Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Καταγγελία: Εγκατάλειψη και απαξίωση… στο Χωριό ΠΛΑΓΙΑ (Ακτίου-Βόνιτσας) -ΦΩΤΟ



                Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στην Πλαγιά του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, όπου σύμφωνα με την καταγγελία που μας έστειλε Κάτοικος (οι φωτογραφίες καταδεικνύουν την απελπιστική κατάσταση), έχει αφεθεί στην τύχη της από την υπάρχουσα δημοτική αρχή. Το πάλαι ποτέ πανέμορφο και παραθαλάσσιο χωριό, εδώ και περίπου μια πενταετία είναι σε οικτρή κατάσταση με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον σύμβολο παρακμής.
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία του Κάτοικου Πλαγιάς:

Οικτρή κατάσταση στην Πλαγιά

            Αγαπητό xiromero, με αγανάκτηση και οργή σου στέλνω φωτογραφίες από την οικτρή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Πλαγιά, δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 
       Δυστυχώς εκτός από τα μεγάλα προεκλογικά έργα, τα οποία δεν έγιναν "λόγω ελλείψεως χρημάτων", ενώ πριν τις εκλογές, οι διοικούντες σήμερα τον Δημο, πίστευαν ότι θα  κερδίσουν το Τζόκερ και θα τα κάνουν, διαπιστώνουμε ότι ακόμα και απλα, απλούστατα πραγματάκια, φαντάζουν εξωπραγματικά, για το χωριό μας.

       Η καθαριότητα είναι πλέον λέξη άγνωστη και περιορίζεται στο κόψιμο κάποιων χόρτων κάθε Πάσχα.
         Τα σκουπίδια υπερχειλιζουν από τους κάδους, οι οποίοι είναι ελάχιστοι για να καλύψουν ένα χωριό σαν την Πλαγιά, ενώ οι περισσότεροι είναι σάπιοι και εμφανώς ακατάλληλοι για χρήση.............



      Στον κεντρικό δρόμο του χωριού, υπάρχει φρεάτιο ομβρίων υδάτων, που κόβει κάθετα τον δρόμο, με βάθος μισού περίπου μέτρου, ώστε να μην πλημμυρίζει το μέρος του χωριού που βρίσκεται στον κάμπο, και το οποίο έχει να καθαριστεί πάνω από πέντε (5) χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει μπαζωθεί όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

        Στο ίδιο σημείο εδώ και 4 χρόνια, χάλασε ο κάδος απορριμμάτων και αντί να τον πάρουν να τον πετάξουν ή να τον επισκευάσουν, τον γύρισαν ανάποδα και παραμένει εκεί σαν μνημείο αδιαφορίας ή καθώς "ατραξιόν".

         Στην κεντρική πλατεία, στην Εκκλησία, περιμένουμε αντί για Πάσχα, να έρθουν Χριστούγεννα, μιας και όπως βλέπετε η χριστουγεννιάτικη φάτνη είναι ακόμα εκεί, όπως και τα στεφάνια που κατατέθηκαν την 25η Μαρτίου.
       Στην ίδια πλατεία, οι κολώνες φωτισμού, είναι χωρίς φωτιστικά εδώ και 4 χρόνια!!!!

          Ο δε δημοτικός φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Το 70% δεν ανάβουν, ενώ κάποια που ανάβουν βρίσκονται στο έδαφος, με προφανή τον κίνδυνο για τα μικρά παιδιά τουλάχιστον.
        Το αντλιοστάσιο που στέλνει τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό της Λευκάδας δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό και εν όψει καλοκαιριού καταλαβαίνετε τι θα προκύψει.

            Το μοναδικό που άλλαξε στο χωριό μας είναι η δημιουργία μιας παιδικής χαράς, στη θέση της παλιάς ακατάλληλης, σαφώς μικρότερης αλλά τουλάχιστον ασφαλούς. Και ομως, ακριβώς δίπλα της υπάρχουν ακόμη, μετά από ένα χρόνο, τα φωτιστικά της παλιάς παιδικής χαράς, δείγμα και αυτά της αδιαφορίας του οποιου υπεύθυνου.
Έλεος, Πρόεδρε! έλεος Δήμαρχε!

     Είναι πράγματα που δεν κοστίζουν για να επικαλείστε έλλειψη πόρων. Πως ξαναζητάτε την ψήφο μας; 
       Η κάλυψη των λακουβών, 1 μήνα πριν τις εκλογές, μάλλον γέλιο προκαλεί, καθώς εδώ και 4 χρόνια έχουμε σπάσει κυριολεκτικά τα αυτοκίνητα μας, ενώ για να πάμε στα χωράφια μας πρεπει να κάνουμε το σταυρό μας, μίας και η ορατότητα είναι μηδενική!
      Η αδιαφορία σας είναι παροιμιώδης αλλά και το θράσος να ξαναζητατε την επανεκλογη σας, σκανδαλώδες...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο