Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

«Στο πρόσωπο του Ν. Φαρμάκη καθρεφτίζεται το μέλλον»

Άρθρο του κ. Ανδρέα Μητρόπουλου, πρώην περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας:
Στο πρόσωπο του Ν. Φαρμάκη καθρεφτίζεται το μέλλον
Την ώρα που η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα η κοινωνία της υπαίθρου και των πιο μειονεκτικών περιοχών έστειλε το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στην Περιφέρεια, κάποιοι αμετανόητοι συνεχίζουν να προσπαθούν να θέτουν διλήμματα και να διχάζουν. Φαίνεται πως δεν εισέπραξαν το μήνυμα της κάλπης ή ότι… δεν το αντέχουν.

Καιρός να ξεχάσουν όσα ήξεραν όμως.

Τα μονοπώλια της εξουσίας τους τελείωσαν γιατί κούρασαν και κουράστηκαν. Γιατί, αποδεδειγμένα δεν έφεραν καμία πρόοδο, κρατώντας μόνο για τον εαυτό τους τα σκήπτρα του «προοδευτισμού».
Οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας, στις 26 Μαΐου ψήφισαν ανανέωση. Και το έκαναν σε ποσοστό που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές.
Την προσεχή Κυριακή, αυτό το υπερκομματικό μήνυμα θα σταλεί ακόμα πιο ισχυρό. Και θα συντρίψει τους μηχανισμούς των λίγων και τις λογικές των μονοπρόσωπων εξουσιών.
Στο πρόσωπο του Νεκτάριου Φαρμάκη καθρεφτίζεται το καθαρό και χαμογελαστό μέλλον των απλών πολιτών. Η εικόνα της ελπίδας για κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας. Και η βεβαιότητα ότι στη νέα εποχή, μόνο με νέα μυαλά και νέες ιδέες, μπορεί να έρθει η προκοπή.

Και η προκοπή δεν θα έρθει ποτέ με «έργα ΕΣΠΑ»!
Θα έρθει μόνο με μία περιφερειακή διοίκηση που θα σταθεί πραγματικά στο πλευρό της κοινωνίας και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, εργαζόμενη συλλογικά.
Και με έναν νέο σχεδιασμό που θα στοχεύει κυρίως και πρωτίστως στην ενίσχυση της παραγωγής και σε επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας γνωρίζει πολύ καλά αυτούς που για πολλά χρόνια κράτησαν την τοπική εξουσία ως κομματικό λάφυρο και ως τέτοιο, μάλιστα, την περιέφεραν από κόμμα σε κόμμα.
Γι’ αυτό και η «απάντηση» της Κυριακής θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.
Έτσι έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν όμως.
Εκείνο που νοιάζει την κοινωνία είναι να… ξυπνήσει τη Δευτέρα, απαλλαγμένη από τα δεσμά του φθαρμένου και χρεοκοπημένου χθες.
Και αυτό θα γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο