Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ





Πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου  τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά  που στεγάζεται σε γραφεία στην οδό Δ. Γληνού 1......


Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020". Είναι μια δομή  υποστήριξης,  που έχει ως στόχο να αποτελέσει τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων. Παράλληλα ενδυναμώνει την  προώθηση στην απασχόληση. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου στο χώρο αυτό μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη  συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών: «Εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου  και επιβεβαιώνουμε την στήριξή μας στις προνοϊακές δομές. Απλώνουμε χέρι βοηθείας σε όσους χρειάζονται την υποστήριξή μας. Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη για την δημιουργία τέτοιων υπηρεσιών. Στο Δήμο Αγρινίου ξεπεράσαμε ακόμη και τις δικές μας προσδοκίες. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Η δική μας αποστολή μας όμως είναι, από τη στιγμή που υπάρχουν ανάγκες,  να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να  καλύψουμε τα κενά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν  για την δημιουργία της νέας δομής. Την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και  τους συνεργάτες του στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου».
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά  λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 07:00-16:00.Τηλέφωνα επικοινωνίας 26410 46990 – 26410 48747

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο