Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΝΙΚΟΣ θ. ΝΤΑΗΣ: Στερνό αντίο στην DEA, την Ιταλίδα που για 42 χρόνια έκανε διακοπές στο ΜΥΤΙΚΑ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ: Πέθανε η φίλη του Μύτικα Ιταλίδα DEA
CIAO ITALIANA DEA

του Νίκου Θωμά Νταή

             Με λύπη οι Μυτικιώτες πληροφορήθηκαν τον θάνατο της αγαπητής σε όλους μας, Ιταλίδας DEA, που επί 40 χρόνια μαζί με τους αξιαγάπητους σύζυγό της ΠΑΟΛΟ, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, επισκέπτονταν  τα καλοκαίρια τον Μύτικα ΤΟΥΣ, όπως τον αποκαλούσαν και ο κόσμος τους υποδέχονταν με ευγενικά αισθήματα φιλοξενίας, καλοσύνης και αγάπης, γιατί και αυτοί ήταν μια φιλήσυχη οικογένεια, ανταποδίδοντας την ευγένεια, την αγάπη και τον σεβασμό τους προς τους Έλληνες Μυτικιώτες!
         Ο σύζυγος της, αγαπητός φίλος PAOLO είναι ο αληθινός φίλος του Μύτικα. Γραφίστας το επάγγελμα με δικές τους δαπάνες και φροντίδες έχει εκδώσει με ομάδα Ιταλών φίλων του Μύτικα δύο ALBUΜ, με τον τίτλο «Ο Μύτικάς μου», με φωτογραφίες του Μύτικα, παρμένες από την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα των Μυτικιωτών.....



             Φωτογραφίες παρμένες, που δείχνουν τους ψαράδες να ξεψαρίζουν τα δίχτυα τους επάνω στα καΐκια τους, τις γυναίκες να καθαρίζουν αλλά και να ψήνουν τα ψάρια έξω από τις αυλές των σπιτιών τους και να συνομιλούν μεταξύ τους στις γειτονιές. Τον ψητοπώλη επάνω στα κάρβουνα να ψήνει ψάρια αλλά και κρεατικά, στρίβοντας την σούβλα να ψήνει τα κοκορέτσια και τους θαμώνες να απολαμβάνουν τα ούζα, τα τσίπουρα και τα κρασιά. Μυτικιώτες να απολαμβάνουν τον καφέ τους στα καφενεία του πεζόδρομου και στα παραλιακά καφενεία με θέα τη καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου πελάγους. Σκηνές αθάνατες που δεν σβήνουν στο στροβίλισμα του χρόνου, γιατί αγαπημένε μας PAOLO, αείμνηστη DEA, όπως λέτε εσείς οι Λατίνοι SCRIPTA MANE (τα γραπτά μένουν).

          Το VIDEO για τον Μύτικα, που παρουσίασες πέρσι το καλοκαίρι στο Πνευματικό Κέντρο του Μύτικα, προβάλλοντας τις πανέμορφες παραλίες του Μύτικα με φόντο το απέναντι πευκόφυτο νησί του Καλάμου και τις άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις των Μυτικιωτών, είναι μία ακόμη απόδειξη της αγάπης προς τον Μύτικα, αλλά και μιας σπουδαίας προσφοράς και προβολής του Μύτικα, για τα οποία είναι άπειρες οι ευχαριστίες μας. Ενέργειες, που δεν τις κάναμε ούτε εμείς οι ίδιοι και σας το αναγνωρίζουμε!

        Αυτά, αγαπητέ φίλε PAOLO και λοιποί αγαπητοί φίλοι Ιταλοί, ξύπνησαν στο μυαλό το δικό μου και όλων των Μυτικιωτών ο θάνατος της αγαπητής μας Ιταλίδας, αλλά και Μυτικιώτισσάς μας DEAS, που πορεύτηκε την Παρασκευή 15-3-2019 στην αιωνιότητα, στην οποία ευχόμαστε καλό ταξίδι προς την αιώνια ζωή  και αιώνια ανάπαυση. 
          Να είναι πανάλαφρο το χώμα της Ιταλικής γης που την σκέπασε, στον δε φίλο PAOLO και την οικογένεια του απευθύνουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο της αγαπητής, ευγενικής, χαρούμενης και καλοσυνάτης φίλης του Μύτικα και δικής μας Μυτικιώτισσας DEAS.

CONDOGLIANZE PAOLO 

Μύτικας Αιτωλ/νίας 18-3-2019 




Νίκος Θωμάς Νταής, 
σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
( FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA)





1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο