Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΕΝΤΗΣ για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο Ξηρομέρου: "Το "καλυτερότερο" θα ήταν να ανθίσει τώρα, τούτη την Άνοιξη!!"

          Ο Γιώργος Ζαρέντης, δημοσιογράφος, πρώην εκδότης της εφημερίδας "Αιτωλοακαρνανική Παρέμβαση", απο την Παπαδάτου Ξηρομέρου, μετά την πρώτη ανοικτή επιστολή  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και την δεύτερη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο Ξηρομέρου, επανέρχεται και επισημαίνει τα εξής: "Το “καλυτερότερο” θα ήταν να ανθίσει τώρα, τούτη την Άνοιξη παρά την πίεση του χρόνου και τις αναστολές που υπάρχουν".
Αναλυτικά....

Τοιουτοτρόπως εγένετο
     Σε μια κρατούσα τάξη πραγμάτων, εμφανίστηκε κάτι αλλιώτικο.
    Δεν το είχαν συναντήσει ξανά, μήτε το είχαν ακούσει με “τέτοιες” λέξεις.
  Δεν τους το δίδαξαν, στη πράξη, και ξαφνιάστηκαν.
 Είναι λογικό, δεν το γνώριζαν.

      Κάτι που δεν γνωρίζεις, κάτι που θεωρείς αδύνατον να υφίσταται, φαντάζει άλλοτε ως επικίνδυνο και άλλοτε ως αδιάφορο........



        Επικίνδυνο για τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει σε μια συμβιβασμένη καθημερινότητα που έγινε συνήθεια - και αδιάφορο για την περίπτωση που δεν αποτελεί απειλή.
      Δεν παραβλέπεται, εννοείτε, η εκδοχή του, ενδιαφέρον, ας το ελέγξουμε και του μπράβο επιτέλους.
          Αλλά, μιας και αποτελούν την ισχνή μειοψηφία καλό είναι να σταθούμε στο χρήζων θεραπεία, προσμετρώντας και αυτούς στην προσπάθεια, τονίζοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχει ρομαντισμός, αρχές και αξίες που δημιουργούν, ενώνουν, εμπνέουν και λειτουργούν με γνώμονα την Τάξη και το Δίκαιο.

Γεώργιος Δ. Ζαρέντης

Υ.Γ: Εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές απ το εκ του βάθους πηγάζων και αυθορμήτως εκφραζόμενο, θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους τους / τις που ανταποκρίθηκαν:
     Σπύρο, Μαρία, Χρήστο, Γιαννούλα, Βασίλη, Βάσω, Γιώργο, Γιάννη, Παντελή, Γιώργο, Γιάννα, Χρηστίνα, Κώστα, Πάνο, Γεωργία, Αλέκο, Τάκη, Πόπη
      και να τους βεβαιώσω ότι, ο σπόρος που έπεσε και θα φυτρώσει και θα ευωδιάσει την περιοχή μας, σκεπάζοντας κάθε μορφής δυσοσμία.
           Το “καλυτερότερο” θα ήταν να ανθίσει τώρα, τούτη την Άνοιξη παρά την πίεση του χρόνου και τις αναστολές που υπάρχουν.
       Μπορεί να είμαστε λίγοι ακόμα, αλλά καλοί, ικανοί με ωραίες και εφικτές ιδέες για το σύνολο του Δήμου και των Δημοτών του. Δηλαδή με Όραμα και Γνώση .!

Με εκτίμηση και Σεβασμό

Γιώργος Δ. Ζαρέντης
email: zarentisgeorge@gmail.com
messenger
Τηλ: 6974 130094

6 σχόλια:

  1. Γιωργακη μ τραβα κατ στο πέλαγο τωρα θα βγουν τα κυπρινια να περνάς την ώρα σου, κ αστα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Γιώργο Ζαρέντη !
    Είναι θετικό γεγονός για τον τόπο μας η τόσο άμεση ανταπόκριση απο αξιότιμους συμπατριώτες-σσές μας στην δική σου δημόσια πρωτοβουλία-πρόσκληση, για την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας νέας ανεξάρτητης πολιτικής δημοτικής συλλογικότητας/παράταξης του δήμου μας.
    Καλή συνέχεια να υπάρχει στην συλλογική μας και ανιδιοτελή προσπάθεια για το καλό και την πρόοδο της κοινωνίας του δήμου μας.
    Καλό απόγευμα σε όλους Μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως απλό μέλος της νέας δημοτικής μας συλλογικότητας/παράταξης του δήμου μας
    θα ήθελα να προτείνω στα αξιότιμα μέλη που συμμετέχουν με την παρουσία τους στην όλη ανιδιοτελή κοινή προσπάθεια συγκρότησής της και κατόπιν καλόπιστου μεταξύ των μελών μας δημοκρατικού διαλόγου να προκύψει το συνθετότερο και καλύτερο αποτέλεσμα στις εξής πρώτες απλές προτάσεις:
    1) Οι αποφάσεις σε διάφορα θέματα να λαμβάνονται με βάση βεβαίως την θεμελιώδη αρχή της πλειοψηφίας 50 % +1 των ισότιμων μελών μας σε μία συνέλευση ή συζήτηση, αλλα να γίνεται προσπάθεια εξασφάλισης ευρύτερης πλειοψηφίας τουλάχιστον των 2/3 επί των παρόντων μελών σε μια συζήτηση των μελών μας.
    1) η δική μου πρόταση για την πολιτική ονομασία της νέας δημοτικής μας συλλογικότητας/παράταξης ειναι :
    " Δημοκρατική Ισοπολιτεία " και βεβαίως είναι σεβαστές όλες οι προτάσεις από τα μέλη της νέας δημοτικής παράταξης/συλλογικότητας του δημου μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργαρε να σπασε ωρε ο ριβιος να Πάου για κάνα κεφαλοπλου. Δε πιταγισε ΣΙΑ ΚΑΤ να δεις να μπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννελη ευκαιρία να εκτεθείς Όχι μόνο κριτική και προτάσεις εκ του ασφαλούς έλα να σε δούμε πόσους θα πάρεις στο χωριό σου που σε ξέχασαν πως είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε συνδημότη μας ! 7:10 μ.μ.
    Η εποχή που γκρινιάζαμε στα χωριά μας μεταξύ μας και ως φανατικοί οπαδοί των ομάδων μας ο καθένας μας, έφυγε η εποχή αυτή,τώρα ανθρώπινη σιωπή μεταξύ μας ως φιλαράκια πραγματικά που σέβεται ο ένας τον άλλον.
    καλό βράδυ φίλε συνδημότη μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο