Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Όταν η κοινωνία σπάει τις διαχωριστικές γραμμές του χθες μία φορά, εμείς πρέπει να το κάνουμε δέκα!»


«Στις κάλπες της Κυριακής αναμετριέται το χθες με το αύριο, η Περιφέρεια των μηχανισμών και του “εγώ” με την Περιφέρεια των ανθρώπων και του “εμείς». Και όλοι ξέρουμε τι θα επικρατήσει… Γιατί το αύριο δεν το σταματάει κανείς! Και το δικαίωμα όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στην προκοπή, είναι αδιαπραγμάτευτο!»...

Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του σε μία ακόμα μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, εκπέμποντας σε όλη τη Δυτική Ελλάδα ένα δυνατό μήνυμα «συμμαχίας των απλών πολιτών», ώστε στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής να ολοκληρώσουν τη μεγάλη αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειας, που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου.
«Αποτελεί ελάχιστο χρέος μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής, που αντανακλά το πάθος και την προσδοκία τους για να ανοίξουμε την πόρτα μιας νέας εποχής. Και αυτή την πόρτα θα την ανοίξουμε όλοι μαζί, το βράδυ αυτής της Κυριακής. Και σας υπόσχομαι ότι κανένας θα μείνει έξω, κανένας δεν θα μείνει εκτός… Γιατί όταν αυτή κοινωνία ξεπερνάει μία φορά τις διαχωριστικές γραμμές του χθες, εμείς που την υπηρετούμε πρέπει το κάνουμε δέκα φορές!» υπογράμμισε.
«ΟΛΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ»
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι αναπόσπαστο κομμάτι της νέας νοοτροπίας που θα κυριαρχήσει στη διοίκηση της Περιφέρειας, είναι η εστίαση στους ανθρώπους της υπαίθρου και γενικότερα, στους απλούς και αδύναμους ανθρώπους «που ποτέ δεν είδαν την Περιφέρεια κοντά τους», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη να λειτουργήσει Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συλλογικά. «Η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση χρησιμοποίησε μόνο προσχηματικά τη συναίνεση. Και αυτό το ξέρουν όλοι. Λειτούργησε ως… μονοπρόσωπη ΕΠΕ! Εμείς όμως, πιστεύουμε ειλικρινά και όχι προσχηματικά στις συνεργασίες και θα τις επιδιώξουμε με όλες τις πλευρές. Γιατί το μεροκάματο και η προκοπή δεν έχουν χρώμα. Ο καλός δρόμος που θα μας πάει στο σπίτι ή στο χωράφι γρήγορα και ασφαλείς, δεν είναι πράσινος ή μπλε ή κόκκινος. Και τελικά, το δικαίωμα σε έναν τόπο προκοπής και ελπίδας, δεν είναι κομματικό προνόμιο», τόνισε.
«Όλοι επιβάτες στο ίδιο τρένο είμαστε και όλοι τα ίδια βάσανα και τα ίδια προβλήματα έχουμε. Εμείς, είμαστε εδώ για όλους, λοιπόν. Όχι για μερικούς ή για κάποιους. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε δυνάμεις. Τέρμα στη διαίρεση, τέρμα και στους διχασμούς», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν ζήτησε από κανέναν «πιστοποιητικά κομματικών φρονημάτων» και ποτέ δεν αναζήτησε «ιδεολογία στο δίκιο και την προκοπή». «Εγώ είμαι περήφανος μόνο για τα πραγματικά ένσημα που έχω από τη δουλειά μου και γιατί μπορώ να κοιτάζω όλους τους συμπολίτες μου στα μάτια, χωρίς παρωπίδες» τόνισε.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
Ο κ. Φαρμάκης, αναφερόμενος ειδικότερα στην περιοχή του Μεσολογγίου, μίλησε για έναν «ιερό και ιστορικό τόπο», τον οποίο χαρακτήρισε ως «τερματικό σταθμό στο ταξίδι τη φλόγας που αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Δυτικής Ελλάδας».
«Η φλόγα που αρχικά άναψε στην Ολυμπία και συνδέθηκε με τα παγκόσμια σύμβολα της ειρήνης και της συναδέλφωσης, έφτασε στα Καλάβρυτα ως σπίθα λευτεριάς και αναγέννησης της πατρίδας και κατέληξε εδώ, στο Μεσολόγγι, όπου σμιλεύτηκε με το αίμα ηρώων για να δημιουργήσει την Ελλάδα. Χωρίς Ολυμπία, Καλάβρυτα και Μεσολόγγι, η σημερινή Ελλάδα δεν θα υπήρχε…» τόνισε, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό του για διεθνοποίηση των Εορτών Εξόδου, αλλά και για ανάδειξη των τριών αυτών σημείων σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.  Ακόμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό, αλλά και επέκτασής της, κατά τρόπο που να δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες και κατά συνέπεια, δουλειές και θέσεις εργασίας.
«ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!»
Φτάνοντας προς το τέλος της ομιλίας του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, τόνισε ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες της, απευθύνοντας μία ευρεία πρόσκληση: «Όσοι δεν είστε ικανοποιημένοι από αυτό που ζείτε, ενωθείτε μαζί μας. Όσοι πιστεύετε πως σε τούτο τον άγιο τόπο μπορούμε καλύτερα, μη διστάζετε. Τώρα είναι η ώρα! Ελάτε να γίνουμε όλοι μέρος της μεγάλης αλλαγής.  Σπάστε τα δεσμά του χθες και πάμε όλοι μαζί στο αύριο. Μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα μας και να κάνουμε την επανάσταση της λογικής και της νέας εποχής. Γιατί όλοι δικαιούμαστε επιτέλους ένα χαμόγελο. Και όλοι έχουμε ανάγκη να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά…»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο