Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΑΓΡΙΝΙΟ: Παρουσίασε ψηφοδέλτιο και ζήτησε καθαρή εντολή ο Γιώργος Παπαναστασίου







Σε πολυπληθή  εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις».
«Πάμε να νικήσουμε ξανά!» ανέφερε στην  ομιλία του που εκφώνησε παθιασμένος και συγκινημένος ο Γιώργος Παπαναστασίου κάνοντας λόγο για «το καλύτερο ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε ποτέ στο Αγρίνιο». Έκανε διεξοδική αναδρομή στο έργο της δημοτικής αρχής , άφησε αιχμές προς διάφορες κατευθύνσεις και ζήτησε  από τους Αγρινιώτες «στις 26 Μαΐου ξεκάθαρη εντολή να τελειώσουμε επιτέλους  από τους πολιτικούς αριβίστες, από τους πατερούληδες που θέλουν να κηδεμονεύσουν  τον τόπο». Ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του καθώς «γέμισε το συντριβάνι» ,όπως ανέφερε, ενώ κατέβηκε από το βήμα φορτισμένος για να ευχαριστήσει την οικογένεια του.  «Αυτοί που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες ψεκάζοντας για τον δάκο τον Σεπτέμβριο αντί για τον Μάιο, θέλουν τώρα να διεκδικήσουν τον δήμο…» ήταν μια ενδεικτική  βολή του προς την …επικεφαλής αλλου συνδυασμού....................


«Όλες και όλοι, έχουν έντονη παρουσία στη ζωή τoυ τόπου μας»

Σε προσωπικό τόνο ανέφερε Γ.Παπαναστασίου πριν ανέβουν στο βήμα οι υποψήφιοι του συνδυασμού του: «Τα τελευταία χρόνια, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η συμμετοχή στα κοινά, είναι ατομική υπόθεση. Ότι κίνητρο της είναι η προσωπική προβολή. Ότι  στόχος της είναι η εξυπηρέτηση της ατομικής ατζέντας κάθε ενός που συμμετέχει. Ότι επιδίωξη της είναι η συγκέντρωση και η διαχείριση εξουσίας. Όπως γνωρίζετε, έχω εντελώς αντίθετη άποψη. Συμμετέχω, χρόνια τώρα, στα κοινά, με κίνητρο τη συμβολή μου στην επίλυση προβλημάτων. Με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης μας. Με επιδίωξη  τη συλλογική διαχείριση των αρμοδιοτήτων που μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Πιστεύω στους πολλούς, όχι στον έναν. Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, τη συνέργεια και τη συνεργασία. Ακριβώς γι’  αυτό, θέλω να σας παρουσιάσω τους  συνεργάτες, που μοιράζονται μαζί μου τις ίδιες αντιλήψεις, την ίδια διάθεση για προσφορά, τα ίδια οράματα και τους ίδιους στόχους για το Δήμο Αγρινίου.  Όπως θα διαπιστώσετε, όλες και όλοι, έχουν έντονη παρουσία στη ζωή τoυ τόπου μας, έχουν διακριθεί στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς στίβους και επέλεξαν τώρα να δουλέψουν μαζί μας, για ένα ακόμα καλύτερο ΑΓΡΊΝΙΟ, για έναν  ακόμα περισσότερο λειτουργικό Δήμο, για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής».
«Νοικοκυρέψαμε το σπίτι μας, τον Δήμο, ξεπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του χθες»

Αναφερόμενος στο έργο της δημοτικής του αρχής ο κ.Παπαναστασίου υποστήριξε τα εξής:«Τα τελευταία πέντε χρόνια μαζί πετύχαμε πολλά. Σχεδιάσαμε με τόλμη και ρεαλισμό το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Νοικοκυρέψαμε το σπίτι μας, τον Δήμο, ξεπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του χθες.
Δώσαμε λύσεις με παρεμβάσεις και έργα σε χρονίζοντα και πιεστικά προβλήματα.
Απαντήσαμε με υπευθυνότητα στα κοινωνικά προβλήματα της κρίσης.Βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής στο Αγρίνιο για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς:
τους ηλικιωμένους, τους νέους γονείς, τα παιδιά τους αγρότες, τους καταστηματάρχες, όσους βίωσαν σκληρότερα την κρίση.
Κάναμε απλούστερη και αποτελεσματικότερη τη σχέση πολίτη και Δήμου.
Δώσαμε έμφαση στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, το ψηφιακό μέλλον.Ενισχύσαμε και προβάλαμε τη νέα ιδιαίτερη ταυτότητα του Αγρινίου, της μητρόπολης της Αιτωλοακαρνανίας.
Αυτά τα πέντε χρόνια, κάναμε την αρχή. Αλλάξαμε την εικόνα της πόλης του Αγρινίου και των χωριών μας.Αλλάξαμε, κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό, τις λογικές του χθες. Τολμήσαμε και πολεμήσαμε νοοτροπίες δεκαετιών.
Μιλήσαμε πάντα, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με ειλικρίνειακαι προτάξαμε πάντα το συμφέρον του τόπου μας.Μαζί βάλαμε γερές βάσεις για το αύριο.Και μαζί θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.Τολμάμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε – συνεχίζουμε!»

Ειδική αναφορά στο ΒΑΑ έκανε ο δήμαρχος Αγρινίου:  «Μας έχετε ακούσει να μιλάμε και να αναλύουμε την ΒΑΑ. Με υπερηφάνεια σας παρουσιάσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο. Ο Δήμος μας  κατάφερε να εντάξει το πρώτο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  στην Ελλάδα . Με προενταγμένα έργα 21 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλάζουμε την πόλη.  Ένα σύνολο παρεμβάσεων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και στόχο την βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μας.Ενδεικτικά αναφέρω την αναβάθμιση της ΝΑ Εισόδου της πόλης,τον εκσυγχρονισμό και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής »

To ψηφοδέλτιο 

Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε το ακόλουθα για το έργο της δημοτικής αρχής:
Την αναμόρφωση κοινόχρηστων χώρων – πλατείες.
Σε ότι αφορά τα σχολεία, οδεύει προς δημοπράτηση το νέο κτήριο του 7ου Γυμνασίου που αποτελούσε όνειρο για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Με συνεχείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση και την συντήρηση των υποδομών εκπαίδευσης τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες επιβεβαιώνουμε τη στήριξή μας στις δομές παιδείας.
Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε τη κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και ιδίως νηπιαγωγείων.
Με δράσεις που αναδεικνύουν το Αγρίνιο ως πράσινη πόλη.
Γιατί αυτό ήταν και είναι το σχέδιο μας. Να γίνει το Αγρίνιο μια πόλη ανθρώπινη για την τωρινή και τις επόμενες γενιές.
Να απελευθερώσουμε κοινόχρηστους χώρους, να δημιουργήσουμε εστίες πρασίνου σε όλες τις γειτονιές

Ανοίξαμε την Κρυστάλληαπελευθερώνοντας την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Αύριο γκρεμίζουμε τα κτίρια στην Γρίβα και γίνεται πλατεία
Έχουμε ήδη προγραμματίσει νέες παρεμβάσεις για τους κοινόχρηστους χώρους,
την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, την επέκταση των πεζοδρόμων και την ενίσχυση του πρασίνου, αλλά και στην ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου.
ΉΔΗ έχουμε κατασκευάσει 13 νέες παιδικές χαρές, με ασφαλή και πιστοποιημένα παιχνίδια για τα παιδιά μας και παραδίδουμε σύντομα 46 ακόμη νέες παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του Δήμου.
Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την πόλη.
Καταφέραμε να συνδυάσουμε όλες αυτές τις δράσεις με την επιχειρηματικότητα.
Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης.
Χτίσαμε βήμα βήμα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου μια φιλόδοξη πρόταση για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην καρδιά της πόλης κάνοντας πράξη τη σύνθεση δυνάμεων.
Εξασφαλίσαμε κονδύλι 3,2 εκ ευρώγια την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιώντου επιχειρηματικού κόσμου του Αγρινίου.

Οραματιστήκαμε το Αγρίνιο ως μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ανοιχτούς ορίζοντες.
Καταφέραμε να αναδείξουμε την κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό
ως κυρίαρχο στρατηγικό στόχο όταν, όλοι μέχρι πρότινος,
μιλούσαν για μετριοπαθείς λύσεις διαχείρισης του ‘ΜΙΚΡΌΚΟΣΜΟΥ ‘ τους.

Και εξακολουθούν να το κάνουν ακόμη και σήμερα. Εμείς τολμήσαμε και τους παρασύραμε στην δική μας ρότα. Εμπνεύσαμε με νέες ιδέες.
Έτσι πήρε σάρκα και οστά ένα σπουδαίο όραμα. Φθάσαμε να μιλάμε σήμερα για την υλοποίηση αυτού του τεράστιου εγχειρήματος.

Αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες που βελτίωσαν την καθημερινότητατων συμπολιτών μας.
Στο τομέα της καθαριότητας με μειωμένο προσωπικό και χωρίς δυνατότητα να επανδρώσουμε το τμήμα καταφέραμε να εισπράττουμε συγχαρητήρια για την καθαρή πόλη μας ακόμη και από τους επισκέπτες.
Ενισχύσαμε τις υφιστάμενες υποδομές με νέα απορριμματοφόρα και πάνω από 1500 νέους κάδους, ενώ προχωράμε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών για τα αστικά λύματα.
Παραλάβαμε ένα ΧΥΤΑ, προβληματικό με προβλήματα τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.
Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να λειτουργεί υποδειγματικά
διασφαλίζοντας πλήρως τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
Ταυτόχρονα, βάλαμε στο περιθώριο συμφέροντα που στην κυριολεξία λυμαίνονταν την λειτουργία του.Επόμενος στόχος μας η διασφάλιση της ποσότητας
και της ποιότητας του νερού μας.
Η πόλη μας, δίπλα στον Αχελώο, επί σειρά ετών ταλαιπωρούνταν από την έλλειψη αναγκαίας νερού. Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα με την αντικατάσταση
του αγωγού υδροδότησης από το Καστράκι στο Αγρίνιο, αλλά και τον αγωγό της Μακρυνείας.

Αρχές καλοκαιριού παραδίδουμε ένα έργο που το Αγρίνιο είχε ανάγκη.
Ο βιολογικός καθαρισμός ολοκληρώνεται και παίρνει τέλος η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.
Φροντίζουμε ακόμη για την ποιότητα του οδικού δικτύου στο Αγρίνιο και τις δημοτικές ενότητες και τη βελτίωση, αντικατάσταση και επέκταση του φωτισμού
με την αξιοποίηση της τεχνολογίας των αποδοτικότερων και οικονομικότερων λαμπτήρων LED.
Ειδική έμφαση δώσαμε στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα,
της ραχοκοκαλιάς του Αγρινίου και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας.
Για 5 χρόνια στηρίζουμε το θεσμό «ελαία» ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της ελιάς και του ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά.
Μέσα από αυτόν το θεσμό προβάλλουμε όλα τα τοπικά προϊόντα μας και την αξία τους.
Φέτος η πόλη, πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, τίμησε τους ευεργέτες της.
Διοργανώσαμε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην οικογένεια Παπαστράτου στις οποίες οι Αγρινιώτες έδωσαν δυναμικό παρών αναγνωρίζοντας την προσφορά της οικογένειας.

Κυρίες και κύριοι,
Σ’ αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης, βασική προτεραιότητά μας ήταν βεβαίως η κοινωνική προστασία, η αρωγή και η πρόνοια για τους συμπολίτες μας με ανάγκη, αλλά και η αποτελεσματική παροχή των κοινωνικών υποδομών που χρειάζεται κάθε οικογένεια στην καθημερινότητά της.
Στην κατεύθυνση αυτή, εκσυγχρονίσαμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου
και ενισχύσαμε τις πολύτιμες δράσεις της Βοήθειας στο Σπίτι,
των παιδικών σταθμών των ΚΔΑΠ, των ΚΔΑΠ για ανθρώπους με αναπηρία,
των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ του Δήμου μας.
Κάθε χρόνο 880 βρέφη και παιδιά φιλοξενούνται πλέον στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, 225 παιδιά φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ, 100 παιδιά και ενήλικες σταΚΔΑΠαμεα, ενώ πάνω από 1000 είναι τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.
Σημαντικότατη είναι ακόμη η συμβολή
του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
του Συσσιτίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου,
του Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών,
του Κέντρου Κοινότητας για τους Ρομά συμπολίτες μας,
Των Δομών Αστέγων , του Κέντρου Ημέρας
και του Υπνωτηρίου που δημιουργήσαμε εκ του μηδενός.
Αποδεικνύουμε έτσι ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αξίες ζωντανές και ακμαίες στην τοπική μας κοινωνία.Και θέλω εδώ για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους – τους ανθρώπους του Δήμου και τους εθελοντές – που συμβάλλουν καθημερινά σ’ αυτή την σημαντικότατη προσπάθεια.

Κυρίες και κύριοι,
Καταφέραμε τόσα πολλά με τόσα λίγα.
Σε μια σκληρή οικονομική συγκυρία πετύχαμε να βάλουμε σε τάξη τα ταμεία του δήμου. Αποπληρώσαμε και ρυθμίσαμε παλιές δανειακές υποχρεώσεις.
Ακόμη, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με σημαντικό όφελος για το δήμο, και μειώσαμε σημαντικά, σε περίπου έναν μήνα, τον χρόνο εξόφλησης στα τιμολόγια των προμηθευτών, δίνοντας ανάσα ζωής στην πραγματική οικονομία του τόπου μας.

Αντιμετωπίσαμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα την ενίσχυση της διαφάνειας
και της αποτελεσματικότητας των δημοτικών θεσμών, ενεργοποιώντας τάχιστα και ουσιαστικά τις επιτροπές που προέβλεπε ο Καλλικράτης, αλλά και τον πολύτιμο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Πλέον όλες οι δημοτικές αποφάσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη Διαύγεια για πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, ενώ παράλληλα δρομολογούμε την ανάρτηση στο διαδίκτυο του συνόλου των ενεργειών της διοίκησης του Δήμου.
Για πρώτη φορά οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται μέσω livestreaming

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο,αναφέρω ενδεικτικά την αναβάθμιση των κέντρων δημοτικών υπηρεσιών σε κέντρα υποδοχής,
τη δημιουργία νέου ΚΕΠ στον Άγιο Κωνσταντίνο και τον λειτουργικό επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Δήμου.
Για πρώτη φορά το Αγρίνιο αποκτά ψηφιακή στρατηγική και την κάνουμε πράξη με δράσεις όπως η επέκταση των οπτικών ινών και του γρήγορου διαδικτύου,
και ο διπλασιασμός των σημείων πρόσβασης στο δημοτικό wifi.

Δημιουργήσαμε την Ακτίνα Εθελοντισμού και ξεσηκώσαμε ένα κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς στη πόλη.
Στο σημαντικότατο πεδίο του φυσικού περιβάλλοντος,
δώσαμε έμφαση στην προστασία και την αειφόρο αξιοποίηση της Τριχωνίδας
με δράσεις όπως η οριοθέτηση της όχθιας και παρόχθιας ζώνης.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη της όλης περιοχής,
αλλά και των ορεινών όγκων του Παναιτωλικού και του Αρακύνθου.
Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας,
είναι εξάλλου προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη του Αγρινίου
στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου που ήδη έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε
με δράσεις για την προβολή του τόπου μας.
Η προβολή της νέας δυναμικής ταυτότητας του Δήμου περνά φυσικά και μέσα από την ενίσχυση των υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού, τομείς όπου αναλάβαμε τα τελευταία χρόνια σπουδαίες δράσεις όπως η αναβάθμιση των δημοτικών κινηματογράφων, η σύνδεση του ΔΗΠΕΘΕ με την τοπική κοινωνία.
Είμαι υπερήφανος γιατί επί ημερών μας, μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ η ΕΚΑΒΗ , άνοιξε μετά από 2.000 χρόνια, το αρχαίο θέατρο της Δήλου.
Με σημαντική προσφορά η Δημοτική πινακοθήκη και η παλιά δημοτική αγορά.

Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό τα έργα στο ΔΑΚ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αερογέφυρας, στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και των γηπέδων στις δημοτικές ενότητες.
Φίλες και φίλοι,
Θα μπορούσα να συνεχίσω επί μακρόν.
Όμως τον απολογισμό της δράσης μας αυτά τα πέντε χρόνια,
αλλά και τον προγραμματισμό μας για τη συνέχεια, τον ξέρετε καλά.
Τον ξέρετε γιατί μαζί σχεδιάσαμε κάθε βήμα,
μαζί το υλοποιήσαμε, μαζί κοιτάμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση
το αύριο του τόπου μας.
Πέντε χρόνια τώρα Τολμάμε, Σχεδιάζουμε, Υλοποιούμε – και συνεχίζουμε!
Ζητάμε ξεκάθαρη εντολή να τελειώσουμε επιτέλους
Από τους πολιτικούς αριβίστες, από τους πατερούληδες που θέλουν να κηδεμονεύσουν τον τόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο