Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Ο αγώνας ενάντια στα βιορευστά στην περιοχή των Φυτειών συνεχίζεται...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αγώνας ενάντια στα Βιορευστά 
στην περιοχή των Φυτειών Ξηρομέρου συνεχίζεται!

       Σήμερα, Δευτέρα 15 Απρίλη 2019, συνεδρίασε στην Πάτρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ανάμεσα στα θέματα που την απασχόλησαν ήταν και οι εγκαταστάσεις τεσσάρων μονάδων καύσης βιορευστών για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή των Φυτειών Ξηρομέρου. 
      Στην Επιτροπή, που  πρόεδρός της είναι ο κος  Ν. Μπαλαμπάνης συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο άλλοι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Σ. Καπράλος, Γ. Παπαναγιώτου-Μαρτζακλή και Δ. Κωσταριάς της παράταξης «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» (Α.Κατσιφάρα), δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αντίστασης πολιτών Δυτικής Ελλάδας» (Κ. Κούστας και Γ. Κολοβός), και ένας περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης  «Δυτικής Συμπολιτείας» (Θ. Σώκος). Δεν προσήλθαν οι παρατάξεις «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας»(Α. Κατσανιώτης) και «Λαϊκή Συσπείρωση»(Κ. Κοτσιλιάνος)...........



         Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Κολοβός, Κώστας Κούστας και Θύμιος Σώκος καταδίκασαν ως απαράδεκτη τη στάση της Επιτροπής, που όχι μόνο δεν προστάτεψε, ως όφειλε, την περιοχή και την κοινωνία των Φυτειών και του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά επαναφέρει τώρα, μόνο και μόνο για προεκλογικές εντυπώσεις και μετά την εγκληματική απόφαση της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης για εγκατάσταση τεσσάρων μονάδων καύση βιορευστών στη συγκεκριμένη περιοχή. 

         Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο ο επικεφαλής της Αντίστασης πολιτών Βασίλης Χατζηλάμπρου και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα βιορευστά και Δημότης Φυτειών Γιώργος Παληγεώργος, και εξήγησαν τους λόγους που είναι επικίνδυνα βλαπτικές τέτοιου είδους εγκαταστάσεις και τόνισαν με έμβαση τη σύσσωμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας των Φυτειών και τη διάθεση των κατοίκων να αγωνιστούν με κάθε θεμιτό τρόπο, πολιτικό και νομικό, προκειμένου να αρθεί η αδειοδότηση των  επιχειρήσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών.  

Η Επιτροπή αποφάσισε, γνωμοδοτώντας, με ψήφους 7-0 ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή των Φυτειών. 

      Πρόταση του Θύμιου Σώκου και των Γιάννη Κολοβού- Κώστα Κούστα, να έρθει το θέμα στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, που πρέπει να συγκλιθεί άμεσα, για να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις υπεύθυνα σχετικά με το θέμα των βιορευστών,  απορρίφθηκε από την Πλειοψηφία (Κατσιφάρα) με ψήφους 4-3. 

       Η «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», θα το θέσει θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο αμέσως προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν (και όποιοι) το αρνηθούν θα πέσουν τα προσωπεία τους. 
           Ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την οριστική ανάκληση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση των συγκεκριμένων αδειοδοτήσεων. 
       Η «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» θα είναι στο πλάι των αγωνιζόμενων κατοίκων των Φυτειών και του Ξηρομέρου, όπως και σε κάθε δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιφέρειάς μας. 

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο