Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Τιμήθηκε ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης για την προσφορά του στην ομάδα





         Το Σάββατο της Αποκριάς 9 Μαρτίου 2019, στο χορό του Ηρακλή Αστακού, τιμήθηκε από την διοίκηση της ομάδας ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης για την προσφορά του στην ομάδα. 
       Συγκινητική ατμόσφαιρα επικράτησε στη βράβευση με τιμητική πλακέτα του στελέχους της ΛΑΕ Δημήτρη Στρατούλη από τον Ηρακλή Αστακού «για την προσφορά του στην ομάδα, τη συνέπεια και το ήθος του στην πολιτική», όπως αναγράφεται σε αυτή............


          Η εκδήλωση του αθλητικού συλλόγου, πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του ΙΟΝΙΟΝ, στον Αστακό, και σε αυτή παραβρέθηκαν εκατοντάδες Αστακιώτες και Ξηρομερίτες.
      
Προσφώνηση του Γενικού Γραμματέα του Ηρακλή Αστακού Κώστα Μπαμπούρη στον τιμώμενο Δημήτρη Στρατούλη:
    «Καλούμε τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, πολιτικό, συνδικαλιστή, συγγραφέα, πρώην Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να παραλάβει την τιμητική πλακέτα.
      Ο Τάκης υπήρξε ποδοσφαιριστής του ΗΡΑΚΛΗ και αγωνίστηκε στην ομάδα την περίοδο 1975 – 1976 στην Γ΄ κατηγορία. Στη συνέχεια έφυγε για να σπουδάσει Νομική και πολιτική επιστήμη στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ταυτόχρονα εργαζόταν στον ΟΤΕ για τα προς το ζην. Στο πρόσωπό του θέλουμε να τιμήσουμε τον ποδοσφαιριστή – επιστήμονα και πολιτικό, που δίνει καθημερινά κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για τα πιστεύω του και τις ιδέες του με συνέπεια και ήθος. Μπορεί να διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις του, ωστόσο είναι αγαπητός σε όλους, έτοιμος πάντα και στη διάθεσή μας προκειμένου να βοηθήσει όπου μπορεί.
Παρακαλώ τον πρόεδρο του ΗΡΑΚΛΗ κ. Αποστόλη Ντίνο να παραδώσει την τιμητική πλακέτα".


Ομιλία Δημήτρη Στρατούλη
      «Αγαπητέ Πρόεδρε, Αποστόλη και αγαπητέ Κώστα, Γενικέ γραμματέα του ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ και μέλη του ΔΣ
    Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την τιμητική σας πλακέτα.
    Αγαπητέ φίλε και παλιέ μου συμμαθητή και συμπαίκτη Κώστα με συγκίνησες με όσα είπες για μένα.
     Έπαιξα στον Ηρακλή Αστακού ως δεξί μπακ την ποδοσφαιρική περίοδο 1975 – 1976, σε ηλικία 17 ετών, όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στον πρωτάθλημα ποδοσφαιρικών σωματείων Αιτωλοακαρνανίας.
         Ξαφνικά μας ειδοποίησαν ο αδελφός του Κώστα, ο Γεράσιμος Μπαμπούρης, και ο έφορος Γιώργος Γαλάνης ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, μας έβγαλαν ποδοσφαιρικά δελτία σε χρόνο ρεκόρ, είπαμε πάμε να παίξουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, παίξαμε δυνατά και καλά και το πήραμε.
        Το φθινόπωρο όμως του 1976 πέρασα στη Νομική Αθήνας, έβαλα όλα τα όνειρά μου για την επιστήμη, τη ζωή, την κοινωνία και την πολιτική σε μία βαλίτζα και έφυγα για την Αθήνα. Στην ομάδα έπαιξαν άλλα παιδιά, την ανέβασαν κατηγορία και από τότε ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ πρωταγωνιστεί – με μικρά διαλλείματα – στην Α κατηγορία Αιτωλοακαρνανίας.
        Δεν πήρα, όμως, στη βαλίτζα μου μόνο τα όνειρά μου. Ούτε μόνο το λαμπρό φώς του Ιονίου και την εξαίσια ομορφιά του Αστακού. Ούτε μόνο τη μπέσα των συμπατριωτών μου Αστακιωτών – ξηρομεριτών, που από μικροί και μικρές μάθαμε, πως, «ό,τι λέμε δεν το ξελέμε», και ότι, εάν δεσμευόμαστε σε κάτι, πρέπει να το τηρούμε, ακόμα κι αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα.
       Πήρα επιπλέον μαζί μου στη βαλίτζα μου, όταν έφυγα από τον Αστακό, και τις αρχές που οικοδομήσαμε στον ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ ως νεαροί παίκτες, μαζί με τον προπονητή και καθηγητή μας Λάμπρο Πιτσούλια:
-την ομαδικότητα και συλλογικότητα μεταξύ μας κατά τη διάρκεια του αγώνα.
-Την αλληλεγγύη και την αλληλοκάλυψη μεταξύ των παικτών μέσα στο παιχνίδι.
-Το να βάζουμε συγκεκριμένους στόχους πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, να εργαζόμαστε σκληρά και πειθαρχημένα να τους πετύχουμε.
-Το να πιστεύεις ότι μπορείς να γυρίσεις το αποτέλεσμα και να νικήσεις ακόμα και αν σου έχουν βάλει 4 γκολ και ο αγώνας μοιάζει χαμένος. Ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το βάζεις κάτω, να μη συνθηκολογείς και να μη συμβιβάζεσαι, όταν τα πράγματα σου πηγαίνουν ανάποδα. Ότι τελικά ο μόνος αγώνας, που πάει χαμένος, είναι αυτός, που δεν έδωσες ποτέ.

          Αυτές οι αρχές ήταν και είναι για μένα φάρος και οδηγός σε όλη την επιστημονική, κοινωνική και πολιτική διαδρομή μου. Και σε κάθε περίπτωση εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω αυτό που είπε ο ποιητής μας, ο Ελύτης, όταν παραλάμβανε το βραβείο Νόμπελ, ότι «η μοίρα μας, παρ’ όλα αυτά, βρίσκεται στα χέρια μας».
   Και πάλι σας ευχαριστώ κι εσάς και τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας, που παραβρίσκονται στη σημερινή εκδήλωση.
     Εύχομαι νίκες στον ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ, υγεία και προκοπή στους παίκτες του. Να μην απογοητευτούν, που σήμερα το απόγευμα έχασαν άδικα στο 94ο λεπτό, οι νίκες θα έλθουν στη συνέχεια. Εύχομαι καλλίτερες μέρες για όλους μας και αξίζει να αγωνιστούμε γι αυτές.»





Οι ΦΩΤΟ προέρχονται απο Χρήστος Μπόνης, Make art, οι παλιές είναι του Τιμολέοντα Τσαμποδήμου και πολλά στοιχεία απο https://iskra.gr/


4 σχόλια:

  1. Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που έπαιξαν κι αγάπησαν τον Ηρακλή,αλλά δυστυχώς δεν ήταν ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές.Και δεν έπαιξαν ένα χρόνο,αλλά πολλά χρόνια.Άτιμη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την εντύπωση ότι ο ένας στη φωτογραφία που λέτε ΤΌΤΕ είναι ο Παυλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιχταράδες που το Δ. Σ του ΗΡΑΚΛΗ αγνοεί Γε Μακρυπιδης. Δη(Τακης) ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γρ ΜΠΟΝΗΣ Χρ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ. Τζον ΛΟΥΚΕΡΗΣ Πα Δημητρουκας Γε Μητσανης κλπ τους περισσότερους που βραβευσατε δεν έχουν φορέσει ποτέ φανέλα βασικού του ΗΡΑΚΛΗ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο