Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Το φωτεινό παράδειγμα της μαθήτριας από απομακρυσμένο οικισμό του Θέρμου που «σάρωσε» στις Πανελλαδικές

Η περίοδος των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι ιδιαίτερα αγχωτική και δύσκολη για όλους τους υποψήφιους που στοχεύουν την ένταξή τους στη σχολή προτίμησής τους.
Οι βαθμολογίες σήμερα ανακοινώθηκαν και οι μαθητές είδαν τι αποτελέσματα έφεραν οι κόποι και οι θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά, όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις μαθητών που πραγματικά χρήζουν ειδικής αναφοράς.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Αφροδίτης Παπαϊωάννου. Η 18χρονη μαθήτρια διαμένει σε οικισμό του Αβαρίκου Θέρμου, μακριά από το λύκειο Θέρμου από το οποίο και αποφοίτησε, χωρίς γείτονες και χωρίς τις «πολυτέλειες» που απολαμβάνουν άλλοι συμμαθητές της.
Η νεαρή Αφροδίτη, μπορεί να ξυπνούσε νωρίτερα από τους υπόλοιπους μαθητές του λυκείου Θέρμου για να φτάσει έγκαιρα στο σχολείο της, μπορεί να μην είχε τη δυνατότητα να βγει για έναν καφέ με φίλους και να «ξεσκάσει» από το διάβασμα ακριβώς τη στιγμή που το επιθυμούσε, όμως κατάφερε με μελέτη και προσπάθεια να συγκεντρώσει 18.600 μόρια , κυνηγώντας το στόχο της, τη Νομική Αθηνών!

Μέσα σε όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές του Θέρμου, εξακολουθούν να κάνουν μαθήματα σε κοντέινερς, μια κατάσταση που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 10 σχεδόν χρόνια.
Για την ιστορία, οι βαθμοί της απόφοιτης από τον Αβαρίκο είναι 18,8 αρχαία,18,6 ιστορία,19 λατινικά,17,4 έκθεση!
Το λύκειο Θέρμου δε, μπορεί να είναι υπερήφανο για τη μαθήτριά του, όπως και για πολλούς ακόμη μαθητές του που είδαν τους κόπους τους να δικαιώνονται.
 https://www.agriniopress.gr/

6 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο