Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Μασούρας: Μία ιστορία σαν παραμύθι που ξεκίνησε από την Κεχρινιά Βάλτου



          Από φοιτητής στο Παιδαγωγικό Αθηνών βρέθηκε στον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα. Παιδί κτηνοτρόφων με τρεις αδερφές έμαθε να παλεύει για την επιβίωση. Και χάρη σε αυτό το πείσμα, ο Γιώργος Μασούρας, κάνει το ένα άλμα πίσω από το άλλο.
        Ο Γιώργος Μασούρας είναι το κλασικό παράδειγμα του ποδοσφαιριστή που δουλεύει και βλέπει τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Τα καλά νέα, ήρθαν μαζεμένα για τον 25χρονο ακραίο επιθετικό, ο οποίος μέσα σε λίγο χρόνο πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και έκανε τις πρώτες του συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας.

ΠΑΙΔΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ
Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1994 στην Κεχρινιά Βάλτου, έπαιξε για πρώτη φορά στην τοπική Ομόνοια. Το ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας του χωριού του, έγινε στην αναμέτρηση κόντρα στον Αμφίλοχο και συνδυάστηκε με γκολ του ίδιου αλλά ήττα της ομάδας του με σκορ 5-2.........



     Γόνος κτηνοτρόφων και γεωργών, βοηθούσε συνεχώς τον πατέρα του και τη μητέρα του στις δουλειές για τα προς το ζην. Ήταν και το μοναδικό αγόρι της οικογένειας και έβαζε ένα… χεράκι περισσότερο σε σχέση με τις τρεις αδερφές του. Έξι στόματα, είναι πολλά και η μάχη για επιβίωση αδιάκοπη…

Ο… ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ
            Άφησε τον τόπο του και ταξίδεψε στην Αθήνα, όχι για να παίξει μπάλα, αλλά για να σπουδάσει. Με τους βαθμούς του στη Γ’ Λυκείου, πέρασε στο παιδαγωγικό τμήμα της Αθήνας, σχολή που για όσους γνωρίζουν, απαιτούσε πολύ καλούς βαθμούς στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι γονείς του τον έστειλαν στην Αθήνα για σπουδές.
        Ο ίδιος, όμως, είχε ποδοσφαιρική… τρέλα μέσα του και γι’ αυτό ενσωματώθηκε στην ακαδημία του Απόλλωνα Σμύρνης, δίχως ωστόσο να βγάλει δελτίο. Γιατί; Επειδή… φοβόταν να το πει στους γονείς του, οι οποίοι ήθελαν να ασχοληθεί με το Πανεπιστήμιό του και δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση να το εγκαταλείψει για να κλωτσάει το τόπι.

ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕ ΠΙΣΩ
           Το 2012, στα 18 του, πήγε στον Ηλυσιακό. Αρχικά στη Δ’ Εθνική. Απέκτησε κομβικό ρόλο και βοήθησε την ομάδα του να εξασφαλίσει άνοδο στη Γ’ Εθνική, με προπονητή τον Σάκη Δέδε. Στις 29 Σεπτεμβρίου του ’13, ο Μασούρας έκανε το ντεμπούτο του στη Γ’ Εθνική, στον αγώνα του Ηλυσιακού με τον Ερμή Ζωνιανών, με προπονητή τον Δημήτρη Παπασπύρου. Η ομάδα των Ιλισίων συμμετείχε στον 6ο όμιλο, εκεί όπου βρισκόταν και η ΑΕΚ. Στο φινάλε της σεζόν 2013-2014, έχει μετρήσει 28 συμμετοχές και 5 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
         Εκείνη τη χρονιά οι γονείς του αντιλήφθηκαν πως ο γιος τους δεν πρόκειται να το βάλει κάτω. Πως το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και πως όνειρό του είναι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

ΤΑ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
         Έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας, έχοντας ξεχωρίσει με την παρουσία του, ο Μασούρας παίρνει μεταγραφή στον Πανιώνιο. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και κάνει την πρώτη του συμμετοχή στη Super League στις 25 Αυγούστου 2014, στον εντός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη (νίκη 2-1).
        Κατέγραψε 14 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν σε ομάδα πρώτης κατηγορίας και το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε τόσο πολύ (84 λεπτά) ήταν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Μασούρας μένει τελικά στον Πανιώνιο για 4,5 χρόνια. Από το 2014 μέχρι το πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΩ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
        Στις 9 Νοεμβρίου ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακοινώνει τις κλήσεις στην Εθνική για τα παιχνίδια με Φινλανδία και Εσθονία. Για πρώτη φορά καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Μασούρας, ενώ φορά τη φανέλα του Πανιωνίου. Στις 18 Νοεμβρίου επελέγη για το αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης» κόντρα στους Εσθονούς.
        Γίνεται αλλαγή στο 57′, η Εθνική ηττάται 0-1, αλλά ο παίκτης από την Αιτωλοακαρνανία έχει πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρά του. «Είναι ένα συναίσθημα που το περιμένεις χρόνια, που αγωνίζεσαι γι’ αυτό. Είναι δικαίωση και ελπίζω να υπάρξει συνέχεια. Αυτός είναι ο στόχος μου, δεν έχει αξία να μείνω στο ντεμπούτο» δηλώνει στο Sport24.gr και παραδέχεται ότι «όπως κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, έτσι κι εγώ».
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ!
         Με απολογισμό 152 συμμετοχές και 29 γκολ στον Πανιώνιο, ο 25χρονος εξτρέμ κάνει γκελ στον Ολυμπιακό, ο οποίος κινεί τις διαδικασίες να τον αποκτήσει. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 οι «ερυθρόλευκοι» ανακοινώνουν, δηλαδή πέντε μέρες μετά την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας, για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιώργου Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας μας τον Ιανουάριο». Από την ημέρα που επισημοποιήθηκε το deal με τον Ολυμπιακό, ο Μασούρας κάνει άλλες τέσσερις συμμετοχές με την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ακολούθως παίρνει το δρόμο για του Ρέντη. Λίγοι ήξεραν τότε ότι η ερυθρόλευκη φανέλα ήταν για εκείνον όνειρο ζωής…
           Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι η αγαπημένη του ομάδα (στο εξωτερικό η Μίλαν)! Το αποκάλυψε πρόσφατα και ο ίδιος! Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε μετά τη νίκη (4-1) του Ολυμπιακού σε βάρος του Άρη: «Είναι από τα όνειρα μου να σκοράρω απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως κάθε παιδιού που έχει φανταστεί τον εαυτό του να παίζει στον Ολυμπιακό»!
             Μετά τις 16 συμμετοχές και τα 7 γκολ με τον Πανιώνιο τη φετινή σεζόν, ο Μασούρας, σαν να μην πέρασε μια μέρα, συνεχίζει με την ίδια… φόρα και στον Ολυμπιακό. Παράδειγμα που καταρρίπτει τον μύθο ότι ένας παίκτης χρειάζεται προσαρμογή όταν φεύγει από μια ομάδα για να πάει σε άλλη με μεγαλύτερες απαιτήσεις.

ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
            Ο Μασούρας κατάφερε να πάρει αμέσως φανέλα βασικού αλλά και να πρωταγωνιστήσει. Από τις 8 Ιανουαρίου που έκανε ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» έφτασε τις 12 συμμετοχές και τα 3 γκολ. Αυτές τις τρεις φορές που σκόραρε, σε όλες ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ. Στις 14 και στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιεί και τις πρώτες του συμμετοχές στην Ευρώπη, κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου για τη φάση των «32» του Europa League.
        Έχοντας υπογράψει στην ομάδα του Πειραιά μέχρι το 2022, αποδεικνύεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολύ καλά που προχώρησαν στην απόκτησή του. Η ταπεινότητα που χαρακτηρίζει τον Μασούρα και τα ποιοτικά του στοιχεία στο παιχνίδι, διαμορφώνουν ένα εξαιρετικό μείγμα που μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στο μέλλον, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.
          Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από εξτρέμ με το στυλ του Μασούρα, που μπορούν να παίξουν το ένας εναντίον ενός, να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν. Το Παιδαγωγικό μπορεί να έχει μείνει προς το παρόν στην άκρη, αλλά η παιδεία του 24χρονου σπανίζει, όπως και η ικανότητά του να αποδεικνύει συνεχώς πως δεν έχει ποδοσφαιρικό ταβάνι…

Sport24.gr
http://sinidisi.gr/

3 σχόλια:

  1. Το ονειρό κάθε μικρού που παιζει σε ξερό γηπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Γιώργο επειδή παίζεις στον Ολυμπιακό μας και υποστηρίζεις οπωκ κι εγώ την μεγάλη ΜILAN! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και όλα τα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα. Ίσως βρεθούμε στην Αμφιλοχία το καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ Χλοοταπιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο