Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Κοσμοσυρροή στο Αγρίνιο στην συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη (φωτο)








Ηχηρό μήνυμα για αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια έστειλε η Αιτωλοακαρνανία

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους στην Αιτωλοακαρνανία. 
“To ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!»

        Τη βεβαιότητά του πως η Αιτωλοακαρνανία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για «αλλαγή εποχής» στη Δυτική Ελλάδα, εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κατά τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας, το βράδυ της Τρίτης στο Αγρίνιο.......


    
      Σε μία μαζική συγκέντρωση που έδειξε πως το Παπαστράτειο Μέγαρο ήταν μικρό για να χωρέσει τους φίλους του υποψηφίου Περιφερειάρχη, ο κ. Φαρμάκης, με μεγάλη συγκίνηση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι βέβαιος, πια. Αυτός εδώ ο τόπος, ο τόπος που με γέννησε, με μεγάλωσε και με κράτησε κοντά του, σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών, είναι ο τόπος που θα οδηγήσει όλη τη Δυτική Ελλάδα στη νέα εποχή».
       Τόνισε, μάλιστα, πως η Αιτωλοακαρνανία και στις προηγούμενες εκλογές είχε δείξει το δρόμο της αλλαγής, αυτή τη φορά όμως το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» καθώς ο άνεμος της ανανέωσης φυσάει σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
       «Αρκετά ανεχτήκαμε τη φτώχια και την υπανάπτυξη.  Αρκετά υποχωρήσαμε και είδαμε τις πόλεις μας να αποδυμώνονται, την ύπαιθρο μας να ρημάζει, τα χωριά μας να αδειάζουν και τους νέους αυτού του τόπου να διαπρέπουν σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες. Είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές του Μαΐου, η Αιτωλοακαρνανία θα γίνει το κάστρο μίας σύγχρονης επανάστασης. Μίας δημοκρατικής επανάστασης του 21ου αιώνα, που θα φέρει στο προσκήνιο τις νέες ιδέες και τους νέους ανθρώπους» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.
        Ο κ. Φαρμάκης, παρουσιάζοντας τις υποψήφιες και τους υποψήφιους του συνδυασμού του, μίλησε για «στελέχη που θα βάλουν πλάτη για να… ξεσκουριάσουν και να γυρίσουν τα γρανάζια της περιφερειακής διοίκησης, που από γραφειοκρατικός μηχανισμός, σ θα γίνει μία πραγματική τοπική κυβέρνηση», αλλά και για «πραγματικές φίλες και πραγματικούς φίλους, ανθρώπους που έχουν μάθει να αγωνίζονται και να νικούν»
         Παρουσιάζοντας κομμάτια του προγράμματός του για την Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μίλησε για το υδατικό δυναμικό του νομού, τονίζοντας ότι αποτελεί έναν ανεκμετάλλευτο τεράστιο πλούτο και στόχος του είναι η αξιοποίηση των ποταμών και λιμνών του νομού. «Θέλουμε την Αιτωλοακαρνανία, το μεγάλο μεγάλο υδάτινο πάρκο της Ελλάδας, μοναδικό σε όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
         Επίσης, σημείωσε ότι η Ατωλοακαρνανία είναι ο νομός με τα περισσότερα κάστρα στην Ελλάδα και μέσα από ένα συνολικό πρόγραμμα αναστήλωσης και δικτύωσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τουριστικό πακέτο που να αφορά την μεγαλύτερη «καστροπολιτεία» της χώρας.
       Σημαντικό τμήμα της ομιλίας του, αφιέρωσε ο κ. Φαρμάκης και στην πρωτογενή παραγωγή, ξεκινώντας από τις ιχθυοκαλλιέργειες. «Διαθέτουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής, στην οποία απασχολούνται περίπου 2.000 άτομα. Θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ιχθυοκαλλιέργεια και θα κάνουμε αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες στήριξης των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και διεκδικώντας την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης» σημείωσε, προσθέτοντας πως η δική του Περιφερειακή Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες και για ενίσχυση των εξαγωγών, αλλά και διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουριστικό κλάδο.
         «Το σχέδιό μας για την Αιτωλοακαρνανία όμως, δεν σταματάει εδώ. Για παράδειγμα, περνάω από το Αιτωλικό και διαρκώς σκέφτομαι πως είναι δυνατόν, αυτή η Βενετία της Ελλάδας να μένει αναξιοποίητη. Μπορούμε να αλλάξουμε πλήρως την μορφή του Αιτωλικού, να το κάνουμε τουριστική ατραξιόν. Και θα το κάνουμε. Όπως επίσης, θα δώσουμε την μέγιστη δυνατή προβολή και θα αξιοποιήσουμε τη Ναύπακτο και την ιστορική ναυμαχία της…» ανέφερε επίσης, προσθέτοντας και ότι, ενόψει των 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία, το Μεσολόγγι μαζί με τα Καλάβρυτα θα πρέπει να αποτελέσουν επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων και εορτασμών.
          Τέλος, υπογράμμισε ότι το οικονομικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή το Αγρίνιο, θα ξαναβρεί τη χαμένη αίγλη του. «Στη δική μας θητεία, το Αγρίνιο θα αποκτήσει οδική σύνδεση με την Ιονία Οδό, αλλά και επιχειρηματικό πάρκο. Θα σπάσουμε την απομόνωση της πόλης, θα τονώσουμε την επιχειρηματικότητα. Και φυσικά, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο, θα λάβουμε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία ώστε η περιφέρεια του Αγρινίου να αποκτήσει πάλι δύναμη και ζωντάνια» τόνισε.
      Ο κ. Φαρμάκης ζήτησε από το σύνολο των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας να ενισχύσουν την προσπάθειά του, επισημαίνοντας πως όλοι μαζί οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να προσπαθήσουν για να φέρουν την αλλαγή.
         «Σας υπόσχομαι πως εγώ δεν θα είμαι ένας Περιφερειάρχης του κέντρου και του γραφείου. Αλλά ένας Περιφερειάρχης της γειτονιάς, του χωραφιού και της πλατείας. Από την κοινωνία προέρχομαι και στην κοινωνία θα βρίσκομαι…» κατέληξε.

Πηγή: https://www.agrinionews.gr/
ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ.........




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο