Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Καταγγέλλει εταιρεία που χρωστά δεδουλευμένα σε εργαζόμενους

           Την εταιρεία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο «Nikiana Blue» στη Λευκάδα «που αφού εισέπραξε τα έσοδα πέρσι και φέτος, ετοιμάζεται να φύγει, αφήνοντας τους εργαζόμενους με πολλές χιλιάδες ευρώ οφειλόμενα από δεδουλευμένα», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Τουρισμού Λευκάδας - Βόνιτσας.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

    «Όσο αυξάνεται η τουριστική κίνηση και αντίστοιχα τα κέρδη των ξενοδόχων τόσο μεγαλώνει η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η απλήρωτη δουλειά.
     Τα παραμύθια για ανάπτυξη που ωφελεί εργοδότες και εργαζόμενους, πρέπει να πάρουν τέλος.
     Τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι ξενοδόχοι ξέρουν καλά ότι τα κέρδη μεγαλώνουν από τη χειροτέρευση της ζωής μας. Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους μειώνοντας μισθούς και δικαιώματα. Γι’ αυτό γίνονται ακόμη πιο θρασείς, κάθε καλοκαίρι, κάνοντας τη δουλειά μας όλο και περισσότερο εντατική, σακατεύοντας τα κορμιά μας.......



    Γι’ αυτό βρίσκουν τρόπους, "νόμιμους" και παράνομους, ιδρύοντας και διαλύοντας εταιρείες μέσα σε μια νύχτα, αφήνοντας πίσω απληρωσιά και ανεργία για χιλιάδες συναδέλφους.

       Τέτοια περίπτωση είναι και η εταιρεία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο "Nikiana Blue", (ΙΚΕ Ευσταθία Βερυκίου), που αφού εισέπραξε τα έσοδα πέρσι και φέτος, ετοιμάζεται να φύγει, αφήνοντας τους εργαζόμενους με πολλές χιλιάδες ευρώ οφειλόμενα από δεδουλευμένα.
      Οι εργαζόμενοι έφτασαν στο Σωματείο μας και το Εργατικό Κέντρο της Λευκάδας, γιατί αποφάσισαν να μην τα ρίξουν όλα "στην κακιά τους μοίρα". Οργανώθηκαν, στάθηκαν απέναντι από τον εργοδότη τους και πήραν τα μέτρα τους. Μαζί με το Σωματείο τους δίνουν τη μάχη να πληρωθούν όσα τους οφείλονται.
       Αυτό το παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι στο νησί που βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα, που μέσα στο κατακαλόκαιρο μένουν απλήρωτοι και πολλές φορές χωρίς δουλειά.
        Αυτό το παράδειγμα όμως πρέπει να πάρουν υπόψη τους και όσοι δεν αντιμετωπίζουν σήμερα τέτοιο πρόβλημα, όχι μόνο γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν και αυτοί θύματα επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά γιατί πρέπει να σηκώσουμε συνολικά κεφάλι απέναντι στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, με χαμηλούς μισθούς και ατέλειωτη δουλειά για λίγους μήνες το χρόνο. Με ανεργία και οικονομικά αδιέξοδα τον υπόλοιπο χρόνο. Χωρίς επιδόματα ανεργίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Με εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν, καθιστώντας αβέβαιη την ικανότητα για εργασία την επόμενη σεζόν.
        Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και μαζί με αυτό και τις απαιτήσεις μας. Εμείς δουλεύουμε παράγοντας τεράστια κέρδη για να τα απολαμβάνουν οι λίγοι που τα γλεντούν, αδιαφορώντας για τη ζωή μας.
       Αυτοί οι λίγοι έχουν μαζί τους τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Έχουν μαζί τους τα τσιράκια τους μέσα στη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού.
      Εμείς όμως έχουμε την πραγματική δύναμη. Είμαστε οι πολλοί, με τα σωματεία που υπερασπίζονται τα δικά μας συμφέροντα στο πλευρό μας.
      Το μόνο που χρειάζεται για να δούμε καλύτερη μέρα είναι να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στην ενότητά μας, στην οργάνωσή μας.
Αυτό φοβούνται όσοι σήμερα μας καταδυναστεύουν.
   Τον δικό μας αγώνα, για όσα μας στερούν, για όσα μας αξίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο