Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κομματική Οργάνωση Ξηρομέρου του ΚΚΕ: Εμπαιγμός η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα Βιορευστά στις ΦΥΤΕΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κομματικής Οργάνωσης Ξηρομέρου του ΚΚΕ

       Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεχειλίζει με την απάντηση της με υπ’ αριθμ. πρωτ. 951/21-03-2019 Αναφοράς  που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ  Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, στα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την υπ’ αριθμ. 15/22-02-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου ν. Αιτωλοακαρνανίας με την οποία εκφράζει ομόφωνα την κάθετη αντίθεσή του για τη δημιουργία και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην τοπική κοινότητα Φυτειών(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
             Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε αναρμόδιο και κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου-∆υτικής Ελλάδας-Ιονίου. Επί της ουσίας πήρε θέση συγκάλυψης μπροστά στην καταστροφή του περιβάλλοντος, την αλλαγή χρήσης γης με την εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στις Φυτείες.............



    Οι μονάδες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ "Ευρώπη 2014-2020", εδώ να τόνίσουμε και την πλήρη εναρμόνιση και των 3 υποψήφιων δημάρχων των αστικών κομμάτων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δηλαδή στο πλαίσιο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της παραγωγής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει σαν στόχο να πλουτίζουν οι λίγοι και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. 

          Επίσης πρέπει να τονίσουμε και για το ποιος είναι ο ρόλος, της σημερινής Δημοτικής Αρχής του δήμου Ξηρομέρου με την άναρχη ανάπτυξη των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες. Βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προώθησης αυτών των έργων με κάθε κόστος για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, τις επιπτώσεις σε μια σειρά επαγγέλματα όπως η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία κ.α.
           Η Περιφερειακή Αρχή έχει μεγάλη ευθύνη γιατί συμπλέει με την πρακτική των εταιρειών για την εξαγορά των συνειδήσεων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και ειδικά της νεολαίας της περιοχής μας.
       Έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δίνει "γη και ύδωρ" για τα συμφέροντα των εταιρειών.
         Έχουν αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς της που συνεχίζουν στόν ίδιο δρόμο με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την προώθηση αυτών των επενδύσεων γιατί συμφωνούν στο βασικό: Ό,τι η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό, είναι εμπόρευμα, από το οποίο βγάζουν δισεκατομμύρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

           Όσοι δικαιολογημένα αγανακτούν σήμερα από την άναρχη εγκατάσταση των μονάδων, την εμπορευματοποίηση της ενέργειας, τα κομμένα ρεύματα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο και στη περιφέρεια, στους αγώνες και στις εκλογικές μάχες.
        Ως Κομματική Οργάνωση Ξηρομέρου θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα όπως το κάναμε έγκαιρα και ενημερώσαμε το  λαό της περιοχής για αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα όταν όλοι τους σιωπούσαν, να τον καλούμε να παλέψει ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα παραγωγής και διαχείρισης της Ενέργειας, με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη της κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο πρόβλημα δεν είναι οι περιβαλλοντικοί όροι, αλλά συνολικά η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας.


2 σχόλια:

  1. Πως και δεν σχολιασες ακομα φιλε με την
    [ επαναστατικη γυμναστικη;].
    Ελα βγαλε τη χολη σου γι αυτους που δινουν
    τον εντιμο αγωνα καθημερινα και αφορα ολους μας.
    Σφιξε το χερι του Κυριακου και των αλλων......
    και χορτασε ψωμακι.
    ΜΝΗΜΟΝΙΑ που θελουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την Κατουνα πού γίνετε μεγάλη μονάδα του βαρδινογγιανη γιατί εκεί το ΚΚΕ μουγκα?? Γιατί όλοι εκεί μουγκα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο