Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΚΟΒ Ακτίου Βόνιτσας του ΚΚΕ: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Νίκο Μωραΐτη, σε χώρους δουλειάς, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες (ΦΩΤΟ)





              Σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, όπως στο Κέντρο Υγείας, το ΚΕΠ, το Δημαρχείο και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, περιόδευσε το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Μωραΐτη........



            Στις συνομιλίες με τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των υπηρεσιών ενώ ο Ν. Μωραΐτης τόνισε την ανάγκη να φτάσει παντού η συζήτηση για το πιο είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιούλη για το λαό καθώς και την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ ως τη μόνη προϋπόθεση να δυναμώσει ο λαός τη δική του φωνή και μέσα στη βουλή αλλά και στο κίνημα.

      Η περιοδεία, στην οποία συμμετείχε στη συνέχεια και ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μιχάλης Κατσιγιάννης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, συνεχίστηκε στην επιχείρηση «Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες» όπου οι υποψήφιοι βουλευτές μίλησαν στους εργαζόμενους της επιχείρησης.
         Στην ομιλία του ο Ν. Μωραΐτης αφού επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ επισκέπτεται το συγκεκριμένο εργασιακό χώρο είπε:
           «Ξέρουμε περίπου τις συνθήκες που λειτουργεί εδώ η εταιρεία. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό και είχαμε κάνει και παλιότερα ερώτηση στη Βουλή είναι η συνταξιοδοτική σας ασφάλιση. Μπορεί να είναι σήμερα ενιαίο το ΕΦΚΑ αλλά πολλές έρχεστε σαν εργαζόμενες από τον ΟΓΑ. Αυτό είναι σημαντικό με την έννοια ότι οι συνταξιοδοτικές απολαβές θα είναι λιγότερες. Είπαμε ότι δεν θα πρέπει να είσαστε στον ΟΓΑ, είναι χειρωνακτική δουλειά και πρέπει να έχετε όλα τα δικαιώματα που έχουν οι ασφαλιζόμενοι στο ΙΚΑ. Πολλές π.χ. από σας δεν έπαιρναν διάφορα επιδόματα, όπως το επίδομα παιδιών.
            Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Παράδειγμα, δεν ξέρουμε αν κάνετε υπερωρίες και αν πληρώνεστε – η εταιρεία μας είπε ότι πληρώνεστε. Εμείς λέμε ότι είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρειαστεί να υπάρξει εντατικοποίηση της δουλειάς για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι υπερωρίες όμως θα πρέπει να πληρώνονται στο ακέραιο και δεύτερο αν δεν βγαίνει η δουλειά μπορούν να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους. Δεν φτάνει να δουλεύετε 12 και 13 ώρες, γιατί είναι βαριά η δουλειά. Εμείς και με τις υπερωρίες είμαστε αντίθετοι. Οι υπερωρίες συνεπάγονται μια σωματική καταπόνηση. Πρέπει να υπάρχει το 8ωρο, ακόμη και αν πληρώνεστε για τις υπερωρίες.
             Πρέπει επίσης να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όσους δουλεύουν στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών στη θάλασσα, γιατί δυστυχώς είχαμε και θύματα, όχι στη δικιά σας εταιρεία αλλά δίπλα στον «Νηρέα». Εμείς λέμε ότι πρέπει να οργανώσετε τον αγώνα σας, να κάνετε σωματείο. Πάντα το λέμε αυτό… Εμείς θεωρούμε ότι είναι υπόθεση δικιά σας να οργανώσετε τον αγώνα σας για να υπάρχουν καλές συνθήκες και αμοιβές. Δεν φτάνει μόνο να παίρνετε ένα μισθό, αλλά να ανταποκρίνεται κιόλας στις ανάγκες που υπάρχουν. Γιατί σήμερα για παράδειγμα πληρώνετε για την υγεία, για την παιδεία, όλα αυξάνονται καθημερινά και οι μισθοί δεν φτάνουν.
           Μεθαύριο που θα πάτε στην κάλπη να γίνει κριτήριο ψήφου σας η ίδια σας η ζωή. Να πάτε με καθαρό το μυαλό κι όλα όσα βιώνετε, γιατί δυστυχώς κυβερνήσεις πέρασαν τα τελευταία χρόνια, αυτοδύναμες, Παπανδρέου, Σαμαράς-Βενιζέλος, Τσίπρας, αλλά ο λαός φορτώθηκε με μνημόνια…».

Ο Μ. Κατσιγιάννης σημείωσε:
          «Όταν το ΚΚΕ απευθύνετε στους εργάτες το κάνει με αίσθημα ευθύνης, κι αυτό όχι γιατί είμαστε προστάτες κανενός αλλά στηρίζουμε την πολιτική μας πρώτα και κύρια σε αυτούς τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο. Δεν ήρθαμε εδώ πρώτη φορά μπροστά στις εκλογές. Θέλουμε να αναπτύξουμε μια σχέση καθημερινή με τους εργαζόμενους και θα έχει σαν κριτήριο την οργάνωση του αγώνα. Άλλοι μπορεί να λένε ψηφίστε μας για να σας λύσουμε τα προβλήματα. Εμείς λέμε ότι για να λυθούν τα προβλήματα θα πρέπει να νοιαστούν και να οργανωθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Γι΄ αυτό πρέπει να δώσουμε δύναμη στους ίδιους μας τους εαυτούς την επόμενη μέρα. Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι μια «δίκαιη ανάπτυξη» που μας έλεγε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή η βιώσιμη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ΝΔ. Τους γνωρίσαμε, τους ζήσαμε, δεν ήλθαν από παρθενογένεση, ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Θα θυμούνται οι παλιότεροι που έλεγε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ΄80 και του ΄90 ότι θα βάλει την «Δεξιά» στο χρονοντούπαλο της ιστορίας. Αλλά μαζί συγκυβερνήσανε κι αυτό γιατί αυτές ήταν οι επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου για να μπορέσει να σώσει και στην περίοδο της κρίσης τα κέρδη του.
            Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, άνεργο, συνταξιούχο να είναι κριτήριο ψήφου σήμερα η ίδια του η ζωή. Γιατί, εμείς βάζουμε κι ένα άλλο, και εσείς που εργάζεστε και παίρνετε ένα μισθό, ένα μεροκάματο, φτάνετε στη θέση να λέτε δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Σκεφτείτε όμως τα παιδιά μας, τον περίγυρό μας, τη γειτονιά μας, που είναι άνεργοι. Σήμερα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πλασματική εικόνα, ότι πέρασαν τα δύσκολα, ότι φύγαμε από τα μνημόνια, ότι θα περάσουμε καλύτερες μέρες. Πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου το ζήτημα της παιδείας, ότι τα παιδιά μας σήμερα δεν έχουν ισότιμη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο, να πάνε παραπέρα να σπουδάσουν. Πρέπει να είναι μεγάλο κριτήριο ψήφου τα ζητήματα της υγείας που δυστυχώς κανένας μας δεν μπορεί να αποφύγει.
                Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που ο καθένας μας θα την αισθάνεται καθημερινά μέσα από τους αγώνες. Γι΄ αυτό λέμε ότι δεν μπορεί κανένας μόνος του να λύσει τα προβλήματα. Χρειάζεται οργάνωση, χρειάζεται αγώνας για να μπορέσουμε σήμερα να διεκδικήσουμε. Έχουμε μιλήσει και άλλες φορές γι΄ αυτά τα ζητήματα, κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα. Στις 8 του μήνα θα συνεχιστεί η ίδια αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική όποιος και αν βγει κυβέρνηση. Θα ακούσατε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι αν χρειαστεί και αν το απαιτούν οι συνθήκες θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Από την πλευρά αμς εμείς λέμε ότι πρέπει να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, αλλά περισσότερο ισχυρό ΚΚΕ μέσα στο λαό για να οργανώσει την πάλη ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο