Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ένταση, οργή και… «Μακεδονία ξακουστή» στη συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας Κατούνας (video)

      

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου από τον Αγροτικό Σύλλογο Κατούνας στον εξωτερικό χώρο του κέντρου υγείας Κατούνας.
       Στη συγκέντρωση, συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του γιου του 63χρονου που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.
Όμως υπήρχαν και άλλες στιγμές έντασης που τροφοδοτήθηκαν κατά κύριο λόγο από την παρέμβαση που έκανε η διευθύντρια του Κέντρο Υγείας.
         Αξίζει να σημειωθεί πως ανά διαστήματα νεανική μπάντα, παιάνιζε το «Μακεδονία ξακουστή»!....
ΒΙΝΤΕΟ....
............................


      Οι λόγοι που ώθησαν τους διοργανωτές σε αυτήν την κινητοποίηση είναι η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
       Πλήθος Κατουνιωτών και δημοτών από τα γύρω χωριά διαμαρτυρήθηκαν ελπίζοντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του Κέντρου Υγείας πριν χαθούν άδικα άλλες ζωές.





















Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζουβάνος
http://e-maistros.gr

https://www.agriniopress.gr


12 σχόλια:

  1. Εκλογές έρχονται σκέφτηκε καλά που θα την βάλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ψηφίσουμε ΚΚΕ να γίνουμε σοβιέτ και να έχουμε γιατρούς, φάρμακα και δωρεάν φυσικοθεραπείες στα Γκουλάγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για άλλη μια φορά η Κάτουνα έδειξε τον κακό τρόπο της!!!Την ανάρμοστη συμπεριφορά της!! Η φιλαρμονική και το Μακεδονία Ξακουστη τι ρόλο έπαιξαν στην συγκέντρωση για το κέντρο υγείας; παρακίνηστε τώρα και τα σχολεία για κατάληψη όπως την άλλη φορά είστε χωρίς έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7:48 είσαι πολύ μα πολύ ηλίθιος αλλά σίγουρα είσαι Σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ 7:48 αν δεν σου αρεσει εδώ να πας στα Σκόπια άντε σε λίγο θα απογοητευτεί να λέμε ότι και Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατουνα φιλε και οι δημοτες της ειναι αξιοι συγχαρητηριων.εφτασαν το θεμα μεχρι τον αντ1 κ μπραβο τους που παλευουν για τον τοπο τους να τον κρατησουν αξιοπρεπως.η κατουνα απο τα γυρω χωρια υπερτερει πολυ σαν χωριο.εχει τα φαρμακεια του σαν χωριο τα περιπτερα του(ειχε) τραπεζα μαγαζια νοσοκομειο οδοντιατρο τα παντα εχει.στηριζουν το χωριο τους οχι σαν τα αλλα χωρια εδω γυρω που τ αφησαν οι ιδιοι οι κατοικοι στο ελεος του θεου με αποτελεσσμα να ερημωσουν.παλευουν για τα πρεπει του χωριου τους φωναζουν κ διαμαρτυρονται κ απαιτουν.μπραβο.αυτο εχω να πω εγω ως κατοικος αλλου χωριου κ οχι της κατουνας.μπραβο στους δημοτες της.χαλαλι τους.μαζευτηκαν αγκαλιασμενοι ολοι οι κατοικοι κ εγιναν μια γροθια.σε ποιο αλλο χωριο το δες αυτο να γινεται?να γινονται ολοι οι κατοικοι μια γροθια.συγχαρητηρια σ αυτον τον κοσμο.μπραβο.ενα μεγαλο μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 7:48μμ Ο Πόνος των ομιλουντων στην συγκέντρωση οδήγησε σε αυτήν την εκφρασμένη πραγματικά και αληθινή αγανάκτηση μετά από τον απρόοπτο θάνατο αγαπημένων τους προσώπων και ηλικιακά νεων, κάτι που εσείς το μεταφράσετε ως "ανάρμοστη συμπεριφορά". Δεν νομίζω ότι ένας νοήμων και φιλότιμος άνθρωπος θα έβγαζε ένα τέτοιο συμπέρασμα!Απεναντίας το Ξηρομεριτικο ήθος, οι παραδόσεις μας και ο πολιτισμός μας, που είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την ηλικρινεια και την αξιοπρέπειά, μας οδηγούν όντως σε τέτοιες " ανάρμοστες συμπεριφορές" κατά τον λόγο σας...!! Από την άλλη, αν σας πείραξε η "φιλαρμονική" και το "Μακεδονία ξακουστη" μάλλον δεν πιάσατε (Όπως αποδεικνύεται από το σχόλιο σας) το νόημα και την ουσία της διαδήλωσης και η άποψη σας σχετίζεται άρρηκτα με έναν καταστροφικό λαϊκισμό! Επίσης Καλό θα ήταν να μην τοποθετείστε κατά της Κατουνας σπιλωνοντας έτσι ένα ολόκληρο χωριό γιατί ειναι μια κοινωνία προσώπων και η άποψη σας τα περικλείει ολα τα πρόσωπα (Που ίσως να μην τα γνωρίζετε ή μπορεί και κανένα) και αποτελεί "ανάρμοστη συμπεριφορά" (πάντα με βάση τον λόγο σας)...
    Κατούνα Ακαρνανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτάσαμε στο σημείο να προπηλακίζεται η αυτονόητη απαίτηση των κατοίκων για τη προστασία της υγείας τους. Είναι δίκιο , ας το κάνει πράξη η κυβέρνηση. Αλλά σε ένα κράτος μπάχαλο, δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε τη τοποθέτηση αγροτικού γιατρού. Τι να πει κανείς. Κι ο άλλος σχολιάζει για το εμβατήριο. Είναι τόσο επίκαιρο και δεν πρόκειται να ξεχαστεί η προδοσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είστε τραγικοι!!!Αυτό το είπατε συγκέντρωση και διαμαρτυρία εσείς;;Ο Θωμάς ναι μίλησε μέσα από την καρδιά του και ήταν περα για περα αληθινός, μίλησε όμορφα και με ευγένεια παρολο που έχασε τον πατερα του εξαιτίας του κέντρου υγείας που δεν υπήρχε γιατρός εκείνη την στιγμη.Εννοειται πως το κέντρο υγείας πρεπει να ενδυναμωθεί με προσωπικο για να μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους όχι μόνο της κατουνας αλλά και τον γυρω χωριων, διαφωνώ με όλο αυτό τον ανάρμοστο τρόπο των υπολοίπων και τους ασχημους χαρακτηρισμούς που ακουστηκαν.Καθως και το ότι οι γνωστοί που ξέρουμε βρήκαν παλι αφορμή για live, φωτογραφήσεις και αυτοπροβολη!!Καποια πραγματα ειναι αυτονόητα και ο καθένας έχει την γνώμη του και μπορεί να την εκφράζει και εδώ μέσα! Τώρα όσο για την φιλαρμονική το θεωρώ τελείως άσκοπο και περιτο! Η γνώμη μου είναι σε άλλους άρεσε σε άλλους οχι(καθότι είμαι ο 7:48)δεν μπορουμε να έχουμε όλοι την ίδια άποψη !Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1:22 πμ: οντως ανωνυμε 12:32 το σαιτ ειναι δημοσιας προβολης και ο καθενας μπορει να γραψει σχολιο το οποιο να εχει επίσης δημ8σια προβολή. Ωστόσο από την στιγμη που γράφετε οτι "Η Κατούνα έδειξε για μια άλλη φορά τον κακό της τρόπο", επαναλαμβάνω σπιλωνετε το χωριό ολόκληρο(πέρα από προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις).
    Και ναι όντως ο κάθε ένας έχει την άποψη του. Αλλά από την άλλη υπάρχουν γνώμες καταστροφικές οι οποίες σπέρνουν την αντιπάθεια- διχόνοια, που δεν θα έπρεπε να διατυπώνονται για τέτοια σοβαρα και κρίσιμα θέματα, όπως είναι το κέντρο υγείας Κατούνας. Και ισχύει αυτο για το σχόλιο σας και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να ΕΚΦΡΆΖΟΝΤΑΙ (τέτοιες γνώμες). Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό "είστε τραγικοί" ισως αυτο να το γνωρίζετε εσεις καλυτερα! (λόγω απόψεως και παλι)...
    Με όλο τον σεβασμό. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή σας άρεσε η φράση προς το πρόσωπό της κυρίας Καραδημα "αι στο διάολο από εδώ" η που δεν την άφησαν να μιλήσει σχεδόν καθόλου η ακόμα στο ότι αντί να ζητάνε ήρεμα κάτι και να κάνουν έναν ομορφο διάλογο ούρλιαζαν κυριολεκτικά;;Η πρόθεση μου δεν ήταν να σπειρω ούτε αντιπάθειες αφενός ούτε διχονοιες αφετέρου αλλά αυτό που βλέπω κάθε φορά σε όποια διαμαρτυρία και να γίνεται στο τέλος γίνονται τραμπουκισμοι και λάθος ξεσπάσματα και αντιδράσεις!Εννοείται πως δεν εξέφρασα την γνώμη μου για ολόκληρη την μερίδα των ανθρώπων που βρισκόταν εκεί αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας τώρα μια συγκεκριμένη ομάδα ξεσηκώνει και τους υπόλοιπους αρνητικά!Αντίληψη έχουμε όλοι και άποψη φυσικά!! Και πάλι ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  11. Αν ηταν ο πατέρας σου τι θα της ελεγες όταν είπε πος οι γιατροί καλύπτουν αλες αναγκες σοβαρές ευχάριστω πάμε να σε κερασω καφέ ....αφού με αυτά που γραφής φενετε προς είσαι ηλίθιος ...εδώ που έρχονται πρέπει να γηνη κάτι και με χαηδεματα δεν βγενη ποτε τίποτα αυτά τα γαϊδούρια θέλουν φωνές για να ξηπνησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο