Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Στο Εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Βόνιτσας ο Περιφερειάρχης – «Προστατεύουμε το νερό με έργα και μέτρα σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα»



       «Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η προστασία του υδάτινων πόρων αποτελεί κομβικό σημείο της πολιτικής που ακολουθούμε στον τομέα του περιβάλλοντος. Η διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του νερού είναι βασική προτεραιότητα μας ώστε καμία περιοχή στην Δυτική Ελλάδα να μην έρθει αντιμέτωπη με προβλήματα στην επάρκεια νερού για κάθε χρήση». 
         Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας χαιρέτησε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ (Nestle) στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού............



     Συνεχίζοντας ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε έργα υποδομής που υλοποιεί ή χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τα οποία αποβλέπουν και στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Μίλησε για την κατασκευή σύγχρονων αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών – όπως πρόσφατα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας- ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, να προστατεύεται το περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας. 
      Όπως σημείωσε, η Περιφέρεια και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητας παρακολουθεί διαρκώς τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων, ευθυγραμμιζόμενη τόσο με τις κοινοτικές οδηγίες όσο και με την εθνική νομοθεσία για τα αναγκαία διαχειριστικά μέτρα. 
     «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, πρωτοβουλίες αναγνωρίζοντας τον ζωτικό χαρακτήρα του νερού και κυρίως την ανάγκη σήμερα να έχουμε την πρόνοια και την πρόβλεψη ώστε να μην διψάσουμε αύριο. Άλλωστε, στο σύνολο τους οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών αναφέρουν ότι τις επόμενες δεκαετίες, σε παγκόσμια κλίμακα, οι ανάγκες σε νερό θ’ αυξηθούν ακόμα και σε ποσοστό της τάξης του 30%, όπως αναφέρουν ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε στον χαιρετισμό του: 
    «Άρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μόνος δρόμος είναι σήμερα να φροντίσουμε ώστε αυτός ο υπερ-πολύτιμος φυσικός πόρος να παραμείνει σε επάρκεια και αύριο». 
         Στην συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Νίκο Εμμανουηλίδη και τον Διευθυντή του Εργοστασίου Σοφοκλή Αρβανιτίδη.

7 σχόλια:

  1. Gia to nero sthn Amfilochia pou exei ginei san to gefuri ths Artas den eipe tipota o kurios politikos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΕΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΛΙΓΟ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΜΟΛΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι 2 αποτυχημένοι (πολιτικά) του συστήματος ας χαρούν τις τελευταίες μέρες δόξας τους!η λαικη κρίση θα αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα της 26η Μαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λιγουρια τωρα θυμηθικαν τα εργα ε ρε αποστολακη μαυρο που θα φας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ πίνω μπύρες οπότε δέν πρόκειται να διψάσω ποτέ να πεινάσω ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στην ομιλια του ο καριολης ειπε για το εξωτερικο δικτυο του Θυρρειου ,δρυμου,τρυφου, παλιαμπελων ,οτι αυτος τα εφτιαξε....δεν ανεφερε ποτε τη πηρε απο την κορπη αυτα τα χρονια ροομετρα γεωτρησεις , ουτε μια αναφορα ,το οτι παρεμβαινει να βαλει ψυφοθυρικα ατομα και τημωρημενα απο την επιχειρηση, ουτε αυτο ειπε αφου δεν το πεταξαν εξω καλα κανει .ντροπη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΠΗΣ : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΣΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ??? ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ

    ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο