Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Kλειστή και σήμερα η πορθμειακή γραμμή Ρίου -Αντιρρίου: Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια

         Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και νότια φθάνουν κατά τόπους τα 9 και τα 10 μποφόρ.
          Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος............



       Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πρόγνωση του καιρού
          Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Νότιες Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, φαινόμενα τα οποία τοπικά δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, και σφοδρούς ανέμους εντάσεων έως 10 μποφόρ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
            Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 16 , στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα δυτικά και νότια από 8 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
          Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και σε πολλές περιοχές πολύ θυελλώδεις με εντάσεις 9 έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ, και τοπικά 8 έως 9 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
            Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ και ενδεχομένως κατά περιόδους τοπικά και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
          Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

kathimerini.gr
https://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο