Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αττική


     Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν βορειοδυτικά της Αθήνας -  Μετά τον σεισμό υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες - Διακοπές ρεύματος

           Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 14:13 σήμερα το μεσημέρι στην Αττική. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και και σε μόλις 12 χιλιόμετρα βάθος.............


       Μετά τη σεισμική δόνηση, και ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης δικτύου, υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

https://www.protothema.gr


Ισχυρός σεισμός στην Αττική: Γιατί συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή
-Το επίκεντρο εντοπίζεται στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας 

            Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα, όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.


Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος. Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

https://www.newsbeast.gr



Ισχυρός μετασεισμός
Ισχυρός μετασεισμός έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και πάλι αισθητός στην Αθήνα. Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο ήταν πε΄ριπου στο ίδιο σημείο, 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο