτης.
      Γράφει το σακουλάκι απ έξω ότι δεν έχουν σχέσεις με ιεχωβαδες και μορμονους αλλά δεν λέει ότι πρόκειται περί Ευαγγελία να.

      Διαγραφή
    2. Σε προσηλυτισε κανενας εσένα;

      Διαγραφή
  2. Έχουν μοιράσει και σε Ριβιο και Άγιο Στέφανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στον Αστακό μία από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που μπορόύμε να παραλάβουμε κι όσοι δε πήραμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε παίζει να μοιράζει ο καθενας ο.τι θέλει! Αν οι αποδέκτες είναι συνειδητοι και όχι πρόβατα διαθέτουν στοιχειώδη κρίση. Ο ηθικος πανικός που διασπειρεται είναι σύμπτωμα σκοταδιστικης υπερσυντηρητικης και φοβικης κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:08, πρέπει να είσαι πολύ της κουλτούρας ρε παιδί μου. Μάλλον, αν ήταν τίποτα φυλλάδια που διαφήμιζαν κανένα gay pride, δεν νομίζω να είχες κανένα πρόβλημα. Αυτό για σένα είναι σίγουρα πρόοδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι λόγια μπορεί να λέει ο καθένας, και από την πλευρά της εκκλησίας θεωρείτε πως ότι δεν περνάει μέσα από τους κόλπους της είναι αιρετικό, γι αυτό αντί να λένε γενικά ότι η καινή διαθήκη αυτή έχει αλλοιωθεί καλό θα είναι να βγουν οι γνώστες αυτοί της εκκλησίας και να παρουσιάσουν 5 - 10 σημεία της καινής διαθήκης που είναι αλλοιωμένα στην έκδοση αυτή μαζί με την ορθή τους έκδοση ώστε να κάνει τον κόσμο να πιστέψει αυτά που λένε αλλά με αποδείξεις και όχι με γενικότητες. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αν αύριο το πρωί βγει οποιοσδήποτε από εσάς και αγοράσει την πραγματική καινή διαθήκη αυτή που έχει και η εκκλησία και την μοιράσει ΔΩΡΕΑΝ στα σπίτια, την επόμενη ημέρα η εκκλησία θα τον κηρύξει Αιρετικό απλά και μόνο γιατί δεν έχει την έγκριση της εκκλησίας και η εκκλησία δεν έχει κανένα κέρδος από την κίνηση αυτή. Η εκκλησία ποτέ της δεν έκανε μια τέτοια κίνηση με την πραγματική καινή διαθήκη διότι η κίνηση αυτή έχει τεράστιο κόστος και η πλειοψηφία των Ιερέων αποσκοπεί μόνο στην είσπραξη και όχι στα έξοδα και έχουν μετατρέψει το λειτούργημα σε επάγγελμα και τον Οίκο του Θεού σε ένα Κατάστημα και η αγωνία τους είναι να τελειώσει η λειτουργία για να πάνε στο παγκάρι να δούνε τί εισπράξεις έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι τελείως λάθος σε οσα λες...αν θες τοσο πολυ μια δωρεαν Καινη Διαθήκη τρεξε αυριο στον παπα της ενορίας σου και ζήτα του μια, αν σου παρει λεφτά εμενα να μου τρυπήσεις τη μυτη...προφάσεις εν.αμαρτίαις ειναι αυτα που λες φιλε. Αν δεν πιστευεις, μην συκοφαντεις την Εκκλησια για να δικαιολογησεις μεσα σου την απιστια σου και να νιωσει η συνειδηση σου καλυτερα. και στο κατω κατω, ειμαι σιγουρος οτι για τα ρουχα, τα κινητα και τις αλλες σου αναγκες εισαι προθυμος να πληρώσει κατι παραπάνω, για να προμηθευτεις μια Καινη Διαθήκη, το σκέφτεσαι και περιμενεος το τζαμπα κατηγορώντας την Εκκλησια...απαράδεκτος και τραγικος

      Διαγραφή
  8. Σχετικά ε όσα αναφέρει η ανακοίνωση της μητρόπολης ότι η Καινή Διαθήκη είναι αλλοιωμένη Θα ήθελα απλώς να αναφέρω ότι η Καινή Διαθήκη που μοιράζουμε είναι η γνήσια και έγκυρη Καινή Διαθήκη που αναγνωρίζει και έχει εγκρίνει τόσο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας όσο και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αλλά και όλα τα άλλα πατριαρχεία. Την μετάφραση της Καινής Διαθήκης έκαναν έγκυροι καθηγητές της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το ότι η ορθόδοξη εκκλησία την αποδέχεται και την έχει εγκρίνει την συγκεκριμένη μετάφραση μπορεί να το επαλήθευση ο καθένας αρκεί να ανοίξει τις πρώτες σελίδες της Καινής Διαθήκης που μοιράζουμε. Εκτός και αν οι ιερείς της περιοχής εδώ δεν αναγνωρίζουν την σφραγίδα της ιεράς συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η Καινή Διαθήκη που δίνουμε δωρεάν δεν έχει αλοιωμενα εδάφια όπως ψεύδος ισχυρίζεται η ανακοίνωση της μητρόπολης. Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι τόσο φανατικοί που δεν θέλουν οι άνθρωποι να έχουν τον Λόγο του Θεού , την Καινή Διαθήκη, στην δημοτική γλώσσα στο σπίτι τους, δηλαδή σε μια γλώσσα που μπορούν να την καταλάβουν, γιατί όποιος διαβάζει και καταλαβαίνει την Αγία Γραφή δεν πέφτει εύκολα θύμα των αντιβιβλικων ή ανθρωπίνων εθίμων και παραδόσεων που προωθούν κάποιοι από τους ιερείς της ορθόδοξης εκκλησίας προκειμένου να ελέγχουν τους ανθρώπους και να μπορούν να ζητούν χρήματα για να τελέσουν μια θρησκευτική τελετή , ενώ κανονικά τα πράγματα του Θεού θα έπρεπε να τα προσφέρουν δωρεάν όπως κάνουμε εμείς με την Καινή Διαθήκη. Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες εμείς δεν λέμε στους ανθρώπους να ακολουθήσουν εμάς. Αλλά αφού διαβάσουν το Λόγο του Θεού να κάνουν ότι ακριβώς έκανε και δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Γιατί όταν κάνουμε πράγματα που δεν τα δίδαξε ο αναστημένος Ιησούς Χριστός τότε φεύγουμε από την αληθινή χριστιανική πίστη και βαδίζουμε στο σκοτάδι όσο και αν οι εκπρόσωποι των θρησκειών μας βεβαιώνουν ότι μόνο αυτοί έχουν την "αλήθεια". Γιατί και οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού νόμιζαν ότι είχαν την "αλήθεια" αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι ήταν ψεύτες και υποκριτές και παροδηγουσαν τους ανθρώπους αντί να τους κηρύττουν το Λόγο του Θεού, που είναι η Καινή Διαθήκη που μοιράζουμε εμείς δωρεάν και με δικά μας έξοδα. Εύχομαι ο Κύριος και Σωτήρας όλων των ανθρώπων να σας ευλογεί όλους και όλοι να δεχθειτε το δώρο της αιώνιας ζωής που ήρθε να μας προσφέρει ο Ιησούς Χριστός με την σταυρική του θυσία αλλά και την ένδοξη ανάσταση Του και την ακόμα πιο ένδοξη δευτερα παρουσία Του. Παναγιώτης Καρακολιδης από την ομάδα που μοιράζουμε τις Καινές Διαθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκατονταδες απο αυτες τις "κενες... διαθηκες" μαζευτηκαν στο πνευματικο κεντρο του Αγίου Νικολάου μετά από πανορθοδοξο συναγερμό που σήμανε και δεκαδες συμπολίτες μας χριστιανοι ορθοδοξοι εδωσαν το παρον μες στο καμα του καλοκαιριου , στην περισυλλογη των αιρετικών υλικών που διεσπειρσν οι προτεσταντικες αυτεςς παραφυαδες . Η κινητοποιηση ηταν αμεση και μεχρι μικρα παιδια με χαρα περισυνελεξαν τα σακουλακια αυτα.
    Στην Ορθοδοξη Ελλαδα δεν έχουν θέση οι κενόδοξοι "χριστιανοι" που μοιραζουν υπουλα το δηλητηριο του λουθηρανισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να μην θέλουν την Καινή Διαθήκη γιατί έχουν. Αυτό δεν είναι κακό. Μπορούμε να την πάρουμε πίσω. Όμως αν κάποιοι δεν την θέλουν επειδή κάποιοι παπάδες τους είπανε ότι είναι αλλοιωμένη τότε αυτό δεν είναι αλήθεια και οι παπάδες αυτοί λένε εν γνώση τους ψέματα. Έχουμε μοιράσει σε πολλούς νόμους την συγκεκριμένη Καινή Διαθήκη και οι μητροπολίτες εκεί συνιστούσαν τους ανθρώπους να κρατήσουν την Καινή Διαθήκη γιατί είναι ορθόδοξη αλλά να μην κρατήσουν τα υπόλοιπα έντυπα που έχουμε μέσα στην σακούλα γιατί λέει ότι δεν τα θεωρούν "ορθόδοξα". Όμως κανένας μητροπολίτης και ορθόδοξος ιερέας που σέβεται τον Θεό και τον εαυτό του δεν λένε π"την Καινή Διαθήκη" ή "ότι η συγκεκριμένη Καινή Διαθήκη δεν είναι ορθόδοξη". Παρακαλώ πείτε μου με ποιον πρέπει να μιλήσω για να πάρουμε πίσω τις Καινές Διαθήκες που μαζεύτηκαν στην συγκεκριμένη εκκλησία. Προφανώς οι Καινές Διαθήκες δεν τις αγόρασε η συγκεκριμένη ορθόδοξη εκκλησία και δεν τις ανήκουν. Και βέβαια είναι αμαρτία η ορθόδοξη εκκλησία να πετάξει στα σκουπίδια τον Λόγο του Θεού. Εκτός και αν οι ιερείς θέλουν μετά από κάποιες ημέρες να τις μοιράσουν στους ανθρώπους οι ίδιοι σαν να τις αγόρασαν αυτοί. Αν γίνει κάτι τέτοιο δεν έχουμε πρόβλημα. Αρκεί ο Λόγος του Θεού να φτάσει στα χέρια των συμπατριωτών μας και να διαβαστεί. Αν όμως οι ιερείς της συγκεκριμένης εκκλησίας δεν έχουν σκοπό να μοιράσουν οι ίδιοι την Καινή Διαθήκη θα παρακαλούσα στο ένδοξο όνομα του αναστημένου Ιησού Χριστού να επιστραφούν σε εμάς, δηλαδή στην Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση. Ευχαριστώ για την κατανόηση σας.

      Διαγραφή
  10. Η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση είναι ένα νόμιμο και αναγνωρισμένο (θρησκευτικό και φιλανθρωπικό) σωματείο με έδρα την Αθήνα, Ιδρύθηκε το 1981 και από τότε υπηρετεί τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας με πολλές και ποικίλες διακονίες που έχει στην Αθήνα και σε αλλά μέρη της Ελλάδας προσφέροντας δωρεάν φαγητό, μπάνια, πλυντήρια, ρούχα, ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση σε παιδάκια Ρομά, φιλοξενία σε έγκυες γυναίκες, κατασκηνώσεις για παιδιά τόσο σε φτωχούς και αστέγους Έλληνες στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε προσφυγές και το κάνει αυτό από αγάπη στον συνάνθρωπο και εκπληρώνοντας τα λόγια του Ιησού Χριστού [34 Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου· 35 επειδή, πείνασα, και μου δώσατε να φάω· δίψασα και μου δώσατε να πιω· ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε· 36 γυμνός ήμουν, και με ντύσατε· ασθένησα, και με επισκεφθήκατε· σε φυλακή ήμουν, και ήρθατε σε μένα.
    37 Τότε, οι δίκαιοι θα του απαντήσουν, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς, και σε θρέψαμε; Ή, να διψάς, και σου δώσαμε να πιεις; 38 Και πότε σε είδαμε ξένον, και σε φιλοξενήσαμε; Ή, γυμνόν, και σε ντύσαμε; 39 Και πότε σε είδαμε ασθενή ή σε φυλακή, και ήρθαμε σε σένα;
    40 Και απαντώντας ο βασιλιάς, θα τους πει: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον το αυτό κάνατε σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα.].
    Αυτές τις ημέρες διανέμουμε δωρεάν ένα αντίτυπο από τον Λόγο του Θεού, την Καινή Διαθήκη στην δημοτική γλώσσα στης περιοχή σας από αγάπη προς κάθε συνάνθρωπο μας που δεν έχει τον Λόγο του Θεού στην απλή καθομιλουμένη γλώσσα ώστε να μπορεί να την διαβάσει και να την καταλάβει.
    Η προσπάθεια μας αυτή γίνεται από εθελοντές που έρχονται και συμμετέχουν με δικά τους έξοδα, και το κάνουμε αυτό γιατί πιστεύουμε στα λόγια του μεγάλου διδασκάλου του γένους Αδαμάντιο Κοραή [ Μονο το Ευαγγέλιο μπορεί να σώσει την Ελλάδα] . Επίσης ο θεόπνευστος συγγραφέας της προς Ρωμαίους επιστολής Απόστολος Παύλος είπε [16 Επειδή, δεν ντρέπομαι, βέβαια, το ευαγγέλιο του Χριστού· για τον λόγο ότι, είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία σε κάθε έναν που πιστεύει, και στον Ιουδαίο, πρώτα, και στον Έλληνα· 17 επειδή, διαμέσου αυτού η δικαιοσύνη τού Θεού αποκαλύπτεται από πίστη σε πίστη, καθώς είναι γραμμένο: «Ο δίκαιος, βέβαια, θα ζήσει με πίστη».].
    Η Καινής Διαθήκη που μοιράζουμε δωρεάν είναι εγκεκριμένη και από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αλλά και από την Ιερά συνοδό της Εκκλησίας της Ελλάδας όπως και από όλα τα υπόλοιπα Πατριαρχεία. Είναι η γνήσια και έγκυρη Καινή Διαθήκη που πρέπει να έχει ο κάθε χριστιανός που θέλει να μελετά τον Λόγο του Θεού στην γλώσσα που μιλά και καταλαβαίνει. (Μπορείτε να βρείτε την έγκριση από τα Πατριαρχεία στις αρχικές σελίδες της Καινής Διαθήκης που μοιράζουμε).
    Η προσπάθεια μας δεν έχει σκοπό να κάνει τους ανθρώπους να αλλάξουν την ¨θρησκεία¨ τους αλλά μέσα από την μελέτη και την κατανόηση του Λόγου του Θεού να αποκτήσουν μια ζωντανή σχέση με τον αναστημένο Σωτήρα των ανθρώπων, τον Ιησού Χριστό.
    Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και μπορεί να βοηθήσει, να συγχωρέσει και να σώσει και σήμερα τον κάθε άνθρωπο αρκεί ο άνθρωπος να μετανοήσει και να δεχτεί τον Λόγο Του Ιησού Χριστού αλλά και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό σαν Κυρίο και Σωτήρα του καθώς και η Αγία Γραφή λέει [9 ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς· 10 επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία·] Προς Ρωμαίους επιστολή 10:9-10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους να γνωρίσουν προσωπικά τον Ιησού Χριστό,να δεχτούν την χάρη Του και την σωτηρία Του.Η Καινή Διαθήκη που μοιράζουμε δωρεάν μπορεί να βοηθήσει κάποιον να γνωρίσει καλυτέρα τον Ιησού Χριστό και να τον καλέσει στην ζωή του.Εμείς αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά μας να ξέρουμε ότι άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό τους Σωτήρα ,τον επικαλέστηκαν σαν Κύριο τους, και ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε και άλλαξε την ζωή τους και τους έδωσε συγχώρεση και βεβαιότητα αιωνίου ζωης.Ελπίζουμε και προσευχόμαστε η Καινή Διαθήκη που βρήκατε ή θα βρείτε αυτές τις ημέρες στις πόρτες των σπιτιών σας να γίνει αίτια σωτήριας αλλά και ευλογίας και στην δική σας προσωπική ζωή αλλά και στην ζωή όλης της οικογένειας σας.Για πληροφορίες για την προσπάθεια μας «Κάθε σπίτι» www.kathespiti.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αγαπητέ κύριε απ' έξω γράφετε ότι δεν έχετε σχέση με μάρτυρες του Ιεχωβά και δεν γραφετε ότι είστε ευαγγελιστές;ντρεπεστε ή ψαρεύετε πιστούς;

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζετε ακάθεκτοι έτσι; Για ποιο λογο μαζι με την Καινη Διαθήκη παρακινείτε και τον αδαή ή απονήρευτο πιστό να πάει στην Ευαγγελική Εκκλησία, απο τη στιγμή που για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, οι Ευαγγελικοί αποτελούν αίρεση; αν αυτό δεν είναι προσαθεια ύπουλου προσυλητισμού, τότε τι είναι, έστω και με τη χρήση ως "δολώματος", μιας Καινής Διαθήκης.

      Διαγραφή
    3. Εμεις οι Ορθόδοξοι τους αποκαλούμε "Ιερείς" , όχι "παπάδες" όπως υποτιμητικά αποκαλείς εσύ τους λειτουργούς του Χριστού. Άντε τώρα πίσω απο εκεί που ήρθες. Καλή η προσπάθεια να ψαρέψεις κόσμο, αλλά βλέπεις οτι τα αντανακλαστικα της τοπικης μας κοινωνίας λειτουργούν.

      Διαγραφή
  12. Εμεις διαβαζουμε εδω και οχι απο σακούλες.

    https://www.impantokratoros.gr/1C0EB5FE.el.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για πληροφορίες ορθόδοξες

    https://www.agrinionews.gr/aitoloakarnania-iera-synodos-proeidopoiei-tin-elliniki-ierapostoliki-enosi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Καρακολίδη, ο Ιησούς Χριστός ίδρυσε Μιαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησία, την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία. Ξεκάθαρα πράγματα. Φέρεστε σαν λυκοι με στολή προβάτων. Μιλάει για εσας το Ευαγγέλιο μέσα... σας αποκαλεί ψευδοπροφητες... Ξεχωρίζετε τους εαυτούς σας από τους Ιαχωβαδες και τους Μορμόνους αλλά ενθαρρύνετε τους πιστούς να πάνε σε αλλη αίρεση, στην Ευαγγελική Εκκλησία!!!!Αλήθεια, αφου ο σκοπός σας είναι 《ιερός》 και 《άγιος》 γιατί δεν κάνατε την κίνηση αυτή σε συνεργασία με την Μητρόπολη και να μοιραστεί στις εκκλησίες η Καινή Διαθήκη;;; Γιατί τέτοια μυστικοπάθεια; Να σας απαντήσω. Γιατί είστε εκτός Εκκλησίας, γιατί κινείστε με ύπουλο τρόπο ,οπως οι ιαχωβαδες απο τους οποίους ... και καλά αποστασιοποιείστε! Ακολουθείτε ομως τις ίδιες μεθόδους και μέσα σ αυτές ειναι η επίθεση προς τους ιερείς μας! Προσπαθείτε να απαξιώσετε τους ιερείς μας και την πίστη μας με το να τους κατηγορείτε! Γνωστές οι μέθοδοί σας! Μπράβο στον Μητροπολίτη μας που αντέδρασε έγκαιρα ωστε να προστατέψει το ποίμνιό του απο τους λύκους και τις κακοδοξίες σας. Αυτα που αναφέρει είναι η επίσημη θέση της εκκλησίας μας για τους Ευαγγελικους. Όσο για τις αγαθοεργίες σας που διαφημίζετε, ξεχάσατε πως ο Κύριος τον οποίο επικαλείστε μας ζητα να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά... Ολα αυτά είναι το τυρί στην φάκα. Και η Καινή Διαθήκη που μοιράζατε ήταν και αυτό το τυρί στη φάκα. Και το ότι γράφατε πως δεν έχετε σχέση με Ιαχωβαδες και Μορμόνους, παλι τυρί στη φάκα ήταν. Ευτυχώς όμως ο κόσμος εδω εχει αντανακλαστικά. Βλέπετε πριν έρθετε εσείς να μας κρεμάσετε τσαντουλες μας είχαν επισκεφτεί και άλλοι αιρετικοί, οπότε φυλαγομαστε. Και όχι απλα φυλαγομαστε, αλλα έχουμε χρεος να προφυλάξουμε και τους συμπολίτες μας που απο άγνοια ή απροσεξία μπορεί να παρασυρθούν σιγά σιγά στην αίρεση. Εύχομαι ο Παναγαθος Θεός που επικαλείστε, να σας φωτίσει και να βγείτε απ την πλάνη της αίρεσης και να επιστρέψετε στην μονη αλήθεια, στην Ορθοδοξία. Μπορεί οι ιερείς μας να ειναι ανάξιοι, όπως όλοι μας αλλά η πίστη μας είναι αληθινή και στηρίζεται στην αγαπη του Θεου, όπως και η σωτηρια μας! Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρακαλώ προσθέστε στο σχόλιό μου (12:19), το όνομά μου, γιατί σπο κεκτημένη ταχύτητα το παρέλειψα. Νιάφας Διονύσιος. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεί η ομάδα των ανθρώπων που μοιράζουν τα σακουλάκια να έχουν άλλους σκοπούς και να θέλουν μέσω αυτών να κάνουν προσηλυτισμό αλλά είναι απαράδεκτο από την εκκλησία και τους Ιερείς να κατηγορούν την καινή διαθήκη ως πλαστή και μάλιστα χωρίς να το αποδεικνύουν και να την συλλέγουν και να μην αφήνουν να τη διαβάσει ο κόσμος που μιας και είναι στη Δημοτική μπορεί να την κατανοήσει και να μάθει με απλά λόγια το λόγο του Θεού.

    Εάν το Πατριαρχείο και η Ιερά Σύνοδος θεωρούν την Καινή Διαθήκη πλαστή γιατί έδωσαν την έγκρισή τους για την κυκλοφορία της; και εάν μετά την έγκριση αυτή τροποποιήθηκε η Καινή Διαθήκη και αλλοιώθηκαν κάποια χωρία γιατί δεν κυνήγησαν νομικά τους Ανθρώπους αυτούς ώστε να καταδικαστούν από το νόμο για πλαστογραφία και να βγάλουν ανακοίνωση προσκομίζοντας και την Μήνυση ή την Αγωγή που έκαναν στους ανθρώπους αυτούς ώστε να αποδείξουν ότι οί άνθρωποι αυτοί είναι Αιρετικοί;

    Αφού λοιπόν το Πατριαρχείο και η Ιερά Σύνοδος δεν έχουν προβεί στις ενέργειες αυτές και δεν καταδικάζουν με αποδείξεις την κίνηση αυτή για την αποδεδειγμένα πλαστή Καινή Διαθήκη τότε δεν έχει κανείς Ιερέας το δικαίωμα να κατηγορεί το Ιερό αυτό βιβλίο και να υποχρεώνει τους πιστούς να το παραδώσουν στις ενορίες.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Μιλάω πάντα μόνο για το βιβλίο της Καινής Διαθήκης και όχι για την Οργάνωση. Την Οργάνωση μπορεί ο κάθε ένας να την κατακρίνει αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορούν το βιβλίο του Θεού και μάλιστα χωρίς να προσκομίζουν αποδείξεις.

    Όσο για τους Ιερείς που αναφέρθεικε σε προηγούμενο σχόλιο υπάρχουν λίγοι Ιερείς που είναι άξιοι της θέσεως τους και έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε αγαθοεργίες και στην βοήθεια των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά δυστυχώς η μεγάλη μερίδα των Ιερέων έχουν μετατρέψει το λειτούργημά σε επάγγελμα και τον Οίκο του Θεού σε Πολυκατάστημα και τους ενδιαφέρει ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος τζίρος. Γνωρίζω Ιερείς που κάθονται στην καφετέρια το απόγευμα και κοιτάζουν το ρολόι τους και λένε "Πώ, πω, πέρασε η ώρα πρέπει να πάω να ανοίξω το μαγαζί", ή άλλους Ιερείς και Ιερομόναχους οι οποίοι βγαίνουν και κατακρίνουν δημόσια τις γυναίκες οι οποίες κατά την τέλεση Τρισάγιου σε νεκροταφείο τους έδωσαν 2 ή 5 ευρώ και λένε ότι αν οι γυναίκες δεν τους δίνουν κατ' ελάχιστον 10 ευρώ σε κάθε Τρισάγιο δεν θα ξαναπάνε να ρίξουν Τρισάγιο σε κανέναν, χωρίς να τους νοιάζει αν αυτές οι γυναίκες που έδωσαν λίγα έχουν να πάρουν έστω και ψωμί για την οικογένειά τους, και το ακόμη ποιο ωραίο είναι ότι βγαίνουν στα καφενεία και τις καφετέριες και κατακρίνουν επώνυμα οικογένειες που χρειάστηκε να κάνουν Κηδεία και έδωσαν στον Ιερέα μόνο 50 ευρώ και τις κράζουν δημόσια διότι έδωσαν λίγα χρήματα, φαίνεται ότι οι Ιερείς αυτοί Ιδρώνουν πολύ την μία ώρα που διαρκεί η όλη διαδικασία της Κηδείας αν και με τον τρόπο που την κάνουν σήμερα δεν διαρκεί περισσότερο από 35 λεπτά, όλοι οι άλλοι άνθρωποι που δουλεύουν 8 ώρες για 20 ευρώ είναι τρελοί και αυτοί για 1 ώρα δουλειάς είναι απλήρωτοι με 50 ευρώ.

    Βέβαια το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι διότι αν ήταν σωστή η Ιεραρχία της Εκκλησίας θα έπρεπε να κόβουν τα πόδια σε αυτούς τους κερδοσκόπους Ιερείς και να τους ξύριζαν, αλλά δυστυχώς και η κεφαλή της εκκλησίας που τα βλέπει και τα ανέχεται είναι χειρότερη από αυτούς τους Ιερείς, διότι όλες οι Λειτουργίες (Κηδείες, Γάμοι, Βαπτίσεις) είναι υποχρεωτικές βάση του λόγου του Θεού και θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ για κάθε Χριστιανό και όχι να λένε Χριστιανέ μου εσύ που δεν έχεις χρήματα δεν δικαιούσαι τα Μυστήρια αυτά. Ας καθίσουν οι Ιερείς να ασχοληθούν με το πως θα μεγαλώσουν το λογαριασμό τους στην Τράπεζα και ας αφήσουν τον κόσμο ήσυχο να διαβάσει το λόγο του Θεού, φυσικά μακριά από κάθε Οργάνωση και πειρασμό και προσηλυτισμό.

    Μην ξεχνάτε ότι οι Αρχιερείς Σταύρωσαν τον Υιό του Θεού και σήμερα αυτό επαναλαμβάνεται αφού προσπαθούν να τον Σταυρώσουν ξανά προσβάλοντας ένα από τα Ιερότερα Βιβλία του λόγου του Θεού και παίρνοντάς τα από τα χέρια των πιστών στερώντας τους έναν ευκολονόητο για απλούς ανθρώπους Λόγο του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που κατακρίνεις τους Ιερεις τοσο παραβιάζεις το "μη κρίνετε ινα μη κριθείτε" άρα μην μας το παίζεις και πολύ πιστός παραθέτοντας απλά χωρία απο την Καινή Διαθήκη. Για το τι κάνει ο κάθε ιερέας ειναι υπευθυνος και υπολογος για τον εαυτό του και θα τον κρίνει ο Θεός και μάλιστα πολύ πιο αυστηρά. Ο χριστιανός δεν κρίνει, προσεύχεται για τον πεσμένο. Αν εσυ προτίμησες να λοιδορήσεις τους ιερείς επειδή, άκουσες, είδες, σου είπαν... εισαι πλανεμένος και μακρυά απο την ορθόδοξη πιστη αφού πιθανόν να βλέπεις την ακιδα στο ματι τπυ αδερφου και οχι το δοκαρι στο δικο σου ματι. Μακρυά απο τα μέρη μας. Έχουμε ποιμενάρχη και Ιερείς Αξιους και δεν χρειαζόμαστε Ευαγγελιστές να μας κάνουν μαθήματα πίστης. Πηγαίνετα αλλού για "ψάρεμα" ή μαλλον μην πάτε πουθενά, απλά μετανοήστε και γυρίστε στην Ορθοδοξία. Και μην εχετε ως επιχείρημα ταχα οτι μοιραζετε σωστή Καινη Διαθήκη γιατι για σας ο σκοπος αγιαζει τα μέσα. Και άλλοι κάνουν το σταυρό τους αλλα σε Ιησου Χριστό αναστηθέντα και στα Μυστήρια και την Παράδοση της Εκκλησίας δεν πιστεύουν.

      Διαγραφή
  17. Την επόμενη φορά βάλτε και κανένα Κάτω στα ευρώ μες στη σακούλα για να μην υπάρχει πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ

      Διαγραφή
  18. Προς 9:11
    Μην κρίνετε , ινα μην κριθείτε! Μην κρίνετε ακόμη και τους ανάξιους ιερείς! Μήπως σας όρισε ο Θεός δικαστή τους; Αφήστε την κρίση και την απονομή δικαιοσύνης στον Θεό. Εσείς οπως και ο καθενας μας ξεχωριστά ας κοιτάει τα δικα του τα χάλια, και ας κάνει τον προσωπικό του αγωνα... ξέρετε η ομοιότητά σας με τους Ιαχωβαδες που κόπτεστε ό,τι δεν έχετε καμία σχέση είναι η εξής: ξεκινάτε το κήρυγμά σας με το να κατακρίνετε τους ιερείς μας. Σήμερα εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου! Ας μοιάζουμε λοιπόν σαν τις μέλισσες που πανε στα λουλούδια και συλλέγουν το νέκταρ, έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος και οχι σαν τις μυγες που πανε στις ακαθαρσίες. Έτσι, ας ψάχνουμε να βρούμε τους καλούς και τους άξιους ιερείς και Χριστιανούς και ας προσπαθούμε να τους μοιάσουμε και ας μην μένουμε στο να κατακρίνουμε τους ανάξιους ιερείς για να δικαιώνουμε τάχα τον εαυτό μας.... ετσι δεν εκανε και ο υποκριτής Φαρισαίος; Εγκωμίαζε τον εαυτό του και τον συνέκρινε με τον αμαρτωλό τελώνη.... Τελικά κε 9:11 , ποιός δικαιώθηκε ενώπιον του Θεού; Αυτό κάνετε κι εσεις τωρα... λοιπόν συνέλθετε και μην προσπαθείτε να προκαλέσετε περαιτέρω σύγχυση. Αφού είδατε πως δεν σας Παίρνει... πάρτε τα σακουλάκια σας και δρομο. Όποιος Χριστιανός θέλει Καινή Διαθήκη ας απευθυνθεί στον ιερέα της ενορίας του αν δεν μπορεί να αγοράσει μια. Εσείς δίνετε την Καινή Διαθήκη αλλά πετάτε και το δηλητήριο της πλάνης με την παρότρυνση να πηγαίνουν οι πιστοί στην Ευαγγελική "εκκλησια" αν δεν υπάρχει ορθόδοξος ναός στην περιοχή τους.... Και ποιός σας είπε πως ορθοδοξία και Ευαγγελική αίρεση είναι το ίδιο, για να λέτε ή το ενα ή το άλλο;;; Όνομα δεν έχετε; Γιατί γράφετε ανώνυμα;;;
    Νιάφας Διονύσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. https://orthodoxia.online/%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%af%ce%b1/%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ac%cf%82-%ce%bf-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86/?fbclid=IwAR3L--fPIPtm2RzQ4seZv4Ue2b_9_-xiKt7MCH-crxrAp5kVRFVH4yl206I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ κύριε Νιάφα καλημέρα, δεν θεωρώ ότι κατακρίνω κάποιον διότι δεν ανέφερα ονόματα Ιερέων αλλά απλά εμφάνισα ένα γεγονός που υπάρχει στην εκκλησία και όλος ο κόσμος (ειδικά οι γυναίκες που ασχολούνται με μνημόσυνα και κηδείες περισσότερο) έχουν αγανακτήσει και απλά δεν έχουν που να απευθυνθούν για να πουν τα παράπονά τους αφού όλα αυτά που γίνονται καλύπτονται από την ηγεσία της εκκλησίας.

    Εάν λοιπόν δεν βρεθεί κάποιος να επισημάνει και να εμφανίσει στην δημοσιότητα το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ευρέως γνωστό και δεν θα λυθεί ποτέ, (όχι βέβαια ότι τώρα που το είπα θα ασχοληθεί κανείς αλλά λέμε τώρα). Οπότε μην μου λέτε ότι κατακρίνω για να μην αναφέρω τα προβλήματα διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνουν γνωστά παρά μόνο αν κάποιος μιλήσει γι αυτά οπότε μην προσπαθείτε με το πρόσχημα της κρίσεως να βοηθήσετε να μείνουν συγκαλυμμένα διότι με αυτόν τον τρόπο αμαρτάνετε εσείς περισσότερο που βοηθάτε τέτοιες καταστάσεις να χρονίζουν και να μολύνουν τις εκκλησίες.

    Επίσης θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι δεν έχω καμία σχέση με την ομάδα αυτή που μοιράζει τα σακουλάκια και προσηλυτίζει κόσμο και σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα την ομάδα αυτή αλλά μόνο το ιερό βιβλίο της Καινής Διαθήκης πράγμα που το ανέφερα και στο προηγούμενο σχόλιο που έκανα.

    Με αποκαλείτε Φαρισαίο αλλά ακόμη κι εκεί έχετε κάνει μεγάλο λάθος στην σύγκριση διότι δεν έχετε καταλάβει το νόημα του χωρίου αυτού, εγώ πουθενά δεν επιχείρησα να δικαιώσω τον εαυτό μου διότι δεν ανήκω στις τάξεις των Ιερέων ώστε να πω ότι εγώ είμαι καλός που δεν πληρώνομαι και οι άλλοι είναι κακοί, ούτε πουθενά δεν εγκωμιάζω τον εαυτό μου σε σχέση με τους άλλους (γι αυτό γράφω και Ανώνυμα) πράγμα που σημαίνει ότι το παράδειγμά σας του Τελώνη και του Φαρισαίου είναι εντελώς άτοπο και άστοχο.

    Όσο για την ανωνυμία μου νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι της σελίδας αυτής γνωρίζουν ή αν δεν γνωρίζουν μπορούν αν θέλουν να δουν ποιος είμαι μέσω της IP του δικτύου μου οπότε δεν υπάρχει λόγος να διαφημίσω τον εαυτό μου ανακοινώνοντας το όνομά μου, όσο για εσάς εάν θέλετε να μάθετε ποιος είμαι δημιουργήστε ένα πρόχειρο e-mail που είναι πολύ εύκολο και γράψτε το ώστε να σας απαντήσω εκεί και να μιλήσουμε σε προσωπικό επίπεδο και αν το επιθυμήτε και βρίσκεστε στην περιοχή μου να βρεθούμε και από κοντά να μιλήσουμε εκτενέστερα τόσο για το θέμα αυτό όσο και για τα υπόλοιπα περί της εκκλησίας και της θρησκείας μας και της πίστης του καθενός μας και αυτό σας το λέω με κάθε αγάπη διότι καταλαβαίνω πως ότι γράφετε είναι από την αγάπη σας για τον Χριστό μας οπότε και δεν παρεξηγώ τίποτε από ότι γράψατε ακόμη και τις λανθασμένες συγκρίσεις που κάνατε για μένα.

    Θα ήθελα πάρα πολύ να μου δώσετε την ευκαιρία να μιλήσουμε διότι θεωρώ ότι πρέπει να είστε αξιόλογο άτομο.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο